inan anlam veremiyorum bazen canım.
kv bakıcıda büyütmüş iki çocuğunu ama öyle çok ayrı kalmamış onlardan. küçük bi ilçede ilkokul öğretmeniymiş zaten yarım günde gidip geliyomuş. çocukları için her şeyi yapmış yani mesela işlerini bırakır onlarla oynarmış gece yarısı bezini yıkarmış eşimin mesela. ben hiç hayır demedim çocuklarıma olacak bir şey için der. gayet güzel yetiştirmiş iki çocuğunu da.
şimdi Begüm de benim evimdeyken her şeyi yapabilir ben hayır demem diyor. mesela onu oraya bırakıp akşam geldiğimde evin haline inanamıyorum. ne istiyorsa vermiş ne istiyorsa yapmış. beni ilgilendirmez banane kendi evi onu düşünmüyorum ben. bizim eve gelince yine benden çekiniyo olmaması gereken bir şeyi verirken anne izin vermez diyor. ama yine zor tutuyor kendini. bana da diyor çocuğa hayır denmez her şeye. ben hayır demiyorumki her şeye inan kendine zarar vermeyecek her şeye dokunsun keşfetsin istiyorum. çocuğumdan önemli değilki eşyalarım.
ama örnek vermek gerekirse mesela hiç dikkatini çekmeyen çerçeve kucağındayken görmüş elini atmış hemen veriyor. e ne gerek var o kadarına? atıyor elindekini zaten kırılmasına ne gerek var çocuğu kısıtlamıycaz diye? begüm dış kapı açılınca bayılıyor aaa diye bağırıyor yankı yapıyo ya. bizim evdeyken gecenin 10unda açmış bağırtıyor. eşim kızdı napıyosun insanlar çıkacak şimdi diye.
onun dışında algılarını kapatıyor resmen Begüm'ü görünce. ne selam ne sabah eve bi giriyo sadece kıza koşuyo. hadi biz neyse yabancı değiliz. geçen kahvaltıda misafirim vardı ben mutfaktayım o kızla oynuyo. iki dk oynamasan ölmezsin oyur misafirle sohbet etsene.
bişey diyosun ona mesela kızı yedircem alayım diyorum hiç duymuyo. kötü niyetinden değil cidden duymuyo.
bir de çok dertli olduğum konu kız ağlıyor diye eli ayağına dolanıyor. ki ağlamak değil o bişey isterken kendini ifade ediş tarzı o. bebek sonuçta. hani mızmızlanır ya o yani. dün uykusu çok gelmiş. begüm de mutlaka önce direnir sallarken kalkmak ister uykusu olsa da. ama iki üç kere geri yatırdın mı uyur direnmez. ıhh yaptı diye uyutmamış. dayanamam ben ağlamasına uyutamadım dedi. ben geldim beş dk direndi küt diye uyudu.
namazımı kılamadım diyo. e anne diyorum kapıyı kapat odada yanında kul o bişey yapmaz. yok o varken bişey yapamıyorum diyo. dedim ben çalışırken sen bakarsan evinin işini nasıl yapıcaksın diyorum yapabildiğim kadar diyor. öyle olur mu ama?
bebek dediğin ağlayabilir diyorum. yok benim yanımda ağlamayacak ben onu ağlatmam diyor. yemek konusunda da aynı aZıcık ıh etse vermiyor yemeği daha.
yani bunun gibi daha çok örnek var. kısacası kafayı yedi biraz abarttı. benim annemin de ilk torunu. eminimki kat kat fazla seviyodur ondan. ama böyle yapmıyor. doğduğundan beri benden sonra en çok emeği annemin var uzakta olmasına rağmen düşün. gözüm kapalı anneme bırakırım. ama kv ye bıraktım mı kızımdan çok kv yi düşünüyorum. ağlarsa şimdi panik yapacak vs.
bi de kendi çocuklarını büyütürken asla kimseyi karıştırtmamış işine. haka der ben doğurdum ben büyüttüm kv bile karışamazdı diye.
ben yumuşak yüzlü bi insanım asla kv me sert bi imada bile bulunmadım. endişelendiriyor beni kızımla ilgili her şeye karışacak gibi geliyor. mesela büyüsün baleye vericez onu diyor. dedim büyüsün bakarız. bana sordun mu? işte benim hayatıma asla karışmayan kadın bu hale gelince korkuyorum.
anlıyorum 65 yaşında ilk torunu çok seviyo heyecanlı vs ama çok abartıyo herkesin torunu var. inan görümcem evlensin diye dua ediyorum. evlenince hemen çocuk yapıcam demişti. en azından bölünür ilgisi biraz.
bi de bi gün görmese ertesi gün telefonda çok özlediim öp onu benim için duyayım diyor ya yanımda değil şu an öperim sonra diyorum. sinir oluyorum annemleri düşündükçe hele. bi gün görmüyosun alt tarafı. bu abartması beni resmen deli ediyor.
off çok uzun yazdım canım kaptırdım kendimi kusurumabakma

böyle işte dertliyim bu konuda..
çalışmayı istiyorum ama o bakacak diye aklımda soru işaretleri var. ye bağlanacak. kızım da seviyo onu nası sevmesin yedi yirmidört sadece onunla oynuyo. ne bileyim ilgilenmese de torunuyla ilgilenmedi deriz ama bu inan çok abartıyor. eşim de aynı fikirde benimle yani..