2015 Şubat Anneleri

evet erken doğum riskim var canım
valla kızda böyleydi neden böyleler anlamıyorum durmuyorlar içeride
sezeryan olmamış olsam neysede dikişlerimdende korkuyorum
inşallah bekler minik paşa
insallah bekler de saglikla kucagina alirsin canim. ne guzel bi de oglun olacak tam istedigim durum :))

kizlar sizi kiskandirmak gibi olmasin ama bugun 11e kadar bi uyumusum var yaa ohh

dun aksam cok yorgun geldik zaten 11:30da yattim. sabah 8de kiz uyandi emzirdim uyuttum tekrar yattim. sonra uyanmis. anneannesiyle dedesi almis oynamislar falan hiiiiiiic duymadim valla

bu arada dun hep masallah cok iyi bakmissin tombik bu dediler. bi de bana sorun dedim onu
9200 kilo 78 cm di bi ay once.
benim kizin boyu biraz fazla aslinda daha da tombik gorunur kilosuna gore. ama ben zaten oyle cok tombik istemem. kiloyla da hic takintim yok. oyle iyi bakmissin aferim dediklerinde de uyuz oluyorum. sanki kilo almasa kotu bakmis mi olucaz yani?

annemler gidince de doktora gitmemiz lazim. kanina bakilcak.
bu arada onu sorucaktim nasil bakiyolar parmaktan mi yoksa kan alarak mi? hemen cikiyo mu sonuc acaba. bi de ac olmasina falan gerek yok di mi kan alinirken?

bende uyumuşum bugün eşimin gidişini bile duymadım 11 e geliyodu uyandığımda ama hala sersem gibiyim
kiloya laf edenlere bende sinir oluyorum banada zayıf diyolar sürekli
napim yemediği şey yok çocuğun ama kilo almıyor
biz kan verdik koldan aldılar şırıngayla 2 tüp ağladı kuzum ama ben durmadım yanında annem ve eşim durdu ben dayanamadım çıktım. 1 saat sonra çıktı sonuçlar özelde erken çıkıyor devlette öğleden sonraya kalıyor sanırım
bebeklerde aç tok farketmiyor galiba zaten el kadar bebeyi nasıl aç bekleteceksinki

insallah bekler de saglikla kucagina alirsin canim. ne guzel bi de oglun olacak tam istedigim durum :))

evet bir kız bir erkek olacak kızım küçük olsun isterdim hep ama böylede iyi oldu 1 yaş olacak kuşak çatışması olmaz

kizin yaninda mi simdi peki zorluyor mu seni? agirlasmissindir simdi son zamanlarin ya.
hamile takvimine bakinca duygulaniyorum benim de 26subatti tamini dogum tarihi ama bizim kiz 7martta geldi :)

simdi aralarinda tam 1 yas olacak cok guzel.
zor olacaktir elbet ama sonra sen hepimizi kiskandiricaksin rahata erince :)
iki kiz da cok tatli olurdu dusundum de simdi :) ama ben ikiden fazla yapmayacagim icin erkek olsun isterim yani

bu arada kilo almamasinin ozel bi nedeni yok di mi?
yoksa hic sikinti yapma bunyesi oyle demekki.

şimdi yanımda değil anneannesinde ben bakamıyorum birde doktorum 3 hafta verince götürdüm anneme
inşallah perşembe akşamı kavuşacağım ama
çok zor allah kimseye vermesin evlat hasreti
ağırlaşmak ne kelime yerimden kalkamıyorum
senin kız pek sakinmiş benimki 2 hafta erken geldi seninki geç gelmiş bakalım oğlan nasıl olacak diyeceğim ama oda şubatın ilk haftası gelecek
2 sene zorlanacağım 2 sene sonra rahatım inşallah ( herkes öyle diyor )
bende 2 den fazla düşünmüyorum ve hep derdim 32 yaşıma kadar 2 tane olursa olur olmazsa yapmam diye
zaman geçtikçe insanın kafası kaldırmıyor gürültüyü

kilo almamasının özel bi sebebi yok herşeyi normal çıktı tahlillerde
doktorda annesine çekmiş minyon olacak diyor
ama 11 ayda 3 kilo alması kötü
3,200 doğmuştu şuan 6 kilo
özel mama içiyor şimdi bakalım inşallah faydasını görürüz

oyuncak alacağım karar veremedim nasıl bişey alsam ne ilgisini çeker
sadece priz kumanda telefon ve kablolarla oynamak isteyen çocuk başka neyle oyalanabilir

Oyy Can'ım benim, aslında anlıyorlar da ayırt edemiyorlar. Yani evet kötü bişey var ama ne yapmam gerek bilmiyorum diyorlar sanırım. Yanlış davranmayalım da varsın buda bi süreç olsun sabrederiz Nasıl olsa

Yapmamaya calisiyorum ama arada bilmeden hata mi yapiyorum bilemiyorum.

Insallah kalici olmaz canim dedigin gibi. Ben de konusuyorum konusmaya devam o zaman. :)

Bize ac gelin demisti doktor daha dogrusu emebilir ama kahvalti yapmasin demisti. Birinin ne guzel parmaktan almislardi bizimkinde delik desik ettiler yavrumu.

Ah Canım ya bebekler her şeyi anlıyor ben bubu görüyorum ve biliyorum..tartışmaların olması elbette normal ama bebeğin önünde olmasa en azından bağırmalar olmasa daha güzel olur tabi.. Çünkü ileride bağırmanın, kızmanın, sinirlenmenin ve sinirliyken kötü sözler söylemenin normal ve olması gereken bişi olduğunu düşünecek.. Sen kendi öğrencilerinden daha iyi bilirsin bınu bağırmak da bi şiddet türü sana anlatmama gerek yok.. Ayaz da ben bit kere bağırınca ağlamıştı paçama tutunarak orda ben Bi üzüldüm ki sana anlatamam sonra bir daha söz verdim kendime o günden beri tutuyorum kendimi ayaz uyuduktan sonra söylüyorum eşime her şeyi.. Korktuğunu hissetmiştim Ayaz'ın yavrum yazık.. Hepimiz gerginiz çok Hemde haklısın sen de ama işte O siniri bağırarak çözmek mümkün değil sadece daha da büyüyor.. Belki çovukca gelebilir ama ben mesela konuşurken sinirli olduğumda ağlarım hemen bu yüzden ifade edemem bazen kendimi o yüzden minik bit defterimiz var artık ona yazıyorum hoşuma gitmeyenleri eşime de ben yokken oku diyorum sonra bana cevap yazıyor.. O defterle birlikte ilişkimiz çok düzeldi beni çok daha iyi anlıyor çok daha çaba gösteriyor :)

Anladım. Çok güzel bi yöntemmiş, çünkü bende hemen ağlarım. Ve kendimi yazarak çok daha iyi ifade ederim. Belki bizde deneriz. Sana çok soru soruyorum Can'ım ama sen bu ilin okulunda okudun o yüzden kusura bakma :) mesela biraz önce akşam yemeği yedik sandalyesine koydum kucağıma gelmek istediği için mızırdandı, önüne yemek perçelerı koydum konuştum yok bu sefer arttırdı ağlamayı daha doğrusu ağlamıyor sadece ağlar gibi yapıyor arada duruyor önündekilere bakıyor sonra tekrar kızıp onları yere atıp mızırdanıyor. Almamaya karar verdim bende kucağıma biz yemek yiyinceye kadar. İlgilenmedim yani göz teması da kurmadım, yemesi için ısrar falan da etmedim. Yemek bitti babası bioyuncakla oynamaya başladı, onu görünce sustu öyle aldım yere koydum şimdi oynuyorlar. Doğru davrandım mı? Yoksa boşa sinirlendirmiş mi olduk? İlla susturup oyalayacak bişeyler mi yapmam lazımdı?

Merhaba arkadaşlar, ben şubat 2014 annesiyim ve psikoloğum. Yüksek lisans tezim için 3-12 ay arasında bebeği olan annelerin bilgilerine ihtiyacım var. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çalışmam doğum sonrası depresyon ile ilişkisi olabilecek eş uyumu, bebeğin mizacı, annenin mizacı, duygu düzenleme stratejileri gibi konular. Formu buraya ekleyeceğim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
https://docs.google.com/forms/d/1aX...2RF9-pXZA/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

Bebeğiniz yaşını doldurana kadar formu doldurabilirsiniz. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bebeğinizi keyifle büyütmenizi diliyorum.

Ya olur mu ben de bildiklerimi aktarıyorum sadece tabi uygulamada her şey çok farklı hepimiz birbirimizden öğreniyoruz :)

Tek doğru davranış yoktur zaten çocuktan çocuğa değişir ama dediğim gibi şu anda davranışlarına çok yön vermen mümkün değil çünkü bebekler çok dürtüsel davranır neden sonuç ilişkisi kuramazlar henüz tam anlamıyla.. Yani o anda sen yemek yediğin için almadığını veya ağladığından dolayı almadığını bilmiyor ama yavaş yavaş öğrenecek ben genelde senin gibi yapıyorum O anda almıyorum aöa görmemezlikten gelmiyorum daha doğrusu gelemiyorum :) o anda oyuncak, çatal artık ne varsa dikkatini çekebileceğim onları veriyorum eline susunca da alıyorum :)) bizim için asıl davranış anlamında önemli be şekillendirici dönem 18 ay ve sonrası

Canim cok sagol ne guzel bilgilendiriyorsun bizi sansliyiz.

Asıl macera o Zaman başlıyor diyorsun yani :) çok sağol canım.

kizlar dogum gunu icin ne dusunuyorsunuz esimle dun azcik konustuk en en yakinlarla 20 kisi oluyoruz dolayisiyla buyuk bir organizasyon oluyor guzel şık ve sade bir gece isterim

Saol canım bilgiler için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…