2015 Şubat Anneleri

Sezeryanda daha erken bitiyo kanama demişlerdi. Ped kullanmaktan bıktım valla. Emzirirken adet görmeyenlerden olamıycam galiba.
Benim 5.gün kesilmişti,dedim ne çabuk bitti.. Aradan 5 gün geçti tekrar başladı,dr uma sordum normal dedi.. Taze kan geliyo bazen,bazen gelmiyo,uyuz bi durum işte..

Merhaba ey yaşayan insanlar. Arafta kalmış yasam belirtilerini yitirmis bir insan evladindan selam olsun.
iki gündür ne yerdeyim ne gökte. Nasıl bir imtihanim varmis evlatlarimla yarabbim artik gercekten kendimi cezalandırılmis lanetlnmis hissetmeye basladım. Tam biseyler kötünün iyisi formunda sukredecek hale geliyor derken akabinde sert bir darbe alıyorum. Pazar günü nisbeten az öz kivamda ara ara emiyordu arada cozutsa da buna şükür diyordum. Dün sabah ezanindan sonra kıyamete döndü Hersey. Yine hic bisekilde emziremedim feryat ciglik. Acliktan katildi memeye saldıriyor ama bir yutkunmayla cocuga zehir enjekte etmisim gibi geri atip kendini basbas bagriyor. Saatlerce mucadele aglama ciglik bitmeyen gaz mi kolik mi ne zikkimsa krizler krizler. Kollarimda bedenmde ruhumda derman kalmadi uyumuyot da biberon da almadi hiç. Sut sag sag o da gelmez oldu pompaya halbuki sut var biliyorum. Aksam oldu buyuk kizim geldi o arada bebek uyumustu iki dakka kizimin gonlu olsun diye kapida karsilayayim dedim. Daha kizima hosgeldin derken ufaklik basti yine feryadi yine savas onunla. BUyugum hayal kırıklığı icinde kaldi hadi gidin yemek alin dedm yoldan geri dondurmus babasini bir kriz kiyamet de ondan annemi isterim diye:KK43: alenen keske bebek olmasaydi aramiza girmezdi demeye basladi yavrum. Dun kucumen o kadar feci agladi o kadar yordu ki beni sinirlerim bosaldi agla agla. Butyn gun memeler fora pompa elimde besleyemiyorum agliyor. Biberon da almiyo uyuyamiyor da kabus ya anlatamam uykuluyken de emme istegi yok nasil cocuk bu tum yollardan kollarimi bagliyor. Sonunda ac ac sızdi gece ben onla bogusrken garibim obur yavrum kendi kendine yemeğni yedi azcik baktı ne ana ne baba var meydanda. Eşim de saolsun böyle kriz durumlarnda sinirleri bbozulunca uyuma tepkisi (!) Verdigi icin obur yavrum hepten öksüz kaldi. Icim kiyildi ona da agladim durdum erkenden gitti yatti cocugum kalbi kırık bir saniye bile bakip ilgilenemedm onunla ya. Gece Az bisey de olsa emdi sukur secdesi yapcaktim nerdeyse . Sabah oldu yine fredinin kabusu. Tam kizimin gonlunu alayım okula ben hazrlayim dedim bastı feryadi ufaklik. Buyugum de kaldi oyle melul melul o da başladı ariza cikarmaya:KK43: sabah beri yine uğraşıyorum yine ayniyiz. Çıplak soyuyorum kizi ben de soyunup tentene temas yapiyorum arkada kolik muzigi saçma sapan bin sekle giriyorum. iki yudum emdi emmedi mechul basiyo yaygarayi zor uyuttum korkudan ölüyorum su an ya uyanrsa diye. Bu arada alerjiden şüphem artti zeytin ekmek dışında yiyecegm kalmadi. Dun ac yattik zaten kim Bulmus da yemis yemegi. Allahim nolur bu kabus bitsin nolur gucum sabrim kalmadi:KK43:((
Günde kaç kez kaka yapıyor bazı bebekler dört dakika emiyormuş ama doyuyırmuş belki de Öyledir. Bir de laktoz intoleransı olması için yeşil kala yapması lazım. Çıplak üşüyor olabilir mi bebiş? Acı elma yağı alıp topuklarına masaj yapmayı denedin mi gaz için? Son olarak beş dakikada gazını çıkarıyor ama Dr üzerinde kanıtlanmış bir sonuc yok diyince kullanmayı Bıraktığım muskat I önerebilirim. Beş dakikada bebişin gazını çıkartıyor.

Günde kaç kez kaka yapıyor bazı bebekler dört dakika emiyormuş ama doyuyırmuş belki de Öyledir. Bir de laktoz intoleransı olması için yeşil kala yapması lazım. Çıplak üşüyor olabilir mi bebiş? Acı elma yağı alıp topuklarına masaj yapmayı denedin mi gaz için? Son olarak beş dakikada gazını çıkarıyor ama Dr üzerinde kanıtlanmış bir sonuc yok diyince kullanmayı Bıraktığım muskat I önerebilirim. Beş dakikada bebişin gazını çıkartıyor.
Alttan mi cikariyor gazi muskat

Benim 5.gün kesilmişti,dedim ne çabuk bitti.. Aradan 5 gün geçti tekrar başladı,dr uma sordum normal dedi.. Taze kan geliyo bazen,bazen gelmiyo,uyuz bi durum işte..
12.gün kesildi benimkide ama sadece bi gün. Dedğin gbi arada taze kan geliyo. Bide bi ara sanki adet oldum öyle bi yoğunluk vardı 1 hafta sürdü.

Bu arada dun gogusler bos gibiydi pompaya sol memeden hiç sut cikmadi dedm aha sut de gitti bravo. Emziren anneler diye bi grup var facede. Bu isin deneyimlsi bilgilisi cok orda. Ordan medet umdum gebelde tazyikten yutamama buna refleks gelistrmstr dediler. Hayir sagiyorum sut yok cocuk aliyor boguluo gibi hareketleri aninda hava yutup gaz dugumlenisi. Sanki yutagina findik kacmis gibi inmio aşağıya. Her yudumda her dakka gaz mi olur yarabbm. Makineyle sagma elle sag dediler ben onu Bilemiyormusum saolsunlar o gruptan ogrettiler. Hakkaten inanilmaz tazyikli cikti sut dun gece sastim kaldim. Pompanin cikaramadigi sutu bardaga sagdim. Fakat biraz sag tazygi al dediler sag sag hala tazyikli ne gıcık istir. Bir de inek sagar gibi kendimi sagmak cikti az yüküm var ya. Gece onun uzerne emebldi belki dedm careyse sagarm ama bugun de aynen sagdim onden yine tikaniyor cekip itiyor. bir acayip is. Hem tazyik hem tazyige gelistrdigi refleks hem de dehset bir gaz kolik problemi birlikte seyrediyor gibi. Dunden onceki aksam mantı yemistik yogurt şüpheli listesinde oldugundan alerjiden de iyice suphe etmye basladim. Ikinci defa boyle cok bilinmeyenli bi denklemin caresz oznesi olmak korkunç bir duygu. Guya gaz ilaci da veriyoruz hersey hala moktan. Gidip balkondan atasim var kendimi. :KK43:
Elle nasıl sağılıyormuş? Süt ürünleri yeme bir süre bakalım canım.

Tüm bunlari yeniden yasarim korkusuna bidaha anne olmayi hic dusunmuyordum. Rabbim ihsan etti hediye gonderdi süpriz meleğimizi tevekkul ettim sukrettm vardir hayir dedim. Hep aynı olcak degil ya! Simdi dönüp halime bakiyorum hersey daha zor daha beter. Iki evladim var ıkisine de merhem olamıyorum bu sekilde nereye kadar dayanablirm.hic bilmiyorum. Nolur allah rizasi icin bize dua edin.
Bugün bir dışarı çıkıp dolaşsan ne dersin canım? Ikisini de al madoya gidip biraz hava alın Mersin'de hava da Güzeldir şimdi.

Canimbn rezeneyi cok iciyorum. Gunde 4-5 bardak icerim. Isirgani gunde 1 bardak iciyorum o da aklima gelirse.hepsini ayni gun yapmamak lazim diye biliyorum canim
Rezeneyi ben de artırayım o zaman. Iyice karman çorman yaptım herşeyi. Bugün de incir Havuç kürüne başladım.

Canim benim yaa dualarimiz seninle ins bir an once cozulur bu sorunlar biberon almiyo mu acaba sutunu mu begenmiyo mu ne bilim bazilarinin sutu aci olurmus...

Biberonu da aynı yapıyor onu da yukarıya tattan ziyade yutmakla o an problemi. Biberonu 14 günde 3 kez kabul ettirebilirsiniz 30 402 den fazlası hiç aalmadı. Sütun açıklığı olsa arada emdikten etmezdi diyorum sadece bunda da alerji varsa bişeyler sütle de dokunuyor olabilir çünkü bazı günler bütün gün bu kriz bazen daha aralıklı. Dün için de teşekkür ederim cnm

Canim bence derdi gaz senin bebegin. Gazin ustune git. Emmeye baslayinca sindirim sistemi hareketlenirmis gazi olan bebek bu hareketle agri aci hissed
ermis memeden cekilirmis. Hatta aciyi emmekle birlestirip memeye tepku gosterirmis. O arada hizli gelen sutu de tutamiyor geri attigi icin kendinu. Gazi olduginda hep meme araniyor rahatlicam diye ama daha beter kisir dongu. Ailecek alerjiksiniz anladigim kadariyla bebeginde de olabilir. Buyukte derdinizden anlayan dr kimdi ona bir danis bence.
Allah yardimcin olsun. En cok buyugun haline uzuldum ilgisiz boynu bukuk kaliyorlar

Ah o gaz nasıl bir gaz anatomik yapısı mi sıkıntılı acaba bu kadar seri ve çabuk gaz olmasi tuhaf dil mi çıkmıyor bi de ne yaparsan yap. Ilan da veriyor masaj da yapıyorum nafile. Malesef büyüktü derdimiz burda anlayan çıkmadı hep istanbula taşınıp sürmüştür hoş uzaktan uzağa o da care olmuyo. Zaten alerjisi onun net bi şablonu yok dolar da biyere kadar götürüyor. Büyüğüme içim gidiyor içim :(

Günde kaç kez kaka yapıyor bazı bebekler dört dakika emiyormuş ama doyuyırmuş belki de Öyledir. Bir de laktoz intoleransı olması için yeşil ka

la yapması lazım. Çıplak üşüyor olabilir mi bebiş? Acı elma yağı alıp topuklarına masaj yapmayı denedin mi gaz için? Son olarak beş dakikada gazını çıkarıyor ama Dr üzerinde kanıtlanmış bir sonuc yok diyince kullanmayı Bıraktığım muskat I önerebilirim. Beş dakikada bebişin gazını çıkartıyor.

Yeşil değil kazası sarı. Normalde günde iki yapardı şimdi onu da zor yapıyor her bende lekelere şeklinde az az portal çıkartıyor günde bir normal kaka az miktarda oluyor. Tenten teması iyidir yapıyorum klimalı son ısıda açıp iyice ısıtıyor ortamı. Meme reddine geri döndürme faydası çökmüş bu refleksi kırmak için deniyorum onu üstüne battaniye atıyorum usulca olursa. Müsait biri daha dedi bugün alırsam ama ağızdan çıkarıyorlar fayda eder bize alttan değil sorun yatakta düğümlendi gazdan.

canim sana bahsettigim dr döndü bi sor istersen, ben biluyorum o dr u demistin ya hani
goren dr da biseye yaramadi bide onu dene
tazikli sutun çareside olurmuki bilemedimki

keske yakin olsak sut kardes olurdu bizim bebeler valla severek emzirridim yavrunu
Allah yardimcin olsun insallah

Canım benim çok öncesinde teşekkür ederim amiin ama ben lüzumu kendimi besleyebilmek istiyorum:(

Allah yardimciniz olsun. Ins en kisa zamanda her sey düzene girer

AllAh razı olsun canim

Allah yardımcın olsun canım,tez zamanda istediğin gibi olur her şey inşallah..

Amin canım inşallah

Elle nasıl sağılıyormuş? Süt ürünleri yeme bir süre bakalım canım.

Bu kahve kısım var ya alttan üstten orayı başarı sıktır zaten içinde bile gibi bişeyler gelcek eline. Alttan üstten vakum yapar gibi çek bırak yap şu bardağın içine sağ. Pompadan iyi çıkıyorum ki benim pompa çok iyi bir marka güya. Meral diyordu damarı buldun mu çok kolay hakkaten öyle

Bugün bir dışarı çıkıp dolaşsan ne dersin canım? Ikisini de al madoya gidip biraz hava alın Mersin'de hava da Güzeldir şimdi.

Öf bu tableti otomatik düzeltme zikkimi sinir ediyor saçma sapan yazıyorum kusura bakmayın. Litchi dışarı çıkmayı çok isterdim tuvalete gidemiyorum ki ağlayan başlayınca. Uyumuyor da o fena. Ilk defa bir saattir uyudu da bi nefes aldım girebilir foruma uyanmak başa sarcak diye korkuyorum valla nerde kalmış Mado ah ah

Bebişi OTematik sallayan bişey almam lazım uygun fiyatlı. Sürekli sallayıp sakinleştirici diye derman kalmadi var mı öneriniz?

Canım benim çok öncesinde teşekkür ederim amiin ama ben lüzumu kendimi besleyebilmek istiyorum:KK43:

AllAh razı olsun canim

Amin canım inşallah

Bu kahve kısım var ya alttan üstten orayı başarı sıktır zaten içinde bile gibi bişeyler gelcek eline. Alttan üstten vakum yapar gibi çek bırak yap şu bardağın içine sağ. Pompadan iyi çıkıyorum ki benim pompa çok iyi bir marka güya. Meral diyordu damarı buldun mu çok kolay hakkaten öyle
Ben bilye de bulmuyorum nerdeymis kiz.ben daha yukrdan bastiriyirdum.bi kere geldimi zaten sut orayi birakmiycsn sag dyur.anliyorum cnm da anne yuregi cocugun ac kalmasina nasil dayanir.allah yardimcin olsun inan hep aklima geliyorsun dua ediyorum sizin icun.keske elimden baska busey gelse

Back
X