- 30 Nisan 2015
- 1.802
- 764
- 73
- 38
Mandalina suyunu ben de sen deyince verdim su da içmiyor ya en azından bunu daha güzel içti çok sağol:) sen sulandırdın mı saf mı verdin ?Selam kızlar nasılsınız
Ben hala temizlik yapıyorum sanki koku evime yapıştı kafayı yicek gibiyim bugün halıları verdim yıkamaya perdeleri tekrar attım makinaya sonunda mis gibi koktu koltukları sildim sonra Azra uyuyor diye diğer odalara daldım mutfağın her yanını sildim yatak odasının dolabını düzenledim balkonları yıkadım toz aldım sanki hergün almıyormuş gibi :) ama işte o koku sindi bi kere battaniyeleri kuru temizlemeye verdim
O kadar iş yaptım yemek yapamadım çünkü ölüyorum yorgunluktan neyse artık bugünde dışarıdan yiyelim
Zaten mahvolmuşum yani
Bu arada Azra ayağa kalkıp ellerini bırakıyor adım atmaya korkuyor ama pat poponun üstüne oturuyor yılmak yok yine kalkıyor bide çenesini vurmuş ama nereye vurdu kim bilir morarmış sabahları yumurta kabusu vardı bu ara çok şükür aştık iki gündür bir bütün yiyiyor bide mandalin suyu sıkıyorum yarım çay bardağı içiyor tavsiye ederim size de
Yok Can'ım direk verdim afiyet olsun yarasın kuzucuğaMandalina suyunu ben de sen deyince verdim su da içmiyor ya en azından bunu daha güzel içti çok sağol:) sen sulandırdın mı saf mı verdin ?
elma yi sever,ondan bile zevk almiyorum diyor yerken
netde depsrresyon belirtilerine bakdim yediginden zevk almama, SIKILMA falan yaziyor
15 gunden uzun surerse depresyon sayilabilirmis
interntede yazana pek guvenmem ama psikoloji den hiç anlamam neye kime guvenicem onuda bilmiyorum
bosverememki onu,çocuklarimin babasi , iyi olmasi için ugrasmak zorundayim
bi facebokk grubuna uyeyim
her gun bi ri dua istiyor, genç yasta beyin kanamasi kalp krizi geçirip komada olanlar yasamini yitirenleer o kadr çokki
annemden dolayi galiba ben çok korkuyorum çocuklarimin anasiz yada babasiz kalmasindan
esimi bilmiyorumda benim saglam bi psikologa ihtiyacim var galiba :))
son gunlerde baya bi uykusuz kaliyor, i$ten gece yarisi geliyor zaten , gece de çocuk uyanip uyumazsa bakmiyorum o baksin diye ,oyle boyle sabah oluyor ama az uyumu$ oluyorCan'ım hepimiz Zaman Zaman kendimizi kötü hissediyoruz,illa anne olmaya gerek yok,hayat çok yoruyor insanı bazen.Belki geçici bir durumdur eşininki.Depresyon demek için birkaç hafta sürmesi gerekiyor diye biliyorum.Hayattan zevk almama,çok uyuma yada uyuyamama,iştahsızlık vs. Sen konuşmaya çalışsan rahat bir Zaman'da.Belki biraz konuşmaya ihtiyacı vardır.Gerçi erkeklerin ağzından laf almak da baya bir zor oluyor ama denemeye değer.
Canım genetik faktör çok önemli ve etkili ama korkma sen konuş eşinle kötü bişi yoktur, sadece üzgündür, azıcık bunalımdadır en güzel konuşmak :)son gunlerde baya bi uykusuz kaliyor, i$ten gece yarisi geliyor zaten , gece de çocuk uyanip uyumazsa bakmiyorum o baksin diye ,oyle boyle sabah oluyor ama az uyumu$ oluyor
bi kaç gece hiç ses etmeyip uyandirmiycam izliycem bakalim
is yerindeyken iki kere aradim nasilsin diye, alisik deilim ben arayip sormana $imartma beni diyor
ben çokmu kotu bi esimki :)
netde okudum 15 gun yaziyor o sureye
ailesinde var bu tur sorunlar genetiklik soz konusumuki boyle seylerde
çok saol canim ayrintili yazdigin içinCanım depresyonun bir çok çeşidi var senin eşine uyan daha çok major depresif bozukluğu. Bunda da arş arda iki hafta boyunca neredeyse her gün günün büyük kısmında ortaya çıkan aşağıdaki semptomlardan EN AZ beş tanesinin bulunması gerekir. Tabi yoğun bir biçimde
Depresif ruh hali- üzüntü, çökkünlük, boşluk, çaresizlik hissi
İlgi ve zevk kaybı
Uykusuzluk veya aşırı uyuma
Iştah kaybı ya da kilo değişikliği
ajitasyon
Düşük enerji
Kötü konsantrasyon
Değersizlik veya suçluluk düşünceleri
Tekrarlayan ölüm veya intihar düşünceleri
Bizim kullandığımız tanı kitabından baktım. Önemli olan duygularını şu and açığa çıkarabilmesi, uzun uzun, açık açık konuşabilmesi ve kendini ifade edebilmesi. Gerekiyorsa hüngür hüngür ağlaması. Bu bir duygudurumu ve önemli olan konuşmak, hızlı toparlanma oluyor genelde..
Canim ben mandalinanin kendisini bile veriyorum kahvaltida. Kenarlarini soyup yediriyorumMandalina suyunu ben de sen deyince verdim su da içmiyor ya en azından bunu daha güzel içti çok sağol:) sen sulandırdın mı saf mı verdin ?
ozeline yaazatyim cnmCanım genetik faktör çok önemli ve etkili ama korkma sen konuş eşinle kötü bişi yoktur, sadece üzgündür, azıcık bunalımdadır en güzel konuşmak :)
Yani iki haftadır yoğun bit şekilde bu duyguları yaşıyor mu ki? Yani evet, önce bir konuşmayı denyebilirsin, ama çaktormadan, sen biraz fazla ele vermişsin kendini :) yani hastaymış gibi davranma Ada'ma, normalde yapmadığın şeyleri yaparsan fazla dikkat çeker bişi yoksa varmış gibi olur.. Sonunda ruh hali düzelmeZse Bi iki haftaya mutlaka bir psikolojik danışma alması lazım zaten iki üç seansta biter çünkü bu tür durumların belli bir başlangıç noktası oluyor onu bulunca iş çözülüyorçok saol canim ayrintili yazdigin için
depresif ruh hali var , içim SIKILIYOR diyor
i$tah kaybi da var ama çok acikinca yiyor yinede ( oglen i$tahi olmayip az yediyse aksama çok acikiyor mesela )
uyku olayini bilmiyorum biz kuuçukden uyyamiyoruzki dogru duzgun ama uykuya hep duskundur o , bu maddeyi es geçebilirim
dusuk enerji var ( beli agriyor ona bagliyor )
çcuklara bana falan ilgisi ayni ama , meyva yerken hiç zevk almiyorum dedi o dikkatimi çekdi
eger dedigin seyse dr sartmi
konusrken ne demem lazim , sadece dinleyimmi , yanlis bisey derim ters teper diye korkuyorum
ben iki uç kere ust uste arayinca korkma kendimi bi yerden atmam dedi, egleniyor benle
yok iki uç gundur boyleYani iki haftadır yoğun bit şekilde bu duyguları yaşıyor mu ki? Yani evet, önce bir konuşmayı denyebilirsin, ama çaktormadan, sen biraz fazla ele vermişsin kendini :) yani hastaymış gibi davranma Ada'ma, normalde yapmadığın şeyleri yaparsan fazla dikkat çeker bişi yoksa varmış gibi olur.. Sonunda ruh hali düzelmeZse Bi iki haftaya mutlaka bir psikolojik danışma alması lazım zaten iki üç seansta biter çünkü bu tür durumların belli bir başlangıç noktası oluyor onu bulunca iş çözülüyor
Eneee e ben niye denemedim ki acep bunu, yani ben de muzla veriyorum güzel yiyor.. Ama kendisi vermedim hiç bit denetim..Canim ben mandalinanin kendisini bile veriyorum kahvaltida. Kenarlarini soyup yediriyorum
Valla Can'ım o kadar tutunup kalkıyor ki o kadar düşüyor ki bugün acayip uzun durmaya başladı tutunmak istemiyor bırakıyor ellerini adım atamıyor ama daha işte bi adım sonra patMaşallah Azraya.Ellerini bırakınca ayakta sabit durma süresi gitgide uzuyor.Sonra kendilerinden emin olunca ayakta durmaya adım atmaya başlıyorlar.Azranın da yakındır adımlaması.
Mandalina suyu güzel oluyor gerçekten.Ben muzu ezip mandalina suyuyla karıştırıyorum bizimki bayılıyor.Hatta kalanını ben yiyorum her defasında.Hımmm Nefis oluyor.
Ben bu ara Trabzon hurması da veriyorum Can'ım. Her gün bi meyvesi var zaten. Elma armut mandalinayı kahvaltıda daha çok, muz kivi.. Bunlar mevsim meyvesi değil ama bazen veriyorum işte. Buzluğa erik ve kayısı koymuştum ondan vericek bi ara. Ben kuru meyve de veriyorum hurma incir. Ama Tuna bu ara hep tatlı şeyler yemek istiyor. Yemek yemiyor Bebek nutellasına hiç hayır demiyor, yoğurt yemez oldu.. Ay bu iştahsızlık olayı etkilemeye başladı beni, sanki her gün aç aç uyuyor. Daha da kötüsü alışkanlığa dönüşmesinden korkuyorum.. Ne dersin alışkanlık olur mu bu itiraz durumları?Eneee e ben niye denemedim ki acep bunu, yani ben de muzla veriyorum güzel yiyor.. Ama kendisi vermedim hiç bit denetim..
Başka hangi meyveleri veriyorsunuz ve Nasıl? Ben armu falan vereyim dedim ama istemedi cam rendeden geçirmiştim beyfendi istemedi
Ben kivi cilek haric her meyveden verdim canim.Eneee e ben niye denemedim ki acep bunu, yani ben de muzla veriyorum güzel yiyor.. Ama kendisi vermedim hiç bit denetim..
Başka hangi meyveleri veriyorsunuz ve Nasıl? Ben armu falan vereyim dedim ama istemedi cam rendeden geçirmiştim beyfendi istemedi
Walla bugün okula gittim başka bir öğretmen arkadaşla gidiyorum yol bir saat sürüyor kadın benim yüzümden iki kez durdu tutamadımCanim sen nasil oldun?
Ya keşke ben de verebilsem deneyim bari sağol Can'ım..Ben bu ara Trabzon hurması da veriyorum Can'ım. Her gün bi meyvesi var zaten. Elma armut mandalinayı kahvaltıda daha çok, muz kivi.. Bunlar mevsim meyvesi değil ama bazen veriyorum işte. Buzluğa erik ve kayısı koymuştum ondan vericek bi ara. Ben kuru meyve de veriyorum hurma incir. Ama Tuna bu ara hep tatlı şeyler yemek istiyor. Yemek yemiyor Bebek nutellasına hiç hayır demiyor, yoğurt yemez oldu.. Ay bu iştahsızlık olayı etkilemeye başladı beni, sanki her gün aç aç uyuyor. Daha da kötüsü alışkanlığa dönüşmesinden korkuyorum.. Ne dersin alışkanlık olur mu bu itiraz durumları?
bakalim bizim kiz da seninki gibi mi olur.:) hadi yaa
benim kizin 2 yada 3 kere atesi çikdi 7 senedir :)
milli piyango vurmus sizede :) bazen oyle olabiliyormus bunye
sadece bi negatif yönü var
mesela buyuk oglum 39.5 atesle yatmaz hoplar ziplar hiç etki etmez ona
ama kizin atesi 37.5 olsa ( bi ker eoldu ) yatak dosek yatiyor oram buram agriyor diye :)) bunye alisik olmayinca kaldirmiuyor atesi :))))
canim tabiiki bosver demiyorum. once bi dinle derdini neymis. anlatirsa tabii.elma yi sever,ondan bile zevk almiyorum diyor yerken
netde depsrresyon belirtilerine bakdim yediginden zevk almama, SIKILMA falan yaziyor
15 gunden uzun surerse depresyon sayilabilirmis
interntede yazana pek guvenmem ama psikoloji den hiç anlamam neye kime guvenicem onuda bilmiyorum
bosverememki onu,çocuklarimin babasi , iyi olmasi için ugrasmak zorundayim
bi facebokk grubuna uyeyim
her gun bi ri dua istiyor, genç yasta beyin kanamasi kalp krizi geçirip komada olanlar yasamini yitirenleer o kadr çokki
annemden dolayi galiba ben çok korkuyorum çocuklarimin anasiz yada babasiz kalmasindan
esimi bilmiyorumda benim saglam bi psikologa ihtiyacim var galiba :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?