Aynen valla svde oturmak çokta iyi bişey değilmiş biraz daha iyiyim işte ben. Bebeğim iyi olsunda herşey çekilir :)Günaydın herkese,Okula başlayacaklara kolay gelsin. Evden daha güzel geçecek gününüz emin olun. Kontrole gidenler de iyi haberlerle gelir inşallah.
Yok canim hicbirsey olmuyor..olmazsa ben bu hafta sonu menemen yapacam domatesi fazla alayımda biraz daha yapayım :) bende organik seviyorum kışın ıspanak pırasa karnıbahar vb. hariç bişey almam eve domates falan hiç sevmiyorum kışın tatlarını yazdan koyuyorum ne bulursam, patlıcanı kızartınca koku oluyo mu kışın yerken ? yağ sanki koku yapıyor ya . nsl yapıyon yazsana
ben teklif ettim de kabul etmedi ya bi rapor alamadımki rahat rahat evimde oturayım beyime yimekler yapayım ohh mis gibi :)aynen aynen. keşke her öğün kahvaltı yapsak.
benim annem bana cok yakın yürüyerek 10 dak falan ama diger ablamın 2 tane bebeği oldu ve annem sürekli onla ilgilenio. o ablam hamileykenb temizliğine kadar ben bakardım kii ablam calısmıo ama bana kimse demio hem calısıosun hem yeni evlisin hem hamilesin sen napıosun ne ediosun.. ama insan böyle günlerde yakınlarını ölçebilio işteah canım kıyamam .. valla ınsan kendı karnını doyuramazken bıde mısafır cıkmıyomu deli oluyor. bneım kayınvalıdemlerde bı ara cok gelıyolardı oyle. ya bı pazarım var. hopp damlıyolardı. oglen gelıp gece 12 ye kadar oturuyolardı. bu aralar kestıler ayaklarını nedense. benım annem uzakta yakın olsa daha cok hayrını gorurum ama bunada sukur. temızlıkten sonra bende cok kotu oldum. hala kendıme gelemedım. bugun başım catlıyor. minoset ıctım bı tane ama banamısın demıyo valla. bıde ustune calıısyorum.
Canim oyle deme cocuk olunca herseyin iyisi olsun diye araniyor insan. Pratikliginin tadina varinca da her yaz aliskanlik oluyor kislik hazirlamakayyy ben sizi çok kıskandım ve çok utandım.
BEN h.sonundan biliyorum. h.sonları kabus gibi oluyor çünkü . hele de dışarı falan çıkmıyorsam rezalet.dışarda iki insan görüyorsun ruh halin bile düzeliyor.Aynen valla svde oturmak çokta iyi bişey değilmiş biraz daha iyiyim işte ben. Bebeğim iyi olsunda herşey çekilir :)
Cok gecmis olsun.. Boyle birseyi de ilk kez duyuyorum.. Ben de menemen ve sosu kavanozluyorum ama digerleri buzluga atiyorum.Ben domatesı çorbacıdan gecırıyorum rondodan valla mıs gıbı oldu 20 kılodan yaptım bı 20 daha yapıcam babannemı beklıyorum. Recel manyagıyım bende recellerımı yaptım. Cılek vısne portakal sarı kıraz. Vısne 6 kılo attım dolaba. Gecen seneden cok bezelyem var bı de dondurulmuş gıda cok tuketmıyoruz bız. Görumcem dondurulmuş gıdalar yuzunden gozunde ufacık ms gecırdı çok tedavı gordu. Tek nedenı buydu. O yuzden mumkun mertebe konserve gıbı yapıp tuketmek en guzelı.
sakın rapor alma ev çok sıkıcı ve yemek yapacağın zaman bir iki saat sonra ne yapacaksın. bunalıma girersin. bekle vakti gelince çıkarsın nasıl olsa.ben teklif ettim de kabul etmedi ya bi rapor alamadımki rahat rahat evimde oturayım beyime yimekler yapayım ohh mis gibi :)
benim annem bana cok yakın yürüyerek 10 dak falan ama diger ablamın 2 tane bebeği oldu ve annem sürekli onla ilgilenio. o ablam hamileykenb temizliğine kadar ben bakardım kii ablam calısmıo ama bana kimse demio hem calısıosun hem yeni evlisin hem hamilesin sen napıosun ne ediosun.. ama insan böyle günlerde yakınlarını ölçebilio iştene yazık ki cevremde kaydadeger kimsem yokmuş bana benden baska kimsenin hayrı yokmuş. ben aslında baya tez canlı biriydim kayınvalidemde bu yönümü cok severdi şikayet edio simdi ben eski melikeyi özledim die bende öldü o artık yok diorum.. baskasının gelinlerini kıyaslıo benimle sen böyle deildin dio cidden kimse anlamıo beni elimden geldiğince hala kosuyorum işlerine ama yaranamıorum. 2 dak oturayım melike hadi kalkta su yemegi karıstır sofrayı kur orayı bi düzelt aaaaaaaaaaa cinnetin eşiğindeyimmmmmmmmmmmm
öle deme torun bi başka oluyor benim annemler kocaelide ben izmirde hamileyim yapamam die geldiler ama akılları diğer torun torunda iki dakikada bir ondan bahsediyorlar bide sende dedin normalde güçlüymüşssün ondan gelmiyordur tahmin etmiyordur senin bu halde olduğunu anneler nazlılara düşkün olurlar =) yoksa seni düşünmez olurlarmı sadece torun ağır basıyyordur seninde olsun sanada aynı özen olur merak etme kayınvalidene gelince boşwer duymamazlıktan gel bu dünyada senden ve bebişinden kıymetlisi yok hep içinden bunu düşünben teklif ettim de kabul etmedi ya bi rapor alamadımki rahat rahat evimde oturayım beyime yimekler yapayım ohh mis gibi :)
benim annem bana cok yakın yürüyerek 10 dak falan ama diger ablamın 2 tane bebeği oldu ve annem sürekli onla ilgilenio. o ablam hamileykenb temizliğine kadar ben bakardım kii ablam calısmıo ama bana kimse demio hem calısıosun hem yeni evlisin hem hamilesin sen napıosun ne ediosun.. ama insan böyle günlerde yakınlarını ölçebilio iştene yazık ki cevremde kaydadeger kimsem yokmuş bana benden baska kimsenin hayrı yokmuş. ben aslında baya tez canlı biriydim kayınvalidemde bu yönümü cok severdi şikayet edio simdi ben eski melikeyi özledim die bende öldü o artık yok diorum.. baskasının gelinlerini kıyaslıo benimle sen böyle deildin dio cidden kimse anlamıo beni elimden geldiğince hala kosuyorum işlerine ama yaranamıorum. 2 dak oturayım melike hadi kalkta su yemegi karıstır sofrayı kur orayı bi düzelt aaaaaaaaaaa cinnetin eşiğindeyimmmmmmmmmmmm
ben hatta izmirli arkadaşlar çankayada çalışıyorum normalde kahve içeye beklerim derdim ama şimdi meyve suyu içmeye beklerim yada süt=) ben nesquıkle içiyorumkızlar aranızda izmirli olan varmı
ben teklif ettim de kabul etmedi ya bi rapor alamadımki rahat rahat evimde oturayım beyime yimekler yapayım ohh mis gibi :)
ben hatta izmirli arkadaşlar çankayada çalışıyorum normalde kahve içeye beklerim derdim ama şimdi meyve suyu içmeye beklerim yada süt=) ben nesquıkle içiyorum
kızlar KOLAY kışlık domates tarifi için açıklamayı veriyorum
aldığımız şişe domatesleri rondodan geçirdik (halden aldım )
iki şekilde yaptık bir soda şişesi ve yarım kiloluk kavanozlara
çiğ olan domatesleri kavanozlara ve şişelere doldurduk (soda şişesi kapağını kapatmak için ayrı bir makina var internette 25 tl fiyatı ) kapaklarını kapattık
doldurduğumuz şişe ve kavanozları düz bir şekilde bulaşık makinasına dizdik
(bunları hepsi çiğ pişmiş yok )
normal bulaşık yıkadığımız programda çalıştırıyoruz (tabi detarjan koymadan )
yaklaşık 1.5 / 2 saat olan makina bittikten sonra çıkardığımız şişe ve kavanozları ters bir şekilde balkona kapatıyoruz (biz öyle yaptık )
ertesi gün düz çevirebilirsiniz
kışlık domatesler hazır afiyet olsun :) :) :)
( 50 soda şişesi 20 kavanoz hiç fire vermedim kapakları sıkı kapatın )
tarifi bekleyen arkadaşlar buyrun
yaa cook yoruluyorum kengi dio kayınvalidem ondan oluyo oturmaktan cok agrı cekiorum dinlenirim en azındansakın rapor alma ev çok sıkıcı ve yemek yapacağın zaman bir iki saat sonra ne yapacaksın. bunalıma girersin. bekle vakti gelince çıkarsın nasıl olsa.
haklısın aslında ama sorsalar bilirler ya bilmiorum belkide ben cok alınganımöle deme torun bi başka oluyor benim annemler kocaelide ben izmirde hamileyim yapamam die geldiler ama akılları diğer torun torunda iki dakikada bir ondan bahsediyorlar bide sende dedin normalde güçlüymüşssün ondan gelmiyordur tahmin etmiyordur senin bu halde olduğunu anneler nazlılara düşkün olurlar =) yoksa seni düşünmez olurlarmı sadece torun ağır basıyyordur seninde olsun sanada aynı özen olur merak etme kayınvalidene gelince boşwer duymamazlıktan gel bu dünyada senden ve bebişinden kıymetlisi yok hep içinden bunu düşün
ettim şaka yollu ama benimde halimmi var die o üste çıktıya valla yuz verme cnm okadar. ben yapamıyorum. yatıcam de cık işin içinden. herkes eskı halını ozler tabı işlerine gelıyo ondan. ablanada bı sıtem et bence
Alıştırınca malesef öyle oluyor canim.Bende her zaman güler yüzlü bi insanim hamileliğim zor geçtiğinden haliyle suratim asik oluyor ama herkes bi alingan sanki onlara surat asiyormusum gbi düsünüyor herkesin gönlünü yapamıyorsunyaa cook yoruluyorum kengi dio kayınvalidem ondan oluyo oturmaktan cok agrı cekiorum dinlenirim en azından
haklısın aslında ama sorsalar bilirler ya bilmiorum belkide ben cok alınganımkendimi cidden yanlız hissediorum
ettim şaka yollu ama benimde halimmi var die o üste çıktıcidden bana benden baska kimsenin faydası yok işyerinde de öyle herseyi kendim yapmaya alısmıs millet suan ihtiyacım olup olmadıgını soran yardımıma kosan yok oysa ben herkesin herseyine koşarım
ben teklif ettim de kabul etmedi ya bi rapor alamadımki rahat rahat evimde oturayım beyime yimekler yapayım ohh mis gibi :)
al bendende okadar turşuları yaptım bu haftada tarhana hiç yapmadım ben çok yorucuymuş yapmıcam kaynvalidemle ananem yapıyor onlar veriyor inş. bozulmazlar canım bende biraz daha sos yaptım tursudan artan domateslere gittim kırmızı biber aldım ii oldu 20 kavonoz falan daha cıktı dondurucuya atılacakları attım bittim sanki cuma bugun gibi açtım dükkanı
tarhana yorucu evet bende ilk geçen sene yaptım çok sevdik kışın iyi bir kurtarıcı oluyor hemen pişiyor 10 kavanoz yaptım domates sosu kız az mı olmuş benimkiler ilk kez yaptım çok gidiyor mu bilemedim şimdi :) turşu kurmadım daha havalar çok sıcak anacım buzdolabında yer yok 2 hafta sonra anca yaparım heralde daha çok işim var çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?