2015 Şubat Anneleri

Çok uzun yazamıycam yasemin ama hemen paylaşıyım istedim ciddi bi mevzu bu benim kızımın nasıl inat bi çocuk olduğunu anlatmaya uğraşmıycam hayal gücünüze bırakıyorum. Baya araştırıp kendime göre bi strateji belirledim hamdolsun görenler şaşırıyor şimdi iki yaşına bi ay var en ergen dönemi aslında ama çoook şükür baya olgunlaştı ağlama ve inat noktasında. Bi kere artık ağlayacağu şeyleri kestiriyorsundur artık mümkün mertebe ağlamamasına çom hassas davranmak, ikincisi de çocuğun eğer güvenlik tehlikesi yoksa hort diye almamak hatta hiç almamak en büyük heyecanı çünkü karıştırmak dökmek saçmak ve her zaman konuşmak çocukla ne kadar çok konuşursanız o kadar meyvesini topluyorsunuz ben şuan öyleyim çenesi düşük bi insanımdır yazık çocuğa anne tepede vırvır ve asıl mevzu ağlama krizi geldi kesinlikle ama kesinlikle istediğini yapmayacaksın eğer bi sıkıntısı yoksa çocuğun. Sakince "hayır kızım o tehlikeli olmaz bebeğim" o devam edicek sen oda değiştir hiç oralı olma arkanda gele gele böğürcek falan arada su süt atışırmalık bişeyler teklif et almıyorsa "peki canımıniçi" sen işine bak sakince gülmeden eşinle muhabbet ediyormuş sanki onu duymuyormuş gibi yap ama arada hep yokla yemek suyla ilgili ama başka ilgi çekici bişey teklif etmemey çalış çocuklarda dikkat eksikliği yapıyormuş. En sonunda susuyorlar tabi o zaman kucağına al öp kokla okşa vs canım benim ben sana zararlı diye vermedim ağlaman hoş değil hiç gerek yok falan de. Aylarca sonuç almasan da kalıcı sonuç alırsın ilişkiniz ona göre şekilleniyor çocuk seni manipüle edebileceğini düşünmemeli. Bazen de çok mantıklı bişey istediklerinde bianda böğürereek ağlayarak istiyorlar atıyorum süüüüttr diye ağlamaya başladı acayip sakince "bi dk noluyor niye ağlıyorsun ben sana süt vericem sus bakalım susarsan vericem" sussa da susmasa da "aa babası ahsen sustu di mi hiç ağlamaz benim kızım lüzumsuz yere çok akıllı çok cici o al bitanem benim" falan diyip veriyordum. Şuan o çok akıllı çok cici kız moduna geçiyor gururla hamdolsun binlerce kez inatlaşmıyor benle bi de tabi böyle anlatmakla olmaz her çocuk farklı kendine göre ayarlayıp değiştiriyprsun kuralları arada hata yapıyorsun sabrın taşıyor ama kronik hata olmadığı sürece sıkıntı olmaz. Zaten nette hep anlatıyorlar benim bu dediklerimi bakarsan sen de kendine göre strateji belirlersin :)

Bu saat olmuş her yere tırmanıyor hala bak vurdu yine kafayı o kadar alıştım ki artık tepki vermiyorum :)
İnsan içinde bi yerlerini vurup ağladıklarında, aman aman tepki vermediğimizde de zalim anne gibi oluyoruz ama en iyisi rol yapmak ortalıkta da yapamıyorum hal kalmadı

Bizde de başladı oyuncak kavgası ya olay mahallinde yoksam nerden çıktı olay anlamadıysam napcağımı şaşırıyorum bu daha iyi zamanlar ikisi de bebe

Haklisin canim. Benimki ama hicbir sekilde susmuyo. Ama taviz vermemeye calisiyorum

Ya ben de diyorum benim kiz mi cazgir bayiliyo ciglik atmaya yandik valla. Konusmadan bile soyleniyolar bi de konussalar hep dirdir ederlerkiz iste. Oglanlar efendi efendi duruyodur kesin

Bizde de başladı oyuncak kavgası ya olay mahallinde yoksam nerden çıktı olay anlamadıysam napcağımı şaşırıyorum bu daha iyi zamanlar ikisi de bebe
Olayı gorsende pek busey degısmez canım.çocuk hatta bebek anlamazku haklı haksızdan.o oyuncak ortada oldugu surece sorun çozulmez.ıkısındem bırını degişik bişeyle kandırmaya çalış bakdım olmuyor ,yorgan gıttı kavga bıttı:).benımkılr bıyudu tabı bılıyolar alacagımı .once uyarıyoruö genelde ışe yarıyor uyarı:)

Evet cnm biraz uzaktAn elini yatay tutup parmaklarını aynı anda açıp kapayarak gel gel diyorum ben.o da yapıyo bir de gel gel demeye çalışıyor.(del-de diyor)
Alkışı da güzel bişey yaptığında kutlamak amaçlı yapıyordum ben.heyecanlı bir ses tonuyla alkııışşş deyip alkışlıyordum onu.Sonra sonra kendi yapmaya başladı.şimdi alkışşşş dediğimiz anda hemen yapıyor ağız kulaklarda vaziyette.

Ne güzel anlatmışsın.Teşekkürler.Çok faydalı oldu.Kızına da maşallah.

evet erkeklerden yana oyle bi durum var dicekki off anne cocuk muyum ben opme herkesin icinde

allah gunleri dr gostersin bizlere.. kendine cpk haksizlik ettin sende ama. bi kere su gunler gecsin eski guzel bakimli hallerimize donucez hıh :)
Evet doğru söylüyorsun manikürümü yaptırıp konken partilerine gidicem :))

Evet. Her dönem bi şeyler kolaylaşır ken baska şeyler zorlaşıyor.Boyle böyle omur geçiyor.dertleri bitcek huzura ercem diye düşünme.bakış acını değiştir canim elinden geldigince.

Bunu bende yapıyorum.yorgan gitti kavga bitti misali.kural olarak biliyorlar.biraz aglasip yeni bir oyun kuruyorlar.çünkü o arada laf anlatamiyon ki hakliyi haksizi bulana kadar bi ton tantana.Ama ise yarıyor bazen çok çabuk uzlasiyorlar elden gitmesin diye

Ya ben de diyorum benim kiz mi cazgir bayiliyo ciglik atmaya yandik valla. Konusmadan bile soyleniyolar bi de konussalar hep dirdir ederlerkiz iste. Oglanlar efendi efendi duruyodur kesin
Benım kız çok geveze valla, bazen kizim bi sus yeter diyorum
taamam anne diyor, 5 dk sonra yine basliyor, napayim dayanamioyorum diyo
ama bu oglanda geveze yaa hiç susmuyor bagirip duryor butun gun
blablablaa diye

valla imkansiz olayi baslatani bulmam
ikiside inkar ediyor biri yalan soyluyor ama kim ne bileyim
buyyunce i$a yariyor :))

İnsan içinde bi yerlerini vurup ağladıklarında, aman aman tepki vermediğimizde de zalim anne gibi oluyoruz ama en iyisi rol yapmak ortalıkta da yapamıyorum hal kalmadı
Kim ne derse desin valla umrumda bile değil

Selam kizlar uzun zaman olmus ben buraya ugramayali hatirladinizmi beni bilmem. Ada bebisle ugrasmaktan giremiyorum hic goruyorumki yazismaya devam edenler var bir suru ne guzel ne guzel herkes buyuttu bebisini bayagi instagramdan gorebildigim kadar ikinciyi bekleyen bile var cok sukur saglicakla kalin

Benım kız çok geveze valla, bazen kizim bi sus yeter diyorum
taamam anne diyor, 5 dk sonra yine basliyor, napayim dayanamioyorum diyo
ama bu oglanda geveze yaa hiç susmuyor bagirip duryor butun gun
blablablaa diye
Masallah Hakancik'a konussun:)

3.4 yaşına gelince çığlık atmaya devam ederse görürüm seni.beňim ki abisi kızdırinca bi atıyor.elektrik çarpmışa dönüyorum.atma diycem engel olmayın deniyor.tehlikedeyken atılır normalde atma diyorum.Abim kızdıriyor.bu da tehlike işte diyor.ıyyybenimde atasım geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…