2015 Şubat Anneleri

Hic aglatmadan buyutmus sanirim kv cocuklarini. Bebek aglayinca gazi var diyorum ama oglumun her istegini yapti ben en ufak birsey desem agladi cocuk. Aglatmisim diye o da agliyor. Saka gibi. Herkes kendi evinde saglikla otursun bir arada cok zor alisik olmayana.

Kv gitti bu sabahh artık gerçek çekirdek aileyiz. Eşimi de göreve çağırmasalardı iyiydi...

Havaya bakın güneş sıcak ohh miss haydin dışarı...

Öyle, ancak camdan oarka bakıyorum... kızımla yalnızız tam kv gitti çekirdek aile kaldık diye sevinirken eşimi göreve çağırmışlar... inşallah akşama gelir, aramadı da haber vermek için

Kv gitti bu sabahh artık gerçek çekirdek aileyiz. Eşimi de göreve çağırmasalardı iyiydi...

Öyle, ancak camdan oarka bakıyorum... kızımla yalnızız tam kv gitti çekirdek aile kaldık diye sevinirken eşimi göreve çağırmışlar... inşallah akşama gelir, aramadı da haber vermek için
Bizimkiler de gitti. Cikarsin canim kendin bebek arabasina koy bebegi. Ben ikisiyle cikma plani yapiyorum. Yalniz her yonden daha iyi olcaz ins.

Benimki de utulemiyor. Utu yapmamak icin kazak giyer oldu. Hic gocunamam canim benim ne giyecegimi dusunen var mi. Ise basladigimda iki cocukla nasil yapacagimi dusunen olacak mi. En azindan kendine baksin herkes. Esler de cocuk gibi bakim beklemesin.
Keyfime duskunum belki ama oncelik cocuklarimda. Onlar da buyudugunde kendi isini keni yapmali asalak gibi olmasin kimse.
Sen calistigim gorunmuyor deme dik dur. Durusumuz etkiliyor herseyi

İsin ilginci erkekler çocuk gibi davranıp her islerini anneleri gibi eşlerine yaptırıyorlar da daha sonra anne rolünü iyice üstlenen eşten sıkılıyorlar istemiyorlar.bizi adim adim onlar bu hale getiriyor çalışsan da ayni çalışmasan da. Kimse kadın erkek eşitliği demesin valla eşitlik var diyip yine köle olan bizleriz.nerde kaldı eşitlik.bana kızabilirsiniz ama kadın erkek eşit değil kardeşim. Hem çalışıp hem bi ayağında bebe sallayıp çamaşırları asip utuluyorsan yemeği her zaman sen yapıyorsan yatağı sen duzeltiyorsan kimse bana eşitlikten bah-set-me-sin..
Valla çocuklar hep arada kayniyorlar.ya yemek ya temizlik mutlaka Bisey çıkıyor aralarda ilgileniyorum oynamak şöyle dursun.oğlum kendi kendine okumayı soktu sadece bi kere beraber kitap okuyabildik. O da 10 dk filandi.babasına desen surdan şuraya oku der çıkar gider çocuğun yanından. Ay ne bileyim konusturmayin beni bugün çok negatif enerji yukluyum..
Oğlumun ateşi hala düşmedi. Yatıyor. Hava çok güzel keşke dışarı cikabilseydik. Ben s hirsimi nerden cikaricam bilemedim bütün kapıları sildim,perdelere ve camlara geçmeyi planliyorum..

Uyku zamanını mı kaçırıyoruz diyorum.
Valla cemrenin bi zamanı düzeni yok. Bazen memede uyuyo, bazen gazını çıkarırken, bazen karnı doyduktan oyalanıp kendiliğinden dalıyo. Bilmiyorum ki ne zaman uyur bu çocuk. Banyodan sonra uyusada en fazla bi saat, Derin uyumadı şimdiye kadar hiç. O yüzden gündüz yıkamayı tercih ediyorum ;)

Bebek var bunlar zaten ev hapsinde,zaten disari cikma haklari yok,zaten baska bi planlari olamaz ya da bizden baskasi ne diye onlara gitsin sadece biz akil ederiz cat kapi gitmeyi ve o kapi nasilsa acilir diyen zihniyet en yakinimiz akrabamizda olsaniz Allah top etsin emi!

İsin ilginci erkekler çocuk gibi davranıp her islerini anneleri gibi eşlerine yaptırıyorlar da daha sonra anne rolünü iyice üstlenen eşten sıkılıyorlar istemiyorlar.bizi adim adim onlar bu hale getiriyor çalışsan da ayni çalışmasan da. Kimse kadın erkek eşitliği demesin valla eşitlik var diyip yine köle olan bizleriz.nerde kaldı eşitlik.bana kızabilirsiniz ama kadın erkek eşit değil kardeşim. Hem çalışıp hem bi ayağında bebe sallayıp çamaşırları asip utuluyorsan yemeği her zaman sen yapıyorsan yatağı sen duzeltiyorsan kimse bana eşitlikten bah-set-me-sin..
Valla çocuklar hep arada kayniyorlar.ya yemek ya temizlik mutlaka Bisey çıkıyor aralarda ilgileniyorum oynamak şöyle dursun.oğlum kendi kendine okumayı soktu sadece bi kere beraber kitap okuyabildik. O da 10 dk filandi.babasına desen surdan şuraya oku der çıkar gider çocuğun yanından. Ay ne bileyim konusturmayin beni bugün çok negatif enerji yukluyum..
Oğlumun ateşi hala düşmedi. Yatıyor. Hava çok güzel keşke dışarı cikabilseydik. Ben s hirsimi nerden cikaricam bilemedim bütün kapıları sildim,perdelere ve camlara geçmeyi planliyorum..
Bunun tek sorumlusu yine biz kadinlariz yani anneler. Kim ne derse desin cocugun egitiminde en buyuk rol annenin. anneler ogullarini padisah gibi yetistirirse o erkek eşine yardim eder mi hic sence? Cayinin sekerini karistiran anne gordum ben ya. Kizlara gelince onlar ogrenmeli ama kucuklukten. Uyuz oluyorum bu zihniyete.

Oglum olursa asla oyle yetistirmeyecegim. Mesela kayinvalidemin o konuda hakkini hic yiyemem esimi oyle yetistirmis ki ben bilmem asla onun ardini topladigimi. Azicik hasta olsam evin tum isini ustlenir, hamileligim biyunca ben calismadim o calistigi halde elimi tek bi ise surmedim yemek yapmaktan baska. Tabiiki icindeki merhamet de onemli yatkinlik da onemli ama annesi oyle yetistirmese asla yapmazdi bence bunlari.

bu saatten sonra kocalari degistirmek belki zor ama bence sesini cikar ezdirme kendini en azindan bunu gorsun belki biraz anlar. Uc cocuga bakip bi de ev isleriyle ugras yeri gelince ise git. Super kahraman olsa dayanamaz be.

Bugün 43. gün ve hala lekelenme devam ediyo hatta kırmızı rengi taze kan gibi.. Normal mi acep,40 sonu kanaması falan mı?? Yarın kontrole gidicem gerçi bakalım son durumumuz ne..
Merhaba, 40 günden fazla sürdü benimki oğlum iki aylık olacak hala yorulduğumda tekrar başlıyor ev iş misafir derken koşuyorum sağa sola bi bakıyorum bir iki damla gelmiş puf.

Merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir yeni doğum yapanlar hayırlı uğurlu olsun gözünüz Aydın...
Giremiyorum gelen giden, ev iş çoluk çoçuk zor ya kafa kalmıyor bende.. Oğluşum iyi biraz nezle oldu kontrolde doktor deniz suyu verdi şükür öyle ciddi bişeyi yok iki aylık olacağız ama maşallah çok çabuk toparlandı tosun oldu kuzum :)

Canım çok sağol, adımız bi kere anne olmuş her tarafa yetişmek zorunda hissediyorum kendimi.çalışıyorken de boyleydim yemekleri geceden filan yapar koyardim saat 10da evi viledaladigim çok olmuştur simdi evdeyim elime bakan çok,daha fazla arttı sorumluluklar işler.bak bizim evde değilsin ama görüyor gibisin su yogunluguma rağmen eşime asla utusuz Bisey giydirmem hatta ise gitmeden önce taze taze olsun diye tekrardan utulerim giydiririm gomleklerini o ise eve gelince tikistirip kenara koyar gömleğini sanki hic utulenmemis gibi olur çıkar bir isi günde kaç kere yapıyorum tarifi yok hakli olarak bunaliyorum oyuncakları topluyorum tekrardan dağılıyor hemen her gün çamaşır yikiyorim yikamasam katlayıp yerlestiriyorum çıkınca 2-3 makina çıkıyor cildirmamak elde değil eşim dun gece yine trip yaptı aptal gibi konuştum onunla ben de aslında hic konusmicaktim gunduz gezdi tozdu bi kere merak edip aramadi bizi gece beşine konusuyorsam.sonra da tavır yaptı iste eşimle aramiz boyle kotu olunca iyice bunaliyorum bazen boyle yuksek bi yerden kendimi birakiveresim geliyor ben ne için kimin için bu kadar ugrasiyorim azıcık insaf ya.
Bir taraf verici olunca maalesef diğer taraf hep almak istiyor. Hasta olsak bile bakmazlar o yuzden sen kendine dikkat et canım multivitamin falan al. Üç tane bebişin var eşinle birlikte dört senin işin bizimkinden çok daha fazla. Şimdiye kadar yardım etmeyen şimdiden sonra da etmez onları öyle kabul edip kendimizi güçlü tutalım.

Neresinden sizdiriyor.benim bebegim bi ciş yapıyor taa böbreklerinden çıkıyor Nasil yapıyor hala cozemedim bezi de yeni bağlamış oluyorum genelde ama oluyor.prima kullaniyordjm yeşil olandan beyazı hoşuma gitmedi kızımı da oğlumu da yeşil primayla buyuttim ama bebisin altı pisik olmuştu uzun sure geçmedi ben de bezden iskillendim huggiesin kızlar için olanı var onu kullanıyorum su an..
Huggies den memnun musun? Prima premium care beyaz kullanıyorum ama poposu hep kırmızı bebişin. Bez değiştireyim diyorum ben de.

Valla cemrenin bi zamanı düzeni yok. Bazen memede uyuyo, bazen gazını çıkarırken, bazen karnı doyduktan oyalanıp kendiliğinden dalıyo. Bilmiyorum ki ne zaman uyur bu çocuk. Banyodan sonra uyusada en fazla bi saat, Derin uyumadı şimdiye kadar hiç. O yüzden gündüz yıkamayı tercih ediyorum :KK66:
Rutin yapıyoruz şimdi easy sistemi önce besle sonra aktivite yap sonra uyut o uyurken zaman sana kalsın. Besleme 45 dakika aktivite 45 dakika uyutma 1.5 saat arada üç saat oluyor hep.

Merhaba, 40 günden fazla sürdü benimki oğlum iki aylık olacak hala yorulduğumda tekrar başlıyor ev iş misafir derken koşuyorum sağa sola bi bakıyorum bir iki damla gelmiş puf.
Benim de bugun arttı sanki. Dün çok yorulmuştum ondan mı oldu bilemedim. Bir iki damladan fazla. Acaba regli mi oluyorum. Olunur mu elli günde?

Bunun tek sorumlusu yine biz kadinlariz yani anneler. Kim ne derse desin cocugun egitiminde en buyuk rol annenin. anneler ogullarini padisah gibi yetistirirse o erkek eşine yardim eder mi hic sence? Cayinin sekerini karistiran anne gordum ben ya. Kizlara gelince onlar ogrenmeli ama kucuklukten. Uyuz oluyorum bu zihniyete.

Oglum olursa asla oyle yetistirmeyecegim. Mesela kayinvalidemin o konuda hakkini hic yiyemem esimi oyle yetistirmis ki ben bilmem asla onun ardini topladigimi. Azicik hasta olsam evin tum isini ustlenir, hamileligim biyunca ben calismadim o calistigi halde elimi tek bi ise surmedim yemek yapmaktan baska. Tabiiki icindeki merhamet de onemli yatkinlik da onemli ama annesi oyle yetistirmese asla yapmazdi bence bunlari.

bu saatten sonra kocalari degistirmek belki zor ama bence sesini cikar ezdirme kendini en azindan bunu gorsun belki biraz anlar. Uc cocuga bakip bi de ev isleriyle ugras yeri gelince ise git. Super kahraman olsa dayanamaz be.

Çok haklisin bizlere çok görev düşüyor. Önce sevgiyi merhameti vicdanlı olmayı aşılamak lazim çocuklara.. Kiz çocuk olsun da bize hizmet etsin diye düşünenler dahi var.ne yazık ki boyle insanlar var..ne güzel esin yardim etmiş sana,Allah da onun isini rast getirir ama biliyor musun, ufacık bi çorap toplama bile çok zoruma giderdi benim yere eğilmek filan özellikle son aylarda,ama çamaşırlar corsplar hep yerlerde gezdi kaç kere soylememe rağmen.ufak şeyler bunlar yapsam olmem yapsam kirilmam ama bi jest yapıp tam tersi olsa çok minnettar olurdum,hoşnut olurdum.olsun.bak herşey gelip geçiyor.birkaç ay önce yerlerimizden dogrulamazken şimdi her işimizi yapabilecek hale geldik.bebekler büyüdükçe laftan anladikca daha da rahat edeceğiz..
37. Haftamda doktora gittiğimizde doktor raporu kast ederek çalışıyor musun rapor yaziyim mi sana dedi.evet dedim ben de.eşim de diyor ki pek de çalışıyor sayılmaz aslında ama.. Şaka gibi. Evet doğru bazen ise gitmediğim zamanlar oluyordu.o gün de mesela temizlik günü yapıyordum kendime bütün evi bastan aşağı temizliyordum.yani yine kendine zaman ayırma yok.kizima hamileyken doğum yaptığım haftaya kadar çalıştım.bu hamileligimde de 6-7 aylıkken filan islerimiz çok yoğundu bi aralar gece 2ye kadar calisiyorduk,ama ben saat 19dan sonra bi saatliğine eve gidiyordum hem çocuklara bakmak için hem de yemek yemek ve eşime de yemek getirmek için.o bile gözlerine batmış biliyor musun.annesi dedi ki oglan ne zor şartlar altında çalışıyor sen biliyor musun yoruluyor diyor :KK57: biliyorum anne ben de çalışıyorum ya dedim sen eve gidiyorsun ama diyor.. Boyle söze sen olsan ne derdin soylesene :KK51:

Bebek var bunlar zaten ev hapsinde,zaten disari cikma haklari yok,zaten baska bi planlari olamaz ya da bizden baskasi ne diye onlara gitsin sadece biz akil ederiz cat kapi gitmeyi ve o kapi nasilsa acilir diyen zihniyet en yakinimiz akrabamizda olsaniz Allah top etsin emi!

Oofff offf :KK14:

Benim de bugun arttı sanki. Dün çok yorulmuştum ondan mı oldu bilemedim. Bir iki damladan fazla. Acaba regli mi oluyorum. Olunur mu elli günde?
Bilmem ki, benim ilk doğumda kanama az sürdü hemen ertesi ay regl olmuştum bunda 40 günden fazla sürdü ne zaman olurum bende merak ediyorum

Canım sıkılıyor son zamanlarda artık daral geldi, hayırlısıyla Tama manasıyla düzelseydi uykumuz falan iyi olacaktı :(

Çok haklisin bizlere çok görev düşüyor. Önce sevgiyi merhameti vicdanlı olmayı aşılamak lazim çocuklara.. Kiz çocuk olsun da bize hizmet etsin diye düşünenler dahi var.ne yazık ki boyle insanlar var..ne güzel esin yardim etmiş sana,Allah da onun isini rast getirir ama biliyor musun, ufacık bi çorap toplama bile çok zoruma giderdi benim yere eğilmek filan özellikle son aylarda,ama çamaşırlar corsplar hep yerlerde gezdi kaç kere soylememe rağmen.ufak şeyler bunlar yapsam olmem yapsam kirilmam ama bi jest yapıp tam tersi olsa çok minnettar olurdum,hoşnut olurdum.olsun.bak herşey gelip geçiyor.birkaç ay önce yerlerimizden dogrulamazken şimdi her işimizi yapabilecek hale geldik.bebekler büyüdükçe laftan anladikca daha da rahat edeceğiz..
37. Haftamda doktora gittiğimizde doktor raporu kast ederek çalışıyor musun rapor yaziyim mi sana dedi.evet dedim ben de.eşim de diyor ki pek de çalışıyor sayılmaz aslında ama.. Şaka gibi. Evet doğru bazen ise gitmediğim zamanlar oluyordu.o gün de mesela temizlik günü yapıyordum kendime bütün evi bastan aşağı temizliyordum.yani yine kendine zaman ayırma yok.kizima hamileyken doğum yaptığım haftaya kadar çalıştım.bu hamileligimde de 6-7 aylıkken filan islerimiz çok yoğundu bi aralar gece 2ye kadar calisiyorduk,ama ben saat 19dan sonra bi saatliğine eve gidiyordum hem çocuklara bakmak için hem de yemek yemek ve eşime de yemek getirmek için.o bile gözlerine batmış biliyor musun.annesi dedi ki oglan ne zor şartlar altında çalışıyor sen biliyor musun yoruluyor diyor :KK57: biliyorum anne ben de çalışıyorum ya dedim sen eve gidiyorsun ama diyor.. Boyle söze sen olsan ne derdin soylesene :KK51:
Iste sana bunu diyen anneden baska nasil bir evlat cikar ki. Ama esin de cok acimasizmis nolur kusuruma bakma ama :( o kadar da acimaz mi bi insan karisina yani.. sen iyi dayaniyormussun cidden ben olsam gercekten katlanamazdim.

Bi de calismasan ne olurdu yine hakli mi cikaracakti yani. Sirf dokuz ay o hamilelik surecini gecirdigimiz icin bile bence her seyi hakediyoruz kusurabakmasinlar. Ay valla sinirlendim ciddi ciddi. anlatsana karsina alip duzgunce. Hic mi merhameti yok yani? Ne guzel sadece calisiyorum de siyril isin icinden aanki sen tek basina yaptin o cocuklari..

Gercekten erkek cocuklarini cok iyi yetistirmemiz lazim bu toplumda..

Bizimkiler de gitti. Cikarsin canim kendin bebek arabasina koy bebegi. Ben ikisiyle cikma plani yapiyorum. Yalniz her yonden daha iyi olcaz ins.

Havam kaçtı ki...eşim eve gelecekti güya işte göreve çağırdılar kaç zaman oldu alışamadım ani gidişlerine. Keyfim kaçıyor... gerçi bekliyordum bugün çağırılmasıni da.
inşallah canım ben de öyle olacağına inanıyorum. Sabah mutfağımı yola soktum birazcık benim mutfağım olmaktan çıkmış almış başını gitmişmiş...

Back
X