2015 Şubat Anneleri

MaRaL_ kiz benimkinin atesi 38 onun disinda gorunurde bisi yok mizmiz biraz gozleri kizarmis. Napsam ates dusurucu verip takip mi etsem. Nie atesi cikti acep. Usuttuk mu cocugu

MaRaL_ kiz benimkinin atesi 38 onun disinda gorunurde bisi yok mizmiz biraz gozleri kizarmis. Napsam ates dusurucu verip takip mi etsem. Nie atesi cikti acep. Usuttuk mu cocugu
takip et canim
aglayip sizlamadigi surece atesini dusurme
hiç biseyi yoksa baska, viral dokuntulu bi hastalik olabilir, boyle olunca 3-4 gun sadece atesiniz olur sonra ates duse dokuntulerr baslar ( el yak hastaligi, su çiçeghi, 6. hastalik vs gibi )
agiz kokusu ve dilde beyaz bi tabaka varsa bakteruyel olabilir ama ilk 1 yil içerisinde nadir oluyor bakteriyel hastalik dr agoturursende tahlil yaptirip wbc yuksekligi gormeden ilaç verme derim ..
geçmis olsun

ate$siz olan bi grip haftalarca surebilir canim
yaptiklarin oksuruk kesilsin diye deilde bu donemi rahat atlatsin diye
burun temizlerken bisey çikmasi sart deil,odem oluyor burun deliklerinde, tunel dusun ve orasi tikali odemle, otri bebeyle fln çikmaz
serum fizyolojihi her buruna 10 damla yap, ve yavas yavas yap, 2-3 dk da bitir bu serum fizyolojik olayini, yaptigin sure boyunca basi arkaya dogru yatik olsun hemen kaldirma

Bronşit,Allerjik bronşit, Astım, aynı hastalığın değişik isimleridir.Burada altta yatan mekanizma ;allerjidir.
Halbuki 19 aylık bir çocukta Bronşiolit daha fazla görülür.Bronşiolit, Virus larla olur.

Bronşitlerde, hırıltı nefes verirkendir.

Bronşiolit te ise, hem alırken hem verirken hırıltı olur.

Bronşitte ateş olmaz, Bronşiolitte ateş vardır.Ben iki grupta da iğne kullanmam.

Ayrıca burundan gelen hırıltıyı ayırt etmek için, çocuğun burnunu kapatın ,ağızdan nefes alsın, eğer hırıltı devam ederse Akciğerden geliyor demektir.

Öksürükte yapacağınız en büyük hata, öksürüğü kesmeye yönelik tedavilerdir.Kesinlikle öksürük şurubu veya Nezle, Grip ilacı diye satılan şurupları vermeyin.

Öksürük faydalı bir vücut refleksidir, mikrobun aşağılara inmesini önler, siz öksürüğü keserseniz, mikrobun işini kolaylaştırmış olursunuz.Limonlu bal en iyi öksürük ilacıdır
.

BURAdan size uyyan bisey varmi?

ben hhi bisey ilitmiyorum sut disinda :) , otekilerdede ilitmazdim
sutude ilitmamda sevmiyor soguk olunca mecbur ilitiyorum

çocuk derdini anlatinca daha uysal oluyyor
kendi yemegini yiyor, uykusu vs duzenli oluyor falan filan
kimiside inatçi olur sittin sene burnundan getirir $ans :)

Ben hep dolaptan verdim yoğurt meyve hatta bazen yemek. Sorun olmadı şimdiye kadar. Hatta biraz önce köfte verdim dolaptan babası bey soğuk yemek yenir mi diyor püff ben hep o şekilde yerim annesine çeken bi taraf buldum sonunda :))

ben hhi bisey ilitmiyorum sut disinda :) , otekilerdede ilitmazdim
sutude ilitmamda sevmiyor soguk olunca mecbur ilitiyorum

iyi ya dedim bende mi anormallik var bende soğuk yerim bazen ama babası asla illa hisir sıcak olacak :) ya benimki çok meyve seviyor epey yiyor sebzeden fazla bi sakıncası olurmu bugün mango muz avakado yedi

Serum fizyOlojiği normalde de mi böyle yapıcaz damla damla, ben fışkırtıp eğiyorum öne doğru

iyi ya dedim bende mi anormallik var bende soğuk yerim bazen ama babası asla illa hisir sıcak olacak :) ya benimki çok meyve seviyor epey yiyor sebzeden fazla bi sakıncası olurmu bugün mango muz avakado yedi
Hepsi birer porsiyon mu yoksa dilim dilim mi

Bırer tane mu yedı
Dokunmaz da.bı tanesı yeter,onları yıcegıne senı emsin daha kıymetlu anne sutu

Çogu hasta olur dıye ılıtoyor
Hıç bişeycık olmaz:)

Seytan kulaguna kursun derler bızde.çok hasta olmadık super gıdıyozz.abla abinin bağışıklıgı kycuge yarıyor onlar hastalık getırmeyınce geçmemiş oluyor.
Yemegını yıyen uykusunu uyyan vede hasta olmayan bı bebek var deseler ınammazdım:))
Allah bana acıdı artık herhalde,yeter çekdıgın dınlen bıraz dıyor:))))

Ben de yoğurdu dolaptan çıkarıp az bekletip veriyorum.soğuk oluyor biraz dediğin gibi.
Hepsinden 1 er tane mi yedi??

Bebeğine kestane yediren var mı? Kuruyemiş familyasından olduğundan 1 yaş öncesi pek önerilmiyor heralde ama ben çok severim bebeğime de vermek istiyorum.Vermesem mi ki??

Bebeğine kestane yediren var mı? Kuruyemiş familyasından olduğundan 1 yaş öncesi pek önerilmiyor heralde ama ben çok severim bebeğime de vermek istiyorum.Vermesem mi ki??
Ben verdim ama sadece tadımlık.tepsiyw öyle bi atliyodu ki meraktan.yemez diye al dedim.sapirtada sapirtada yedi.ara ara verdim ağzına.anca bi küçük eder.biz de bisey olmadı.

Ben verdim ama sadece tadımlık.tepsiyw öyle bi atliyodu ki meraktan.yemez diye al dedim.sapirtada sapirtada yedi.ara ara verdim ağzına.anca bi küçük eder.biz de bisey olmadı.
Ben de veriyim o Zaman .Az bişey veririm zaten.Hem çok besleyiciymiş.Seninki sevmiş ne güzel,belki bizimki de sever.

Olmaz dimi? Benimde aklıma takılıyordu,rahatladım valla.
benimkiler turp gibi valla su an
çok elletmeyin, simdi mesela ki$in iozellikle , hasta olmaisini istemiyorsaniz, insan içine çikmayin kisa ve net :)
ha anne baba yada kardes okuldan getirir onu bilemem ama çocugu kalabaliga sokmayin surda 3 ay SIKIN di$inizi :)
sonra havalar duzelir ,dogum gunleri gelir falan derken bu senede boyle tlatilmis olur
ama sunuda unutmayalim bagisiklik kazanmak için ya hasta olucaz yada a$i
$imdi hasta olmazlarsa ana okulunda illaki hasta olacaklar iki sene boyunca Allahin emri :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…