2015 Şubat Anneleri

Mandalina suyunu ben de sen deyince verdim su da içmiyor ya en azından bunu daha güzel içti çok sağol:) sen sulandırdın mı saf mı verdin ?

Canım depresyonun bir çok çeşidi var senin eşine uyan daha çok major depresif bozukluğu. Bunda da arş arda iki hafta boyunca neredeyse her gün günün büyük kısmında ortaya çıkan aşağıdaki semptomlardan EN AZ beş tanesinin bulunması gerekir. Tabi yoğun bir biçimde

Depresif ruh hali- üzüntü, çökkünlük, boşluk, çaresizlik hissi

İlgi ve zevk kaybı

Uykusuzluk veya aşırı uyuma

Iştah kaybı ya da kilo değişikliği

ajitasyon

Düşük enerji

Kötü konsantrasyon

Değersizlik veya suçluluk düşünceleri

Tekrarlayan ölüm veya intihar düşünceleri

Bizim kullandığımız tanı kitabından baktım. Önemli olan duygularını şu and açığa çıkarabilmesi, uzun uzun, açık açık konuşabilmesi ve kendini ifade edebilmesi. Gerekiyorsa hüngür hüngür ağlaması. Bu bir duygudurumu ve önemli olan konuşmak, hızlı toparlanma oluyor genelde..

son gunlerde baya bi uykusuz kaliyor, i$ten gece yarisi geliyor zaten , gece de çocuk uyanip uyumazsa bakmiyorum o baksin diye ,oyle boyle sabah oluyor ama az uyumu$ oluyor
bi kaç gece hiç ses etmeyip uyandirmiycam izliycem bakalim
is yerindeyken iki kere aradim nasilsin diye, alisik deilim ben arayip sormana $imartma beni diyor
ben çokmu kotu bi esimki :)

netde okudum 15 gun yaziyor o sureye
ailesinde var bu tur sorunlar genetiklik soz konusumuki boyle seylerde

Canım genetik faktör çok önemli ve etkili ama korkma sen konuş eşinle kötü bişi yoktur, sadece üzgündür, azıcık bunalımdadır en güzel konuşmak :)

çok saol canim ayrintili yazdigin için

depresif ruh hali var , içim SIKILIYOR diyor
i$tah kaybi da var ama çok acikinca yiyor yinede ( oglen i$tahi olmayip az yediyse aksama çok acikiyor mesela )
uyku olayini bilmiyorum biz kuuçukden uyyamiyoruzki dogru duzgun ama uykuya hep duskundur o , bu maddeyi es geçebilirim
dusuk enerji var ( beli agriyor ona bagliyor )

çcuklara bana falan ilgisi ayni ama , meyva yerken hiç zevk almiyorum dedi o dikkatimi çekdi

eger dedigin seyse dr sartmi
konusrken ne demem lazim , sadece dinleyimmi , yanlis bisey derim ters teper diye korkuyorum

ben iki uç kere ust uste arayinca korkma kendimi bi yerden atmam dedi , egleniyor benle

Yani iki haftadır yoğun bit şekilde bu duyguları yaşıyor mu ki? Yani evet, önce bir konuşmayı denyebilirsin, ama çaktormadan, sen biraz fazla ele vermişsin kendini :) yani hastaymış gibi davranma Ada'ma, normalde yapmadığın şeyleri yaparsan fazla dikkat çeker bişi yoksa varmış gibi olur.. Sonunda ruh hali düzelmeZse Bi iki haftaya mutlaka bir psikolojik danışma alması lazım zaten iki üç seansta biter çünkü bu tür durumların belli bir başlangıç noktası oluyor onu bulunca iş çözülüyor

yok iki uç gundur boyle
baslangiç noktasini ben biliyorum kredinin reddedilmesi :)
tamam susuyorum TIPP

Canim ben mandalinanin kendisini bile veriyorum kahvaltida. Kenarlarini soyup yediriyorum
Eneee e ben niye denemedim ki acep bunu, yani ben de muzla veriyorum güzel yiyor.. Ama kendisi vermedim hiç bit denetim..

Başka hangi meyveleri veriyorsunuz ve Nasıl? Ben armu falan vereyim dedim ama istemedi cam rendeden geçirmiştim beyfendi istemedi

Valla Can'ım o kadar tutunup kalkıyor ki o kadar düşüyor ki bugün acayip uzun durmaya başladı tutunmak istemiyor bırakıyor ellerini adım atamıyor ama daha işte bi adım sonra pat mandalinayı da sabah içecek bişeyi olsun diye sıktım

Ben bu ara Trabzon hurması da veriyorum Can'ım. Her gün bi meyvesi var zaten. Elma armut mandalinayı kahvaltıda daha çok, muz kivi.. Bunlar mevsim meyvesi değil ama bazen veriyorum işte. Buzluğa erik ve kayısı koymuştum ondan vericek bi ara. Ben kuru meyve de veriyorum hurma incir. Ama Tuna bu ara hep tatlı şeyler yemek istiyor. Yemek yemiyor Bebek nutellasına hiç hayır demiyor, yoğurt yemez oldu.. Ay bu iştahsızlık olayı etkilemeye başladı beni, sanki her gün aç aç uyuyor. Daha da kötüsü alışkanlığa dönüşmesinden korkuyorum.. Ne dersin alışkanlık olur mu bu itiraz durumları?

Ben kivi cilek haric her meyveden verdim canim.

Ya keşke ben de verebilsem deneyim bari sağol Can'ım..

Yani Bence alışkanlık olur, davranış olarak olmasa da sonuçta yemedikçe midesi küçülecek ve doğal olarak daha az yemeye başlayacak.. Ayaz da bazı Zaman'lar iştahsız oluyor ama ağzına zorla tıktığım oluyor açıkcası sonrasında zaten pes edip birkaç lokma daha alıyor.. Çocuk bu bilmez ki anlık düşünür iki saat sonra uyuyup yemek yiyemiceni akıl edemez sonuçta.. Hani diyorlar ya zorlamayın diyr walla ben hep zorluyorum, yani kesinlikle bişi izleyerek yapmıyorum ama oyunla işte oyuncakla eline mıncıklamak için bişi vererek veriyorum ağzına en azından bir kaç kaşık.. Bence sabırlı ol be ısrar et Can'ım, kızmadan sesini yükseltemeden ben bir ara sesini ister istemez yükselttim ama inat yaptı tamamen ya da duygusala bağlayıp ağladı

bakalim bizim kiz da seninki gibi mi olur.
bende sasirdim hatta herkesten duydum su ana kadar ates hikayesi tum yasitlarimizda.
ay simdi boyle dedim ya atesi cikarmis hemen allah korusun. ne desem basima geliyo bu aralar :)

canim tabiiki bosver demiyorum. once bi dinle derdini neymis. anlatirsa tabii.
ama bana klasik erkek bunalimi gibi geldi. cocuk sorumluluguna alismak vs zor geliyor onlara. gerci tecrubeli de seninki. ama demek bunalmis. yetememekten korkuyo da olabilir belki maddi anlamda?

dedigim gibi konusup derdini ogrenmek ve destek olmak disinda ne yapabilirsinki
senin de ruh halin iyi degildir. ne kadar becerikli ve aliskin olsan da uc cocugun isi de derdi de bitmezki keyfini suresin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…