canim erken dogum riskim var demistin yanilmiyorsam degil mi?az önce doğuruyorum sandım ömrümden ömür gitti ağlaya ağlaya allahım ne olur şimdi olmasın dedim
yemek yerken bir sancı girdi belimle birlikte kasıklarıma
karnım davul gibi şişti oğlan bir kenara toplandı kasıldı ben suyum geldi sandım o kasılmayla birlikte azıcık altıma kaçırdım
ağrıdan nefes alamadım eşimde panik oldu hemen valizi almış koymuş kapıya. tamam dedik doğuyo bu çocuk durmayacak 3 hafta daha. duşa girdim rahatladım biraz sonra duştan çıkana kadar sancı kalmadı çok şükür biraz yatınca kendime geldim ama ömrümden ömür gitti
Dr a gıttık bız
10 ay bıtti bugun
75 cm ve 9.900 gr geldı oglusum
Guzel buyumuş
Yeme derdımiz yok çok şukur
Gece uyanıp oturuyor buna bı çözüm bulmam lazım.eşimde bende çok yorgunuz....
dun aksam 6 da uyudu , 1 gibi kalkdi bi saat uyanik kaldiBi ara bizimki öyleydi her gece her gece çok sinir bozucu. Şimdi de ara bir yapıyo. Her gece kalkarken netten araştırmıştım. Eğer aynı saatte kalkıyosa o uyanmadan yarım saat önce. Hafifçe uyandırmak gerekiyomuş 3 gece boyunca. Alışkanlık kırılıyomuş böylece. Bi de gündüz uykularında 1 seferde 2 saatten uzun uyumasına izin vermeyin yazıyodu. Bizde 2si de yoktu. Kendiliğinden geçti.
Ayy ne hormonu.araştırda banada söyle.anca bir aydır rahat ettim.bisey çıkmasın yav.uç ay devam edeceğiz bakalım.vahide1204 hosgeldin nasilsin kaderdasim :)
senin pasa nasil , minirin ise yaradimi
bugun kuçugu dr agoturdum, dr a kizim gece yataga kaçiriyor dedim
gormem laizm , sebebini bulmak lazim falan fisman birsuru sey saydida saydiii
alamadim yine ilaci oglana
neyse 4 ay kaldi zaten sabredicez artik napalim
minirin de hormon var dedi birde, ne hormonu bi arastirmam lazim daha bakmadim ne olduguna
benimki çok sey yemiyor aslinda canim , yani yemeyi severde ben ona oturup ögün ögun yemek vermiuyorum, kahvalti en bozuk olaniii, sofrada olani veriyorum yediig nadir olur varsa yoksa yogurt yiyorAyy ne hormonu.araştırda banada söyle.anca bir aydır rahat ettim.bisey çıkmasın yav.uç ay devam edeceğiz bakalım.
Kilo boy maasallah iyiymis hakanın.aynen devam et.
Amin amin.hatta sanki geçti gibi ama emin olmuyoruM.ilk kuymak verdim.içinde tereyağ ve kaşar olan.bi tepki almadım.ertesi gün pirinç unu aldırmıştım.arı mama almış babası.içinde süt var.3-5 kaşık verdim.tepki yok.dün yarım tabak verdim.deride tepki almiyorum.biliyorsun bi kasıkta bile tepki veriyordu.kaka da normal gibiydi ama emin olamiyorum.yoğurt deniycem ama bu ara yoğurt tütmüyor ya.olduğu gibi süt kaliyor.inşaallah geçmiştir.çok umutlandim.benimki çok sey yemiyor aslinda canim , yani yemeyi severde ben ona oturup ögün ögun yemek vermiuyorum, kahvalti en bozuk olaniii, sofrada olani veriyorum yediig nadir olur varsa yoksa yogurt yiyor
esim gecen gun dedi seker kat daha çok yer belki
benimki babasina inat koca kase yogurdu bitirdi,dedim bak sadede çok yiyor zaten :)))
yemekde gunde bi ögün, muahllebisi biskuvisi ekmegi hiç bisey yok bizde
bi kase etli yemek yer ama, en çok sevdigi tavuk ona eminim artik :)
sute yogurda yuklendim bide emziriyorum
insallah seninkiiinin alerjisi geçer bi an oncede sende kafan rahat bi sekilde yoluna devam edersin
bi çocugun herseyi yiyebilmesi ne kdr buyuk bi nimetmis onu gordum valla su 3 ayda
Allah korusun sizi canim. Tuna da ondan uyumamistir zaten annesi. Normalde cunku hep deliksiz uyuyo tombikim:) ya ayni durum bizde de var cok kaygiliyim. Herseye agliyo. Ben beceremedim galiba bu isi. Ne yapsak tecrubeli anneler?Günaydın kızlar Kargalar kahvaltı etmeden uyandık. Gece rüzgar vardı soba baca geri basar zehirleniriz diye korktuk ama canım tuna sağolsun bizim icin nöbet tuttu hiç uyumadık sayesinde :) o değil de tuna çok ağlak mızmız istediğini yAaptırıncaya kadar tepinen manyak bi çocuk olma yolunda hızla ilerliyor napıcam ben? Uykudan daha önemli bir hal aldı bu konu benim için. İlerisi için endişeleniyorum
Yaşına yaklaştı inş geçmiştir canım.yogurtun.mayasımı güzel değil niye öyle oldukiAmin amin.hatta sanki geçti gibi ama emin olmuyoruM.ilk kuymak verdim.içinde tereyağ ve kaşar olan.bi tepki almadım.ertesi gün pirinç unu aldırmıştım.arı mama almış babası.içinde süt var.3-5 kaşık verdim.tepki yok.dün yarım tabak verdim.deride tepki almiyorum.biliyorsun bi kasıkta bile tepki veriyordu.kaka da normal gibiydi ama emin olamiyorum.yoğurt deniycem ama bu ara yoğurt tütmüyor ya.olduğu gibi süt kaliyor.inşaallah geçmiştir.çok umutlandim.
Günaydın kızlar Kargalar kahvaltı etmeden uyandık. Gece rüzgar vardı soba baca geri basar zehirleniriz diye korktuk ama canım tuna sağolsun bizim icin nöbet tuttu hiç uyumadık sayesinde :) o değil de tuna çok ağlak mızmız istediğini yAaptırıncaya kadar tepinen manyak bi çocuk olma yolunda hızla ilerliyor napıcam ben? Uykudan daha önemli bir hal aldı bu konu benim için. İlerisi için endişeleniyorum
ağladığında nasıl susuyor?Allah korusun sizi canim. Tuna da ondan uyumamistir zaten annesi. Normalde cunku hep deliksiz uyuyo tombikim:) ya ayni durum bizde de var cok kaygiliyim. Herseye agliyo. Ben beceremedim galiba bu isi. Ne yapsak tecrubeli anneler?
Allah korusun sizi canim. Tuna da ondan uyumamistir zaten annesi. Normalde cunku hep deliksiz uyuyo tombikim:) ya ayni durum bizde de var cok kaygiliyim. Herseye agliyo. Ben beceremedim galiba bu isi. Ne yapsak tecrubeli anneler?
Bat bar bağırmıyor canım sürekli ıııı ıııı diyip sallanıyor sinirleniyor üç beş saniye sürüyor sonra bişey dikkatini çekiyor ona yöneliyor iki dakka oynuyor birden bırakıp tekrar aynı vızıltı.. kısaca hiç bileyden memnun değil. Ben kararlıyım da babası artık tahammül edemiyor. Alıyor kucağına yada ne istiyorsa veriyor. Bide ben sabırlıyım diyip durur. . Sabırın s si yok hıh..ağladığında nasıl susuyor?
Tek çözümü ağladı diye istediğini yapmamak.hani derler ya hayırın evet olmaması fln diye .onu yaparsanız siz galip gelirsiniz.ama daha erken.gibi o tur ağlamalar için.yaza doğru görüsünü z siz ,:)
Ha bide mesela elindekini alırken cakdirmayin başka birşey verin eline.direk çekince kesin ağlar demi:).ben hiç boş almam.hep bisey veririm tekrar eline.
çocuk da da farkeder.kızım ağlamaz.benim
Oğlan sinirde n inadından deli gibi bağırır ağlar durur:).
Bu da sadece kucak için ağlıyor,değişik bi versiyon
canim erken dogum riskim var demistin yanilmiyorsam degil mi?
neden dedi doktor acaba niye durmak istemiyo beyfendi :)
ikinci hamilelikler kisa sure sonra olunca olabiliyo mu acaba erken dogum olaylari?
insallah bi uc hafta daha durur canim korkutmasin seni boyle
inşallah bekler canım dışarısı onun sandığı gibi biyer değil zaten ne kadar durursa o kadar iyi onun için :)Stres yapma Can'ım daha çok etkilenirsiniz ikinizde inşallah bekler minik bey
Evet canım haklısın. Duygularını ancak böyle ifade edebilir. Ben onun farkındayım zaten. Demek bu da bi dönem onlar için. Ben de hep konuşurum sanki bi yetişkin gibi o zaman dediğin gibi susuyor gülüyor ama bunu her dakika yapmamı istiyor. Umarım doğru davranıyorumdur. Bizim evde çok tartışma oluyor maalesef. Ve tuna bundan çok etkileyor. Mesela artık en küçük bi ses yükselmesinde yüzüme bakıyor mızırdanıyor. Babası örneğin hararetli hararetli bişey anlatırken istemeden sesini yükseltince bile artık biz tartışıyoruz zannediyor hemen bacaklarıma yapışıyor. Bu beni çok üzüyor. Acaba bütün bunlardan da mı böyle davranıyor sence? Huzursuz mu? Mutlu olmasını istiyorum çocuğumun. Benim anılarımda hep kavga gürültü var tunada öyle olsun istemiyorum.mery60 dadera kızlar ayaz da öyleydi bir ara ama şimdi daha iyi.. Bunlar daha Bebek henüz davranışları şekillenmez ya da kalıcı olmaz canlarım :) bu şekilde ifade ediyorlar ki güzel birşey bu aslında, kendi duygularını ifade edebiliyorlar bına sevinmek lazım.. Ayazda bu huyunu kırmak için öyle ağladığı ve sinirlendiği zaman kucağıma alıyorum, "sen kızdın mı, benim oğlum sinirlendi mi, ama her istediğin de olmaz ki bitanem" falan filan diye konuşuyorum Bi süre sonra susuyor ağzıma bakıyor gülmeye başlıyor :) konuşmak lazım şimdiden konuşmayı ve duygularını yansıtarak tekrar onlara ifade etmeyi (üzüldün, sinirlendin) öğretmek lazım :))
:)) oglunda babasina çekmis olabilir :)Bat bar bağırmıyor canım sürekli ıııı ıııı diyip sallanıyor sinirleniyor üç beş saniye sürüyor sonra bişey dikkatini çekiyor ona yöneliyor iki dakka oynuyor birden bırakıp tekrar aynı vızıltı.. kısaca hiç bileyden memnun değil. Ben kararlıyım da babası artık tahammül edemiyor. Alıyor kucağına yada ne istiyorsa veriyor. Bide ben sabırlıyım diyip durur. . Sabırın s si yok hıh..
canim bende bu konudan muzdaribim hattaGünaydın kızlar Kargalar kahvaltı etmeden uyandık. Gece rüzgar vardı soba baca geri basar zehirleniriz diye korktuk ama canım tuna sağolsun bizim icin nöbet tuttu hiç uyumadık sayesinde :) o değil de tuna çok ağlak mızmız istediğini yAaptırıncaya kadar tepinen manyak bi çocuk olma yolunda hızla ilerliyor napıcam ben? Uykudan daha önemli bir hal aldı bu konu benim için. İlerisi için endişeleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?