iste hersey resmi olunca guven veriyor insanaburda oyle seyler yok malesef. sozle ıse alıosun ztn sozlesme vs yok arada. yazılı olarak. kendı evınde bakmak ısteyen cok var ama burda onu kontrol edemıorsun. mısafırı gelır coulugu cocugu olur bakmaz. evı cok ısıtmaz vs. bız o yuzden kendı evımızde baktırmak ıstıyoruz. bakalım rabbim hayırlısını yazsın ne diyim
Aynen öyle canım taviz verme ama senle iyi anlaşamasa berata nasıl davranır acaba hani gergin olur filan işini severk yapmaz gibi geliyor bana ben olsam aklımda çok büyük soru işareti olur başkaları izin veriyor olabilir çocuğunu dışarı çıkarmasına o zaman gitsin onlarla çalışsın sizin kurallarınıza uymayacaksa nasıl eski çalıştığı insanlarla sizi kıyaslama yapabiliyor ben çocuk konusunda çok hassasım canım berata bakabilecek başka akraba filan yok mu canım annen kayınvaliden filan ben de çalışıyorum şu an kayınvalidem bakıyor yakında o gidecek annem gelecek dönüşümlü bakıyorlar yani canım Allah bakıcıya muhtaç etmez inşAllah ne kadar şükretsem azben soyleyınce, ondan tmm bundan sonra dıkkat ederım demesını beklerken nelerle karsılastım. uzun zamandır cocuk bakıyor 12 senedır. bundan oncekılerının cocugunu alıp cıkarıomus ıstedıgı yere. dedım herkesın yasantısı farklı. bızım evın de kendıne gore kuralları var dedım. ısıne son vermek son care oluyor. cunku genel anlamda beratla ıyı anlasıyorlar. ıyı bakıyor ona en azından gordugum kadarıyla. dediğim gibi bakıcı bulma konusu sıkıntı olmasa hıc bu trıplerı yer mıyım
Aynen öyle canım taviz verme ama senle iyi anlaşamasa berata nasıl davranır acaba hani gergin olur filan işini severk yapmaz gibi geliyor bana ben olsam aklımda çok büyük soru işareti olur başkaları izin veriyor olabilir çocuğunu dışarı çıkarmasına o zaman gitsin onlarla çalışsın sizin kurallarınıza uymayacaksa nasıl eski çalıştığı insanlarla sizi kıyaslama yapabiliyor ben çocuk konusunda çok hassasım canım berata bakabilecek başka akraba filan yok mu canım annen kayınvaliden filan ben de çalışıyorum şu an kayınvalidem bakıyor yakında o gidecek annem gelecek dönüşümlü bakıyorlar yani canım Allah bakıcıya muhtaç etmez inşAllah ne kadar şükretsem az
Yok canım kabız değil çok şükür emmiyor hiç emme isteği yok beratta emsin diye kucağıma alıyorum kendini yere atmak istiyor kanepeye oturttum öyle ağzına koydum emdi 1-2 sonra ısırıp bıraktı gitti yani 2 dk bile sürmedi emmesi hep öyle gün içinde hiç emmiyor gece de emerek uykuya dalıyor sadece bu kadar yani emmesi inek sütü veriyorum içmiyor ne biberonla ne kaşıkla keşke içse kahvaltıdan akşam 7-8 e kadar hiçbişey sürmüyor canım ağzına akşam da ağlayarak kavga gürültü vermeye çalışıyorum işte yine bitirmiyor 1 kaseyi yarısını filan yedirebiliyorum zar zor ağlata ağlata ama ekmeği seviyor ağzına küçük ekmek parçası koyuyorum mesela yürüteçteyken ona ağzını açıyor kuş gibi :)kahvaltidan sonra sut içmremi yada emzirmiyormusun
hiç bisey sokmuyormu agzina
kabiz flan deil demi kabizlik istahsuzlik da yapabilir
b
gelisimi nasil boyu kilosuYok canım kabız değil çok şükür emmiyor hiç emme isteği yok beratta emsin diye kucağıma alıyorum kendini yere atmak istiyor kanepeye oturttum öyle ağzına koydum emdi 1-2 sonra ısırıp bıraktı gitti yani 2 dk bile sürmedi emmesi hep öyle gün içinde hiç emmiyor gece de emerek uykuya dalıyor sadece bu kadar yani emmesi inek sütü veriyorum içmiyor ne biberonla ne kaşıkla keşke içse kahvaltıdan akşam 7-8 e kadar hiçbişey sürmüyor canım ağzına akşam da ağlayarak kavga gürültü vermeye çalışıyorum işte yine bitirmiyor 1 kaseyi yarısını filan yedirebiliyorum zar zor ağlata ağlata ama ekmeği seviyor ağzına küçük ekmek parçası koyuyorum mesela yürüteçteyken ona ağzını açıyor kuş gibi :)
Biz de muştayız annemler de kayınvalidemler de ankarada yaşıyorlar git gel yapıyorlar sağolsunlar yani 3-4 ay bakıyorlar sırayla kayınbabam ve babam da sorun etmiyorlar çok şükür iyi şimdilik :) tabi evde eşinle yalnız olduğun zamanki rahat olamıyorsun o ayrı berat için katlanıyoruz olsun buna da şükür yine de :)biz kocaelinde oturuyoruz annemle kvdem ıstanbulda oturuyorlar. yanı berata bakacak olsalar bızde kalmak zorunda kalıyor. e halıyle onlarında cocukları kocaları var. kımseyı bole bı sorumluluk altına sokamıyoruz. ama kendı babam emeklı olmayı dusunuyor. annemlere sıze burda ev tutalım demiştim. olmadı o teklıfımı tekrar gundeme alıcam. ıstanbulda onları baglayan cok bısı yok. tek kızkardesım vardı o da evlendı uzaga gıttı. suan yalnızlar yanı. ıstedım kı kımsenın duzenı bozulmasın ıyı bı bakıcı buluruz koca ılde dedım ama bılemıorum şuan kafamda çok soru işareti var.
Valla canım sağlık ocağında hemşire kontrol ediyor normal diyor boyuna kilosuna en son 9. Ayda gitmiştik 9 kilodu boyu 78 cm di şu an 1 hafta sonra 11 aylık olacak ve bilmiyorum şimdiki boy ve kilosunu ama gerçekten hiç iştahı yok ben vemesem hiç bişey yemez gün boyu inanmıyor hemşire iyi diyor ben de 2 gün önce polivit aldım canım burda bi arkadaş önermişti iştah açıyor diye veriyorum 2-3 gündür 1 çay kaşığı kadar ama bi etkisini görmedim daha iştahı aynı yani açılmadı şimdiye kadar sen sipraktine mi diyorsun canım?gelisimi nasil boyu kilosu
gelisimini etkiliyorsa istah surubu var dr un onerdigi ama bu ayda veriliuyirmu ona hiç dikkat etmedim
ama sorariz vermek istersen
İnşallah baban emekli olunca taşınırlar canım gönül rahatlığıyla bırakırsın sen de oğluşunubiz kocaelinde oturuyoruz annemle kvdem ıstanbulda oturuyorlar. yanı berata bakacak olsalar bızde kalmak zorunda kalıyor. e halıyle onlarında cocukları kocaları var. kımseyı bole bı sorumluluk altına sokamıyoruz. ama kendı babam emeklı olmayı dusunuyor. annemlere sıze burda ev tutalım demiştim. olmadı o teklıfımı tekrar gundeme alıcam. ıstanbulda onları baglayan cok bısı yok. tek kızkardesım vardı o da evlendı uzaga gıttı. suan yalnızlar yanı. ıstedım kı kımsenın duzenı bozulmasın ıyı bı bakıcı buluruz koca ılde dedım ama bılemıorum şuan kafamda çok soru işareti var.
evet spiraktini diyorumValla canım sağlık ocağında hemşire kontrol ediyor normal diyor boyuna kilosuna en son 9. Ayda gitmiştik 9 kilodu boyu 78 cm di şu an 1 hafta sonra 11 aylık olacak ve bilmiyorum şimdiki boy ve kilosunu ama gerçekten hiç iştahı yok ben vemesem hiç bişey yemez gün boyu inanmıyor hemşire iyi diyor ben de 2 gün önce polivit aldım canım burda bi arkadaş önermişti iştah açıyor diye veriyorum 2-3 gündür 1 çay kaşığı kadar ama bi etkisini görmedim daha iştahı aynı yani açılmadı şimdiye kadar sen sipraktine mi diyorsun canım?
korkunun ecele faydasi yokBizimki de disaridan gelen herseye karsi:) otribebe, serum fizyolojik, kiyafet toka onluk. Aksi kiz:) aciyacagindan degil de kizin ortaligi yikacagindan korkum
kesinlikle haklisin.merhaba bayanlar. dün bakıcı ile bi olay yaşadık. fikirlerinizi almak istiyorum. ben mi çok pinpirikli davranıyorum. sabahtan konuşmuştuk bakıcı ile beratı az dışarı çıkar parka götür demiştim bi yarım saat hava alsın. dün iş yerinden erken çıktım eve gittim anahtarım yoktu baktım evde kimse yok. aradım cepten. dışarı çıktık ablama gittik yoldayız geliyoruz dedi. bekledim yarım saat geldiler. gelince biraz sitem ettim. ablanı tanımıyoruz evi nerdedir nasıl insanlardır bilemeyiz. beratı bu şekilde ev gezmelerine götürmezseniz daha iyi olur dedim. başınıza birşey gelse nerdesiniz kimlesiniz bilmiyoruz, ben deil de babası uğrasaydı nasıl cevap verirdim ben dedim. bu konuşma üstüne kadın tribe bağladı. yok bana güvenmiyorsunuz da güven olmayan yerde çalışamam siz insanları sevmiyorsunuz. ben neysem ablam da odur vs gibi konuşmalar. baktım konu çok dağılıyor. bu bizim yaşantımız bizim çocuğumuz kurallara uyarsak daha iyi geçiniriz dedim kapattım. baktım sabah hala triplerdeydi. sizce fazla mı abartıyorum ? bugün şimdi sürekli aklım evde. bana kızıp da çocuğa kötü davranır mı ?
daha öncede eve güvenlik kamerası taktırmak istemiştik. kameralı evde çalışamam demişti. sizce nasıl bir yol izmeliyim. daha çalışalı 2 ay olmadı. biraz uzun yazdım kusura bakmayın. hepinizi öpüyorum. yorumlarınız için şimdiden tşkler
bu yuzden iste ana baska..yarin babamlar geleecekdi ya , karisi çalisyor normalde yilbasi için izni varmis gelelim dediler
bende çocuklara soyledim dedeniz geliyor diye, alisverisimi yaptim hazirmigimi aypiyorum fln,kalacaklari odayi hazirladim..
gitmem ben diyormus babama kizdigi için
Allah kimseyi anasiz birakip ellerle karsilastirmasin
ne çilem varmis , nasil bi kader yazilmi$ bana anlamiyorumki
Allahin gucune gider diye korkuyorum ondan gelene razi oldum hep ama
neden dememek için kendimi zor tuutuiyroum
neden benim annem yok yanima kosarak uçarak gelecek olan,sanki buyuk bi gunah isledim buda benim karsiliginda olan cezam ..
boyle yabanci birisinin agzina bakiyor çocuklarimin dedesini gorup vakit geçirecek olmasi .. ben onceden babama çok duskundum annemden sonra degistim galiba ..
deli kari neye trip atip havalaniyor Allah bilir ..
ah anam garip anam ahh ..
Biz de muştayız annemler de kayınvalidemler de ankarada yaşıyorlar git gel yapıyorlar sağolsunlar yani 3-4 ay bakıyorlar sırayla kayınbabam ve babam da sorun etmiyorlar çok şükür iyi şimdilik :) tabi evde eşinle yalnız olduğun zamanki rahat olamıyorsun o ayrı berat için katlanıyoruz olsun buna da şükür yine de :)
kesinlikle haklisin.
ben olsam ortaligi yikardim herhalde. bu zamanda hele insanlara guven olmayan bu kotu zamanda. ben nerden bileyim senin ablanin nasi biri oldugunu evine kimler girip cikiyor vs ne bileyim. habersiz bunu yapabiliyosa daha nerelere goturur cocugumu.
bence al karsina konus vazgecilmez olmadigini gorsun.
kamera koyacaksan gizli koy. etik degil belki ama onun yaptigi hele hic etik degil. sana sormadan bi yere gitmek. daha neler!
bi sans daha ver. sen alttan alma ama tribi atan o olmasin. elbet bulursun bi bakici ya. ya da en kotu annen gelir bir sure o ara bakarsin
kadina bak kendini bulunmaz hint kumasi sandi galiba.
Hmm anladım canım hakkınızda hayırlısı neyse o olur inşAllah o zamanbenım kardesım de musa evlendı. annem gelıp bızde kalmak ıstemıor kadının huyu bu kımsede kalamıor. dogumda 3 gun kaldı yanımda. anca ev tutup gelebılırız dedı bakalım hayırlısı hakkımızda
evet malesef ole bı durum var. burda bakıcı ucretlerı 500 tl ortalama. bız 800 tl verıoruz sırf kadın daha tecrubelı daha referans vs geldı dıe. ama bole havalı gezcekse sıkıntı.
Sipraktini ben kullanmıştım canım bekarken 46 kiloydum evlenmeden önce iştahsızdım iştahımı açsın diye bi kaç ay kullandım allerji ilacı iştahımı iyi açıyordu ama çok uykum geliyordu içince ama onu berata veremem canım riskli bir ilaç prospektüsünde ani ölüm görülebilir bile yazıyorevet spiraktini diyorum
9 aylikken iyiymis maasallah
denedinmi hiç spirakdini
bu arada agzina ekmek verme bence ara ogun yerine saymasin onu :)
Muz yedir canım yer belkibeniumki uyyor biberonu agzina bile surmuyor
sabvah iki uç kasik yogurt yedi beni emdi uyudu
uyaninca ne yedirsemki , ne yapsam acaba yemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?