2015 Şubat Anneleri

herkes magdur olacağına ben olayım dedim..ablamın 5 yasında kızı var krese gidiyor ama bazen ablamın aksam hastası oldugu zamanlar annem ilgileniyor onunla sonra babam annemsiz ne yapacak..bakalım ya insallah zor olmaz bnm için
selam kızlar dün kontrolümüz vardı bugün de ales'e çalıştım baya kaç gün kaldı şurada ben ancak çalışıyorum :D

1 kg olmuş kızım boyu da 36 cm. (internette hesapladım 932 gr diyor ama benim doktorum yuvarlayıp söylüyor hep :) )

doktor burnu büyük ailede var mı dedi; trabzonluyuz bizz olmaz mıı :) eşim de hep diyordu burnu sana benzesin diye anlaşılan babasına benzeyecek :KK66:

sonra cinsiyetine baktı tekrar; "kız değil miydi bu bebek" dedi "değil mi" dedim(tabi içimden aldım pembeleri ne oluyorr diye geçirdim o arada). "yoo kız da yani kız sonuçta burnu büyük olmasaydı" dedi... ne desem bilemedim :KK51: güldüm, doktor da güldü :D :KK75:
Allah sağlıkla kucağına aldırsın, benim kızımın burnu da dayıya benziyor yani büyük benim eşimde dün sürekli benzemeyeydi eyiydi dedi durdu anasının kara kuzusu dayıya çekmiş

Litchi Litchi canm bende memurum merak ettim bu durumu şöyle bişey buldum netten

Devlet memurlarından çocuğu dünyaya gelenlere 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda doğum yardımı ödeneği verilir.

Memur aylık katsayısı her yıl değişmektedir 01.01.2013-30.06.2013 tarihleri arasında ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayı (0,073837)’dır. Buna göre çocuğu doğan memura 184,59 TL ödenek verilir.

Ana ve babanın her ikisi de devlet memuru iseler ödenek yalnız babaya verilir. Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği yapılan doğum yardımı ödeneği daha yüksek ise,memur olan eşe ayrıca doğum yardımı ödeneği ödenmez, daha düşük ise yalnız aradaki fark ödenir.

180 lirayla artık tüm ihtiyaçlarımızı karşılarız :KK53:
biz belediyede sendika yardım parası alıyoruz maaşlarımıza ek, umuyorum ki doğum parası da verir sendika.. bide belki teknik hizmetler sınıfındayım diye artar bu 180 TL. ayıp ama ya 180-200 lira bunlar komik rakamlar bence. bari hastane masraflarını karşılayacak bi ücret ödenseydi. ben kpds ye girip ingilizceden b kurunu kazandım. sözde dil biliyorum die bana para verecekler, ayda 37 TL veriyorlar.:KK20: komik rakamlar
:KK48:eskiden çok garipserdim memurlar sürekli maaşlarından şikayet edio diye aynı duruma düştüm :KK53:

Bir de o parayı alabilmek için birsürü evrak falan vermek lazımdır. Hiç uğraşılacak bişey değil yani.

sabah uyandım yatağın içinde oturdum baktım başım dönüyor , eşime söyledim dedim bi tansiyonumu ölçelim , tansiyon 10-4 ne yapacaz şimdi dedi , dedim ayaklarımı yükseltmem lazım 5 dk yatayım öyle sonra ölçtük 10-6 olmuş kendime geldim.

Canım çok düşmüş yaw tansiyonun geçmiş olsun. Tuzlu peynir iyi olabilir.

ilk resimdeki ana kucagini içine sigana kadar kullaniyorum ben arabada, o olmazsa adim atamam disari arabayla
ikinci olan evin içinde kullanisli olabiliyor ama 6-7 aydan sonra çocuk harektliyse durmaz bunun içinde kemer de taksan kalkmak ister
sonuncudaki bebek çantasini hiç kullanmadim, vardi benim pusetin ama kullnisli bulmadim pek, simdi anca kalabalike ediyor bana ..

Peki ilkini mi öneriyorsun bize canım?

Yine kafam karıştı :/ Ana kucağı, puset fotosu koysana. Bebek doğacak daha anlamadım bunların ne olduğunu :KK57:
Benimde kafam karıştı en sonu sözlükten baktım. puset, ana kucağı değil senin dediğin gibi bebek arabasıymış :)
Adsız.webp

Niye yakın olsun istiyosun? İstanbul'daki trafiği biliyorum ama su geldikten sonra bile birsürü sancı zamanı geçiyormuş. Çok mu uzak hastanen?
DOĞUM İÇİN DEGIL GIDIP gelirken zorlanıyorum. araçlarda sarsılıyorum ve zaman kaybı oluyor. malum eşim benımle pek gelmez doktora .
geçen işe gec kalmıştı patronuna esımle hastanedeyiz dedı . patronu sen hastanede mı çalışıyorsun burda mı demıs. şimdiye kadar bır kez gelmıstı oysa hastaneye . demekkı sureklı gıden esler gıbı olsa ıkı günde ısten çıkaracaklar.

Benimde kafam karıştı en sonu sözlükten baktım. puset, ana kucağı değil senin dediğin gibi bebek arabasıymış :)Eki Görüntüle 1310248

ahahah çok komik ya. En son şöle kabullenicem anneler kendi arasında ana kucağına puset diyebiliyo. Ama aslında puset baston bebek arabası demek :KK48: Bi de evde kullanılan ana kucağı var. Sallanıyo falan. Bebek taşıma çantasını salla kimse tavsiye etmiyo :KK70:

ahahah çok komik ya. En son şöle kabullenicem anneler kendi arasında ana kucağına puset diyebiliyo. Ama aslında puset baston bebek arabası demek :KK48: Bi de evde kullanılan ana kucağı var. Sallanıyo falan. Bebek taşıma çantasını salla kimse tavsiye etmiyo :KK70:
Allaha şükür kimse bilmiyormuş ne demek olduğunu.
siz hep konuşuyorsunuz ben dıyorum ne dıyorlar acaba puset ne anakucagı ne .
en son kendı kendıme karar verdım. puset ve araba koltuğu aynı şeydır dıye
anakucagı da şu kumaştan olan fermuarlı şeydır dıye ama değilmiş.aman birde port bebe var.

Bir hafta kaldı kontrole sonra yeni hastaneyi deneyeceğim ve memnun kalırsam orada doğum düşüncesiz.
Hamilelikte 5.hastaneyi de denemiş olacağım.
Şu yakın olsun takıntısı başıma neler açtı

ben yatıp öleyim o zaman :( bursarayla bizim buradan oraya 1 saat sürüyor. son haftalar babam getirip götürecek mecburen. eşim zaten çalışıyor sürekli benimle gelemez. ama artık bundan sonra en geç saate alıcam randevuları en azından tenha oluyor ortalık. tren resmen üni öğrencileriyle dolup taşıyor. birde çeneleri bir açık vır vır hep konuşuyorlar. yakın hastaneleri kesinlikle tercih etmem çünkü hepsini denemiş öğrenmiş ağzımın payını almış bulunduğumdan en uzağı şimdilik makul duruyor.birde uzak olmasa tadından yenmez :)

ben kv den yana şanslıyım anacım, sizleri duydukça şükrediyom her seferinde geçen aradım puaça istedim çaya gelelim akşam dedim , yemeğe gelin dedi çok sevindi ondan bişey istedim diye , kız nazar değmesin : )))
Ben yanlarına gitsem onlar başka şehirde çünkü bana hiç iş yaptırmaz ne yicem diye sorar üç senelik geliniyim doğru düzgün bulaşık yıkamadım evinde. Evi sobalı üşücem diye ödü kopar.o konuda hakkını yiyemem. Hiç eşimle de arama girmez çok şükür ama işte benim yanıma gelip bakmayınca kimse annem de dahil alındım..

Günaydın güzel anne adayları :) 10 günlük raporu evde nasıl geçirebileceğimi düşünüyorum,var mı önerileriniz? ;) Hayırlı cumalar ve sağlıklı,huzurlu bir gün diliyorum hepimize :*

Bana da ikisi de gelmedi. Teklif bile eden olmadı. Ben de gelin diye yalvarmadım artık ne yapayım.
Ben de yalvarmadım aynen ama teklif edileydi en azından tam ramazan kocam yazık sahuru kendi hazırladı kendi yedi Kıyamam ona

Günaydın güzel anne adayları :) 10 günlük raporu evde nasıl geçirebileceğimi düşünüyorum,var mı önerileriniz? :KK66: Hayırlı cumalar ve sağlıklı,huzurlu bir gün diliyorum hepimize :*

varsa yapılacak düzenlemeleri yap yavaş yavaş
sonrada dik bacakları yat paşalar gibi
ohhh ne rahat :KK48:

Back
X