2015 Şubat Anneleri

Yeniyor yeniyor :) diyarbakır Antep yörelerinde satılır ama başka yerlerde görmedim. Rastgelirsen bir dene belki seversin, irilerinden al ama küçükleri çok sinir bozucu oluyor kadar çıtlıyon çıtlıyon içindenden azcık çıkıyo :)
Sert bir şey ondan şaşırdım.güzel olan her şey zararlı zaten. Hem güzel hem faydalı olan şeylerde pahalı.

Ne kadar çok ortak yanımız var.benim eşim ve ailesine göre çocuk herşeyi yapabilir kızılmaz engellenmez. Bana çok ters. Ağaç yaşken eğilir bence. Öğreticeksin kızmadan. Bide ben anaokulnda yani özel kreşte çalıştım o zamandansonra çocuğa güzellikle herşeyi yaptırabileceğimi öğrendim. Bizde çatışcaz galiba eğitim konusunda. Ama ben süper dadıyı izletiyorum eşime son aylarda. Biraz öğrensin diye. 2 buçuk yaşında bi çocuğun kendi yemek yediğini görünce çok şaşırdı mesela. Ablasının çocuğuna hala büyükleri yediriyo çocuk 4 yaşında. Bebek o daha diyolar o gözle bakıyorlar. Bana sorsan bizden kat kat akıllı çocuklar. Ne öğretsen kapıyo ne yapsan taklit ediyo. Mükemmel çalışıyo beyinleri

Aynen canım. k.validem diyor ben hiç çocuklarımı dövmedim öyle büyüttüm diyor belki burada bana çoğuz tepki gösterebilir ama bence gerekirse dövülebilir çocuk terbiye için. Ama herşeyde dövülmez çünkü ozmnda dayak arsızı oluyor bir saatten sonra dayak işlemiyor. Dayaktn çok ödül ceza ve kural koymaktn yanayım. Aslada haksızlık yapmam çocuğuma hem arkadaşı gibi olmak istiyorum ama annelik ciddiyetimizide zedelememek lazım. Evet çocuklar cidden zeki ve her şeyi anne karnından 6 yaşa kadar kaydediyor ne görse ne duysa ve aslında o zmn kişiliği oluşmuş oluyor bilinçaltına attıkları doğrultusunda.

Bende izliyordum dadı programını canım eşimde izlerken diyordu öle çok kural ne öle çocuk bu kurallı hayat olur mu die :) bende işte tam öle kurallı bir anne olacam kesin.

herkes

herkes unutyodur :)
al eline bi kalem kagit yaz canim, buz dolbaina yapistir bi kagit gidip gelip yaz mesela
yoksa unutmmak elde deil dr a gidince

onceki hamileliklerde ben hep ayzardim bu sefer daha abslamdim : )
Mantıklıymış, uygulamak lazım :)

İyi akşamlar kızlar
Cuma akşamı ayrıntılı ultrasonum vardı. Çok şükür kızım gayet iyi inşallah hep böyle devam eder. Dünden beri göbek deliğimin sağ tarafında sızlama gibi bir şey var anlam veremedim, bazen de kaşıntıyla birlikte oluyor. Böyle bir şey yaşayan var mı?
Benimde oluyor ara ara. Göbek geriliyormuş belki ondandır dedin. Tam sağda sızlama benimde

Aldırmaz öbür çekirdekten daha masumdur o. Içindeki çinko da çok önemli saçların dökülmesini önler doku oluşumunu destekler.
İyiki varsın sende ne Güzel her konu hakkında bilgin var.sözlük gibisin

Benim bebegim de şimdi 24 haftalik olacakti.. ben de subat annesi olcaktim. Allah nasip etmedi ayrildi benden yavrum.. ara sira girip yazilarinizi okuyorum neden bilmiyorum.

Allah sizlerin sagsalim kucaginiza almanizi nasip etsin inşallah.

Bana da dua edin lutfen tekrar hayirlisiyla saglikla nasip etsin Rabbim..

Benim bebegim de şimdi 24 haftalik olacakti.. ben de subat annesi olcaktim. Allah nasip etmedi ayrildi benden yavrum.. ara sira girip yazilarinizi okuyorum neden bilmiyorum.

çok uzuldum canim : (. Allah sabir versin sana, insalllah en kisa surede yine nasip etsin rabbim tamamina erdirsin bu sefer

Sadece çekirdeği için yetiştirilen karpuzlar var (normal bişekilde tüketemeyeceğin kadar çok çekirdekli karpuzlar) onları çekirdeklerini ezmeden hafifçe presleyip ayrıyorlar. Ama çocukken bizi kandırırlardı sofralardan toplanıyor kimdiler kimin ağzından çıkmıştır diye bizde saf gibi inanırdık :KK53:
Öyle taaa sizin çocukluk zamanında mı vardı. Ben nasıl duymadım yaa.bizim oralarda karpuz yetişmiyor diye mi acep?

Allah en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah, bu topikte hemen herkes en az bir bebeğini kaybetmiş. Bende bazen diyorum ilk bebeğim yaşasaydı şimdi doğmuş olacaktı ama böyle düşünmenin bir faydası yok ne yazıkki. Allah gönlüne göre versin arkadaşım elbet kışın ardından bahar gelir

Aminnnn amin ecmain canım inşAllah tez vakitte tekrar bebişin gelir göbüşüne konar ve sağlıkla kavuşursun inşAllah bebeğine.

Aynen canım. k.validem diyor ben hiç çocuklarımı dövmedim öyle büyüttüm diyor belki burada bana çoğuz tepki gösterebilir ama bence gerekirse dövülebilir çocuk terbiye için. Ama herşeyde dövülmez çünkü ozmnda dayak arsızı oluyor bir saatten sonra dayak işlemiyor. Dayaktn çok ödül ceza ve kural koymaktn yanayım. Aslada haksızlık yapmam çocuğuma hem arkadaşı gibi olmak istiyorum ama annelik ciddiyetimizide zedelememek lazım. Evet çocuklar cidden zeki ve her şeyi anne karnından 6 yaşa kadar kaydediyor ne görse ne duysa ve aslında o zmn kişiliği oluşmuş oluyor bilinçaltına attıkları doğrultusunda.

Bende izliyordum dadı programını canım eşimde izlerken diyordu öle çok kural ne öle çocuk bu kurallı hayat olur mu die :) bende işte tam öle kurallı bir anne olacam kesin.
Ben şiddete karşıyım çok büyük bişi olmadıkça bilinçli hırsızlık veya büyük bi yalan gbi bili olmadıkça çocuk asla dövülmemeli. Bilinçli olması da 7 yaşından sonra oluyo zaten. Bu konuda hassas olduğumuz için biz yıpranıcaz. Eşle yani baba ve annenin aynı görüş olması çok önemli

Öyle taaa sizin çocukluk zamanında mı vardı. Ben nasıl duymadım yaa.bizim oralarda karpuz yetişmiyor diye mi acep?
Tabi canımmm yeni bişey değil bu. Benim kuzen çekirdek çitlemekten vazgeçemiyordu diğerleri yağlı,sivilce yapıyor diye paso bundan yiyordu :) sen karadenizliydin dimi? Belki üretim az diye oralara kadar ulaşmıyordur,bilemedim?? :eek:

İyi akşamlar kızlar
Cuma akşamı ayrıntılı ultrasonum vardı. Çok şükür kızım gayet iyi inşallah hep böyle devam eder. Dünden beri göbek deliğimin sağ tarafında sızlama gibi bir şey var anlam veremedim, bazen de kaşıntıyla birlikte oluyor. Böyle bir şey yaşayan var mı?
Gözün aydin canim. Bendede oldu 1 hafta önce falan bugünlerde birşey yok. Sizlama gibi doktorla görüştüm bebek büyüyor diye tahmininde öyleydi zaten sende meraklanma ')

Rabbim hayirli, saglikli evlat nasip etsin insallah en yakin zamanda arkadasim.

Tabi canımmm yeni bişey değil bu. Benim kuzen çekirdek çitlemekten vazgeçemiyordu diğerleri yağlı,sivilce yapıyor diye paso bundan yiyordu :) sen karadenizliydin dimi? Belki üretim az diye oralara kadar ulaşmıyordur,bilemedim?? :eek:
Evet ondan belki. Eşim duymuş ama Trakyada da kavun karpuz yetişiyor belki onlarda yapıyorlardır. Litchi kesin bunu da biliyordur.

Evet ondan belki. Eşim duymuş ama Trakyada da kavun karpuz yetişiyor belki onlarda yapıyorlardır. Litchi kesin bunu da biliyordur.
Litchi Saraçoğlu :), ikiside kimyager mesleklerde aynı. Var bu kimyacılarda bişi :)

Back
X