2015 Şubat Anneleri

Evet bizim elti de lityum hapı alıyor.
Bu ara çok iyiyim diyor. Ama konuşmuyor,sürekli yiyor,tepkisiz,belki. İçinde kendini iyi hissediyor ama yazınki hali bundan iyiydi.

İşte zor oluyor onları anlamaya çalışmak. Sinirli halleri oluyor bişey Konuşurken on kere düşünüyorsun. Allah korusun inşallah bişi de bebişleri de.

göbeğin hepsi çocuk. geriniyor iç tarafa ayaklarını dayıyor sırtı ve poposu dışarı. yumurta gibi sivri. her bebek kendince pozisyonda duruyor. zaten kilo aldım bebek benden 30 cm önde.
şeker yok. bebeğin kilosu az suyu ancak sınırda. bazen şeker olsa suyu artardı diyorum da allah korusun
yok yok oyle deeme, su fazlaligida yri dert, kimse inanmiyor ikiz olmadigina karnindayken
masalalh seninki uzun o zaman, gerçi sizin haftalar ileri bana gore, ben hp kendimle akrislastiiryorum ama aramizda haftalar var ayni deil

Dr lar çok meşgul oluyor buraya girmeye zamanı olmaz. Tabii tıp fakültesi mezunu Biyokimya radyologlar veya mikrobiyologları kastetmiyorum onlar da Dr ama benim söylediğim dr lar dahiliye kadın doğum Üroloji kulak burun Boğaz cerrah gibi uzman Dr lar. Onlardan bir tane yoktur :KK66:
evet uzman dr bulamayiz adamlarin yemek yemeye vakdi yokdur
aile hekimi bulurum kiz ben sana onlar bos oturuyormuss:KK45::KK45::KK45::KK45:

uykum var ama akrnimin dalgalanmasindan uyyamiyorum
bu basligin en çok oflayip puflayan hamileis benim galiba
koca gelsede ona anzlansam sizin yerinize : ))))

Pasif olduğu doneme gitmiştir . Kış geldi ya. Genelde geçiş dönemlerinde mevsimlerin atak evre yaşanıyormuş
Evet bizim elti de lityum hapı alıyor.
Bu ara çok iyiyim diyor. Ama konuşmuyor,sürekli yiyor,tepkisiz,belki. İçinde kendini iyi hissediyor ama yazınki hali bundan iyiydi.

çocugun her dediğini yapıyorlar hayır dendiği zaman psikolojisi etkileniyormuş, kısıtlanmaması gerekiyormuş
ee bz psikopat mı yetiştik 5 bişey istediysek 2 si ya olurdu ya olmazdı..şimdi öyle deği her istedikleri oluyor
kural koymak kısıtlamak demek değil
birşeyleri bilinçli istesin doyumsuz olmasın
inş başarabiliriz
bazen çok kafaya takıyorum başaramazsam diye
Cocuga cerceve cizersek ancak mutlu olur. Her istegi olan cocuk doyumsuzluktan mutsuz olur. Benim annem benim her dedigimi yapmis. Simarik mutsuz bir cocuktum. Bir istedigim olmasin yikardim ortaligi. Ama nezaman esim bana kurallar koydu bir duzen sundu ben mutlu oldum. Cunku kurallar guven veriyor. Guven mutluluk. Bir erkek icin degismem diyen cadi kizlardan korkacaksin.

iyi geceler kızlar :)
sabah annem geliyorr :D salı akşamı gidecek ama olsun 3 aydır görmüyorum ben gidip dinleneyim ;)
o buradayken pek giremem sanırım

Aynı şeyi söyledim ama beni dinleyen olmadı pkaas 31 Aralık'tan önce doğurmayayım falan demeye başladı. Belki Dr ları söylüyodur erken gelir bebiş diye.

şaşırıp kalıyorum cidden ne aceleci topiğiz milet dursun diye bakar biz çıksın diye. belki de doktorları söylüyordur bilemem ama ben hiç haftası önde olupta bebişi erken gelen görmedim.

Annem diyo bana. Kızlar genelde erken doğar diyor. Ona göre benimki mümkün değil 1 şubatı beklemezmiş.
Birde diyorki kim 9 ay 10 günde doğuruyormuş.

bu akşam misafirlikteydik tam tersini erkekler fazla beklemez dediler :D millet hep birşeyler diyorda kızanlar ne zaman geleceğini bilir erken gelirse anlarım ama sonuçta sat tarihlerimizi biliyoruz tahmini doğumu da biliyoruz ama bakıyorum daha ocak girmeden doğum olur vs yazıyorlar korktum D:

ölçümlerde gelişimi öndeyse tahmini doğum tarihi geriye düşüyor bende öyle olmuştu
eğer dediğim şekildeyse senin ki yakındır:KK51:

işte bunu diyorum şu an benim 38 haftalık o zaman ama bu bebek daha 36 ya yeni girdi nasıl düşüyor herkes yazınca korktum ya :D

şahsım adına doktorum erken doğum riskim olduğunu daha 30. haftaya girmeden söylemişti hala devam ediyor
ama bana söylediği şubatı göremeyebilirsin yani ocak sonunda doğar
tabi dileğim tam gününü doldurup tosuncuk olması

yok erken doğum riski olması farklı bir konu canım. benim takıldığım haftası önde gidip te doğum tarihi erkene alınması. yoksa sancı açılma vs bunlar zaten bu tezin dışında,ben sürekli bu haftası önde olupta doğum olucak vs diyenleri gördükçe ürktüm açıkçası yalan yok. çünkü benim doktor normali 15 ocak sonrası dedi yani bu hep böyledir ya 2 hafta önce doğum olur ya da 2 hafta sonra istisnalar hariç :)

Dr kaan kocatepenin sayfasından bizzat okudum bu tezi yalanladigini.ama sanırım bazı doktorlar politik davranıp anne babanın duymak istedigi sözleri söylüyor diye düşünüyorum.

Erken dogurucam diyenlerin arasında ben de varım hatta bazıları yazımı okumuş endiselenmis ama sonuçta herkesin yapısı farklıdır benim de yapımdan ve yasadiklarimdan yola çıkarak böyle söylüyorum Cogunuzun ilk doğumu olacak ama benim 3.

Tabii bi de şöyle birşey var yanlış hatirlamiyorsam bebeklerin sadece %10u zamanı da doguyormus erken doğanlar bir tarafı geç doğanlar da var 42. Haftada doğanlar filan öyle de olabilir.

Yaa bu arada sabah mide ilacimi aldın ama neden Midem hala kotu :KK43:

bilmiyorum ki neden böyle oluyor herkes yazmaya başlayınca ben korktum açıkçası. bana doktor demedi ki erken vs gelir diye bünye farklıdır elbet senin 3. çocuk ama benim mesela kasılmalarım aşırı olduğu halde doktor öyle birşey demedi. yani haftası önde diye doğumun erken olması biraz tuhaf geldi. bu tez saçma geliyor ki dr. kağan kocatepe ünlü bir doktor bu tezi yalanladıysa vardır bir bildiği.yoksa kimsenin düşüncesine birşey dediğim yok korktum sadece. araştırıp durdum dün gece uyumadığım için. mesela kasılması fazla olanlarda doğum riski yüksek oluyormuş ama bana doktor demedi ki doğum olur diye sadece artarsa ve ağrı başlarsa hemen acile başvur dedi. şükür ağrım yok kasılmalarım fazla olsa da ama ona da ilaç içtiğim de baya hafifletiyor.

uyuyamıyorum ben yaaa hepiniz horul horul rüyalar alemindesiniz dimi. çok yedim galiba midem ağzımda bu akşam :KK53::KK53:
yatınca da bacaklarım ağrıyor böyle kös kös pc başında da zaman geçmiyor.:KK49:

Back
X