Orterim canim iki dakkaya acar zaten deli kizguzele benziyor canim, uzerine yine ince bi battaniye ortrrsin, kalin ortersen terleyip uynaiyolar
Güle güle kullan Canm çok cici :)Kizlar uyku tulumu konusmustuk ben de bunu aldim LCWden. Insallah sicak tutar
Örtmeye gerek var mı ki? İçine biraz daha Kalın bişi giydir.. Ayaz da kesinlikle örttürmez, hatta onu tepeleme çalışırken uyanır.. Gerçi hep uyanıyor daOrterim canim iki dakkaya acar zaten deli kiz
Bebeler meraklı olur.az zararlı şeyleri yanındayken ikiçevirip çevirmesine razı oluyoruM.ağzına sokmasın diye.dikkat sureleri kısa olduğu için sonra bırakıyor ya da zararsız birseyin gürültü patirtiyla reklamını yaparak ilgisini ona yoneltiyorum.zaten obur şeyi kurcaladığı icin çabuk bırakıyor.ama bazı şeyler makas vs.otoriter sesle hayır diyorum.ağlayabilir.onu çağirmadan ilgi çekici birşeyler yapıyorum.yanıma geliyor.bazen uzatıyor.oralı olmuyoruM.(Oncekilerde böyle yaptım.serra yeni yeni başlıyor elindeki alınınca miziklamaya)bi de soyle bi durum kurcaliyor aklimi.
simdi biseyi elinden alinca ya da istedigi seyi alamayinca aglayarak tepki veriyor ya dogal olarak. baska turlu ifade edemiyor kendini cunku.
hatta sinirle aglamaya basladi artik elinden alinca almamasi gereken bir seyi. eline genelde baska sey vererek almaya calisiyorum o seyi ama bazen yemiyor. siddetli sekilde agliyor sinirleniyor.
simdi bebeklere bu konuda nasil yaklasicaz?
hayatta en en en cok korktugum cocuk tipidir istedigini aglayarak yaptiran surekli tutturan cocuk.
oyle olamamasi icin nasil davranicaz daha bebeklikten oyle basliyo zaten
Sagol canim kiz kiyafeti diye illa pembis pembis yapiyolarGüle güle kullan Canm çok cici :)
Dogru ev de sicak oluyo zaten. Aynen acinca altinda kaliyo yorgan uyaniyo bizimki deÖrtmeye gerek var mı ki? İçine biraz daha Kalın bişi giydir.. Ayaz da kesinlikle örttürmez, hatta onu tepeleme çalışırken uyanır.. Gerçi hep uyanıyor da
canim tesekkurler uzun uzun anlatmissin. tehlikeli bir sey olmadikca asla almiyorum elinden. tehlikeli bir seyse baska bir seye dikkatini cekip almaya calisiyorum. agladigi zaman taviz vermiyorum. bu konuda babaannesi cok canimin sikiyor. ih yapsa istedigini yapiyor ilerde insallah sorun olmaz bana.Çok uzun yazamıycam yasemin ama hemen paylaşıyım istedim ciddi bi mevzu bu benim kızımın nasıl inat bi çocuk olduğunu anlatmaya uğraşmıycam hayal gücünüze bırakıyorum. Baya araştırıp kendime göre bi strateji belirledim hamdolsun görenler şaşırıyor şimdi iki yaşına bi ay var en ergen dönemi aslında ama çoook şükür baya olgunlaştı ağlama ve inat noktasında. Bi kere artık ağlayacağu şeyleri kestiriyorsundur artık mümkün mertebe ağlamamasına çom hassas davranmak, ikincisi de çocuğun eğer güvenlik tehlikesi yoksa hort diye almamak hatta hiç almamak en büyük heyecanı çünkü karıştırmak dökmek saçmak ve her zaman konuşmak çocukla ne kadar çok konuşursanız o kadar meyvesini topluyorsunuz ben şuan öyleyim çenesi düşük bi insanımdır yazık çocuğa anne tepede vırvırve asıl mevzu ağlama krizi geldi kesinlikle ama kesinlikle istediğini yapmayacaksın eğer bi sıkıntısı yoksa çocuğun. Sakince "hayır kızım o tehlikeli olmaz bebeğim" o devam edicek sen oda değiştir hiç oralı olma arkanda gele gele böğürcek falan arada su süt atışırmalık bişeyler teklif et almıyorsa "peki canımıniçi" sen işine bak sakince gülmeden eşinle muhabbet ediyormuş sanki onu duymuyormuş gibi yap ama arada hep yokla yemek suyla ilgili ama başka ilgi çekici bişey teklif etmemey çalış çocuklarda dikkat eksikliği yapıyormuş. En sonunda susuyorlar tabi o zaman kucağına al öp kokla okşa vs canım benim ben sana zararlı diye vermedim ağlaman hoş değil hiç gerek yok falan de. Aylarca sonuç almasan da kalıcı sonuç alırsın ilişkiniz ona göre şekilleniyor çocuk seni manipüle edebileceğini düşünmemeli. Bazen de çok mantıklı bişey istediklerinde bianda böğürereek ağlayarak istiyorlar atıyorum süüüüttr diye ağlamaya başladı acayip sakince "bi dk noluyor niye ağlıyorsun ben sana süt vericem sus bakalım susarsan vericem" sussa da susmasa da "aa babası ahsen sustu di mi hiç ağlamaz benim kızım lüzumsuz yere çok akıllı çok cici o al bitanem benim" falan diyip veriyordum. Şuan o çok akıllı çok cici kız moduna geçiyor gururla hamdolsun binlerce kez inatlaşmıyor benle bi de tabi böyle anlatmakla olmaz her çocuk farklı kendine göre ayarlayıp değiştiriyprsun kuralları arada hata yapıyorsun sabrın taşıyor ama kronik hata olmadığı sürece sıkıntı olmaz. Zaten nette hep anlatıyorlar benim bu dediklerimi bakarsan sen de kendine göre strateji belirlersin :)
evet kizlar ciglik atmayi seviyo bunu bende anladim :) bi de acaip gevezeler simdiden saydiriyolar. 4yasindaki hallerini dusunemiyorumYa ben de diyorum benim kiz mi cazgir bayiliyo ciglik atmaya yandik valla. Konusmadan bile soyleniyolar bi de konussalar hep dirdir ederlerkiz iste. Oglanlar efendi efendi duruyodur kesin
oyyy dusunemedim bile o tatliligi masallah :)Evet cnm biraz uzaktAn elini yatay tutup parmaklarını aynı anda açıp kapayarak gel gel diyorum ben.o da yapıyo bir de gel gel demeye çalışıyor.(del-de diyor)
Alkışı da güzel bişey yaptığında kutlamak amaçlı yapıyordum ben.heyecanlı bir ses tonuyla alkııışşş deyip alkışlıyordum onu.Sonra sonra kendi yapmaya başladı.şimdi alkışşşş dediğimiz anda hemen yapıyor ağız kulaklarda vaziyette.
hahaha dalga gecme hep boyle paspal kalacak degilizEvet doğru söylüyorsun manikürümü yaptırıp konken partilerine gidicem :))
hahahaha daha ne olsun kiz sana mantikli cevap vermis hic bosuna ugraama hakli3.4 yaşına gelince çığlık atmaya devam ederse görürüm seni.beňim ki abisi kızdırinca bi atıyor.elektrik çarpmışa dönüyorum. atma diycem engel olmayın deniyor.tehlikedeyken atılır normalde atma diyorum.Abim kızdıriyor.bu da tehlike işte diyor.ıyyy benimde atasım geliyor
evet babasiyla hep ayni fikirdeyiz bu konularsa allahtan.Bebeler meraklı olur.az zararlı şeyleri yanındayken ikiçevirip çevirmesine razı oluyoruM.ağzına sokmasın diye.dikkat sureleri kısa olduğu için sonra bırakıyor ya da zararsız birseyin gürültü patirtiyla reklamını yaparak ilgisini ona yoneltiyorum.zaten obur şeyi kurcaladığı icin çabuk bırakıyor.ama bazı şeyler makas vs.otoriter sesle hayır diyorum.ağlayabilir.onu çağirmadan ilgi çekici birşeyler yapıyorum.yanıma geliyor.bazen uzatıyor.oralı olmuyoruM.(Oncekilerde böyle yaptım.serra yeni yeni başlıyor elindeki alınınca miziklamaya)
Şimdi ortanca elindekini alıyor serranin.ağlayınca geri veriyor.onu egitmeye çalışıyorum.
market oyuncakci vs şeylerdede tutarlı olmak çok önemli.baştan açıklama yapmak onemli.evden cikmadan.
asla taviz vermemek.baba da vermeyecek.ama çocuğunda arada gönlü edilecek.bir kere taviz verdin mi bi kaç kez sınarlar.
istanbulun trafiğinde imkansı o. 3 saat trafikte kaldık geçtiğimiz günlerde. malesef yerinden kaldıramadımbu arada oto koltugu bende alicam yaza dogru.
birbirimizle fikir alisverisinde olalim.
bir de dun ogrendim mesela uzun yolculuklarda cocugu mutlaka saatte bir indirip yurutmek elini kolunu bacagini hareket ettirmek gerekirmis kan dolasimi icin.
cok tehlikeliymis ayni pozisyonda uzun yolculuk yapmasi.
kafası karışması çok normal iki dil aynı anda öğrenilmez diye biliyorum bende. bi müddet daha devam etsin böyle giderse seneye ertelersin canım cüzü. çok çok olumsuz etkilerse tabiCanım sana bısey sorucam.oglum 5.5 yasında
Okulda ogrtmen harflerı hecelerı çalıştırıyor.bı aydurda camı ye gıdıyor.ordada hoca cuz çalıstırıyor.bı harf hece sorsam fr .oglum kef .nun fln dıyor.kafası karışoyor galıba.napsamkı
Bence de birakmayalim lutfen. O gunlerini de paylasalim hep. Dusunsene universiteye yolluyoruz hala burdayiz:)evet kizlar ciglik atmayi seviyo bunu bende anladim :) bi de acaip gevezeler simdiden saydiriyolar. 4yasindaki hallerini dusunemiyorum
o zaman da burda olur muyuz yaa hic birakmayalim burayi sanki beraber buyuyo cocuklarimiz cok guzel bi duygu ♥
Aynen Canm iyi oluyor böyle, hem yazarak rahatlıyorum hem de bit şeyler öğreniyorum..:)evet kizlar ciglik atmayi seviyo bunu bende anladim :) bi de acaip gevezeler simdiden saydiriyolar. 4yasindaki hallerini dusunemiyorum
o zaman da burda olur muyuz yaa hic birakmayalim burayi sanki beraber buyuyo cocuklarimiz cok guzel bi duygu ♥
Masallah o kedicige ne guzel bakmisBenim kedicik kutu oyunu oynuyor annesiyle :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?