Canım 9. Ayda gitmiştik kontrole en son hgb si 10 çıkmıştı kan damlasını 3 damladan 5 e çıkar demişti hemşire kanı düşük demişti ben kan damlasını hiç vermemiştim oysaki kan tahlili sonrasında 3 damla vermeye başladım oda çok kabız yaptı tekrar vermemeye başladım et yiyerek yükseltsin diye düşündüm iştahsız da olunca yükselmez kanı et filan yemiyor yaniCnm bebeğinde iştahsızlık çok fazla.Ben yemiyor dediğim dönemlerde bile en fazla 6-7 saat aç kalmıştır.12 saat çok fazla.İştahsızlığa neden olacak bir sıkıntısı olabilir mi sence? Doktora sordun mu hiç.Aklını karıştırmak istemem ama Demir eksikliği,parazit gibi durumlarda iştahsızlığa neden oluyor.Belki bir doktordan fikir alsan daha mı iyi olur.Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum.12 saat hiçbirşey yemeden Nasıl duruyor ki.Üstelik bu açlık sonunda bile yemiyor diyorsun.Çok ilginç.
Canım o hiç meme istemiyor ben zorla veriyorum o da 2-3 dk emip bırakıyor ben teklif etmesem memeyi de bırakacakYemek yemeyince ağlayınca meme vermemelisin o alışmış ağlayınca acıkınca meme açılacak diyor
Doktor normal diyor canım boy ve kilosuna şu anki boy ve kilosunu bilmiyorum ama 9. Ayda gittiğimizde 9 kiloydu boyu da 78 cm di ama o zamandan bu zamana iştahı aşırı derecede kesildi ve yetersiz beslendi kilo aldığını sanmıyorum da umarım vermemiştirGeçmişe bakamadim.kilosu normal mi ne kadar.
Burda çocuk doktoru yok canım aile hekimi de insanın yüzüne bakmıyor ilaç verse de güvenmem o ilaca sadece polivit diye bi vitamin ilacı aldım iştah açar diye 1 haftadır günde 1 çay kaşığı veriyorum ama o da açmadı iştahını canım bu forumda geçen bi arkadaş önermişti poliviti de iştah açıcı olarak önermiş ona da doktoru prospektüsünü okuyup vermeye başlamıştım ama işe yaramadıdoktora anlattin mi bu durumu?
12 saat cok fazla bilemedimki. belki bi istah acici surup ya da baska bi cozum onerir.
olabilir canim gunde 5ten fazla yapinca ishal oluyomus ama.yeb4 canın Azra ishal olmuş dişten olabilir mi ?
canim inan bilemedim tedirgin etmek istemem ama bi sikintisi olabilir. 12 saat ac durmasi cok normal degil. baska yakin sehirde yok mu cocuk doktoru?Burda çocuk doktoru yok canım aile hekimi de insanın yüzüne bakmıyor ilaç verse de güvenmem o ilaca sadece polivit diye bi vitamin ilacı aldım iştah açar diye 1 haftadır günde 1 çay kaşığı veriyorum ama o da açmadı iştahını canım bu forumda geçen bi arkadaş önermişti poliviti de iştah açıcı olarak önermiş ona da doktoru prospektüsünü okuyup vermeye başlamıştım ama işe yaramadı
Haklısın canım ben şimdiye kadar zorla yedirdiğim için tepki geliştirdi kaşıktan kaçıyor önce kaşığı severek alması lazım videolar ilk açtığım zamanlar işe yarıyordu ama artık yaramıyor ağzını kitleyerek izliyor videoları oyun moyun hak getire hiçbişeyi yutmuyor artık kendi isteğiyle yemesini beklemekten başka çarem yok galiba artık ne zaman canı isterse diğer türlü ağlatarak yediriyorum ağlayınca da ne kıymeti kalıyor ki o yarım kase yediğininBRBM canım durumun çok zor yaşayan bilir. Ayaz da dönem dönem iştahsız oluyor ama bu kadar değil.. Cicibebeyi yiyor demişsin ya demek mi tatlı gıdaları tercih ediyor.. Kaşık mamalarını hiç demedin mi? Mesela arı mama Elmalı'yı çok seviyor ayaz tatlı çünkü dene bakalım.. Bi de sandalyede yedirmek en güzeli yani daha rahat edersin önğn oyuncakları koy gerekirse telefondan video falan aç.. Şu amda senin ilk hedefin doya doya yemesinden çok kaşığı reddetmemesi olmalı sanırım.. Mesela yoğurt ver sevmiyorsa içine pekmez koy biraz fazla koy ki tatlansın iyice dediğim gibi amaç önce kaşığa olan direncini kırmak.. Sürekli alkış diyerek her lokmadan sonra çok Sevin, hatta kaldır güzelce öp kokla sonra överek tekrar oturttur.. Mesela ayaz her lokmadan sonra alkış yapıyor kendine ben yapmıyorum çocuk kendini motive ediyor :)
Ben biraz da kendimde buluyorum aslında suçu canım o yemedikçe ben zorladım ondan dolayı artık önyargılı olmaya başladı gibi yemeklere karşı ama dayanamıyorum yemeyince tepemin tası atıyor birazcıkta sizin dediğiniz gibi hiç üstelemeyeyim bu şekilde bi kaç gün geçsin bakalım ne olacak ona göre davranırım ben de artık canım 12. Ayda kontrolü var zaten bu durum geçmezse eğer o zaman söylerim artık doktora bu durumu canım 1 hafta sonra 11 ayı bitecek bu arada canım 31 ocak doğumlu yani alttan iki dişi patladı ucları görünüyor üstlerde bişey yok ama bayağı şiş üst diş yerlericanim inan bilemedim tedirgin etmek istemem ama bi sikintisi olabilir. 12 saat ac durmasi cok normal degil. baska yakin sehirde yok mu cocuk doktoru?
Kaşık mamasını denedim canım hero baby meyveli 8 tahıllı mama almıştım onu seviyor yiyor ama benim içim rahat etmiyor yemek yemiş saymıyorum yani onu yediğinde yapay şeyler sonuçta fabrikasyon tabiki hiç yememesinden iyidir ama ona alışmasını da istemiyorum istiyorum ki ev yemekleri yesin yemiyor işte bıdıkBRBM canım durumun çok zor yaşayan bilir. Ayaz da dönem dönem iştahsız oluyor ama bu kadar değil.. Cicibebeyi yiyor demişsin ya demek mi tatlı gıdaları tercih ediyor.. Kaşık mamalarını hiç demedin mi? Mesela arı mama Elmalı'yı çok seviyor ayaz tatlı çünkü dene bakalım.. Bi de sandalyede yedirmek en güzeli yani daha rahat edersin önğn oyuncakları koy gerekirse telefondan video falan aç.. Şu amda senin ilk hedefin doya doya yemesinden çok kaşığı reddetmemesi olmalı sanırım.. Mesela yoğurt ver sevmiyorsa içine pekmez koy biraz fazla koy ki tatlansın iyice dediğim gibi amaç önce kaşığa olan direncini kırmak.. Sürekli alkış diyerek her lokmadan sonra çok Sevin, hatta kaldır güzelce öp kokla sonra överek tekrar oturttur.. Mesela ayaz her lokmadan sonra alkış yapıyor kendine ben yapmıyorum çocuk kendini motive ediyor :)
5 oldu bugün normalde 1 kere veya 2 kere yapardıolabilir canim gunde 5ten fazla yapinca ishal oluyomus ama.
Dişten canım geçer bir kaç güne5 oldu bugün normalde 1 kere veya 2 kere yapardı
Sana tavsiyem kesinlikle sevdiği ne varsa onu ver sonra yavaş yavaş sevdiği mamaların yanında önce bir tatlı kaşığıyla yemekleri tattır canım ilk gün bir kaşık 2 gün 2 kaşık mamaların arasında sıkıştır fazla verme canım yavaş yavaş cicibebe mama gibi şeyleri seviyorsada aç kalmasından iyidir yazık bende dayanamam veririm yesin bari... bende öyle büyümüşüm allaha şükür sıkıntım yok... Allah kolaylık versin yemeyen çocuk çok zor...Kaşık mamasını denedim canım hero baby meyveli 8 tahıllı mama almıştım onu seviyor yiyor ama benim içim rahat etmiyor yemek yemiş saymıyorum yani onu yediğinde yapay şeyler sonuçta fabrikasyon tabiki hiç yememesinden iyidir ama ona alışmasını da istemiyorum istiyorum ki ev yemekleri yesin yemiyor işte bıdık
Sana bi ürün tavsiye et cem ama türkiyede varmı bilmiyorum weleda bebek pisik kremi dogdugundan beri 2. Urundeyim ve çokkkk memnunum bizde mandalinadan pisik olduk bi kere surmem yettibende pisikten cekiyorum bi haftadir. hatta kanadi poposunun ic tarafi putur putur oldu.. icim gitti ya. bepanthene vardi hic ise yaramadi. sudocreme var ama o da pisik kremi degil. kullanirsan bisey ise yararsa bana da soyle olur mu
Su an kv dedeyim MamA sandalyesi yok ve acayip zorlanıyoruz Hem ortalık kitle uyor hem vaktini alıyor tavsiye ederimKızlar berata mama sandalyesi almadım almalı mıyım sizce işe yarıyor mu
Zeytinyağı bu aşamada hiç ise yaramaz bence kötü olmuş dedin ilerlemesinin iyi bir krem al bence yazık çok acir yavrummadem calismiyorum en azindan memeden kesilene kadar durayim dedim canim cunku bizim kiz biraz memeci. sigara tiryakileri gibi :))
z.yag da denemedim poposuna. saf z.yag var aslinda en azindan rahatlatmak icin deneyebilirim tatlim sagolasin.
Kaşıkla peki kendi yiyor mu mesela yogurtCan'ım zorladığın için aslında yemek istemiyor olabilir biraz özgür bırakmalısın eğer masada yemek yitiyorsanız onuda sandalyeye oturt düşmesin diye bağla ben mama sandalyesi olmadı mı öle yapıyorum sen karşısında yemek ye seni gördükçe oda isticektir ama istemedikçe verme bazen oyun oynamalısın onla kaşığı sen yerken ımm çok güzelmiş gibi kelimeler kullanıp ona da teklif etmelisin ( denemiş biri olarak bunu söylüyorum ) o an yemek istemiyorsa eline tutabileceği şeyleri ver ekmek ver mesela zorladıkça kaçacaktır aç kalamaz acıkınca zaten yer biz onları hep aç gibi düşünerek hata yapıyoruz zaten ben ki blw yapan biriyim mesela 3 köfte yiyiyor gözüme az geliyor ama daha fazla yemek iste iyot bende hiç ısrar etmiyorum biraz yorulursun ama böle yapmalısın karşısında yemek yersen o zaten senden herşeyi öğrendiği için senin yaptığını yapmaya çalışacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?