Kızlar Hakkaten bu ayrıntılı usg ne ??
Benim doktorum hiç bahsetmedi girmekten . Bidahaki randevumda zaten 23 haftalık olucam. Acaba oyüzdenmi ?
Internette baktım biraz , eğer denildiği gibiyse ben her gittiğimde ayrıntılıya giriyorum zaten. Kan akışı , göbek kordonunda ki kan atımı gibi , omuriliği gibi birçok ayrıntıya bakıp herseferinde konuşuyor. Yalnızca bu haftada kalbi çok küçük bi delik varsa göremeyiz . 20.haftadan sonra anlarız demişti .
Sizinkiler nasıl ? Rica etsem anlatırmısınız ?
2li,3lü,4lü rutin yapıyo doktorlar canım. Bi şe olduğundan değil rahat ol. Benim de senin gibi 2li temüz ama 4lüyü de yaptı.
kocaman olmuştur o yaBiz de yarın doktora gidicez teyzeleriii bir aydır görmemiştim bebişimi bakalım büyümüş mü
Teşekkür ederim cnm 4 boyutuyla bakarsa heyecandan kalpten giderim :)ben gecen hafta yaptırdım cnm ikisinide. kan aldılar benden. aç tok fark etmıyor. kanda uc tane farklı hormonun analızı yapılıyor. bırde kan verdıgın gun ayrıntılı ultrasona gırıyosun. normal ultrasondan farkı yok. bebegın goruntusunu 4 boyutlu gorebılıyosun sadece. sonra kan sonucu , ultrason sonucu yaş, alilesel faktorler gıbı bır cok unsuru programa yukleyıp bir risk analizi yapılıyor. sonucu 2-3 gun sonra alabılıyorsun
Kızlar Hakkaten bu ayrıntılı usg ne ??
Benim doktorum hiç bahsetmedi girmekten . Bidahaki randevumda zaten 23 haftalık olucam. Acaba oyüzdenmi ?
Internette baktım biraz , eğer denildiği gibiyse ben her gittiğimde ayrıntılıya giriyorum zaten. Kan akışı , göbek kordonunda ki kan atımı gibi , omuriliği gibi birçok ayrıntıya bakıp herseferinde konuşuyor. Yalnızca bu haftada kalbi çok küçük bi delik varsa göremeyiz . 20.haftadan sonra anlarız demişti .
Sizinkiler nasıl ? Rica etsem anlatırmısınız ?
dediğin şey canım.ayrıntılı usg biraz daha ayrıntılı incelenmesi hali bebeğin. mesela benim daha önce kalbe hep yüzeysel bakılıyordu. bugün damarına filan bakıldı. zaten kalp için ayrıca fetal eko yapılacak ayın 16 sında. daha önce bu ayrıntılı ultrason yokmuş yeni yeni çıkmış ortaya. beynine filanda bakılıyor ayrıca.birde mide böbrek filan. yani bunlar daha önce bakıldıysa doktorun o yüzden istememiştir senden.
offsss alanya muhteşemdir bi türlü kısmet olmadı şöle gönlümce gidip dolaşayım hele kuzum doğsun gezip tozarız oralarıda inşş sende sakınca yoksa git annenlere valla eylül şimdi en güzel mevsim yaniAy ne guzel annemlerde alanya mahmutlarda oturuyor çagırıyor bızı ama bı cesaret edemıyorum. Orası çok buyuk bı yer degıl gercı orda devlette cok ıyı bı kadın dogumcu var ama bakalım esımı ıkna edersem hep bırlıkte bı 10 gun gıtmek ıstıyorum. Bu zamanda cok guzel oluyor oralar.
tamam o zaman. hiç de ücretini sormadım. pahalı bişi mi acaba ? özele gidiyorum bazen uçuk fiyatlar çıkarabiliolar.
4LÜ de ne yapıldı
sonuçta ne elde edilmek isteniyor tam olarak
bende gireceğimde
Ayrıntılıda hem organlara hem vücuda teker teker bakılyor, önünde bir liste oluyor doktorun genellikle organları vs. işaretliyor. Yaklaşık 30 dk falan sürüyor, iyi doktorlar olası anomali durumlarını söylüyorlar. Umarım herkesin sağlıklı geçer :)
doktordan doktora değişiyor tabiama %99 doğru sonuç veriyor dedi benim doktorum da...
gozun aydın cnm cok sevındım... masallah tosununa ınsallah herkesın sonucu boyle guzel cıkar...kızlardandinidandini @papatis @elifmis @darkdays ve merak eden diğer arkadaşlarım şükür geldim eve. evet ayrıntılı ultrason macerasıda bitti 30 dakika kadar bir süre inceledi doktor gayet sağlıklı herhangi bir sıkıntı yok dedi. normal ultrason gibi ama daha uzun süren ve bebeğin her yerine bakıldı. doktor güldü suratını çevirmedi oğluşum.yumuşak yere gömmüş kafayı çıkarmıyor dedi. :) yumuşak yerde plesenta sonra doktor bak dedi çevirirse yüzünü göstereyim dedi. sonra azıcık çevirdi bizimki yüzünü gözünü dudaklarını burnunu gösterdi. maşallah yavrum günden güne büyüyor. çok hareketliydi. doktorda diyor keyfi yerinde orada diye :) henüz kaç santim kaç gram bilmiyorum daha çıkmadı sonuç. 3 gün sürüyor çıkması ama diğeride ertesi gün çıkmıştı.yarın çıkar oda. çok stresli girdim ama allaha şükür bunuda atlattık. sırada kalp ekomuz kaldı onuda bitirdikmi. geriye pek birşey kalmıyor. allah girmeyenleride hayırlı haberlerle gelmeyi nasip etsin hepinize.
20. haftada vuruluyormuş tetanoz..1 ay sonra tekrar ve belli aralıklarla 5 doz tamamlanıyormuş.. sende doktoruna sor istersen canım,aydınlatır seni..ben 8. haftada yaptırdım kaydımı
hastanede yatınca onlar bildirmişler sağlık ocağına mecburen gittim
ebe eylülde geleceksin aşı için demişti ama kaçıncı haftada dedi onu unuttum
tetanoz aşısı neden oluyorki
yapılması gerekiyormuş kaydın,gebeliği ve doğumdan sonra bebeği takip edip aşılarını falan da yapıyorlar..Ben yaptırmadım. Çok da gerekli görmüyorum. Yasal olarak gerekli mi yoksa tercihe mi bağlı?
ay kızlar ya benim 4. aya kadar az bulantım olmuştu. 2-3 hafta önce tamamen geçti. Ama şimdi dünden beri dönüyo resmen midem. Sabah da dayanamadım çıkardımTecrübeli anneler ara ara mide bulantıları dönebilir mi? Normal mi?
Aaa 2li test gibi rapormu düzenleniyor yani ?? Bizim hep konuştuğumuz şeyler bunlar . Benim doktor Perinatoloji uzm . 2liye girmeden çok önce haber verdi. Ama ayrıntılı usg eğer bahsettiklerinizden ibaretse zaten hep yapılıyor. Ayrıca yapmaması problem olmaz inşallah
Amiin inşallah hepimizin Nurtopu gibi sağlıklı bebekleri olur. Üzmesin Allah'ım bizi.
ben 130'a yaptırdım canım. Ama fiyatlar değişiyodur muhtemelen.
Down sendromu ihtimaline bakıyolar canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?