2015 Şubat Anneleri

Sorun odadan çıkamamızdı çıkabilseydik odalarda gezdirirdim. Şimdi şimdi başladık bakalım gezmeye. Bugün de evde temizlik var yine kapı cam açık. Önceden de çıkamamamızın sebebi kapının Camın açık olmasıydı dışarıda kar buz var evdekiler Camları açtı. Lohusa var bebek var demediler zaten bir de sigara içiliyordu. Ben hala gelenler niye geldi anlamış değilim.
Biz bebek odadayken kapiyi pencereyi aciypruz, ustunu de kalin giydirmiyorum bazen yun battaeniye ortuyorum ustune miz mizlaniyor hemen, alinca susuyor. Sicagi sevmedi

Başta babası. Babasının annesi babası kardeşi. Eve ALINAN yardımcı. Içmeyen bir ben bir de bebiş vardı.

Benim esim de iciyor ama balkonda icerde icmez asla. Onu da bıraksın diye uğraşıyorum sözü vardi guya

herkese hayırlı günler kızlar
kızım anca uyudu uyku gözlerimden akıyor ama elektrikli süpürgeyi getirip salonun ortasına koydum süpürge yapmaya teşvik olmak için
yarım saat dinlenip sonramı yapsam şimdimi başlasam bilemiyorum
aynadaki benden korkuyorum artık

Kac gundur supurge ortada guya ben de supurcem

Temizlik için onbeş günde gelen bir yardımcım vardı ya liste yazıp evden kaçıyordum işte o var. Artık haftada bir gelicek.

Sahi napti o kadin bebişi gorunce sakliyordun ya gebeligini?

Kitapta mutlaka uyandırın diyor ben de kıyamıyorum yaw. Hem zaten büyüme hormonu da uykuda aktif oluyormus. Zaten zor uykuya dalıyor. Uyandırmayayım di mi. Böyle embesil Kafalı oldum çıktım işte.

Ya kuzum tracy hogg iyi hos da cocuk buyutmenin tek dogru kıstası o degil ki sen niye sartliyon ona kendini. Bilgisayar mi bu bebeler kod girip program kurasin. Uzun sure ac kalmiycaksa uyandrma tabi ki. Ilerde uyku sorunu yasarsa napcan bevekken iyi uyur buyudugunde habire uyanirsa uyku sorunu yasarsa üzülmez misin birak cocuk kendi uyusun uyabsin

Bizim her gunumuz oyle, aglamasini komsular babasina sikayet etmis annesi bakamiyor mu diye :KK43: heee bakamiuorum, zorla mi? Olmuyor beceremiyorum anne olmayi :KK43:

tovbe yarabbim millet el kadar bebeyi mi sikayet ediyor artik yuhh

Esim annesini arayip hatir sormami rica etti kp telefona cikarsa diye arayasim yok zira görüşmüyoruz konuşmuyoruz. Hayir kv ile de hukukumz yok aman aman ararm problem degl de dogumda hayırlı olsun dışında bi kere aramadi sormadi oglundan sorup ogreniyormus guya ya. Benden ziyade onun aramasi sormasi gerekmez miydi bu erkekler incelik hatir islerini niyeyse tek taraflı aliyor hep hee bi de bebeği gormeye davet etmemi de bekliyor. Beklerlermis anca herkes bekliyor valla
ay hic aranmayi haketmemisler ama esinin hatrina cekiliyor bazi seyler

Ay cok zor o is ya eller cok kipirdiyo bizmkinin

evet bu hafta gulmeye başladı bilincli yani sesimi taniyip bikac defa guldu sevisimde onu cok sekerler ya capkin gulusleri maşallah. Ablasinin sesini ve artik nasıl goruyorsa suretini takip ediyor baya baya. Tuhaf bideklde fark ettiğim bacakları ve yanaklarınn etlnmesi oldu bi anda oldu cunku bu. Bunca emme sıkıntısı icinde iyi geldi o farklilik şükür. Bence akıstan baska seyler daha etklio bunlarin sorunu gaz vae daha ilk cekiste gork gork dugumleniyor mide zaten ama yutma refleksleri mi mide asidi mi reflu mu neyse bisey o an bozuyor isi cgrndan cikiyor.
Benimki de abinin sesini ayri merak ediyor ama abi yok sayiyor onu. Denk getirirse vurmaya calisiyor.
Reflu oglumda vardi fiskirtip kusardi. Dr gunde 5 kere olmuyirsa idare edeceksin dedi kiz da fiskirtiyor. Yuttugu gaz dugumleniyor mideye kolay da cikmiyor. Artik dedigin gibi mide asidi gaz vs birsey rahatsiz ediyor. Bizim size gore daha az oluyor ama duzelecek bir sekilde. Kilo aliyorlar sagliklari yerinde.
Bugun hayal kurdum mersine denize gitmeyi fln :) gelirsek pamuk kuzularini gorurum diye sen geldin aklima

Kitapta mutlaka uyandırın diyor ben de kıyamıyorum yaw. Hem zaten büyüme hormonu da uykuda aktif oluyormus. Zaten zor uykuya dalıyor. Uyandırmayayım di mi. Böyle embesil Kafalı oldum çıktım işte.
kiz deme oyle kendine. Sanki hepimiz en dogrulari mi yapiyoruz yapa yapa ogreniyoruz. Zaten tek bir dogru yok ki bebek buyutme konusunda

komsu aradi ogleden sonra sana gelicem diye, hazirlik yapmayim diye geç soylemis
simdide gidip çocuklari getircem okuldan
uf bisey yapmadanda olurmuki yaa

ay hic aranmayi haketmemisler ama esinin hatrina cekiliyor bazi seyler

Benimki de abinin sesini ayri merak ediyor ama abi yok sayiyor onu. Denk getirirse vurmaya calisiyor.
Reflu oglumda vardi fiskirtip kusardi. Dr gunde 5 kere olmuyirsa idare edeceksin dedi kiz da fiskirtiyor. Yuttugu gaz dugumleniyor mideye kolay da cikmiyor. Artik dedigin gibi mide asidi gaz vs birsey rahatsiz ediyor. Bizim size gore daha az oluyor ama duzelecek bir sekilde. Kilo aliyorlar sagliklari yerinde.
Bugun hayal kurdum mersine denize gitmeyi fln :) gelirsek pamuk kuzularini gorurum diye sen geldin aklima

aradim ve rekor kırdık normalde bir dk bile konusanazdk 12 dk konustuk saka gibi:)) neyse esimin gonlu olsun bakalim. Buyuk kiz refluydu surekli fiskirtarak kusuyordy bes defa nerde her dakka kusmuk vb. Bunda fiskirtma yok kusuyot az az ama daha cok dugmuk gibi kitleniyor gazdan yutamio falan degisik versiyonda. Internette baktim bi degisik cesidi olablirmis bizim gibi 3 ve 4.haftada baslamis bu tarz sorunu olanlar hep bahsettkleri de tutuyor bizim yasadgmzla inşallah gecicidir diyorum mubarek cuma günü. Bu arada yolun cidden düşer de gelirsen muhakkak haberim olsun cok isterim görüşmeyi ben de inşallah;)

tabiki de uyandırma yazık yavrucağa..bnde uyandırmaya kalksam uyumaz ki..uykuda büyütüyor onları zaten anca dalıyorlar ve uyandıklarında acıkmış olup daha güzel emiyor bnmki

Bizim her gunumuz oyle, aglamasini komsular babasina sikayet etmis annesi bakamiyor mu diye :KK43: heee bakamiuorum, zorla mi? Olmuyor beceremiyorum anne olmayi :KK43:
Bazı bebekler öyle oluyo maalesef..benim 2 no oyleydi.komsular ne yapıyo ki bebeğe bu kadin diyorlarmış .sabahlara kadar aglardi.3.çocuktan vazgeçmiştim korkudan.ama simdi bicirbicir konuşan tatlı bi kız oldu.senin De gecicek bu günler.o zaman anneligin daha keyifli olacak.az sabir.

Merhaba burada yazilanlari okuyordum da bir konuda bilgi paylaşmak istedim.bebeğini besleyemedigini yazan bir anne olmuştu sütü yutamadigini agzindan burnundan geri cikardigini bos yere hava tuttuğunu yazmisti.sütünün hızlı aktığına baglamisti.bunun cok sebebi olabilir.aynı şey bende de olmuştu ama beni birisi uyarmisti bebeğimin burnu tikaliymis o yüzden beslenemiyor hatta agzi acil uyukluyordu.burun damlasi kullandim gerçekten bir hapsurdu burnunun içi temizlendi.rahatladi.tek kullanimlik burun damlalari var bebekler için öneririm.neyseki biz hastaneden cikmadan gaz damasi burun damlasi vitamin göbek bakim seti pisik kremi almistik.

Son düzenleme:
Esime kizdim.
Kv bebek odadan cikmiyor dedi ya bendn gazini cikarayim diye alip dedeye babanneye veriyor. Veresim yok kimseye dengesizlikse dengesizim geri icime sokasim var. Geldiler ilk 3 gun bn verdim kucaklarina. Artik kiskaniyorum. Lohusayim ben hala 40 cikmadi dedim. Cinnet geliyor arada. Oturdum cikolata yiyorum dunden beri. Kendimi tutmustum dogum olali. Ama annem bana bakiyordu. Ben acim saatlerdir yemek esimin gelisine gore hazirlaniyor.
Cok tahammulsuzum aslinda sorun olacak birsey yok.

aradim ve rekor kırdık normalde bir dk bile konusanazdk 12 dk konustuk saka gibi:)) neyse esimin gonlu olsun bakalim. Buyuk kiz refluydu surekli fiskirtarak kusuyordy bes defa nerde her dakka kusmuk vb. Bunda fiskirtma yok kusuyot az az ama daha cok dugmuk gibi kitleniyor gazdan yutamio falan degisik versiyonda. Internette baktim bi degisik cesidi olablirmis bizim gibi 3 ve 4.haftada baslamis bu tarz sorunu olanlar hep bahsettkleri de tutuyor bizim yasadgmzla inşallah gecicidir diyorum mubarek cuma günü. Bu arada yolun cidden düşer de gelirsen muhakkak haberim olsun cok isterim görüşmeyi ben de inşallah:KK66:
O kusmaya ragmen kilo alimi iyi olunca oglumda bir muhahele yapmamisti dr. Yani kriter kilo alip alamamasi. Senin kiz guzel kilo almstr ins

komsu aradi ogleden sonra sana gelicem diye, hazirlik yapmayim diye geç soylemis
simdide gidip çocuklari getircem okuldan
uf bisey yapmadanda olurmuki yaa

Olur yahu nıye olmasın boşver kadin ince düşünmüş avantajini kullan;) bana henüz gelen yok kirk ciksin diye bekliyolar herhalde mumkunse 140 cikmadan kimse gelmesn su halimizde ekstra göze nazara hic ihtiyacm yok

Bazı bebekler öyle oluyo maalesef..benim 2 no oyleydi.komsular ne yapıyo ki bebeğe bu kadin diyorlarmış .sabahlara kadar aglardi.3.çocuktan vazgeçmiştim korkudan.ama simdi bicirbicir konuşan tatlı bi kız oldu.senin De gecicek bu günler.o zaman anneligin daha keyifli olacak.az sabir.

biximki de tovbe edip bin kere bozanlara döndü:) ben de ikinci asla diyordum smdi de caresz kalınca ucuncu icin tovbe ediyom bazı bazi gerci gonlumde 4 cocuk var da bu beslnme sorunu saglik probleni olmasn tek buyuyolsr biseklde cocuk guzel her zorluga rağmen

Benim esim de iciyor ama balkonda icerde icmez asla. Onu da bıraksın diye uğraşıyorum sözü vardi guya

Kac gundur supurge ortada guya ben de supurcem

Sahi napti o kadin bebişi gorunce sakliyordun ya gebeligini?

Ya kuzum tracy hogg iyi hos da cocuk buyutmenin tek dogru kıstası o degil ki sen niye sartliyon ona kendini. Bilgisayar mi bu bebeler kod girip program kurasin. Uzun sure ac kalmiycaksa uyandrma tabi ki. Ilerde uyku sorunu yasarsa napcan bevekken iyi uyur buyudugunde habire uyanirsa uyku sorunu yasarsa üzülmez misin birak cocuk kendi uyusun uyabsin

tovbe yarabbim millet el kadar bebeyi mi sikayet ediyor artik yuhh
Odası var bir tane orada içiyor. El temizleme jeli almış iki sıkıp geliyor. Hoş bizim yanımıza çok fazla gelmiyor o yüzden pek karışmıyorum. Bebeğim mi oldu baba mı oldum adamın haberi yok. İş sigara bilgisayar oyunu. Bunlar öncelikli.
Kadın sevindim falan dedi. Eve ALINAN park yatağı puseti görünce anlamıştım falan dedi.
Herşeyi kitabına göre yapacam diye uğraşıyorum işte.

nasıl bir düşüncesizlik sizin rahat etmeniz gerekirken odaya tıkılıp kalmışsınız

Allah'tan babasıyla kardeşi gelmedi ama kendisi annesi yardımcı yetiyor zaten. Anneyle yardımcı balkonda içti ama kokuyu ben hep aldım. Eşim de evde odada içiyor zaten.

Odası var bir tane orada içiyor. El temizleme jeli almış iki sıkıp geliyor. Hoş bizim yanımıza çok fazla gelmiyor o yüzden pek karışmıyorum. Bebeğim mi oldu baba mı oldum adamın haberi yok. İş sigara bilgisayar oyunu. Bunlar öncelikli.
Kadın sevindim falan dedi. Eve ALINAN park yatağı puseti görünce anlamıştım falan dedi.
Herşeyi kitabına göre yapacam diye uğraşıyorum işte.
Esim aksam diyor ki besiktas maci var cocuklar 10da uyumus olsun. Sonra sitem edince de ben ilgili babayim vs. Hepsi bir garip bunlarin. Esini oyle ayri tutma surkli bir bahane bul yaniniza getir isin ucundan tuttur. Yoksa hic alisamaz babaliga. Alissa da ayni hepsi ama hic yoktan iyidir

Back
X