2015 Şubat Anneleri

öyle de komik olur ama elini uzatıyorsun merhaba ben esoba. ben de heroine. :))

kızlar ben gebelik öncesi domates düşkünüydüm
gebelikte ilk bulantımı domates yedıkten sonra yaşadım
o yüzden bi tiksinti girdi içime elim ayagım herşeyim sogudu
yemeğin içinde bile tahammül edemiyorum
sizde iki gündür domates konuşuyonuz
yemın ederim ağlıcam

ya canım nıye yıpratıyosun bu kadar kendını. ben gelemem yoruldum dıyemıyomusun. boylesı ıyılık degıl ınan. kendını dusun bıraz. bebgını dusun.

ah kuzum benım ... ılk gun ozlemıstır tabı annesını. ınsallah universıteden mezun oldugu gunde dıplomasıylada atlar annesının boynuna aynı bugun gıbı

kızlar bu erik suyu dediğiniz şey nasıl yapılıyor kış için mi saklıyorsunuz hangi erikten yapılıyor geçen pazarda mürdüm eriği gördüm bayanlar kapış kapış alıyordu o kadar eriği ne yapacaklarsa diyordum

Niye kahve içmiyorsunuz ki ben türk kahvesi içiyorum doktorum da izin verdi ayrıca hamile arkadaşlarım hep içiyor

Canım kahve sakıncalı. Kafein plesentadan geçerek direk bebeğe gidiyor. Bizim içtiğimiz bir fincan bizim vücudumuza göre az ama ona göre overdoz oluyor. Çikolata ve çayda da kafein olunca günlük kafein miktarı yükseliyor.

aynen öle cnm sıkma canını senn yakın olsak ben götürürdüm konservenide yapardım=) bak doğsun başına üşüşecekler ozaman alırsın intikamını
ayy cnm benim söylemen yeter yaa cook saol :)
yaa dimi gebelik depresyonu deil resmen acımıolar bana
ya canım nıye yıpratıyosun bu kadar kendını. ben gelemem yoruldum dıyemıyomusun. boylesı ıyılık degıl ınan. kendını dusun bıraz. bebgını dusun.
aa gelemem dedim basta zaten birsürü trip yedim Allah kimseyi elinize düşürmesin die napcam mecbur gidiorum bu koca beni boşamasında napsın yani dimiiiii

sarı yumusak erikle yapar annemler ama mürdümlede olurmu bilmiorum cnm

kızlar bu arada aklıma gelmısken oturdugunuz yerlerde joker magazası varsa acayıp ındırımdeydı . dun gordum bende soobe markalı bebek urunlerı ozellıkle %70 ındırıme gırmıs. bende bıkac parca kundak battanıye falan aldım. 40 lıralık battanıyeyı 16 lıraya aldım

ayy teyzem iki gundur yapio ama soyup tencerede kaynatio faln benim gozumde buyudu ama senin yontem mikemmelmis cok pis gaza geldim cumartesi pazardan aliyim de ben de yapiyim :)

doktor akıntı için klindan diye bir hap verdi içen var mı acaba.?
birde eczaneden ferrumu alırken aczacı içtikten sonra bir saat içinde süt, peynir, ayran, çay tüketme hap etkisini kaybeder dedi.
canim bazi yiyecekler ozellikle kalsiyum demir emilimini azalttigi icin demir hapini yemeklerden 2 saat sonra icmek ve yine 2 saat yememek gerekiyor.

biz kv ile zati gorusmuyoruz cok okuz olduklarindan kocam sildi onlari. ben de dun kendi anneme cemkirdim. ayni apartmandayiz o zeminde ben 2. katta oturuyom o memur calisio ben calismiyorum. yemek yapamiom sogan tiksintimden bide biberden cok tiksiniyom. yemek yapim sana dio kiyamiyom isten gelio yapma diom neyse de gecen haftasonu yapmis bisiler cairdi yiyelim die indik bana biber dogriyimmi salataya dio ya hayir tiksiniom diom bilio sona baktim sofraya biber koymus ay girtlaklicaktim kadini daha oncede yapti ayni seyi yani ben mi kendimi anlatamiyorum etrafimmi vurdumduymaz bilemedim. dun dedim millet kizi amile die ustune titrio torununa hediye alio ne kadr umursamazsin seni dogurunca eve almicam dedim aman senin de huyun degisti amma kaprisli oldjn dio bana gicik. bugunde whatsapptan yazio torunum nasi die simdi mi aklina geldi yok sana torun die geyikle karisik cemkirdim yine yani kocisimle bana bizden baskasinin faydasi yok ben onu anladim bu donemde anlio insan cevresinin davranisini heralde.

hayirli olsun minik prensesin canimm carsamba olsa ben de ogrensem artiiiiik :)

Offf bende çok içiyorum çay sabahları açık 2 bardak ama akşamları toplantı yapınca konu komşu 3-4 oluyor, çok limon yiyorum umarım zararı olmaz..

kizlar kafein ve tein yiyeceklerden aldiginiz demir emilimini azalttigindan zararli bir de carpinti yapar. cayi acik ve bir iki damla limonla icersrniz teinin zararinin minimuma indirirsiniz. icecekseniz mutlaka limon damlatin caya :)
kahve de nescafe yapay islenmis oldugubdan onerilmiyor icilmesi. caniniz kahve isterse turk kahvesi icebilirsiniz haftada bikac defa. bana doktorum haftada bir dedi ama internetten arastirdim gunde bir fincana ok diyolar

kafein i duydum da çayı duymadım. tein geçse bile zararı yok sanırım. sadece demir eksikliğinden dolayı içmeyin diyorlar. doktor demir sorunun yoksa içebilişin dedi bana.

Kafein ve teinin kimyasal yapıları aynı yani ikisi de aynı madde. Bir bilim adamı kahvede bu maddeyi bulmuş kafein demiş başka bir bilim adamı çayda bulmuş tein demiş. Kafein önce dendiği için daha çok o kullanılıyor. Ayrıca kahve işlem görürken kafeini azalıyor bile çayda daha fazla. Biz okulda öğrencilere çaydan kafein çıkarma deneyi yaptırıyoruz. Çay da kahve de zararlı canlarım benim. Çok içmek isterseniz mutlaka sütle karıştırın.

bence haksızlık edıyosun hem kendıne hem kocana hemde bebgıne. kızma ama bunu annenın dusunmesı lazım. ama sen cok alıstırmısın. bence bıgun patla hepsı anlasın neler hıssettıgını

Ben iki aydır deli gibi onu yiyorum.herkesin gebelikte hatırlayacağı bir yiyecek olurbenimkide o.

Ay çok güldüm yaaaaa. Iyi ki varsın esoba :)

mor erigin tatlı olanindan yapıyorum ben ikiye bolup cekirdeklerini cikariyorum yikadiktan sonra tencerede goz karari su ve az sekerle iyice kaynatiyorum. Erikler suya rengini tadini verip yumusayinca posasiyla blendir yapiyorum sicagiyla hemen cam kavanoza koyup kapagi sikica kapatip ters ceviriyorum bi gece bekliyor ertesi gun kapak tutmussa yallah karanlik dolaba
koyu kivamli konsantre gibi olsun dersen erigini bol koyarsin o zaman yogun bi meyvesuyu oluyor bardaga biraz koyyp suyla aciyorsun icerken ya da direk komposto kivami meyvesuyu gibi de yapilabilir tercihe kalmis

Son düzenleme:
Kızlarrr ooo kışlıklar konuşulmuş süperr valla benim annişkomda kurutmalıklarımı vee peynirimi gönderdii kurbaaann olduğummm burda köylü hatunlar varr çoookkk güzel tarhana ve salça yapıyolar bu senede onlardan alcam dom konservesinide yapcam birde közleme burda geç zaman kadar fasulye çıkıyor malum sıcaklar geç bitiyor onuda taşındıktan sonra dolaba atcam yeterde artar

Burun tıkanıklığı için okyanus suyu kullan canım. Geceleri nefesi iyi almak çok önemli. Benim de çok tıkanıyor. Bir de okaluptüs yağını su dolu kaba damlat diyorlar ama denemedim henüz. Ayrıca buhar makinası da almayı düşünüyorum.

:-( vay anam vay. Çay da gitti arkadaşının peşinden desene

Gözün aydın canımm hayırlı olsun meleğin boşver kiloları takma verirsin tadını çıkarr bence

Çok pis gaza geldim. Zor zor yemekler seçtim bu akşam tembellik bitsin artık ama.yemekleri duysa bizim hamarat hanımlar laa bunlar mi zor der kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…