2015 Şubat Anneleri

Bende o ineğin ilk sütünden yapılan yiyecek varya ondan istedim.
Amcamlar köye gittiler çevre köylerede haber verecekler doğum yapan inek varsa bulacaklar.
İşin garip tarafı nasıl bir şeyse ineklerin belli bir yavrulama zananları oluyormuş o da şimdi değilmiş.

Değil evet Nisan'da Mayıs'ta anca olur. Ben ilk bebiş haberi Zaman'ından beri istiyorum ama arayanım bulanım yok ki. Unutmayı seçtim ben de.

Ben yemek yapmayı internetten öğrendim evlenince. Yemekte elim çok lezzetlidir ama hamur işleri tam aksi. En sonunda alcam bi mutfak tartısı o olcak. Herşey gramla. Azıcık az azıcık fazla olsa tutmuyo işte

bende internetle öğrendim çoğu şeyi
sadece hamur işlerinde göz kararı yada aldığı kadar diye bir tabir varya
onu hep eleştirmişimdir sanane benim gözümün kararından diye :KK53:
ama şimdi hamur işlerinde bile eline su dökülemeyen ablam benden tarif ister oldu :KK48:

Herkesin başına gelmiş kimse demedi böyle oluyor diye. Bizden sonrakiler ders alsın artık.
Yeğenimin d.günü var geldim ama yatıyorum korkumdan.

ben aslında bahsetmiştim o zaman ama benimki farklıydı
eşimin çay lekesi olan sweat ini yıkadım leke çıkmamış
sonra üzerine leke çıkarıcı döktüm
birde leke çıkarıcıyı deterjan gözüne komple dökmüştüm ondan köpürmüştü
hatta burada deterjan fazla gelmiştir diye yorum yapanlar olmuştu

akşam bende tam işten çıkarken havuzlarda kaydım sırt üstü gidiyordum allahtan otel misafiri tuttu eve gittim hiç kıpırdamadan yattım sabaha kadar

Kizlar dogum izni bitinceye 10ar gun rapor almayi dusunuyorum ama birsey sorucam. Mesela 10. gun sali evdeyim, carsamba hemen yeni raporu isleme koydurtabiliyor muyum yoksa cars calisip pers mi raporu isleme koyduruyorum?

5 5 olarak almayı düşünen bir arkadaş vardı iparteke ydi sanırım. Her Pazartesi raporunu göndermeyi düşünüyodu çalışmadan. Ben daha araştırmadım canım ama on on şeklinde alıcaksan da aynı mantık olmalı.

• Beğen
Reactions: ydm
Saolasin canim malesef atesi de var biraz uyumuyor da dalip dalıp uyanıyor:KK43:

Bu ay guzel buyumus masallah enfeksiyon benim gebelikte alti mi oldu ne habire oluyor mubarek bazen sancılı bazen gizli saklı. Her dr farkli yaklasim tarzinda demek ki aslında ayda bir tahlile bakıyor iste sen hatirlat yaptır bari. Bu arada basiniz saolsun canim:KK43:

Ben de hoslanmiyorum da alternatif yok iste el mahkum. Idrar tahlilinde cıktı canım kultur istemedi 20 civarı lökosit cıkmis bir de bisey daha dedi unuttum monurol şase verdi tek kullanımlik

Canım Dr lar Cumartesi çok yoğun oluyor en ilgili sandığımız Dr bile Cumartesi hızlı hızlı davranıyor. Sen de kontrollere hep Cumartesi gidiyorsun sanırım. Hafta içi akşam saatlerine randevu alabilirsen bir de öyle dene istersen. O zaman daha şok kontrol edebilir.

Anladim canim bunye meselesi sanirim. Hamilelikte kaslar gevsediginden kabiz olunurmus. Idrar enfeksiyonu da ayni sebepten. Kimi kabiz olmaz kimi digerini olmaz. Az kaldi saglikla kavusuruz ins. bebeklerimize.
Siz isim buldunuz mu
Ya biz dusunmeyi de biraktik.
Bebek sekeri yaptircam yazi kismina baris abi oldu yazicam. Kizin adi yok.
Bilge istiyorum ama gormcemin kizinin adi

Bilgi de olabilir değişik olur bak. Buse de güzel isim. Bir de Beril i de düşünebilirsin ben koymayı istiyorum ama eşim selin diyor.

Anladim canim bunye meselesi sanirim. Hamilelikte kaslar gevsediginden kabiz olunurmus. Idrar enfeksiyonu da ayni sebepten. Kimi kabiz olmaz kimi digerini olmaz. Az kaldi saglikla kavusuruz ins. bebeklerimize.
Siz isim buldunuz mu
Ya biz dusunmeyi de biraktik.
Bebek sekeri yaptircam yazi kismina baris abi oldu yazicam. Kizin adi yok.
Bilge istiyorum ama gormcemin kizinin adi

Bir de hoşuna giderse Buğu ismi var.

Kolosturum sutu. Neden ariyosun onu canim? Ya o sut yavrunun ilk agiz sutu ve yavru icin elzem. Satmasinlar o sutu yaa satiyolarmi:KK43: bizden de gelecek o sut ilk bebegi rmzirirken seffaf biseymis. Hatta sut gelmiyo saniyomusuz ilk ama kolostrum geliyormus.

Satmıyor kimse biz de yavrunun sütünü içmiyruz merak etme canım. Yavru büyüdükten sonra fazlasından alınıyor o da anca inek besleyen birinden alınabilir. Yoksa yavrunun içeceği süte kimse karışamaz.

Uyuyamadım. Sabah kalkıp bakacaksınız hep benim yazılarım.
Bir haftadır rahattım ama bu gece huzursuzum yine.
Rahmin aşağısına doğru çok.baskı var ve ağrı yapıyor.
Sağa sola dönemiyorum yatakta ve bacaklarım maratondan çıkmış gibi ağrıyor.
Bir yerim ağrıyınca korkuyorum çok çalışamam.diye.
Sabah uyandim esime bacaklarimi dovdun mu gece dedim. nasil agridir yaa

Geçmiş olsun tekrar
:)
Pek inanılası olmayan bişey yaşadım hala şokundayım daha da uyuyamam. Saat 4 gibi wcye uyandım baktım eşim yok yanımda banyoya bi gittim boylu boyunca uzanıyor yerde, aklım çıktı! Seslendim kalktı içim geçmiş diyo :KK57: Arkadaşlarıyla içmeye gitmişti midesi bulanmış klozetin önünde beklerken uyuyakalmış. Bana pek inandırıcı gelmedi ama mantıklı bişeyde gelmiyor aklıma???yastığımı battaniyemi aldım salona geçtim, soluk sesini bile duymak istemiyorum, sinirim bozuldu :KK11:

:-) neyine inanmadın. Alkolün etkisi ile oraya kadar gitmiştir ayılamamış uyuyakalmıştır. Ama senin için korkutucu bir durum.
Benim eşim uyurgezer. Bir gece uyanmışlar mutfak tezgahında uyuyor.
Annesi beni tembihliyor gece kapıyı kilitle diye yoksa çıkıp gidiyormuş. Başka şeylerde var.
Korkuyorum bazen.
anam gezmesinler uykuda. Nasil is bu is

ben ikisini bir oluyorum onu farkettim yani kabızlik oldugu doneme rastliyor hep idrar yolu enfeksiyonu entresandir bir alakasi var mi bilmiyorum da. Kizin adini ablamiz koymustu coktan. Ecem koyucaz nasipse yanina babamiz bir isim daha istiyor büyük kuzum da iki isimli bakalim top onlarda bu defa karsmiyom:)

O dönemlerde suyu az içiyor olabilir misin canım?

Yok ama benim bildigim ilk gelen sut az miktarda ve sadece yavru icin. Sonraki sut verimi tabii ki farkli. Ben ilk gelen sutun satilmamasi ve alinmamasi taraftariyim. Esim zootekni muh. Ona sordum lik 12 saat gelen bi sut zaten bu. Hayvan haklari koruyuculugum tuttu:) ama cogu insan bunu bilmiyo maalesef iste.. Az geldigini ve yavru icin onemini. Hatta sut fabrikalarina satanlari gordum ben :KK43: borulari tikiyodu yapisip.

Bir kere daha yazıyorum hiçbir inek sahibi zaten buzağı büyümeden o sütü almaz. Buzağı büyür o süt çok olursa kendi için ayırır. Eşe dosta verir ama satanını hiç görmedim. Satan birisinden de almam zaten.

Uyuyamadım. Sabah kalkıp bakacaksınız hep benim yazılarım.
Bir haftadır rahattım ama bu gece huzursuzum yine.
Rahmin aşağısına doğru çok.baskı var ve ağrı yapıyor.
Sağa sola dönemiyorum yatakta ve bacaklarım maratondan çıkmış gibi ağrıyor.
Bir yerim ağrıyınca korkuyorum çok çalışamam.diye.

Bebiş dönmüş demiştin ya kafa basıncından olurmuş öyle.

Kizlar dogum izni bitinceye 10ar gun rapor almayi dusunuyorum ama birsey sorucam. Mesela 10. gun sali evdeyim, carsamba hemen yeni raporu isleme koydurtabiliyor muyum yoksa cars calisip pers mi raporu isleme koyduruyorum?
10 günlük alırsan raporları,2 gün haftasonların boşa gider.. O yüzden 5+5 şeklinde al her pazartesi,ver kurumuna tamamdır.. Gerçi ne iş yapıyosun bilmiyorum ama memurlarda en güzeli bu.. Eğer 10 gün alacaksan da doktor raporda kontrol kutucuğunu işaretler,kontrole gidip tekrar rapor alır kurumuna verirsin.. Farklı doktordan alacaksanda 11.gün gider başka doktordan rapor alıp kurumuna verirsin yeniden hastalanmış gibi.. Anlatabildim mi :)

• Beğen
Reactions: ydm
Geçmiş olsun tekrar
:)
Pek inanılası olmayan bişey yaşadım hala şokundayım daha da uyuyamam. Saat 4 gibi wcye uyandım baktım eşim yok yanımda banyoya bi gittim boylu boyunca uzanıyor yerde, aklım çıktı! Seslendim kalktı içim geçmiş diyo :KK57: Arkadaşlarıyla içmeye gitmişti midesi bulanmış klozetin önünde beklerken uyuyakalmış. Bana pek inandırıcı gelmedi ama mantıklı bişeyde gelmiyor aklıma???yastığımı battaniyemi aldım salona geçtim, soluk sesini bile duymak istemiyorum, sinirim bozuldu :KK11:

canım benim yaaa kıyamam sabah sabah çok güldüm :KK48:
benim eşimde bir kere içmiş arkadaşlarıyla
ben uyuyordum geldi yattı bu
5 dk sonra kalktı noldu dedim
tuvalete gidiyorum sen yat dedi
ama kapının kilidini açınca anladım ne kadar sarhoş olduğunu
merdivenlerde zor yakaladım
napıyosun nereye gidiyosun diye seslendim tuvalete diyor
zor tuttum kolundan balkondan işeyecekti:KK53:
ama sabah anlattım hiçbişey hatırlamıyor

10 günlük alırsan raporları,2 gün haftasonların boşa gider.. O yüzden 5+5 şeklinde al her pazartesi,ver kurumuna tamamdır.. Gerçi ne iş yapıyosun bilmiyorum ama memurlarda en güzeli bu.. Eğer 10 gün alacaksan da doktor raporda kontrol kutucuğunu işaretler,kontrole gidip tekrar rapor alır kurumuna verirsin.. Farklı doktordan alacaksanda 11.gün gider başka doktordan rapor alıp kurumuna verirsin yeniden hastalanmış gibi.. Anlatabildim mi :)
Cvp icin tesekkurler,ogretmenim. 10gunluk raporu nasil almayi basaricam onu bile bilmiyorum, 5 gunluk icin sanirim tanidik dr gerekir :(

5 5 olarak almayı düşünen bir arkadaş vardı iparteke ydi sanırım. Her Pazartesi raporunu göndermeyi düşünüyodu çalışmadan. Ben daha araştırmadım canım ama on on şeklinde alıcaksan da aynı mantık olmalı.
Ctesi, pazarlari calisiyor gibi sayiyor olabilirler mi :)

Back
X