kestaneyi nasil pisirdin canim yaaBen verdim ama sadece tadımlık.tepsiyw öyle bi atliyodu ki meraktan.yemez diye al dedim.sapirtada sapirtada yedi.ara ara verdim ağzına.anca bi küçük eder.biz de bisey olmadı.
evet bilmemmi o trafigi.istanbulun trafiğinde imkansı o. 3 saat trafikte kaldık geçtiğimiz günlerde. malesef yerinden kaldıramadım
site kapanmazsa insallah bence burda oluruz :))Bence de birakmayalim lutfen. O gunlerini de paylasalim hep. Dusunsene universiteye yolluyoruz hala burdayiz:)
evet birbirimizi gormesek de herseyimizi paylasiyoruz. bi de sanal ortamda dostluk olmaz derler :)Aynen Canm iyi oluyor böyle, hem yazarak rahatlıyorum hem de bit şeyler öğreniyorum..:)
canim serum fizyolojigi fisfis seklinde kullaniyodum o zaman oyle kullanmayayim mi?ate$siz olan bi grip haftalarca surebilir canim
yaptiklarin oksuruk kesilsin diye deilde bu donemi rahat atlatsin diye
burun temizlerken bisey çikmasi sart deil,odem oluyor burun deliklerinde, tunel dusun ve orasi tikali odemle, otri bebeyle fln çikmaz
serum fizyolojihi her buruna 10 damla yap, ve yavas yavas yap, 2-3 dk da bitir bu serum fizyolojik olayini, yaptigin sure boyunca basi arkaya dogru yatik olsun hemen kaldirma
Bronşit,Allerjik bronşit, Astım, aynı hastalığın değişik isimleridir.Burada altta yatan mekanizma ;allerjidir.
Halbuki 19 aylık bir çocukta Bronşiolit daha fazla görülür.Bronşiolit, Virus larla olur.
Bronşitlerde, hırıltı nefes verirkendir.
Bronşiolit te ise, hem alırken hem verirken hırıltı olur.
Bronşitte ateş olmaz, Bronşiolitte ateş vardır.Ben iki grupta da iğne kullanmam.
Ayrıca burundan gelen hırıltıyı ayırt etmek için, çocuğun burnunu kapatın ,ağızdan nefes alsın, eğer hırıltı devam ederse Akciğerden geliyor demektir.
Öksürükte yapacağınız en büyük hata, öksürüğü kesmeye yönelik tedavilerdir.Kesinlikle öksürük şurubu veya Nezle, Grip ilacı diye satılan şurupları vermeyin.
Öksürük faydalı bir vücut refleksidir, mikrobun aşağılara inmesini önler, siz öksürüğü keserseniz, mikrobun işini kolaylaştırmış olursunuz.Limonlu bal en iyi öksürük ilacıdır.
BURAdan size uyyan bisey varmi?
o inatci huy da gelir bizi bulur o laz damari var ya. simdiden nasil inatci nasil sinirleniyo istedigi olmayinca.çocuk derdini anlatinca daha uysal oluyyor
kendi yemegini yiyor, uykusu vs duzenli oluyor falan filan
kimiside inatçi olur sittin sene burnundan getirir $ans :)
e$in hakli canim oksurdukçe cigerde bisey varsada ççikar ( kiii sanmiyorum ilaç kullanmadigin için temizdir buyuk ihtimal)canim serum fizyolojigi fisfis seklinde kullaniyodum o zaman oyle kullanmayayim mi?
ates yok evet. nefes alis verisinden cok kavrayamadim ama sanki alirken de verirken de hirilti oluyo. burnunu kapadim yine hirilti vardi sanki. agladi o an cok cozemedim. emin degilim yani.
oksuruyo balgami cikariyo ve yutuyo. o zaman geciyo hirilti bir sure sonra tekrar basliyo. sirtindan gelmiyo hirilti gogus kismindan geliyo. herhangi bi ilac kullanmadim. doktorum allerjisi var diye arada deloday kullan demisti onu kullandim uc gun ama birakayim onu da.
esim hastaligi atiyor oksurukle dedi ayni sekilde. balgam cikariyo sanirim. ama korkuyorum cigere iner mi diye. doktora gotursem ne olacak onu da bilmiyorum.
pzt asisi var. en azindan saglik ocagindaki doktor muayene eder de bakar. insallah o zamana kadar kotulemez
tadimlik versen bisey olmaz sanki.Bebeğine kestane yediren var mı? Kuruyemiş familyasından olduğundan 1 yaş öncesi pek önerilmiyor heralde ama ben çok severim bebeğime de vermek istiyorum.Vermesem mi ki??
bunlar iyi gunleriniz 1 sneeye kalmazz agladiginda atarlar kendini yere, debelen babam debelennno inatci huy da gelir bizi bulur o laz damari var ya. simdiden nasil inatci nasil sinirleniyo istedigi olmayinca.
hic taviz vermiyorum yalandan aglamalarini ayirt edebiliyorum artik huysuz kizimin :)
kestanelere ortadan cizik at.kestaneyi nasil pisirdin canim yaa
kizim istedi aldim ama psisirmeyi unutuyorum
firindami yaptin
hadi yaa 15 dk kadar kisa surdugunu bilmiyordumkestanelere ortadan cizik at.
koy teosiye ver firina 200 derecede izgara modu varsa o sekilde pisir. on bes dakkaya hazir miss..
yok kullanmiycam canim.e$in hakli canim oksurdukçe cigerde bisey varsada ççikar ( kiii sanmiyorum ilaç kullanmadigin için temizdir buyuk ihtimal)
ate$ olursa i$ler kotuye gidiyor diye yorabilirsin ama sizde oda yok pazartesiye kdr bekle bakalim
ama lutfen peditus vs ilaç kullanma, gun geçmiyorki çartsaf çarsaf liste yayinlanmasin yasaklanan ilaçlar için ozelliklede 2 yas alti yas gurubuna
serum fizyolojigin damalasini tavsiye ediyor canim kadir bey kuçuk çocuklarda ..
canim tabii firindan firina degisebilir bizimkiler o kadarda pisiyo. sen bak at agzina bi rane pismis mi diye kontrol er.hadi yaa 15 dk kadar kisa surdugunu bilmiyordum
yarin kiizmin turk okulu var okuldan sonra
cumartesi gunu yapayim o zaman
rica ederim canimyok kullanmiycam canim.
pzt ye kadar boyle devam ederse sikinti yok.
cunku emerken sikinti yok uyurken de oksuruk krizine girmiyor. gayet rahat uyuyor masallah.
iste arada balgam gelince oyle oluyor.
bakalim insallah kisa surede atlatir. her hastalikta tecrube kazandigimi hissediyorum sayende sagol canim benim.
tamam canim yapam ilk firsatdacanim tabii firindan firina degisebilir bizimkiler o kadarda pisiyo. sen bak at agzina bi rane pismis mi diye kontrol er.
sende kasiniyosun herhaldebunlar iyi gunleriniz 1 sneeye kalmazz agladiginda atarlar kendini yere, debelen babam debelennn
$imdi ben çocuklara diyorumkin aglamasini bilmiyonuz kendinizin yere atacaksiniz debeleneckesiniz diyorum gosteriyorumda
aglamayi birakip bana gulmeye basliyoalr
yapin diyom yapmiyolarr
aynen canim.hep iyi olsun butun kuzularrica ederim canim
siz yeterki çocuklara bos yere ilaç vermeyin ben hep burdayim in$allah ,bildklerimi paylasirim elimden geldigi dilimin dondugu kadar
yeterki çocuklar iyi olsun ..
yok bastan taviz vermezsen olmaz o kadar uzun surmezsende kasiniyosun herhalde
belki de oyle olmaz bozma moralimi
ben ve babasi taviz vermeyiz eminim bizden ama diger insanlar faktoru nolur bilmem ozellikle babanesi.
ama olsun cocuk evindeki kurallari ayirt edebilir sonucta.
aglayarak istedigini yaptirmaya calisan cocuklardan oldum olasi urkmusumdur..
benimkiler geçti artik o donemiisende kasiniyosun herhalde
belki de oyle olmaz bozma moralimi
ben ve babasi taviz vermeyiz eminim bizden ama diger insanlar faktoru nolur bilmem ozellikle babanesi.
ama olsun cocuk evindeki kurallari ayirt edebilir sonucta.
aglayarak istedigini yaptirmaya calisan cocuklardan oldum olasi urkmusumdur..
evet baya buyuk konustum simdi basima gelmemesi icin herseyi yapmam lazimyok bastan taviz vermezsen olmaz o kadar uzun surmez
bi yaatr aglar iki yatar aglar bakdi kimse ilgilenmiyor baska yatmaz, çocuklar çok akilli maa$alalh :)
ammaaa velakinn buyuk konustuysan aglayan çocuklar hakkinda orasini bilemiycemm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?