2015 Şubat Anneleri

Yazamadim bir bugun disardan eve girmek nasip olmadi o kadar yorgunum ki tum hucrelerim can cekisiyor resmen:KK43: kiz yokken dr cikisi magaza gezeyim dedim esimle. Sogudu okul usutuyorum hirka bulamadm madem ince kase bisey ya da mont alaym bari dedim. Drda bekle et derken gezemeden kizin okul saati geldi gittik onu aldik tekrar gectik foruma. Kizla gezmek ne mumkun arays onun ihtiyaclari girdi anne gume gitti yine. Kavga dövüş magaza gezioz zaten isine gelmeyen yerde ariza cikariyor cadii. Bakindim denedim zar zor bedeni olmuyir modeli olmuyor ya cok kalin ya cok şişme mont gibi hediye paketi formatında oluyolar bulamadm bi. Tam en sonunda buldum bisey hem agir degl hem bedenimn tum yamuklarni kamufle etmis ohh dedm bi baktm etikete 499 tl cik:KK57: hayir oyle aman aman bi marka da degl dedm yuhunuz besik parasi nerdeyse.almadm tabiki de bosa onca saat yorukdugumla kaldim. Bitane koyu renk kot buldum bi de don aldim donandim :KK45: hamilelikte kisa denk gelince daha gicik valla

bu arada kuzucum buyumus 863 gr olmus boyu da 32 cm falan. Kipir kipirdi yuzunu kapadi durdu elleriyle cadiii buyumus masallah.:nazar: babamz da gordu mutlu oldu
Cocukla alisveris yapmak ne mumkun canim ya cikip gezsen kendine bisey bakmaya niye kendine aliyosun bana niye almiyosun sunu istiyorum bunu istiyorum diye yakiniyo bizimki ve hep ona aliyoruz geri eve donuyoruz canlari sagolsun da artik alisverise onlarsiz cikmak laxim:) bu arada masallah kizcene buyumus prenses

Kramplar için bana magnezyum versi dontr ama etki etmedi bide hep aynı yere giriyo ve girince dört gün orası agrıyo
Evet ya kipirdayamiyorum o derece yani..magnezyum bnde iciyorum ama demekki icerdekine yetmiyo vitaminler :) dun hastane icin kendime pijama gecelik aldim ve biraz dazla yurudum sanirim ondan oldu..vucudumuz yorulmaya gelmiyor artik

3 gün
dün doktorum bebışın boyu ve kilo su 1 hafta geride dedi eşinde sende uzun boylu sunuz iri bir bebek beklerdik dedi her şeyi güzel dedi çok şükür şeker testi de güzel çıktı böyle geride olanlar var mi benim gibi ?
geriden geliyor en başından beri, geç Döllenme olabilir dedi doktor ama canım sıkılıyor bu duruma açıkçası

Kramp nereye giriyor kizlar. Alt bacagin arkasina mi. Oyleyse sık sık bacaklarinizi duz uzatip ayaklarinizi one dogru gerin. Ozaman arkadaki kas rahatliyor. Ben hep yapiyorum kramp girmesine de engel oluyor

3 gün

geriden geliyor en başından beri, geç Döllenme olabilir dedi doktor ama canım sıkılıyor bu duruma açıkçası
Gec dollenme ise beklenen dogum tarihini degistirseydi dr. Ilk basta yapmasi lazimdi. Benim de gec dollenme ama dr 9. Haftada bdt yi degistirdi. Son adetim 3 mayis ama sorana 10 mayis diyorum. Baska hastaneye gittiginde de boyle de moralini bozmasinlar dedi dr. Oglum da gec dollenme idi. Eski kontrollere gore geri kalirsa onemli yoksa takma hic

Gec dollenme ise beklenen dogum tarihini degistirseydi dr. Ilk basta yapmasi lazimdi. Benim de gec dollenme ama dr 9. Haftada bdt yi degistirdi. Son adetim 3 mayis ama sorana 10 mayis diyorum. Baska hastaneye gittiginde de boyle de moralini bozmasinlar dedi dr. Oglum da gec dollenme idi. Eski kontrollere gore geri kalirsa onemli yoksa takma hic
Seninki de baştan beri mi geri hayatım öyleyse demek ki sorun yok. Sey dicem bi doktor da bana gerileme süresi uzarsa sorun yoksa sorun yok dedi biri de son aylar geri olmasın o zmn a kdr kendini topluyor ÇOĞU bebek dedi. Pekmez yumurta ne varsa yiyorum ama ilerlemedi ole

Seninki de baştan beri mi geri hayatım öyleyse demek ki sorun yok. Sey dicem bi doktor da bana gerileme süresi uzarsa sorun yoksa sorun yok dedi biri de son aylar geri olmasın o zmn a kdr kendini topluyor ÇOĞU bebek dedi. Pekmez yumurta ne varsa yiyorum ama ilerlemedi ole
Yani kalbini de gec duyduk. Bastan beri gelisimi 10 mayis son adete gore. Adetini yanlis mi hatirliyosn diyorlar ama benim adet dongum 33 gun fln. Gec yumurtluyorum standart hesaba gore. Dr ilk hamilelikte de buna sahit oldugundan son adetini 3 degil 10 mayis soyle sorana dedi. Ve hep 10 mayisa gore gidiyor. Buna gerilik denmez. Snin de bastan beri boyleyse takilma.
Gecen kontrolde karin cevresi 1 hafta geriydi. Digerleri nornaldi. Gerilik giderek artmadikca sorun yok. Ve 2 haftadan az geri olmayi onemsemiyor perinatologlar

Ya kızlar belki çocukça ama paylasicam sizinle, eşimin ailesi de tatile gitti bizimkiler de aynı zamanlarda , bizimkiler bana ne aldıysa ona da almış aynı yerden , tabi eşimin ailesi bana her zamanki gibi bi ÇÖP bile almamış :) ne kdr kötü bi yaklaşım ya sen bizim için yoksun """ imajını her hareketlerinde üstüne basa basa belirtmeseler olmaz . Allah a şükür onların bişeyine ihtiyacım yok ama böyle olunca bizimkiler de sadece bana getirisin istiyorum aynı muameleyi hissetsin benimki diye , sonra o da onların ailesinden ne bilsin inceliği diyerek konuyu kapatıyorum

Tamam o zaman ben de rahatliim walla sıka sıka kendimizi..
Yani kalbini de gec duyduk. Bastan beri gelisimi 10 mayis son adete gore. Adetini yanlis mi hatirliyosn diyorlar ama benim adet dongum 33 gun fln. Gec yumurtluyorum standart hesaba gore. Dr ilk hamilelikte de buna sahit oldugundan son adetini 3 degil 10 mayis soyle sorana dedi. Ve hep 10 mayisa gore gidiyor. Buna gerilik denmez. Snin de bastan beri boyleyse takilma.
Gecen kontrolde karin cevresi 1 hafta geriydi. Digerleri nornaldi. Gerilik giderek artmadikca sorun yok. Ve 2 haftadan az geri olmayi onemsemiyor perinatologlar

Et süt ye bol bol

Ya kızlar belki çocukça ama paylasicam sizinle, eşimin ailesi de tatile gitti bizimkiler de aynı zamanlarda , bizimkiler bana ne aldıysa ona da almış aynı yerden , tabi eşimin ailesi bana her zamanki gibi bi ÇÖP bile almamış :) ne kdr kötü bi yaklaşım ya sen bizim için yoksun """ imajını her hareketlerinde üstüne basa basa belirtmeseler olmaz . Allah a şükür onların bişeyine ihtiyacım yok ama böyle olunca bizimkiler de sadece bana getirisin istiyorum aynı muameleyi hissetsin benimki diye , sonra o da onların ailesinden ne bilsin inceliği diyerek konuyu kapatıyorum
Erkekler bayanlar gibi değil. Bir şey almasalarda eşin umursamaz bence.

ssvd durumuna baktım baktım baktım...heep özel muaynanesi olan doktorlar.kim bilir kaç para isteyecekler..ayrıca ssvd olacaksa ekstra para ödüyorsun.özel hastanediklerin ödü kopuyor normal doğum deyince.öyle bi rsike giremeyiz diyorlar da diğerleri nasıl giriyor?hastaneler sağlık sektörü değil ticaret sektörü haline gelmişler.bundan 5 10 sene sonra belki ssvd her doktorun yaptığı bi doğum olacak..yani geçecek borun pazarı....

Masallah kuzuya. Cok pahaliymis gercsekten bi de ben iki hafta once rahat girdigim montta zorlaniyorum o kdr para bosa gidiyo gibi

Aynen hic degmez o kadar masrafa gecici sure giyilcek zaten

Yastıkları yatarken yanlara da koyuyor musunuz? Ben koymuyorum koymak gerekiyor mu?

Hem bacak arama hem sirtima koyuyorum ben donerken bi de yastiklari ayarlmk zulum valla

Kızlar gunaydin bendeki agrida son 4-5 gundur bildiginiz regl agrisi yumurtaliklarim ve belim agriyo bunu yasayan var mi? Ya da fikri olan ?

Canim.bir dra danissaydn devamli oluyorsa

Canım lcw ve defacto başka biryere bakmaya gerek yok çünkü hiçbiryerdeki kıyafetler olmuyor boşu boşuna yorulduğumuzla kalıyoruz. Lcw de yeni hırkalar var gözüküyor. Hatta panço bile var.

Aslinda ill oralara baktim iki haftadr gidip duruyorum lcwe hirka cok var da ya gogusten olmuyor ya kalcayi cok sariyor salas tarz sarmayan kalin bisey goremedim.goguslerm cok buyudu o yuzden pancolarla da cok tipitip oluyom heryerde de sisme mont var mubarek zaten sismisiz sisecegmz kadar :)

Kızlarrrrr günaydınlar bol tepikler hepimize :) herkesin bi yeri ağrımış ben bi kaç gecedir bacaklarım ve kalçamın uyuşmasından ve ağrımasından uykusuz kalıyorum kime sorsam ne alaka diyor hiç bi arkadaşımın böyle şikayeti olmamış var mı sizde bu durum? Öpering hepinixi tek tek

Benm kalca agrim yurudukce oluyor gece daha cok bel agrisi ve omuz uyusmasi oluyor.yan yatiyoruz ya yatggm taraf omzum uyusuyor cok fena

Selam kizlar tüm anneler ve bebişleri iyidir umarım..ankaradayim ben burdaki doktorumla ilk muayenemi tamamladım..çok tatlı bi kadın çok ilgili bebisim de çok iyi sükürler olsun 1170 gr olmuş gelişimi sağlığı gayet yerinde dedi yalnız karnımi sert buldu bebis dizlerini cenesine doğru çekmiş yoldan geldigin için olabilir dedi magnezyum icmiyordum ben magnezyum başladık. .kan idrar tahlilleri istedi onlari verdim inşallah onlarda da bi sıkıntı çıkmaz. .bu arada geçmişi okuyamadim pkassdan ses var mı

Kasım ayı premature bebek ayı olayına taktım bir de. Eşim Kasım doğumlu bebişi de Kasım'da doğsun akrep burcu olsun istiyodu. Şimdi de beni Kasım ayı korkusu sardı. Korkacak bişey illa ki buluyorum.

Hani atiyorduk o kara bulutlu evhamlari zihnimizden;)

Bugün erkek kuzenimin düğünü var. K.validemler Tekirdağdan düğüne geldiler.
Eee bize gelecekler düğünden önce. Birde yemek falan olması gerek.
4 kişi 3 çocuk yüksek ihtimal bizde kalacaklar ve benim bırak adım atmayı oturacak halim yok ve birde düğünden sonraki halimi düşünemiyorum.

Cok yorma kendini durumun ozel neticede ne bulurlarsa artik;)

Sabah 7 de uyandim kan ilaciyla bir mandalina yedim yattim. Simdi kusmamak icin zor duruyorum cok bulaniyor midem. Ay bu demir ilacinin ignesini fln versinler bana. Oyle asiri dusuk olmayinca vermiyorlar ama icemiyorum istee

Bunun baska yolu yok mu boyle hep kusturuyor seni sana da gunah ya

45 güne kadar heyet raporu alınabiliyor diye biliyorum ben ama sen öğretmensin seminer dönemini de düşünüyorsun galiba. Benim de kayınvalideler doğumu bizim yanımızda yap diye ısrar ediyorlar da direk uçak yok,benim gözüm de almıyor 37. Haftadan sonra Mardin'den İskenderun'a gitmeyi yolda sancım tutarsa diye pimpirik yapıyorum :eek:

Alinir alinmasina da arada tanidik olcak oyle seyde ben normal raporu alirken bile zorlanan bi bahtsiz bedeviyim cinsler denk gelir hep bana. Kv yaninda dogum cazip felmiyor hoc duzenini bozma ben burda saglik sektorune guvenmiyom kimsem de yok bi cocuk daha var malum.annemlrde daha rahat ederm o yuzden ilkinde de orda dogurdum.yolda sancilnma konusunu hic dusunmuyorum uzerme cekmemek icin.istdaki dr ilk dogumlrda ilerlme sureci cok hizli olmuyor ilk isareti aldigin gibi yola ciksan yetsrsn insallah dedi.benim iknci ama ilki sezeryan olumca sanci acilma isaret yasamdgmdan bedenm icinbu ilk dogum gibi olurmus bakalm ins iyice zamanini bekler kuzum sorun olmaz;)

dün doktorum bebışın boyu ve kilo su 1 hafta geride dedi eşinde sende uzun boylu sunuz iri bir bebek beklerdik dedi her şeyi güzel dedi çok şükür şeker testi de güzel çıktı böyle geride olanlar var mi benim gibi ?

Cok da problem degil o basndan beri ayni seyrde gidiyorsa sorun yok

Cocukla alisveris yapmak ne mumkun canim ya cikip gezsen kendine bisey bakmaya niye kendine aliyosun bana niye almiyosun sunu istiyorum bunu istiyorum diye yakiniyo bizimki ve hep ona aliyoruz geri eve donuyoruz canlari sagolsun da artik alisverise onlarsiz cikmak laxim:) bu arada masallah kizcene buyumus prenses

Aynisi valla surekli bisey istmeler iki dkka sana izin yok hep bi rekabet halinde cadilar

Bosver canm herkes ayni insanlikta degil esin napsin sonucta onun yaptgi bsy degl uzuldgne degmez inan

ssvd durumuna baktım baktım baktım...heep özel muaynanesi olan doktorlar.kim bilir kaç para isteyecekler..ayrıca ssvd olacaksa ekstra para ödüyorsun.özel hastanediklerin ödü kopuyor normal doğum deyince.öyle bi rsike giremeyiz diyorlar da diğerleri nasıl giriyor?hastaneler sağlık sektörü değil ticaret sektörü haline gelmişler.bundan 5 10 sene sonra belki ssvd her doktorun yaptığı bi doğum olacak..yani geçecek borun pazarı....

canim istanbulda hastane dr ucreti ayni bunyede fiyati makul uc yer var biri zeytnburnu avrasya hastanesi ozgur hanim.biri yenibosna safa semra capar.biri de kucukkoy asya hastanesinde ki orda iki bayan bir erkek uc dr ssvd yaptriyor. En uygun butceli bunlar biliyrum anaolu yakasnda da vardi sanrm. Isin esas isim yapmus ekolde oncusu olanlarda fahis fiyat isteyen cok evet ama iyi bi ozelde sezeryna verecegn ucrete denk olan ssvd fiyatlari da var. Ben icime en cok sineno tercih edicem kismet olursa benim de butcemi asiyor zorluyor cok ama ilk dogumdan saglikla ilgli keskem cok kizimda yasadgm sikintilrdan oturu. O yuzden kadermde nasibimde varsa olmasi gereken en dogal dogumun ikimizin de hakki oldgnu dusunup sartlari zorluycam olursa ne ala olmzsa da en axindan bebegm zamanina kendi karar vermis olsun hazrligi yasasin istiyorum. Ozel muayene olmasi sistemin eksikliginden hastaneler seri uretimden vazgecmmk icin sezeryandan yana insanlari olumle korkutup duruyor cunku normal dogum surevini beklmye vakot ayirip zaman maddiyat kaybi yasamk kar getrmiyor onlara.binde ikilik riski alamiyolar isimlerine zarar gelir korkusuna. Ticarethane olmus hep. Ssvd yapan drlar emek zaman harviyor hastanelerlr karsi karsya kaliyor bicogunun derdi para degil inan bu ise gonlunu emegni vermis cok dr tanidim sayelernde bicok kadin bu duyguyu doalligi yasayblir hale geldi bikac sene once cok az ornek varken smdi gebeler bilinclndi sayi artti hatta bu cesaret veryor bazi devlet fakulte drlari da yaptriyormus arastrmak lazim ileride normal dogumun normallestgi gunler de gelicek insallah

Bence insanlar talep ettikce bunu yapan dr sayisi artar. Sezeryan bir kadin dogumcu icin oyle kolay bir dogum.sekli ki. Uyanamasan anestezi uzmani sorumlu. Kadin dogumcunun tek yaptigi kesip dikmek. 10 dk.lik is. Normal dogumun riskleri farkli takip et basinda dur. Anneye ikinmayi ogret. Hatta dogum oncesinde kursa al vs. Kim ugrasacak. Sezeryan sonrasi hic ugrasmaz ilkini israrla sezeryan yapalim diyen dr.
Daha gidecek cok yolumuz var her konuda oldugu gibi bu konuda da.

Selam kizlar tüm anneler ve bebişleri iyidir umarım..ankaradayim ben burdaki doktorumla ilk muayenemi tamamladım..çok tatlı bi kadın çok ilgili bebisim de çok iyi sükürler olsun 1170 gr olmuş gelişimi sağlığı gayet yerinde dedi yalnız karnımi sert buldu bebis dizlerini cenesine doğru çekmiş yoldan geldigin için olabilir dedi magnezyum icmiyordum ben magnezyum başladık. .kan idrar tahlilleri istedi onlari verdim inşallah onlarda da bi sıkıntı çıkmaz. .bu arada geçmişi okuyamadim pkassdan ses var mı

Icine sinmesne sevindim insalah dogumun da gonlunce olur yolculugu dinlnmeden mi yaptin yorulmustur belki kuzucuk gecicu bi durumdur inşallah. Pkass yazmadi hic ben de merak efiyorum:(

Bence insanlar talep ettikce bunu yapan dr sayisi artar. Sezeryan bir kadin dogumcu icin oyle kolay bir dogum.sekli ki. Uyanamasan anestezi uzmani sorumlu. Kadin dogumcunun tek yaptigi kesip dikmek. 10 dk.lik is. Normal dogumun riskleri farkli takip et basinda dur. Anneye ikinmayi ogret. Hatta dogum oncesinde kursa al vs. Kim ugrasacak. Sezeryan sonrasi hic ugrasmaz ilkini israrla sezeryan yapalim diyen dr.
Daha gidecek cok yolumuz var her konuda oldugu gibi bu konuda da.

Kesinlikle arz talep meselesi ssvd yapmis kişiler var sıradan halktan bi insanken o dogumun farkını yasadigi için kendinden sonraki insanlari bilinclndrmeye calisan karsiliksiz manevi destek veren.ben dogurdum yasadm diyip kenara cekilmiyor pskoljik destek veriyorlar.facedeki grubu kuran kisi dort sezeryan yasams bi ogretmen arkadas.bicok sezeryan magduru gibi cestli bahanelerle sezeryan sürecini yasamk zorunda kalms ama buna ragmen yilmamis arastrmis drlar ebeler bu isin onculeri o kadar cok emek vereni var ki.surekli yurtdsi orneklerni takip edenler cevirilerle bilimsel zeminde arastrmlarla isik tutanlar.bu insanlarn tek hedefi hakkimiz olann elimizdena linmasna karsi bi bbilinç olustrmak.ve talep arttikca sadece heves olarak degl niye normal dogum istenmeli bunu tum yonlryle bilerek hazrlnmk istemek mucadele edip saglik sisteminde o baskıyı yaratmak da bize dusuyor. Basbakanin esi kadin dogumcu yillar oncesnden tanidigm bir isim ssvd dogumun onculerinden bir isim siyasi yoldan da saglik sektorunde degsmler yapmak için ugrasan drlardan. Ki devlet politikasnda duzenlenen yonetmlkte iki sezeryan yapmis hastaya bile istemesi halinde normal dogum sansi taninir diye belirtilip destklnmesi isteniyor resmiyette ama iste carki kim bozmak ister. Hocalar bi dogruyu kabul etmis dogma zihniyeti degstrmmkte israrci ogrencileriyle ayni ekolu devam ettriyor. Makat gelis asla normal yapan yok ilk dogumda bile. Ssvd drlari bile cesaret edemiyor kendi ağzıyla dedi drm bu ulkede makat gelis dogumu hep bi patoloji olarak gosterdiler bize nasil olablicegni kimse arastrmaya yanasmadi ogretmedi biz yapmak istesek de bunun nasil yapilblrlgni bilmiyoruz ki bu konuda ornek vaka bile gorcek zemin verilmiyor doktrlara diye.ne acı dimi:(

Ne ara gittin sen.
Bebeklerin kiloları gramlardan kiloya geçti şükür.
İyi sevdiysen doktorunu. İşler yoluna koyuldukça rahatlıyor insan

Back
X