2015 Şubat Anneleri

Canım Allah kolaylık versin.Bizde de olmuştu.1-2 hafta sürmüştü.Uzun süre aç bırakınca da mı yemiyor? Ben öyle yapmıştım hatta annem açlıktan öldürücek misin çocuğu demişti Baya bir acıkmasını bekliyorum artık.O Zaman güzel güzel yiyor bizimki.Vicdansızlık gibi oluyor biraz ama ne yapayım.Ancak öyle yiyiyor Ada'm gibi.Her çocuk farklı tabi,inşallah seninkinin de bir an önce iştahı açılır.Fazlasını ister de sen de mutluluktan uçarsın.

Ay inşallah canım ne güzel yazmışsın valla ben uzun süre aç bırakmayı deneyemedim canım içim yanıyor uzun süre yemek yemeyince dayanamayıp zorluyorum yine aç bırakıp kendi kendine yemek istemesini mi beklemeliyim acaba

Bir de mesela sabah kahvaltısını yaptırdıktan sonra akşam 7-8 gibi akşam yemeğini yedirmeye çalışıyorum ya diyelim ki yemiyor reddediyor ama kahvaltıdan sonra hiçbirşey yemediği halde yine de ısrar etmemeli miyim yoksa zorlamalı mıyım yemesi için yani zorlamadım diyelim o da istemiyor akşam yemeğini diğer güne kadar aç mı beklesin gece aç mı yatsın sence işte içim acıyor dayanamıyorum yani

En guzeli 2 yasina kadar yaninda olmak canim. En guzelini yaparsin. Bakalim nasil gececek bizimki de takintili gibi biraz. Insallah iyi gecer. Az gorusecegiz zaten gun icinde
madem calismiyorum en azindan memeden kesilene kadar durayim dedim canim cunku bizim kiz biraz memeci. sigara tiryakileri gibi :))

z.yag da denemedim poposuna. saf z.yag var aslinda en azindan rahatlatmak icin deneyebilirim tatlim sagolasin.

oh rahatladim yahu. bende annem oyle deyince oyle tahmin ettim ama bi korku iste. kaka sayisi da fazlalasinca ishal mi ne diye dusundum ama sulu kaka degil. eb fazla dort kez yapiyo ama az az. pisik demek ondan oldu. neyse az kaldi bitince gececek demekki. cok sagol canim iyiki varsiniz hepimiz birbirimizin derdine sorununa cozum oluyoruz ne guzel :)

ayrica sen dal muhabbete ortadan yetisemedigin zaman biz anlatiriz sana :))

allah kolaylik versin cidden zor bir sey yasadim uc hafta kadar resmen delirecektim. hala tam duzelmis degil ama daha iyi.

ben cozumu ogun saatlerini uzatmakta buldum. en az dort saat yedirmiyorum. o da ise yaramazsa kendi yemeklerinizden ver tuzlu muzlu deme ver. bebekler agizlarinin tadini biliyor. bizim yemeklerden oyle guzel yiyorki kasigi gorunce agzini aciyor bazi yemeklere.

sevdigi bir seyler mutlaka vardir. sevdigi seylerin icine tadi baskin olmayacak sekilde diger seyleri karistirip verebilirsin. mesela kahvaltisinda yumurta peynir bir ara hic istahsizken yemiyordu. muzu sevdigi icin muz koyuyordum kahvaltisina. o sekilde yani..

Can'ım zorladığın için aslında yemek istemiyor olabilir biraz özgür bırakmalısın eğer masada yemek yitiyorsanız onuda sandalyeye oturt düşmesin diye bağla ben mama sandalyesi olmadı mı öle yapıyorum sen karşısında yemek ye seni gördükçe oda isticektir ama istemedikçe verme bazen oyun oynamalısın onla kaşığı sen yerken ımm çok güzelmiş gibi kelimeler kullanıp ona da teklif etmelisin ( denemiş biri olarak bunu söylüyorum ) o an yemek istemiyorsa eline tutabileceği şeyleri ver ekmek ver mesela zorladıkça kaçacaktır aç kalamaz acıkınca zaten yer biz onları hep aç gibi düşünerek hata yapıyoruz zaten ben ki blw yapan biriyim mesela 3 köfte yiyiyor gözüme az geliyor ama daha fazla yemek iste iyot bende hiç ısrar etmiyorum biraz yorulursun ama böle yapmalısın karşısında yemek yersen o zaten senden herşeyi öğrendiği için senin yaptığını yapmaya çalışacak

Tamam canım anladım bi de öyle deneyeyim bakalım ısrar yok artık

Deneyebilirsin belki.Böyle de çok yıpranıyorsun sonuçta.Biraz sabretsen açlığına kendi acıktıkça yemeyi istese.Yemeyen çocuk çok yoruyor anneyi.Bir süre sonra kısır döngüye giriyor.Yemekten de soğumaması lazım.Sen bilirsin yine de cnm.Annesin hissedersin en doğrusunu.

Öğün saatlerini uzatmışsın ya canım ben zaten sabah kahvaltısını 9 da yaptırıp ara öğün vermeyip (daha da acıksın diye yani) akşam 7-8 gibi akşam yemeğini vermeye çalışıyorum canım o halde yemiyor düşün neredeyse 12 saate yakın bir süre nasıl acıkmaz yoğurt yemiyor etli kıymalı hiçbişey yemiyor mercimek çorbasından tiksiniyor sebzeye ağzını vurmuyor bugün kaynanam cicibebeyi süte koymuş hiçbişey yemediği için onu yemiş mesela çok kızdım ama bişey de diyemedim hiçbişey yemedi ben de onu verdim yedi dedi ne diyim ki üzülüyorum sadece

Bence yemekten soğudu bile canım bence ben geç kalmış olabilirim acıkmasını ve severek yemesini beklemek için

12 saat boyunca hiç mi birşey yemiyor?? Meyve,süt,meme?

Ne demek cnm,dediğin gibi bişeyler öğreniyoruz birbirimizden.
Ben antib. Kullanmak zorunda kalmıştım,diş absesi nedeniyle.O Zaman bizimki pşik olmuştu,kaka rengi değişmişti,huzursuz olmuştu biraz hatta.Doktorumuza böyle böyle deyince antib.kullandın mı son günlerde demişti,şaşırmıştım,hiç tahmin etmezdim ama yapıyormuş anne sütüyle geçip etkiliyormuş bebeyi.Sonra kendiliğinden geçmişti.

12 saat boyunca hiç mi birşey yemiyor?? Meyve,süt,meme?
Evet canım hiçbişey yemiyor bu halde bile akşam yemeğini reddediyor meme emiyor ama 5 dakika bile emmiyor toplamda gün içinde 2-3 dk emip bırakıyor iniyor kucağımdan oyun oynamak istiyor yerde

Evet canım hiçbişey yemiyor bu halde bile akşam yemeğini reddediyor meme emiyor ama 5 dakika bile emmiyor toplamda gün içinde 2-3 dk emip bırakıyor iniyor kucağımdan oyun oynamak istiyor yerde
Cnm bebeğinde iştahsızlık çok fazla.Ben yemiyor dediğim dönemlerde bile en fazla 6-7 saat aç kalmıştır.12 saat çok fazla.İştahsızlığa neden olacak bir sıkıntısı olabilir mi sence? Doktora sordun mu hiç.Aklını karıştırmak istemem ama Demir eksikliği,parazit gibi durumlarda iştahsızlığa neden oluyor.Belki bir doktordan fikir alsan daha mı iyi olur.Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum.12 saat hiçbirşey yemeden Nasıl duruyor ki.Üstelik bu açlık sonunda bile yemiyor diyorsun.Çok ilginç.

Yemek yemeyince ağlayınca meme vermemelisin o alışmış ağlayınca acıkınca meme açılacak diyor

Geçmişe bakamadim.kilosu normal mi ne kadar.

doktora anlattin mi bu durumu?
12 saat cok fazla bilemedimki. belki bi istah acici surup ya da baska bi cozum onerir.

evet insanin hic aklina gelmez di mi. ilaclar iste bi yandan iyi ederken bi yandan yan etki birakiyor. iyi olsunlar da..

BRBM canım durumun çok zor yaşayan bilir. Ayaz da dönem dönem iştahsız oluyor ama bu kadar değil.. Cicibebeyi yiyor demişsin ya demek mi tatlı gıdaları tercih ediyor.. Kaşık mamalarını hiç demedin mi? Mesela arı mama Elmalı'yı çok seviyor ayaz tatlı çünkü dene bakalım.. Bi de sandalyede yedirmek en güzeli yani daha rahat edersin önğn oyuncakları koy gerekirse telefondan video falan aç.. Şu amda senin ilk hedefin doya doya yemesinden çok kaşığı reddetmemesi olmalı sanırım.. Mesela yoğurt ver sevmiyorsa içine pekmez koy biraz fazla koy ki tatlansın iyice dediğim gibi amaç önce kaşığa olan direncini kırmak.. Sürekli alkış diyerek her lokmadan sonra çok Sevin, hatta kaldır güzelce öp kokla sonra överek tekrar oturttur.. Mesela ayaz her lokmadan sonra alkış yapıyor kendine ben yapmıyorum çocuk kendini motive ediyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…