bende kizi uyuturken ve uyurken girebiliyorun sadece nete. telefon var iyiki yoksa bilgidayar acip zaten asla giremezdim.
ne guzel ise yaramis pilates. biz baslangic videoduyla basladik. bakalim yapuyoruz iste biseyler.
gun olayi da iyi olmus bosver yorulsan da guzel bisey icin yorulmussun. arkadaslarla olmak iyi gelir insana baksana kuzun bile nasil mutlu olmus.
ben gittim teyzeme canim neyseki huysuzluk etmemis ama dondugumde kv aglasaydi cok uzulurdum cok panik olurdum benleyken aglamamasi lazim dedi. simdi gel de birak boyle deyince. baska birakacak kimsem de yok. eve mahkum olduk havalar da soguk. o yuzden biraz sikiliyorum tabii.. saglik olsun napalim.
Bizim hgb de 10.9 çıkmıştı canım kan ilacını hiç kullanmamıştım hemşire de dedi 3 damladan 5 damlaya çıkar dedi de 3 damla vermeye başladım sonra baktım çok kabız oluyor bıraktım ilacı vermiyorum şu an et yemesi lazım ama yemiyor gerçi hiç bişey yemiyor bu ara çok iştahsız ya10,9 çıktı hgb ferrİtin 11,3 ... Ferritinin sınır değerİ kaç o yazmıyor tahlil kağıdında ..
Sormuşsun nacizane fikrimi söyleyeyim.Yaren sabah 10 gibi kahvaltı ( devam sütü içine yumurta sarısı bi kaç bebe bisküvi , bisküvi yoksa yoğun kıvam olsun diye milupanın kahvaltından katıyorum peyniri elimle veriyorum bazen de sadece devam sütü içine muz veriyorum.. ... Sonra uyuyor 12 ye doğru 1,5 saat filan bu arada emiyor .. Öğlen sebze ya da çorba yapıyorum yanında muhakkak yoğurt 3/4 yemek kaşığı kadar ... 4/4.5 Arası uyku saat 6 ya da 7 ye kadar uyanınca ya arı mama veriyorum bazen de devam sütü uyuyana kadar ikisi tersi oluyor .. Uyurken ve gece 3/4 kez beni emiyor .. Su içmiyor meyve veriyorum ... Böyleyiz eksik mi yanlış mi besliyorum ki .
Dr a göre hatta dr lara göre araştırılacak bişi yok minyon bi Bebek doğum kilosuna (2,800) göre gayet iyimiş.. Ben ortalamayı olsun yakalamak istiyorum persentilde %25 de.. Şükür sağlıklı Demir eksikliği çıktı biraz dr çok aşırı düşük değil kan ilacını kullan ve et dedi .. Ben de takıntı yaptı bu ya .. Ve kurtulamıyorum .. Anne yüreği işte
Valla bizimki ne direk eti ne de yemek içinde hiçbir şekilde yemiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kıyma da yemiyor ki gerçi ne yiyor ki bi kahvaltısını yiyor bi de arada bir emiyor aklına gelirse sadece bu şekilde besleniyor bu aralar berat yoğurt yiyordu onu da yemiyor artık sıyırmaya az kaldıbu kan için verilen ilacı bende hiç kullanmadım ama yemklerine çorbasına mutlaka et kıyma ve sularıı koyuyorum ocak gibi kan tahlili yaptıracağız bakalım ne cıkacak değer
sizler ilaç vermeyip gün için de eti ne kadar veryorsunuz direk pişmiş et mi yoksa yemek içinde mi veriyorsunuz?
Ben ameliyat da oldum 3hafta yattım hastanede az daha menenjit olacaktım çok agir geçti ameliyatın ah ah hala ayda bir kontrole gidiyorum kulak çok onemliiiBu konuda da kader arkadasiymisiz. Benim de hep iltihapla gecti cocuklugum. Ama yillardir olmuyodu. Oturdugum yerde gitti birden kulak. Yine iltihap sandim kisildi sandim degilmis.
Valla bizimki ne direk eti ne de yemek içinde hiçbir şekilde yemiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kıyma da yemiyor ki gerçi ne yiyor ki bi kahvaltısını yiyor bi de arada bir emiyor aklına gelirse sadece bu şekilde besleniyor bu aralar berat yoğurt yiyordu onu da yemiyor artık sıyırmaya az kaldı
Maaşallah güzel besliyorsun bebeğini yumurtanın beyazinida ni katiyosun içine?süt ve baldan dolayı bi sıkıntı yaşadınız mi biz daha vermedik, tahinin faydası nedirSormuşsun nacizane fikrimi söyleyeyim.
Ben olsam devam sütü arı mama bebe bisküvisi filan vermezdim ki vermiyorum da.
Biz daha erken kahvaltı yapıyoruz. Saat 7-8 gibi
Kahvaltısı
1 bütün yumurta haşlanmış
Kendi yaptığım beyaz peynir 1 tatlı kaşığı kadar
1 tatlı kaşığı tahin
Birazcık tereyağı
Bunları iyice eziyorum hafif katı oluyo sulandırmak için süt ısıtıyorum katıyorum ve yediriyorum.
12 1 bazen 2 de uyuyor 1.5 saar kadar
Uyanınca muzlu yoğurt veriyorum içine 1 tatlı kaşığından az balla
Akşam da ne yemek varsa
Nohut
Fasülye
Sulu köfte
Ispanak
İçliköfte
Ne yaptımsa yani.
Haftada 2 gün balık veriyorum
Somon aldım parçalara böldm hemen çıkarıp tavada kedni yağında pişiriyorum.
Bugün yarın kuzu paça alıcam ve 3 gün paça suyuyla çorba yapıp içiricem
Elimden geldiğince unlu şekerli sağlıksız şeyleri vermiyorum.
Ha benim kızımda öyle aman aman yiyen bi bebek değil
Zorla yediriyorum çoğunlukla oyunlarla kandırmacalarla.
Emzik veriyor gibi yapıp veriyorum su verir gbi yapıp yediriyorum.
Şimdi yemezse biraz sonra geitirp yediriyorum.
Şu ara iştahı biraz arttı da yiyor 1 hafta sonra 10 aylık olacaz 8.9 kilo.
1 hafta içinde çok üzerine düşmemle aldı bu kiloyu da 8.5 kiloydu çünkü.
Biliyorum muhallebiler bisküviler yedirsem artar kilosu ama ben o şekilde kilo almasını istemiyorum.
Yaptığım yemekler etli oluyor yedirirken seçiyorum etini kızımın avuçiçi kadar sonra üzerine yemekten koyuyorm öyle yediriyorum.
İnşallah senin bebeğininde iştahı normale döner.yemeyen bebek gerçekten zor.
ya maralim vallahi psikolojim bozulduyok canim deilsin
neyse az kalmis anneyin gelmesine
kocandan uzak dur, o zamn hamilelik suphesi olmaz sende
canim cok gecmis olsun inan ilk kez duydum. bulasici miymis da esinden sana bulasmis sanki :) ay cok garip vallahi cok sasirdim su anGittim canim oksijen tedavisi de gordum genelde gecermis ama gecmedi. Ani isitme kaybi deniyo nedeni de bulunamio. Normal birden evde otururken oluverdi
Canım yese ben de bu şekilde beslerim de herşeyi reddediyor keşke yese de dünyaları yapsam istemezse hiçbi şekilde yediremiyorum ya midesini bulandırıyor kusacak gibi oluyor ya da ağzındakini tükürüyor atıyor ağzından işim çok zorBiz maalesef kan ilacı hiç kullanamadık alerjimiz var. Ek gıda serüvenine geçtiğimiz günden beri demirden yana zengin gıdalar ile beslemeye gayret gösterdim.
Et köfte malaesef yemiyor bunları çorbalarına katarak yediriyorum,
Keçi boynuzu pekmezi sabah akşam
Keçi boynuzu unu ile yaptığım meyve topları, anne pastasını ara öğünlerde,
Her çorbasına muhakkak irmik
Bezelye
Kuzu kemiği ilik suyu
Gün aşırı kuru kara erik & kuru kara üzüm & kuru dut haşlayıp blender yapılarak muhallebesine kattım
Yoğurt ile bu besinlerin arasını 4 saat tuttum
Yulaf unu demirden zengin, çorbalarını ve muhallebilerini bu undan yaptım
Bu şekilde besleyerek kanını yükseltmeye çalıştım 9. Ay yapılan kan tahlilinde maşallah demir ve kanı çok çok iyi çıktı
9 aylık kontrolünde doktor yumurtanın beyazına başlayabilirsin dedi.Maaşallah güzel besliyorsun bebeğini yumurtanın beyazinida ni katiyosun içine?süt ve baldan dolayı bi sıkıntı yaşadınız mi biz daha vermedik, tahinin faydası nedir
Ben o karışımın içine yumurtanın beyaz ini yakıştıramadım da o yüzden bende tam katı haşladığımda yediriyorum ama karisimda sarısıni sadece katiyorum9 aylık kontrolünde doktor yumurtanın beyazına başlayabilirsin dedi.
Önce denedim birşey olmadı çok şükür sonra vermeye devam ettim.
Sadece sarısını veriyordum şimdi 1 bütün veriyorum.
Süt ve balda da sıkıntı olmadı.
Hastalandığında limonlu bal vermiştim zaten 2 3 aylık filandı hatta. Sonra da verdim.
Tahin de bol kalsiyum var eğer alerji yapmazsa verilmeli ama.
Alerjik besin çünkü.
Onu da önce tattırdım gözlemledim birşey olmayınca kahvaltılarına katıyorum.
Canim hersey yapildi valla zaten kulagin gorunen kisminda bisey yok sanirim ic kulakta bi problem ama oyle olunca da cozulemiyo zaten. Caresi olmuyo yaniIlıadın kullandınmı hıç burun damlası
Çatalla eziyorum iyice tabi biraz pütür kalıyor ama yiyor sorun etmiyor.Ben o karışımın içine yumurtanın beyaz ini yakıştıramadım da o yüzden bende tam katı haşladığımda yediriyorum ama karisimda sarısıni sadece katiyorum
Valla bizimki ne direk eti ne de yemek içinde hiçbir şekilde yemiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kıyma da yemiyor ki gerçi ne yiyor ki bi kahvaltısını yiyor bi de arada bir emiyor aklına gelirse sadece bu şekilde besleniyor bu aralar berat yoğurt yiyordu onu da yemiyor artık sıyırmaya az kaldı
Yok canim bulasici degil tamamen rastlanti. Ikimizin de ayni kulak oldugundan yanyana yururken zor oluyo. Ya ben duymuyorum ya o duymuyocanim cok gecmis olsun inan ilk kez duydum. bulasici miymis da esinden sana bulasmis sanki :) ay cok garip vallahi cok sasirdim su an
Canim kahvaltidan yana Duru da cok problemli. Ama kahvaltida ben nasil omlet yaparsam yapayim pekmeze veya tahin pekmeze batiriyorum ya da mandalinayla yediriyorum onu seviyo. Sutum cok az ben de hissediyorum. Allah bilir ne kadar. Yatarken 120cc mama veriyorum zatenSelam kızlar ne güzel kahvaltılar yemekler veriyorsunuz bebelerinize maşallah. Tuna da iştahsızlık had safhada. Artık haşlanmış yumurta görmek istemiyor sanırım, bende Elmalı pankek yapıyorum bi onu severek yiyor. Dün köfte yaptım hiç yemedi. Bide öğün sırasını değiştirdim artık sabah on buçuk gibi meyve yiyordu artılk çorba veriyorum. Çünkü öğlen ben emzirip uyutuyorum iki iki buçuğa kadar doğru düzgün bişey yememiş oluyor. Çünkü artık sütüm yok denecek kadar az. Aranızda günde 500ml anne sütü verebilen var mı?
Bide bişey soracam size, hep mama sandalyesinde mi yediriyorsunuz? Ben akşam öğününü oyun oynarken yediriyordum daha kolay yiyor diye ama böyle de hep peşinden koşuyor gibi oluyorum ve bunu hiç istemiyorum. Alışkanlığa dönüşür mü?
Bu arada halsizliğin sebebi çıktı üst dişi geliyor. Gördüm bugün beyaz olmuş diş yeri. İnşallah kolay çıkar. Kızlar değişik kahvaltı fikrilerinizi paylaşın ihtiyacım var bu ara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?