2015 Şubat Anneleri

iste hersey resmi olunca guven veriyor insana
çocugun tirnagina zarar gelse hayati biter bakicinin
çocuklarda genelde okulda oluyor :)
3 yasinda anaokuluna baslaniyor

Bizde kv dedeyiz yer yatağı yaptık öyle sere serpe yatiyorki artık çok az uyanıyor ve hiç yadirgamadi evi nenesini amcasını yatağını köpek disleride iyicene cikti yemesi de daha iyi acikinca güzel yiyor kesme çorbası tavsiye ederim bu yeşil mercimekli eristeli çorba kv içine reyhan koydu ve minik misket kofteler çok sevdi

Aynen öyle canım taviz verme ama senle iyi anlaşamasa berata nasıl davranır acaba hani gergin olur filan işini severk yapmaz gibi geliyor bana ben olsam aklımda çok büyük soru işareti olur başkaları izin veriyor olabilir çocuğunu dışarı çıkarmasına o zaman gitsin onlarla çalışsın sizin kurallarınıza uymayacaksa nasıl eski çalıştığı insanlarla sizi kıyaslama yapabiliyor ben çocuk konusunda çok hassasım canım berata bakabilecek başka akraba filan yok mu canım annen kayınvaliden filan ben de çalışıyorum şu an kayınvalidem bakıyor yakında o gidecek annem gelecek dönüşümlü bakıyorlar yani canım Allah bakıcıya muhtaç etmez inşAllah ne kadar şükretsem az

biz kocaelinde oturuyoruz annemle kvdem ıstanbulda oturuyorlar. yanı berata bakacak olsalar bızde kalmak zorunda kalıyor. e halıyle onlarında cocukları kocaları var. kımseyı bole bı sorumluluk altına sokamıyoruz. ama kendı babam emeklı olmayı dusunuyor. annemlere sıze burda ev tutalım demiştim. olmadı o teklıfımı tekrar gundeme alıcam. ıstanbulda onları baglayan cok bısı yok. tek kızkardesım vardı o da evlendı uzaga gıttı. suan yalnızlar yanı. ıstedım kı kımsenın duzenı bozulmasın ıyı bı bakıcı buluruz koca ılde dedım ama bılemıorum şuan kafamda çok soru işareti var.

yarin babamlar geleecekdi ya , karisi çalisyor normalde yilbasi için izni varmis gelelim dediler
bende çocuklara soyledim dedeniz geliyor diye, alisverisimi yaptim hazirmigimi aypiyorum fln,kalacaklari odayi hazirladim..

gitmem ben diyormus babama kizdigi için

Allah kimseyi anasiz birakip ellerle karsilastirmasin
ne çilem varmis , nasil bi kader yazilmi$ bana anlamiyorumki
Allahin gucune gider diye korkuyorum ondan gelene razi oldum hep ama
neden dememek için kendimi zor tuutuiyroum
neden benim annem yok yanima kosarak uçarak gelecek olan,sanki buyuk bi gunah isledim buda benim karsiliginda olan cezam ..

boyle yabanci birisinin agzina bakiyor çocuklarimin dedesini gorup vakit geçirecek olmasi .. ben onceden babama çok duskundum annemden sonra degistim galiba ..

deli kari neye trip atip havalaniyor Allah bilir ..

ah anam garip anam ahh ..

kahvaltidan sonra sut içmremi yada emzirmiyormusun
hiç bisey sokmuyormu agzina
kabiz flan deil demi kabizlik istahsuzlik da yapabilir

b
Yok canım kabız değil çok şükür emmiyor hiç emme isteği yok beratta emsin diye kucağıma alıyorum kendini yere atmak istiyor kanepeye oturttum öyle ağzına koydum emdi 1-2 sonra ısırıp bıraktı gitti yani 2 dk bile sürmedi emmesi hep öyle gün içinde hiç emmiyor gece de emerek uykuya dalıyor sadece bu kadar yani emmesi inek sütü veriyorum içmiyor ne biberonla ne kaşıkla keşke içse kahvaltıdan akşam 7-8 e kadar hiçbişey sürmüyor canım ağzına akşam da ağlayarak kavga gürültü vermeye çalışıyorum işte yine bitirmiyor 1 kaseyi yarısını filan yedirebiliyorum zar zor ağlata ağlata ama ekmeği seviyor ağzına küçük ekmek parçası koyuyorum mesela yürüteçteyken ona ağzını açıyor kuş gibi :)

gelisimi nasil boyu kilosu
gelisimini etkiliyorsa istah surubu var dr un onerdigi ama bu ayda veriliuyirmu ona hiç dikkat etmedim
ama sorariz vermek istersen

beniumki uyyor biberonu agzina bile surmuyor
sabvah iki uç kasik yogurt yedi beni emdi uyudu
uyaninca ne yedirsemki , ne yapsam acaba yemek

Biz de muştayız annemler de kayınvalidemler de ankarada yaşıyorlar git gel yapıyorlar sağolsunlar yani 3-4 ay bakıyorlar sırayla kayınbabam ve babam da sorun etmiyorlar çok şükür iyi şimdilik :) tabi evde eşinle yalnız olduğun zamanki rahat olamıyorsun o ayrı berat için katlanıyoruz olsun buna da şükür yine de :)

çocuk hiçbiseye hayir demiyordu et sut yogurt sebze ne varsa yiyordu ve ben sunu çok sveiyor diye bisey bulamiyorum yemedigi yokduki
gidip gelip su içiyorum sut olsun diye varsa yoksa meme diyor
bos bos emiyor

gelisimi nasil boyu kilosu
gelisimini etkiliyorsa istah surubu var dr un onerdigi ama bu ayda veriliuyirmu ona hiç dikkat etmedim
ama sorariz vermek istersen
Valla canım sağlık ocağında hemşire kontrol ediyor normal diyor boyuna kilosuna en son 9. Ayda gitmiştik 9 kilodu boyu 78 cm di şu an 1 hafta sonra 11 aylık olacak ve bilmiyorum şimdiki boy ve kilosunu ama gerçekten hiç iştahı yok ben vemesem hiç bişey yemez gün boyu inanmıyor hemşire iyi diyor ben de 2 gün önce polivit aldım canım burda bi arkadaş önermişti iştah açıyor diye veriyorum 2-3 gündür 1 çay kaşığı kadar ama bi etkisini görmedim daha iştahı aynı yani açılmadı şimdiye kadar sen sipraktine mi diyorsun canım?

İnşallah baban emekli olunca taşınırlar canım gönül rahatlığıyla bırakırsın sen de oğluşunu

evet spiraktini diyorum
9 aylikken iyiymis maasallah
denedinmi hiç spirakdini

bu arada agzina ekmek verme bence ara ogun yerine saymasin onu :)

kesinlikle haklisin.
ben olsam ortaligi yikardim herhalde. bu zamanda hele insanlara guven olmayan bu kotu zamanda. ben nerden bileyim senin ablanin nasi biri oldugunu evine kimler girip cikiyor vs ne bileyim. habersiz bunu yapabiliyosa daha nerelere goturur cocugumu.
bence al karsina konus vazgecilmez olmadigini gorsun.
kamera koyacaksan gizli koy. etik degil belki ama onun yaptigi hele hic etik degil. sana sormadan bi yere gitmek. daha neler!
bi sans daha ver. sen alttan alma ama tribi atan o olmasin. elbet bulursun bi bakici ya. ya da en kotu annen gelir bir sure o ara bakarsin

kadina bak kendini bulunmaz hint kumasi sandi galiba.

bu yuzden iste ana baska..
bu yuzden cocuk babasiz kalsa yine anne yetiyor ona bi sekilde ama anasizlik cok baska..

canim benim icim sizliyor sen boyle yazinca. allah sana sabir versin ve seni evlatlarina evlatlarini sana bagislasin. torunlarini sevmeyi sana nasip etsin.

o kadina da yaziklar olsun. ayrica babana da cok kizdim. insan karisi icin kizini uzer mi..
ama bosver saril evlatlarina.. bi gun mutlaja yeri gelir soylersin icindekileri..

benım kardesım de musa evlendı. annem gelıp bızde kalmak ıstemıor kadının huyu bu kımsede kalamıor. dogumda 3 gun kaldı yanımda. anca ev tutup gelebılırız dedı bakalım hayırlısı hakkımızda

evet malesef ole bı durum var. burda bakıcı ucretlerı 500 tl ortalama. bız 800 tl verıoruz sırf kadın daha tecrubelı daha referans vs geldı dıe. ama bole havalı gezcekse sıkıntı.

Hmm anladım canım hakkınızda hayırlısı neyse o olur inşAllah o zaman

evet spiraktini diyorum
9 aylikken iyiymis maasallah
denedinmi hiç spirakdini

bu arada agzina ekmek verme bence ara ogun yerine saymasin onu :)
Sipraktini ben kullanmıştım canım bekarken 46 kiloydum evlenmeden önce iştahsızdım iştahımı açsın diye bi kaç ay kullandım allerji ilacı iştahımı iyi açıyordu ama çok uykum geliyordu içince ama onu berata veremem canım riskli bir ilaç prospektüsünde ani ölüm görülebilir bile yazıyor
Ekmeği de yemek yemiyor bari midesi kazınmasın açlıktan diye veriyorum canım hiç vermeden de denedim yine de yemedi yemek bari onu seviyor yesin diyom ben de artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…