2015 Şubat Anneleri

aynı şeyi bugün bende söledim ama gazla gitti galiba bizim çekili verdi göbek
benım 9 aylık göbek bile bugun gıtmıs mınıcık bır sey kalmış. yani eski hali hiç normal değildi çünkü. demekki herkes aynı dertten muzdaripse bu sıralar gazlar çekiliyor

ben de bugun 10 kg musakkalik patlican kizarticam malum kis ortadi nasipse dogum bekliyoruz.. Annem babam gelip bakicaklar bana :)
10 sise bana hayatta yetmez..
Domates daha yapmadim ben nasipse persembe alip hafta sonu menemen e domates rendesi yapicam. Domates rendesini mikserle yapan var mi? Ben hep rende yapiyorum mikser nasil olur acaba?
Simdiye kadar bol bol visneyle barbunya attim biraz da bezelye attim dondurucuya o kadar
Taze fasulye yapmayi bi de trhanalik kirmizi biber temizleyip atmayi dusunuyoum. Ete turluye cok yakistiriyoum ben.
Tarhanayla salcami annem getiriyor sagolsun:)
Biraz organik manyagiyimdir da ben:)

Herkese gunaydın.. Bizler iyiyiz efem bugun temizlik yapmıyorum şaştım kendıme. Çamaşır ve utu yemek gunum. Tesısatcı gelecek öğlen ve akşam yapsamda boşa gidecek. Dün görümceminde hamile oldugunu öğrendık. 6 haftalıkmış o da. Sağlıklı doğumlarımız olsun cümlemizin. Bu arada ben tasarlamaya basladım. Belki bugun baslarım. Hastanede dagıtmak üzere bu magnetten yapıcam kece ile ugrasmaya bayılıyorum.
Daha sonra mevlutte dagıtmak adına bunlardan Tabı renk bu degıl
Kapı susu tam karar vermedım ama bu hoşuma gıttı fıkrınız nedır Adı da muhtemel Selimhan olacak abisine uygun. Buyugu Demirhan. Bır de şunlar var Anı defterı balonlu olabılır yada prenslı Ve takı yastıgı nasıl kızlar?

ee sonra buzdolabına mı koyuyorsunuz yoksa dışarda mı saklıyorsunuz. bir de domatesi normal manavdan falan mı alıyorsunuz yoksa köyden falan mı? organik mi yanı:? amanınn çok cahil kaldık konuya. makineye dizme işini kim bulmuşsa zekasına hayran kaldım. ben de özendim yapsam mı acep. ama dışarda saklanıyorsa yapabilirim.

olmazsa ben bu hafta sonu menemen yapacam domatesi fazla alayımda biraz daha yapayım :) bende organik seviyorum kışın ıspanak pırasa karnıbahar vb. hariç bişey almam eve domates falan hiç sevmiyorum kışın tatlarını yazdan koyuyorum ne bulursam, patlıcanı kızartınca koku oluyo mu kışın yerken ? yağ sanki koku yapıyor ya . nsl yapıyon yazsana

ayyy ben sizi çok kıskandım ve çok utandım.

evinde karanlık daha serin bi yer varsa misal kiler dolaba gerek kalmıyor da benim mutfak çok sıcak kilerde yok dolaba koydum ama havalar serinleyince çıkaracam tabi , benim eşim aldı bi bahçeden buralarda bulmak daha kolay büyük şehirlere göre sanırım

Ben domatesı çorbacıdan gecırıyorum rondodan valla mıs gıbı oldu 20 kılodan yaptım bı 20 daha yapıcam babannemı beklıyorum. Recel manyagıyım bende recellerımı yaptım. Cılek vısne portakal sarı kıraz. Vısne 6 kılo attım dolaba. Gecen seneden cok bezelyem var bı de dondurulmuş gıda cok tuketmıyoruz bız. Görumcem dondurulmuş gıdalar yuzunden gozunde ufacık ms gecırdı çok tedavı gordu. Tek nedenı buydu. O yuzden mumkun mertebe konserve gıbı yapıp tuketmek en guzelı.

sevindim çok aman maşallah iyi olunda ikizin tadıda başka kesinlikle :)
allahım bağışlayıcı affedicidir sen gönülden iste af dile kabul olucaktır allahın izniyle

sağol tatlım yaa benimde öyle normal ağrılar olsunda razıyız katlanırız

kızlar KOLAY kışlık domates tarifi için açıklamayı veriyorum
aldığımız şişe domatesleri rondodan geçirdik (halden aldım )
iki şekilde yaptık bir soda şişesi ve yarım kiloluk kavanozlara
çiğ olan domatesleri kavanozlara ve şişelere doldurduk (soda şişesi kapağını kapatmak için ayrı bir makina var internette 25 tl fiyatı ) kapaklarını kapattık
doldurduğumuz şişe ve kavanozları düz bir şekilde bulaşık makinasına dizdik
(bunları hepsi çiğ pişmiş yok )
normal bulaşık yıkadığımız programda çalıştırıyoruz (tabi detarjan koymadan )
yaklaşık 1.5 / 2 saat olan makina bittikten sonra çıkardığımız şişe ve kavanozları ters bir şekilde balkona kapatıyoruz (biz öyle yaptık )
ertesi gün düz çevirebilirsiniz
kışlık domatesler hazır afiyet olsun :) :) :)
( 50 soda şişesi 20 kavanoz hiç fire vermedim kapakları sıkı kapatın )

merhaba ..cuma kontrole gıttık... bebeğim erkek..hayırlısıyla doğsunda ..en mutlusu ben olacağım... buyuk oğluma arkadaş olacak.
hayırlı olsun. bu sefer bir oğlu olanların ikinci de erkek oldu sanırım. hiç oğlu olup da ikici kız olan yok sanırım.
eşimin bütün ailesinde hiç kız olmamasına rağmen bizim ne kadar düşük ihtimal olsa da kız oldu. biz de şaşırdık ama sevindik.

ahahaha cok ii yapmıssın cnm bende hafta sonu temizlik yapım dedim suan pertim yani kuyruk sokumu derler ya orama bi bıcak saplı sanki yürüyemiorum bidaha kadın tutcam valla yaa.. benim annemde de kayınvalidemde de hayır yok bi kap yemek yapalım demiolar cuma günü bide kayınvalidemler bana yemege gelmişler nasılsa yarın tatilsin die ben kendime yemek yapamıorumki size yapim
Sen tam tembel tenekesin canım ben çorba yaptım en azından. Akşamda vazgeçmezsem sebze yemeği yapcam
bizim evde kahvaltılar cok güzel oluyor ama aksam yemegi olmuyor.. adam tavık yemekten gıdaklıcak yakında :):) kahvaltıya kıramadım yumurtayı ya benim kollarım ve bacaklarım fena inceldi ve güçten kesildi bişilerin eksikliği ama çözemedim daha. yarın doktora gitcem soracam bakalım çırpı bacak oldum iice :)

off sana sorular bitmez şimdi.
1-tuz koymuyor musunuz?
2- soruyu unuttum

aynen aynen. keşke her öğün kahvaltı yapsak.

off sana sorular bitmez şimdi.
1-tuz koymuyor musunuz?
2- soruyu unuttum
valla canım normalde ne kadar koyuyorsak işte çok değil ama az bişeyde yağ konulabilir isteğe göre biz çok tuzlu yemeyiz o yüzden az koyarız tercih yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…