2015 Şubat Anneleri

Yapma yav.. Hiç umut yok desene.. Ama varya az akıllansın Nasıl intikam alıcam, gıcık anne olucam. Sabahın köründe dikicem ayağa uyan uyan uyan diye

O vurma işi Tuna'da da var. Bakıcı teyzesi ahh ahhhh falan diyip bi yerlere vuruyor, ondan gördü sanırım. Mesela düşünce falan ben hiç yere vurmam teyze ahh ederim seni filan diyor. Bide çok sevinince vuruyor Tuna. Sanırım sevgisini Nasıl belli edeceğini şaşırıyor. Yazık yavrucuklar bişey bilmiyor ki. Sapı samanı karıştırıyorlar demek ki

Evet olabilir. Belki de acıkmıyor bilmiyorum. Ama işine geleni hamini gırtlak yiyor. Muz tavuk et pasta börek bisküvi ve ekmek! Yumurta peynir sağlıklı ne varsa tutuyor ağzında. Ay ne bilirim konuşa konuşa çürüdük burda

O illaki oluyor.ara ara cozutup ara ara düzelmesi.ben de şimdi emmeden uyutmaya geçtim.8 30 da ağlayarak başladık.daldi.bi saat sonra gene bi posta.simdi gene bi posta ağladı.ic çeke çeke uyuyor başı kucagimda.gucendi kuzum.k korkudan indiremiyorum.

İki yaş mi?Senin terrible twodan haberin yok anlasilan

in$allah ana okuluna baslayinca rahat edicez :)
oteki çocuklar yeni yeni hasta olmaya baslarken biz çokdan bagiskligimiza sahip olmus olucaz :)

aslinda hafif geçiriyor gece oksuruk hirilti hiç duymuyorum , gunduz oksuruyor biraz bide istahi hiç yok
aslinda tam tersi olmasi lazim gece çok olup gunduz azalmasi lazim ama anlamiyom valla ne isler donuyor bu seneki grip virsunde :)

Öksürükten uyuyamıyordur yavrucak. Bal limon falan veriyor musun? Öksürmek de yorar insanı. Bilmiyorum ki başka ne yapılır öksürük için..
valla iki gundur unutyorum vermeyi ballli limonu yaptigim gibi buyukler kapisiyor buna balli limon kalmiyor bende geri yapmayi untuyorumm kafa birakmuiyolarkii adamda

burnunu temizliyorum bol bol

ayazim ne diyon kiz sen
eniste hala odunluga devam ediyormu
benimki bu sabah benimle evlendigine pismanmisin dedi
ne cevap verecgimi bilemedimm
çokk kavga eden bi çiftiz biz keske tersi olsaydi ama neyse
kavga edince pisman oluyorum sonra geçiyor dedim

bugun aradiginda ses tonu falan bi degisik sakin konusyor valla adama nolduki diye dusunuyorum bu seferdee
gucendi herhaldee dedigime

bi rivayete gore çocuklar ilk ergenliklerini yasiyor 2 yasta ama geçiyor
benim çocuklar dogustan ergen olduklari için ben anlamiyorum farki

kiz nasil anlamdim
siz kahvalti ogle ve aksam yemek, meyva ve yogurt ogunlerimi yapiyorsunuz
kaç ogun oluyor toplamdaa o zman :))

valla ben bayadir oglen için yemek yanina yada ustune yogurt ( uç dolu yemek kasigi falan oluyor ) uzerinede meyva veriyorum :)))
meyvada biraz zorlaniyor ama yiyor genede
gerçi bu arada hiççç biseye agzini açmiyor ama neysee
oes etmiycem yilmak yok
buyuk oglumda yemiyor diye ustelemedim yada yanlis besleedim bilmiyorum saglik karnesine bakiyorum 2 yasindayken hakanin bugunku kilosundyamis .. halada arayi kapatamadik yemek yiyor çocuk ama olmuyor kapanmiyor bebeklikdeki gelisim geriligi

bunda ayni seyleri yasamk istemiyorum
simdilik iyi gidiyorue su gripde geçip bi istahi normale donseydi

kiz oksuryor kaç gundur aksam da bisey yemeden yatti
buyuk oglum basim agriyor dedi uyudu baska biseyi yok atesi falan da yok , durup dururken niye basi agririki bi çocugun
kuçuk desen inleye inleye uyudu bi yeri aciyordu ama çoda uykusu vardu uykuya yenik dustu fazla surmez uyanir o

gidip biraz uyyum gozlerim dinlensin bari bu gece miz uzun olucak
çokkkk jykum var

Canim seninki yine iyi benimki askerden donunce ertesi gun ayni adamdi:) Orda hergun yatak topluyolar ya eve gelince yatagini bile toplamamis.

Canım uyku eğitimini verdikten sonra gece uyanmaları devam ederse eşim ne işe yaradı dicek kesin çözüm olabileceğini bilsem yine de bir şekilde ikna ederim eşimi ama hebelee ve yaseminin ve bir çok arkadaşımızın olduğu gibi bir kaç gece iyi geçtikten sonra o düzen bozulursa ki bence bozulma ihtimali çok yüksek bizim yaramazlarda ben de pişman olurum beratı ağlattığıma eşim de haklı olarak söylenir bana yani eşim iki yaşından sonra yani biraz büyüdüğünde kendi yatağında yatar zaten uyku saati gelince laftan anlayınca diyor ben de hak vermiyor değilim ona yine de bundan sonra eğitimle gece hiç uyanmayacağını ve her gün aynı saatte yatacağını bilsem ağlamalarına bir kaç gün dayanırım veririm eğitimi ama benim de pek umudum yok açıkçası berattan

Şimdi ben normalde 3 ana 2 ara öğün yedirmeye çalışıyordum ama son Zaman'larda olmadı, sen de bana öğün aralarını aç demiştin teeee kaç ay önce :) ben de sözünü dinledim hatta 2 ara öğünü kaldırdım.. Şimdi sabah öğlen akşam yiyor işte bi de uyumadıysa bi meyve veya yoğurt öğünü oluyor o kadar :)

Hakan'ın gelişimi gayet güzel canım maşallah, zor yediriyorsun belki aöa hepimiz öyle yediriyoruz, ayaz çok aç olursa ve sevdiği bişi olursa ağzını Kocaman açıyor bi hoşuma gidiyor ki :)

Her çocuk farklı bunu en iyi sen bilirsin zaten, bi de aile minyon ise çocuktan da fazla bişi beklememek lazım, bizim ayaz 3,5 doğdu ama sonra iyi kilo aldı ilk altı ay, hatta 6.ayında 10 kiloydu tosun.. Şimdi de iyi ama maşallah kilo sorunu yok :)

Ben bunlardan çok öğrenmesine takıyorum, çocuk geç öğrenecek zaar, yaşıtlarımı görüyorum mesela neler yapıyorlar :)) ama bakalım daha henüz endişelenecek bişi yok :))

Canim seninki yine iyi benimki askerden donunce ertesi gun ayni adamdi:) Orda hergun yatak topluyolar ya eve gelince yatagini bile toplamamis.
Hadi yaa o kadar

Yok öyle olmadı bizimki diyorum ya ilk iki ay iyiydi sonra memlekete gidip annesiyle yaşamaya başlayınca tekrar cozuttu hep bu kayınvalideler

Öğrenme ıllaki olur kız
İki ay önce yada sonra öğrenmesi pek bişey faeketmıyır. Büyünce bütün çocuklar aynı oluyor
Düşünsene 7-8 yaşlarında ıki çocuğun küp üçgen yada renkleri bilmediğini :)

Oğlum ana okulu sonda bazı arkadaş ları okumayı biliyor kendi öğrenmiş. Öğretmen bunun bir anlamı yok diyor ılkokulda öğrenmesi normal diyor.
Sen daha iyi bilirsin tabşde :)
Gözlemledıgım büyüyünce butun çocuklar aynı temel şeyleri bilmiş oluyor. Ha okul başarısı için başka şeyler yapılmalı tâbi o ayrı konu orada daha erken galiba :)

Ayy ben de dün emmeden uyutmaya başladım.vallahi kafam sisti.aliskanligi kırmak ne zor.sabah onda da ilk gündüz uykusunu tam uyuttum.annem aramasın mi.bi ton daha ağladı.geri uyutamadim.parka goturdum.simdi yine uyuttum.bi posta daha ağladı.bu işe kesin kararla başlaman lazım.yarida birakamazsin.guven sarsilirmis.esin de onaylamiyorsa sinir harbine donusur o agladikca.ben gece emmezse sabah daha iyi yermi ki diye düşündüm ama şuan uyuuu alamadigi için yemek düzeni de sarsıldı.i inşaallah çabuk toparlar.
b en ikisini de 3 yaşında odalarını ayırdım.oglan sorunsuz oldu kız biraz git gel yaptırdı.o glan daha erken ayrılmaya musaaitti de yapiolarak şartlar uygun değildi.

Haklısın canım eşim istemediği halde başlayınca berat ağladıkça ben bunalıma gircem hele ki bir işe yaramazsa kendimi bile suçlarım yani niye bu işe kalkıştım diye

İşte senin dediğin gibi eşimin düşüncesi kendisi hazır olduğu zaman ayrılsın yanımızdan istiyor yaşı 2 mi olur 3 mü artık ne zaman hazır olursa o zamana kadar ben bakarım ona diyor geceleri bakıyor da sağolsun hakkını ödeyemem

Allahım ya tahmin edebiliyorum o pozisyonu benimde kucağımda uyuduğunda boynum kollarım sırtım mahvoluyor. Ama ben onu yine adam ederim şuan analiz yapıyorum neyi nasıl yaparım diye :)

Benimki bayıldı uykusuzluktan yine
Ben yatırınca uyumadı. Sonrada kızı okuldan almaya gittim. Geldim saat geçti yarım saatte yedirmeye uğraştım iyice srrsemledı uykusuzluktan. Saat 12 yi geçmişti yemek düzeni hepten şaşıyor o saatte yemeden uyursa

Çok çabuk uyudu. Uyku arası 6 saatı geçtmi benimki başlıyor zırvalamaya uykusuzluktan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…