Kızlar oğlum bikac gundur çok mizmiz belirgin biseyi yok ateş ishal kusma falan hep kucak istiyor iştahı yok uykusu çok kötü ilk kez böyle bişey oluyor ne olabilir doktora götürmelmiyum dis te de bise yok kabarma beyazlama kızarması hicbise yok
Bizimki 2 deda uyuyor canım bi öğleden önce 10 gibi uyuyor bi de öğleden sonra 3 gibi uyuyor iki uykusunda yarım saati geçmez akşam da 10-11 gibi gece uykusuna geçiyor ve her sabah fiks 7 de uyanırmerhaba arkadaslar.
bebeklerınızın gunduz uykuları kac kere ve kacar saat.
Salıha ıkı yada uc kere uyuyor. yarım saatı gectıgı cok nadır. duyuyorum bır saat ıkı saat uyurmuslar normalde. bızımkı cok mu anormal?
Ay hiç sorma ben artık kesintisiz üç saat uyusam dinlenmiş olarak kalkıyorum bünyem alışmış. Onları hiç duyma sen, ben inanıyorum bir gün mutlaka çözücez bu işi :)Ben de hala öyle yapmaya çalılıyorum ama ilerleme yok hala bin kere kalkıyor uyuyana kadar.. Uyuduktan sonra da ilk iki saat uyuyor sonra yine zırt bırt kalkıyor ağlıyor ben anlamadımaynen ayaz da öyle yatırıyorum anında kalkıyor..nolacaksa bizim bu halimiz.. Bi de okulda çok az uyudum diye gelinler var sinir oluyorum.. Ne kdr uyudun diye sorduğumda 12de yatttım 6da kalktım diyor vah vah :) isyaaaaaaan :)))
uykunun anormali olmazmerhaba arkadaslar.
Salıha ıkı yada uc kere uyuyor. yarım saatı gectıgı cok nadır. duyuyorum bır saat ıkı saat uyurmuslar normalde. bızımkı cok mu anormal?
Can'ım haklısın da teyzenin durumu da pek vahim, bi günlük daha kalsın olsun annenannem bugun teyzemin yanindan donup gelecekti gelemiyo. teyzemin basina da gelmeyen kalmadi simdi de memesi iltihaplanmis. ateslenmis cok sanci cekmis. doktora gitmisler falan. simdi kolunu pek oynatamiyomus annem bu gece de kalicak.
uzuluyorum haline ve tabiiki yaninda kalmasi da lazim ama yengem de var o da kalabilirdi. daha annemi goremedim dogru duzgun zaten surda bi hafta sonra gidicek.. kirildim acikcasi icim bi garip oldu bugun gelicek diye bekliyodum bi heves..
biraz ince dök istersen bide kısık Ateş'te pişirDışı kızarmıştı içi vıcık vıcıktı anlamadım niye öyle oldu şu pankek
Bu ilk yapışımdı acemiliğime geldi canım bi daha yaparsam dediğin gibi yaparım ama berat tadını beğenmedi yemedi hiç kendimize yaparım artık :)Can'ım haklısın da teyzenin durumu da pek vahim, bi günlük daha kalsın olsun annen
biraz ince dök istersen bide kısık Ateş'te pişir
Bende yapmıştım bu yemeği ve hepsini kendim yedim ohhh pek de güzeldi :)) Can'ım üzme kendini istediğin kadar ısrar et, yemeyen çocuk valla yemiyor. Dua etmekten ve beklemekten başka çare kalmadı sanırımYine hüsraaannn ... Yine yemedi yasemin verdiğin tarif çok güzel oldu yememek için zor tuttum kendimi ama gel gör ki bizim yaramaz yine yemedi valla eti kıymayı en yumuşak en yiyebileceği şekilde yapılan yemek türü buydu sanırım ve bunu da yemediyse artık hiçbir şekilde yemez o kadar zaman harcadım emek verdim bir lokmasını yesin diye hiç yemedi patates ve köftesinden sadece suyuna ekmek batırdım onu yedi küçük bir iki parça zorlamıyorum hiç zorlamadım ama oynatmaya az kaldı gerçekten
Maral seni bulmuşken sorayım bu nedir acaba ya bi kaç gündür farkettim beratın ayak baş parmağının tırnak kökü şişmiş iki ayağındaki baş tırnakta da varmahpusdan çikdim ama birsuru isim var
sabah bankda randevum vardi, oglani komsuya birakdim çok uykusu vardi ama uyumamis
sabah 6 dan beru uyanikdi bayildi uyudu gitti resmen yavrum çok yorulmus, insallah kaka falan yapamzada uyur guzelce iki uç saat
kahvalti masasi duryor
yemek lazim esim isten gelicek
ben hiç bisey yapmiyorum oturyorum canim bisey yapmak isyemiyor
ne yemek yapicam onuda bulamadimm
seninkidemi yemedi sulu kofteyiBende yapmıştım bu yemeği ve hepsini kendim yedim ohhh pek de güzeldi :)) Can'ım üzme kendini istediğin kadar ısrar et, yemeyen çocuk valla yemiyor. Dua etmekten ve beklemekten başka çare kalmadı sanırım
Aynen öyle canım elimden geleni yaptım ama yemiyor işte Allah yardım etsin bize sabır versin ve bebişlerimize iştah versin inşallahBende yapmıştım bu yemeği ve hepsini kendim yedim ohhh pek de güzeldi :)) Can'ım üzme kendini istediğin kadar ısrar et, yemeyen çocuk valla yemiyor. Dua etmekten ve beklemekten başka çare kalmadı sanırım
Bende bi kere pusetteki uyutayım dedim uyandı oynamıyor bey efendi, kucağımda duracakmış. Ay ne inat çocuk yaa susmadı kardeşim aldım en sonunda bide sırıtıyor. Kötüye bu kadar çabuk alışırken iyi bi şeye Nasıl bu kadar direniyor bu cadılar ahh ahhbence de oyle..
cok zor cok. uyku ve yemek o kadar zorki. bu yolda hersey mubah :)
yarin bi yere gidicez annemle de browni kurabiye yapayim dedim goturmek icin. yaptim attim firina az pisiyo bi de onlar. sen uyan tabii bi aglamayla.
salliyorum bi yandan kurabiyeler yanacak emeklerim cope gidecek.bu arada babasi da uyumus koltukta(her zamanki gibi) derken yatagina koydim bismillah diyerek bi aglamaya basladi yine. gittim kapattim firini bi daha uyuttum bi daha koydum. az sogudular serbetlerini cekmislerdir insallah. ne lazim bana kurabiye yapmak di mi :)
niye anlattim bunu bende bilmiyorum cok sinir oldum da anlatmam gerekiyodu :)
o an inan besigine atip kapiyi kapatip kulakligimi takasim geldi.
derdi yok sirf sallanmak istiyo hanfendi.
tukendik yahu tukettiler bizi bu genc yasimizda. allah saglik versin ama bunlarin hincini alirim ben buyuyunce :)
tenturdiyot gibibisey sur canimMaral seni bulmuşken sorayım bu nedir acaba ya bi kaç gündür farkettim beratın ayak baş parmağının tırnak kökü şişmiş iki ayağındaki baş tırnakta da varEki Görüntüle 1731561
Dün gece Tuna yine çıldırdı Nasıl ağlıyor, içeri bi gittim ohh uyumuş eşim. O kadar çığlıkta Nasıl uyuyorsa, sarsa sarsa kaldırdım hıncımı ondan aldım artık. Ben Tuna sağdan sola dönse uyanıyorum.Yaa ben de hep öyle diyorum :) büyüyünce görürsün sen ayaz intikamımı alıcam diyorum :)
Aslında hakikatten kulağımızı tıkamamız gerekiyordu başlarda ama yapamadığımız için şu an cezasını çekiyoruz.. Çocuk büyütmek başlı başına zor ama herkes de böyle zorlaşmıyor yaa, milletin ya uyku bozuk ya da yemek BiDe herşeyleri sıkıntı :))) ah Bi de şu eşler yok mu, biz de uyuyabilsrk öyle ama mümkün değil çocuk uyumadan rahat yok bize:)
Hadi geçmiş olsun, kötü bişey olmamasına sevindim. Dedikoduyu da boşver cahil de geç ama ciddiyetini daha doğrusu aradaki mesafeyi koru. Birde bence Berat'ın yiyeceği şeyleri kendin hazırla yada dolaptan çıkar bi tepsiye koy ve akşM gelince bak. Sen böyle yaparsan mecbur kalır yedirmek için. Ben her sabah meyvesi yoğurdu ceviz ki artık o gün ne yedireceksem kendim götürüyorum. Mesela bi gün eline pötibör bisküvi vermiş, bazen bende veriyorum evet ama o alışkanlığa dönüştürebilir diye Tuna için kek yaptım. Onu ver dedim. Mesela iki ceviz koyuyorum çünkü bazen neyi ne kadar yedireceğini de bilemeyebiliyor. Sen ayarla için rahat etsin.dun tvyı bozup geldım ıse. tvı bozuldu dedım. tum gun sıkıntı olmamıs berat bıraz mızıklanmıs tabı sıkıldılar sanırım. ama kotu davranma yok. ıcım bıraz rahatladı. bugun tvyı yaptım. sıkılırlarsa da tahammul sınırı azalıo ınsanın. hava kapalı kar var dısarı cıkılmıo. hak verıorum kendı ızlesın bısı demıorum ama berat cok bakıo dıe endıse edıorum. tekrar tv konusunda uyardım. tv acık oluo ama bız hep salonda olmuoruz evde ses olsun dıe acık oluo dedı. ses kaydında sesler uzaktan gelıo bellı kı dıger odalarda oluyorlar. eger ses kaydında ses yukselmesı bagırma gıbı bısı duysaydım kamera da alıcaktım ama gerek duymadım. berat aglayınca bıle kızmamıs ılgısını dagıtmaya calısmıs aglamasın dıe. bı sıkıntı gormedım sukur. evet dınlemeye baslamadan once cok heyecanlandım. eger kotu bısı duyarsam naparım dıe elım ayagım tıtredı resmen.
genel anlamda hem beratla ıyı anlastıgı hem de ıyı davrandıgı ıcın sımdılık devam ettırmeye karar verdım. sadece cok dedıkodu yapıyor. ses kaydında da tanık oldum kvmi arıyor benımle ılgılı konusuyor. bu konu ile ilgili de berat harici muhabbet etmeyip resmi durmayı tercih edip gözardı edicem. Dınleme konusunda da ara ara dınlemeye devam edıcem. Sureklı de dınlenmez belkı arada ınsanlık halı o gun bıraz sesı yukselır benım de aklım kalır. ara ara bakarım. ıyıyse genel anlamda ıyıdır zaten. sonucta oncelıgım berata ıyı bakması. ufak tefek farklılıkları da duzelttırmeye calıscam. mesela yemek konusunda cok hazırcı davranıo hazır labne peynırı cıcı bebe buskıvısı gıbı. bunları azaltmasını ıstedım. yavas yavas eve de almıcam. beratın ekmegını de kendım yapıcam dedım. uzun uzun yazıyorum kusura bakmayın. baska ınsanlar da ornek alsınlar diye. zor bir süreç evladını emanet etmek kolay olmuyor. :/
Sabah 45-60 dk, öğlen bir buçuk saat akşam üstü yarım saat hatta baz n 20dk. Eğer öğlen daha çok uyumuşsa akşam üstü uyumuyormerhaba arkadaslar.
TOPRAKTAN ÇIKAN patates, havuç ,şalgam vb.ispanak vb sebzeleri diyosun di mi. bizim evde onlar pismiyo esim sagolsun sorun yok hahaha
kiza yaparim sadece aklimda olsun bu puf noktasi madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?