Yapma yav.. Hiç umut yok desene.. Ama varya az akıllansın Nasıl intikam alıcam, gıcık anne olucam.Ahhhhhb ahhhh şu mızır mızır hallerini hiç sevmiyorum ben ayazda Tuna da da öyle zaten, konuşamadıkları için öyle olduğunu umuyorum Ama deli oluyorum, sürekli ıhh ıhh diye geziyor ortalıkta tavuk gibi.. Bi de vurmaya başladı ayaz, sinirleniyor direk vuruyor, sabahları aç gözünü diye vuruyor, memeyi sonra oğlum deyince vuruyor, yemek yemek istemezse vuruyor, falan filan ne yapacaksam onu
Biz o günleri bence göremeyeceğiz cicim hayal :)) ben Tuna'yı da gördüm ayazın durum zaten ortada akıllanmaz bunlaro üç yaşındaki çocuk bi de kız, kızlar biraz farklı olabiliyor hiiiiiç ümitlenmeyek bence havamızı alırız
Evet olabilir. Belki de acıkmıyor bilmiyorum. Ama işine geleni hamini gırtlak yiyor. Muz tavuk et pasta börek bisküvi ve ekmek! Yumurta peynir sağlıklı ne varsa tutuyor ağzında. Ay ne bilirim konuşa konuşa çürüdük burdaBi de şey diyecektim, ayaz da bi ara pek yemiyordu,MaRaL_ öğün aralarını aç Baya demişti.. Denedim ben de daha iyi, elime atıştırmalıl bişi vermiyorum dışarıda olmadığımız sürece, yolsa yemek yemiyor çünkü.. Bi de öğün sayısını azalttım şimdi 3 öğün yoğurt falan vereceksem de yemeğini biraz daha az verip yoğurt veriyorum peşine :) deneme yanılma işte bi şekilde yolumuzu bulacaz-mıyız acaba :)))
O illaki oluyor.ara ara cozutup ara ara düzelmesi.ben de şimdi emmeden uyutmaya geçtim.8 30 da ağlayarak başladık.daldi.bi saat sonra gene bi posta.simdi gene bi posta ağladı.ic çeke çeke uyuyor başı kucagimda.gucendi kuzum.k korkudan indiremiyorum.Kızlar selam hergün okuyorum takibimdesiniz. Bizim de uyku konusu sıkıntıya girdi kendi kendine uyuyan ve gece uyanmayan bir bebekti ne var ki ben kursa başladım başlayalı değişti bazen kendi kendime uyuyor yine ama bazen çok kötü illaki kucakta uyuyacak gecede bir sefer falan kalkıyor yine kucak bende şimdi memeden kestim uyku eğitimi verdim bunların karşılığında böyle olduğu zaman çok sinirleniyorum dişlerimi sıkıyorum. Bugün mesela gündüz hiç uyumadı normalde 2 saat uyurdu ve şimdi uyudu 21:30 ne yapsam ne etsem yatağında ağladı kucağıma aldım ve uyudu hep babasının suçu gündüz koynunda yatırdı nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum Allahtan yemek konusunda sıkıntı yok. Yani ben terslikler konusunda çok sinirleniyorum. Ayarlamıştım ya illaki o düzende gitsin istiyorum belki çoğu kişiye göre iyidir durumumuz ama böyle yapmasına anlam veremiyorum. @yeb4 sizin duzeldimi
İki yaş mi?Senin terrible twodan haberin yok anlasilanKız deme öyle deme. Bizde dün tunaya yemek yedirme mücadelesine giriştik balkonda. Duyan acımıştır bizekedi köpek inek tavuk bi taraftan video açık hopla zıpla nafile yemedi dana.. Her gün bişeyleri bozuluyor. İki yaşlarına bi gelselerdi hayırlısıyla :))
in$allah ana okuluna baslayinca rahat edicez :)Yoo gayet güzel anlatmışsın ben anladım :))) senin kafa karışık ondan öyle düşündün bence :)
Yavrum çok hasta oldu bu yıl Hakan'ım inşallah güzel bir bağışıklık kazanıyordur ama büyüyünce daha rahat eder..
Tabi canım işin esprisi o, çocuktan kaynaklanan bişi bu uyku da yemek de öğrenme de, biz kendimizi yırtsak da bunlar böyle :)
valla iki gundur unutyorum vermeyi ballli limonu yaptigim gibi buyukler kapisiyor buna balli limon kalmiyor bende geri yapmayi untuyorumm kafa birakmuiyolarkii adamdaÖksürükten uyuyamıyordur yavrucak. Bal limon falan veriyor musun? Öksürmek de yorar insanı. Bilmiyorum ki başka ne yapılır öksürük için..
ayazim ne diyon kiz senAyyyyy ben bu fikri çok beğendiiiiim
dadera nın dediği gibi anca kamp olur
Yav benim anlamadığım bular askere de gitti ama hiç akıllanmadılar, benimkinin askerlikten sonra Aslına dönmesi 2 ay sürdü, iki ay sonra yine aynı adamdı :))
bi rivayete gore çocuklar ilk ergenliklerini yasiyor 2 yasta ama geçiyorYemiyor mu kerata :) aç işte ağzını demi niye böyle yapıyorlar ki, ye iç yat hayat onlara güzel aslında ama kıymetini bilmiyorlar :))
Kız iki yaşında ne oluyor ki? Güzel şeyler olacaksa şunun şurasında 9 ay kaldı ona göre bekleyeyim :)))
kiz nasil anlamdimBi de şey diyecektim, ayaz da bi ara pek yemiyordu,MaRaL_ öğün aralarını aç Baya demişti.. Denedim ben de daha iyi, elime atıştırmalıl bişi vermiyorum dışarıda olmadığımız sürece, yolsa yemek yemiyor çünkü.. Bi de öğün sayısını azalttım şimdi 3 öğün yoğurt falan vereceksem de yemeğini biraz daha az verip yoğurt veriyorum peşine :) deneme yanılma işte bi şekilde yolumuzu bulacaz-mıyız acaba :)))
Canim seninki yine iyi benimki askerden donunce ertesi gun ayni adamdi:) Orda hergun yatak topluyolar ya eve gelince yatagini bile toplamamis.Ayyyyy ben bu fikri çok beğendiiiiim
dadera nın dediği gibi anca kamp olur
Yav benim anlamadığım bular askere de gitti ama hiç akıllanmadılar, benimkinin askerlikten sonra Aslına dönmesi 2 ay sürdü, iki ay sonra yine aynı adamdı :))
Canım uyku eğitimini verdikten sonra gece uyanmaları devam ederse eşim ne işe yaradı dicek kesin çözüm olabileceğini bilsem yine de bir şekilde ikna ederim eşimi ama hebelee ve yaseminin ve bir çok arkadaşımızın olduğu gibi bir kaç gece iyi geçtikten sonra o düzen bozulursa ki bence bozulma ihtimali çok yüksek bizim yaramazlarda ben de pişman olurum beratı ağlattığıma eşim de haklı olarak söylenir bana yani eşim iki yaşından sonra yani biraz büyüdüğünde kendi yatağında yatar zaten uyku saati gelince laftan anlayınca diyor ben de hak vermiyor değilim ona yine de bundan sonra eğitimle gece hiç uyanmayacağını ve her gün aynı saatte yatacağını bilsem ağlamalarına bir kaç gün dayanırım veririm eğitimi ama benim de pek umudum yok açıkçası berattanCanım ben şöyle düşünüyorum nasıl kaşık tutmasını yürümesini vs. öğretiyorsak uyku da aynı şekilde. Şimdiye kadar biz memede sallanarak uyumasını öğrettik başka birşekilde uyumayı bilmiyorlar doğal olarak ve onu istiyorlar. Ama inan çok çabuk öğreniyorlar ve çok mutlu oluyorlar çünkü birşey daha öğrenmiş oluyorlar. Eşin bazı noktalarda haklı ama neden çok ağlayacak diye düşünüyorsunuz belki çok çabuk alışacak hem siz hemde oğlun rahat edecek siniz. Bir daha düşün istersen umarım en kısa zamanda uyku da yemek te düzene girer)
Şimdi ben normalde 3 ana 2 ara öğün yedirmeye çalışıyordum ama son Zaman'larda olmadı, sen de bana öğün aralarını aç demiştin teeee kaç ay önce :) ben de sözünü dinledim hatta 2 ara öğünü kaldırdım.. Şimdi sabah öğlen akşam yiyor işte bi de uyumadıysa bi meyve veya yoğurt öğünü oluyor o kadar :)kiz nasil anlamdim
siz kahvalti ogle ve aksam yemek, meyva ve yogurt ogunlerimi yapiyorsunuz
kaç ogun oluyor toplamdaa o zman :))
valla ben bayadir oglen için yemek yanina yada ustune yogurt ( uç dolu yemek kasigi falan oluyor ) uzerinede meyva veriyorum :)))
meyvada biraz zorlaniyor ama yiyor genede
gerçi bu arada hiççç biseye agzini açmiyor ama neysee
oes etmiycem yilmak yok
buyuk oglumda yemiyor diye ustelemedim yada yanlis besleedim bilmiyorum saglik karnesine bakiyorum 2 yasindayken hakanin bugunku kilosundyamis .. halada arayi kapatamadik yemek yiyor çocuk ama olmuyor kapanmiyor bebeklikdeki gelisim geriligi
bunda ayni seyleri yasamk istemiyorum
simdilik iyi gidiyorue su gripde geçip bi istahi normale donseydi
Canim seninki yine iyi benimki askerden donunce ertesi gun ayni adamdi:) Orda hergun yatak topluyolar ya eve gelince yatagini bile toplamamis.
Öğrenme ıllaki olur kızŞimdi ben normalde 3 ana 2 ara öğün yedirmeye çalışıyordum ama son Zaman'larda olmadı, sen de bana öğün aralarını aç demiştin teeee kaç ay önce :) ben de sözünü dinledim hatta 2 ara öğünü kaldırdım.. Şimdi sabah öğlen akşam yiyor işte bi de uyumadıysa bi meyve veya yoğurt öğünü oluyor o kadar :)
Hakan'ın gelişimi gayet güzel canım maşallah, zor yediriyorsun belki aöa hepimiz öyle yediriyoruz, ayaz çok aç olursa ve sevdiği bişi olursa ağzını Kocaman açıyor bi hoşuma gidiyor ki :)
Her çocuk farklı bunu en iyi sen bilirsin zaten, bi de aile minyon ise çocuktan da fazla bişi beklememek lazım, bizim ayaz 3,5 doğdu ama sonra iyi kilo aldı ilk altı ay, hatta 6.ayında 10 kiloydu tosun.. Şimdi de iyi ama maşallah kilo sorunu yok :)
Ben bunlardan çok öğrenmesine takıyorum, çocuk geç öğrenecek zaar, yaşıtlarımı görüyorum mesela neler yapıyorlar :)) ama bakalım daha henüz endişelenecek bişi yok :))
Ayy ben de dün emmeden uyutmaya başladım.vallahi kafam sisti.aliskanligi kırmak ne zor.sabah onda da ilk gündüz uykusunu tam uyuttum.annem aramasın mi.bi ton daha ağladı.geri uyutamadim.parka goturdum.simdi yine uyuttum.bi posta daha ağladı.bu işe kesin kararla başlaman lazım.yarida birakamazsin.guven sarsilirmis.esin de onaylamiyorsa sinir harbine donusur o agladikca.ben gece emmezse sabah daha iyi yermi ki diye düşündüm ama şuan uyuuu alamadigi için yemek düzeni de sarsıldı.i inşaallah çabuk toparlar.Canım uyku eğitimini verdikten sonra gece uyanmaları devam ederse eşim ne işe yaradı dicek kesin çözüm olabileceğini bilsem yine de bir şekilde ikna ederim eşimi ama hebelee ve yaseminin ve bir çok arkadaşımızın olduğu gibi bir kaç gece iyi geçtikten sonra o düzen bozulursa ki bence bozulma ihtimali çok yüksek bizim yaramazlarda ben de pişman olurum beratı ağlattığıma eşim de haklı olarak söylenir bana yani eşim iki yaşından sonra yani biraz büyüdüğünde kendi yatağında yatar zaten uyku saati gelince laftan anlayınca diyor ben de hak vermiyor değilim ona yine de bundan sonra eğitimle gece hiç uyanmayacağını ve her gün aynı saatte yatacağını bilsem ağlamalarına bir kaç gün dayanırım veririm eğitimi ama benim de pek umudum yok açıkçası berattan
Haklısın canım eşim istemediği halde başlayınca berat ağladıkça ben bunalıma gircem hele ki bir işe yaramazsa kendimi bile suçlarım yani niye bu işe kalkıştım diyeAyy ben de dün emmeden uyutmaya başladım.vallahi kafam sisti.aliskanligi kırmak ne zor.sabah onda da ilk gündüz uykusunu tam uyuttum.annem aramasın mi.bi ton daha ağladı.geri uyutamadim.parka goturdum.simdi yine uyuttum.bi posta daha ağladı.bu işe kesin kararla başlaman lazım.yarida birakamazsin.guven sarsilirmis.esin de onaylamiyorsa sinir harbine donusur o agladikca.ben gece emmezse sabah daha iyi yermi ki diye düşündüm ama şuan uyuuu alamadigi için yemek düzeni de sarsıldı.i inşaallah çabuk toparlar.
b en ikisini de 3 yaşında odalarını ayırdım.oglan sorunsuz oldu kız biraz git gel yaptırdı.o glan daha erken ayrılmaya musaaitti de yapiolarak şartlar uygun değildi.
Allahım ya tahmin edebiliyorum o pozisyonu benimde kucağımda uyuduğunda boynum kollarım sırtım mahvoluyor. Ama ben onu yine adam ederim şuan analiz yapıyorum neyi nasıl yaparım diye :)O illaki oluyor.ara ara cozutup ara ara düzelmesi.ben de şimdi emmeden uyutmaya geçtim.8 30 da ağlayarak başladık.daldi.bi saat sonra gene bi posta.simdi gene bi posta ağladı.ic çeke çeke uyuyor başı kucagimda.gucendi kuzum.k korkudan indiremiyorum.
Olmamııııı yok anam bize her gün terribleİki yaş mi?Senin terrible twodan haberin yok anlasilan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?