- 2 Nisan 2013
- 3.440
- 472
- 128
çok sağol canım benim inanki hiç abartmadan sabaha kadar gözüme uyku girmedi feci bir ağrıydı istemsizce gözümden yaşlar aktı ağrıdan aklıma acaba düşük mü yapıyorum geldi sonra kanama vs yoktu çok şükür şimdi iyim şükür inş bir daha olmazbenım 3 hafta once olmustu resmen belım tutulmustu yuruyemıyodum bıle cok zor allah yardımcın olsun...
Senin kuzun kac haftalik cnm cinsiyet ogrenebiodinmievet benımkıne 74 gr dıyor bu hafta ıcın ama ben 2 agustosta doktora gıttıgımde 92 grdı. suan dahada artmıstır. bu yazılar herhalde alt sınırı falan belırtıyor
Kisin nasil zor disari falan cikamiyorsun ondanmi acaba gerci su yonden sansli olucaz yaza ve bahara rle avucabgeliyo olucsklar ve gezebilcez rahat tahat:)Selam, ay ne güzel alışveriş muhabbeti :) yapılmış. Alt açma benım bebek çantamda var onun yanı, ben oğlumu da kışın doğurduğum için bilinçliyim. Aslında bakamayın gebeliklerimi yaza tada bahar olsun dedim ama onlar cenneti seçti. Kışın istemiyordum oğlumda zor geçti. Bakalım Allah büyük.
ayrıca bir yazı okudum ultrasonla ilgili bakın sizlede paylaşayım :) ben kendi adıma konuşmam gerekirse ilk 6. haftada girdim bebek gözükmedi daha sonra 10. haftada girdim kalp atışı için. en sonda ikili test için gitmiştim. Haftaya salıda detaylı ultrasona giricem kısmetse. ha birde yarın cinsiyet için giricem daha da ne zaman girerim bilmem
YANLIŞ: Sık sık ultrason takibi yaptırmak iyidir
DOĞRUSU: Dünya Sağlık Örgütü; hamilelik boyunca: 11-14. gebelik haftasında bebeğin Down Sendromu açısından değerlendirilmesi (ikili kombine test, ense kalınlığı testi), 22. haftada bebeğin anatomisinin değerlendirilmesi (ayrıntılı-detaylı ultrason) , 30. haftada gelişme geriliğine bakılması ve 36. haftada genel değerlendirme olmak üzere hamilelik boyunca 4 ultrason takibi öneriyor.
Dolayısıyla hamilelikte bebeğin kalp atışları izlendikten sonra 4 temel ultrason takibi bebeğin sağlığı için yeterli oluyor. 15 günde bir ultrasona girerek bebeğe bakılmasının hiçbir faydası olmayacağı gibi, fazla sayıda ultrason takibi nedeniyle bebekte bazı risk artışlarının (ses dalgalarının bebek üzerine etkisi) oluşabileceğine dair veriler artıyor.
aynene aynen. artık sokakta erkek cocukları dıkkatımı cekıyor. onları ızlıyorum sureklı :) bu arada h&m magazasında erkekler ıcın cok tatlı seyler var. bursada yok magazsı ben artık bı ara ıstanbula gıdıcem ınsallah alırım ordan bıseyler . sede netten bı gır bak
guanydınn kızlar uyku halınız nasıl sızlerın ya ben hala aksamlarıı bayılıyorum bı atamadım uzerımden
Gunaydin arkadaşlar. Uzun zamandır yazamadm ama ara ara takipteydim, son günlerde uygulamadan da hic acilmiyor:/ Neyse bizim ikili test sonuçları cikti herşey normal dedi ama elimde hala sonuçlar yok. Hastaneye gidip alman lazim o da zor geliyor. İçimde rahat degil çünkü 2 hafta sonra yine cagirdi 4'lu test yaptirmam için. Size de böylemi dedi doktorlariniz. İkili daha saglikli sonuç vermiyor mu neden 4'lu teste ihtiyaç duydu tekrar bilmiyorum.
sağolun canlarım zaten her zaman olmuyor bugün birşey yok. ama sanırım bu olağan birşey demekki :)
esmiras canım aslında kendimi dinlemem inan olucağı varsa belli etmedende oluyor çünkü ben artık rabbime bıraktım hakkımda hayırlısı ne ise o olsun. ama dün biraz ağırınca açıkçası korktum. :) kramplar zaten mahfediyor beni bacaklarım baya kasılıyor şimdi şükür bişey yok yarın doktora gidicem zaten hem cinsiyet öğrenmek için hemde iğneme rapor çıkarttırıcam.
papatis canım valla doğru tam dediğin şekilde ağrıyor.senin bebişin erkekmi maşallah allah kucağına almayı nasip etsin benimde içimden hep erkek geçiyor ama bilmiyorum benim sağ kasığımda daha bir baskı oluyor diğerine göre sanırım olabilir kız olsun erkek olsun yarın allahın izni ile öğrenicez inşallah :)
YANLIŞ: Sık sık ultrason takibi yaptırmak iyidir
DOĞRUSU: Dünya Sağlık Örgütü; hamilelik boyunca: 11-14. gebelik haftasında bebeğin Down Sendromu açısından değerlendirilmesi (ikili kombine test, ense kalınlığı testi), 22. haftada bebeğin anatomisinin değerlendirilmesi (ayrıntılı-detaylı ultrason) , 30. haftada gelişme geriliğine bakılması ve 36. haftada genel değerlendirme olmak üzere hamilelik boyunca 4 ultrason takibi öneriyor.
Dolayısıyla hamilelikte bebeğin kalp atışları izlendikten sonra 4 temel ultrason takibi bebeğin sağlığı için yeterli oluyor. 15 günde bir ultrasona girerek bebeğe bakılmasının hiçbir faydası olmayacağı gibi, fazla sayıda ultrason takibi nedeniyle bebekte bazı risk artışlarının (ses dalgalarının bebek üzerine etkisi) oluşabileceğine dair veriler artıyor.
Senin kuzun kac haftalik cnm cinsiyet ogrenebiodinmi
mersindeyim ama merkezde değilim.ilçedeyim.ordaki özele gidiyorum.sen de mi mersindeydin.bulunduğun yer burdan serinse daha da dönme derim.geldim ve sıcaktan tüm kabuslar geri döndü.ordan oraya atmaya başladım gene kendimi.ramazanda bu kadar değildi.buharlaşıyorum resmen.ben sakaryaya gittim.giderken heyecandan heralde çok iyiydi.dönerken yol bitmedi.babana acil şifalarNormal standarda göre cok degil de epeydir yemeye yemeye mide küçüldü galiba.babam beklemede erteleme oldu operasyonda prosedurle ilgili bir sikintidan dolayı beklenedeyiz biraz daha buralardayim simdilik.gelirken bacaklarima cok kramp girmesi disinda bekledigimden iyi gecti yolculuk idare ettik şükür dönüşte nasil olur bilemiyorum. Sen bitirdin sanirim tatili geldin sıcaklara yinedra nereye gidiyordun sen canım ayni ildeyiz sanırım
ayyy H&M'de çok güzel şeyler varmış, şimdi netten baktım daÇok saol canım
..
aynen öyle canım haber vermem mi :) allahın izni ile bunuda bir atlatsak :)saglıklı oldugu haberını al gerısı muhım degıl zaten cnm. ama bızede haber ver :) bu arada cızelge yapılsa ne guzel olur cinsiyetler için. blackberry bosş bır zamanında yapabılır mı acaba?
aynen öyle bu yaz daha bir bunalıyorum ben. terlemek nedir bilmezdim şimdi yatağı toplayayım ter sucuk içinde kalıyorum. bayıltıcı sıcaklar geliyor diyordu haberlerde . allah yardımcımız olsun inşallah.ben işe gelene kadar öğlen oldu. ya ben anladım havadan benim halsizliğim. iki gün yağmur yağdı da resmen kendime geldim. çok sıcak ama sanki normalin 10 katı hissediyorum. içtiğim suyun haddi hesabı yok. içtiğim anda hepsini ter olarak atıyorum zaten.
ağustos 15 yaz biter derler . inşallah biter valla ben sevmedim bu sene yazı.
İkili testimin sonucu çıkmış yaa ama anca öğleden sonra gidip alcam.. Telefonda bilgi vermiolar ne yazikkiyaa inş kötü bişi çıkmamıştır. hepimiz gebeyiz dualarımız kabul olur nolur dua edinnn
rica ederim cnm ne onemı var. ben oranın urun kalıtesını ve fıyatlarını begenıyorum. bu arada sende guzel bır magaza gorursen haber ver. haberleselım boyle kampanyaları falan kacırmayalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?