2015 Şubat Anneleri

ben ikisini bir oluyorum onu farkettim yani kabızlik oldugu doneme rastliyor hep idrar yolu enfeksiyonu entresandir bir alakasi var mi bilmiyorum da. Kizin adini ablamiz koymustu coktan. Ecem koyucaz nasipse yanina babamiz bir isim daha istiyor büyük kuzum da iki isimli bakalim top onlarda bu defa karsmiyom:)
Ilgisi olabilir. Bazi donemler kaslarimiz daha gevseklesiyor olabilir.
Guzel isim ecem ismiyle yasasin ins

Aaa bu bilgiler benim de isime yarar ins. Benimde bebis 6 gun geride :KK43: 1750 suan. Bende badem.antep fistigi badem yiyorum. Muzu bilmiyodum. Kasar da cok yemiyorum yiyeyim bari. Baska bisey varmi atladigim?
Kulaktan duyma bilgiler bnm de , aslında balık yağı kapsülü daha Da mantıklı gbi . Proteini de eksik etmemeye çalışalım arkadasım

Buzagi da iciyor elbette. Ozaman normal sutu de icmememiz lazim. Ineklerin sut verimi ile insanlarin ki cok farkli : )

Yok ama benim bildigim ilk gelen sut az miktarda ve sadece yavru icin. Sonraki sut verimi tabii ki farkli. Ben ilk gelen sutun satilmamasi ve alinmamasi taraftariyim. Esim zootekni muh. Ona sordum lik 12 saat gelen bi sut zaten bu. Hayvan haklari koruyuculugum tuttu:) ama cogu insan bunu bilmiyo maalesef iste.. Az geldigini ve yavru icin onemini. Hatta sut fabrikalarina satanlari gordum ben :( borulari tikiyodu yapisip.

Kulaktan duyma bilgiler bnm de , aslında balık yağı kapsülü daha Da mantıklı gbi . Proteini de eksik etmemeye çalışalım arkadasım

Balik yagini dr a sordum bu hafta. Ben cok guvrnmiyorum o haplara sen ceviz ye bol bol dedi. Evet protein sart. Deneyip fayda gorduklerimizi paylaşalım;)

Yok ama benim bildigim ilk gelen sut az miktarda ve sadece yavru icin. Sonraki sut verimi tabii ki farkli. Ben ilk gelen sutun satilmamasi ve alinmamasi taraftariyim. Esim zootekni muh. Ona sordum lik 12 saat gelen bi sut zaten bu. Hayvan haklari koruyuculugum tuttu:) ama cogu insan bunu bilmiyo maalesef iste.. Az geldigini ve yavru icin onemini. Hatta sut fabrikalarina satanlari gordum ben :KK43: borulari tikiyodu yapisip.
Cocuklugimdan hatirladigim buzaginin emdigi az birsey sagildigi. Satacak kadar olmaz tabi de ev halki yiyebilir

Anladim canim bunye meselesi sanirim. Hamilelikte kaslar gevsediginden kabiz olunurmus. Idrar enfeksiyonu da ayni sebepten. Kimi kabiz olmaz kimi digerini olmaz. Az kaldi saglikla kavusuruz ins. bebeklerimize.
Siz isim buldunuz mu
Ya biz dusunmeyi de biraktik.
Bebek sekeri yaptircam yazi kismina baris abi oldu yazicam. Kizin adi yok.
Bilge istiyorum ama gormcemin kizinin adi

Ahh nihayet bilge ismini isteyen biri ile karsilastim:) biz de bilge istiyoruz hatta ona karar verdik ama cevreden cok ilginc tepkiler aliyorum. Ne var sanki kotu bir isimmi? Ayy hic kimseye begendiremedim sogudum artik isimden de isim.aramaktan da..zaten benim anne tarafim ozellikle biseyi begenmez. Verdikleri tepkiler yuzunden karar vrrdigim ismin arkasinda duramiyorum:(
Anladim canim bunye meselesi sanirim. Hamilelikte kaslar gevsediginden kabiz olunurmus. Idrar enfeksiyonu da ayni sebepten. Kimi kabiz olmaz kimi digerini olmaz. Az kaldi saglikla kavusuruz ins. bebeklerimize.
Siz isim buldunuz mu
Ya biz dusunmeyi de biraktik.
Bebek sekeri yaptircam yazi kismina baris abi oldu yazicam. Kizin adi yok.
Bilge istiyorum ama gormcemin kizinin adi

zararı var tabi her an iç kanama riski var (beyin dahil)... normali 140.000 ben annemin 10.000lerde olduğu zamanı bilirim ben de 15.000 le doğmuşum
yok canım bağışıklık sistemi baskılanıyor işte. 0+ (doğumlarında babamın arkadaş ordusu hazır bulundu hep) en son ama 2008 de kemoterapi aldı; yeni bir tedavi bulunmuştu o uygulandı; 1-2 sene içinde cevap verdi...
şimdi bizim kadar normal olmasa da hayati önem taşımıyor; alt sınırlarda olsa da normal sınırlarda trombositleri...
Allah yardımcısı olsun kanla ilgili sorunlarla uğraşmak zor oluyor.
Benim eşim sık sık gönüllü kan verir ihtiyacı olana trombositte veriyor. Çok hassasız bu konuda.
Benimde ilik bankasında örneğim var beni de arasalar düşünmeden veririm.

hadiya
e benim kizin ismi birlesikk
simdilik memnun halinden ama buyyun ce ne isterse onu kullanmazmi
arkadaslarina emir deyin derlerse emir derler : ) demezlermi :D
Eşimin yeğeninin adı.
Okulda herkes Emirhan diyor.
Ben emir diyorum.
Ailesi H harfini söylemediğinden emiran diyorlar.
Çok yakışıklı ve zeki.

Ahh nihayet bilge ismini isteyen biri ile karsilastim:) biz de bilge istiyoruz hatta ona karar verdik ama cevreden cok ilginc tepkiler aliyorum. Ne var sanki kotu bir isimmi? Ayy hic kimseye begendiremedim sogudum artik isimden de isim.aramaktan da..zaten benim anne tarafim ozellikle biseyi begenmez. Verdikleri tepkiler yuzunden karar vrrdigim ismin arkasinda duramiyorum:KK43:
Neden ne güzel isim bende çok beğendim. Hiç bakma millete.

Kolosturum sutu. Neden ariyosun onu canim? Ya o sut yavrunun ilk agiz sutu ve yavru icin elzem. Satmasinlar o sutu yaa satiyolarmi:KK43: bizden de gelecek o sut ilk bebegi rmzirirken seffaf biseymis. Hatta sut gelmiyo saniyomusuz ilk ama kolostrum geliyormus.
Sattıklarını duymadım ben.
Bizim köyde o sütü danaya vermiyorlar sağıp, kaynatıp peynir tarzı delikli bir yiyecek yapıyorlar.
Değişik güzel bir tadı var.

Ay demin cok komik.bisey oldu kız uykuda ağlamaya başladı durmuyor ama korkmus gibi. Ne babası ne ben sakinlestiremedik. Gözleri de acamiyor bogazinin acısindan ağlıyor herhalde dedim aldım kucagima yatakta dizime oturttum gözler hala kapalı o arada pırtları salladı pespese meger gaz sancısı yapmış oh rahatladı cocuk derken o ne bizimki uykuda fazla rahatlamis halde kücük tuvaletini de salmasın mı gaz diye benim dizime. Saka gibi bebekken yapmadigi naneyi koca dana uyku sersemine yaptı gül gül öldük esimle tatlı cadım niye guldugumuze de ayitamadi hasta ve uykulu haliyle :)
Ahh yavrucan oturunca kendini.wc de sandı demek.
Her işini halletmiş işte.

Maşallah iyiymiş kilosu. O idrar yolu enfeksiyonuna bende çok korkuyorum ama doktorum nedense benim zorumla yedi ayda tahlil yaptı onda da bol su iç dedi.
Herkes ısrarla erken doğuma neden olur derken dr neden önemsemiyor anlamadım
Benim doktorda şikayetin yoksa teste gerek yok deyip kestirip attı, bi ara adet sancısı gibi sancılandım onda baktı enfeksiyonum varmış. Bi daha da baktırmadı yalandan yanmam mı var desem acaba burda okudukça endişeleniyorum.

Yok ama benim bildigim ilk gelen sut az miktarda ve sadece yavru icin. Sonraki sut verimi tabii ki farkli. Ben ilk gelen sutun satilmamasi ve alinmamasi taraftariyim. Esim zootekni muh. Ona sordum lik 12 saat gelen bi sut zaten bu. Hayvan haklari koruyuculugum tuttu:) ama cogu insan bunu bilmiyo maalesef iste.. Az geldigini ve yavru icin onemini. Hatta sut fabrikalarina satanlari gordum ben :KK43: borulari tikiyodu yapisip.
Sana katılıyorum ilk süte dokunulmamalı. Ama belki hastalar ve aşermiş hamileler için bu kural biraz esnetilebilir :KK66:

Back
X