2015 Şubat Anneleri

Iyi geliyo gercekten canim calismak tavsiye ederim

Sen gercekten herseyi yapmissin aklima gelmiyo ki baska bisey. Buhar makinasi falan ise yarayabilir mi ki? Mevsimsel gibi gercekten. Duru da basladi dun oksuruk burun akintisi tekrar. Cok az durdu saglam yine basladi. Bi de bana tepki mi bilmiyorum hic uyumak istemiyo:KK43:
doktor allerjik dedi zaten şu an çok önemli bi durum da gözükmüyo dedi.
evin içinde çamaşır kurutmayın başka odada da olsa dedi.
ben kışın diğer odada kurutuyorum kapısını kapatıp canı açıp. çünkü kışın burda dışarda kurumaz zor. ama havalar ısınıyor zaten şimdiden sonra dışarı asıcam.

ilk kez dün gece öksürmedi. ama dediğin gibi bizimki de dikti ayağa beni saat 2den 4 e kadar salladım yerine koyduğum an kıyamet koptu. acaba bizimkilerin şu ata burçlarla ilgili bişeyleri mi oluyo yıldızlarda aklıma başka bişey gelmiyo :D

Duru kuşuma da kıyamam :( öksürük olmasa burun akıntısı iyi aslında işte genzine akmazdı :/

Masalla Begusume:)

Su alerji ne sinir bisey. Tam bi caresi de yok hayat kalitesini de etkiliyo
sağol teyzesi :)

evet ciddi bi durum değil belki hani çok ileri düzeyde olmayınca. ama dediğin gibi hayat kalitesini düşürüyo. benim vardı zaten hafiften ama doğumdan sonra hortladı biliyosum. ilaç kullanıyorum hala dirt beş günde bir. yine bu iyi ilk aylar her gün ilaç içmezsem anında şişiyordum.
cidden çok zor bizim genlerde de var çok. ala ala da bunu aldı genlerden Begüm yazık :(

günaydın kızlar.
gün bana pek aymadı bugün ama :/
gece bişey oldu bu kıza uykusunu tamamen almış gibi uyandu 2de. 4 e kadar onunla uğraştım. ortamıza koyuyorum olmuyo, yatağına zaten asla bırakamıyorum kıyamet kopuyo, sallıyorum uyuyo yerine koyunca yine kıyametler..

napayım dedim en son gecenin körü salona gidip oyun mu oynatayım.. babaaı da uyandı sallayayım ben dedi istemedim zaten uykum kaçmış ve çok sinirliydim o an.

aşı huysuzluğu desem değil gayet keyfi yerinde. ama sallanmak istiyo prenses. illa ayağımda duracak. yemin ediyorum bacağım ağırdı gece artık :(

şimdi yine uyandı sallıyorum uyudu neyseki. yerine koyunca inşallah uyanmaz :(

teşekkür ederim canım. bende her yıl bi pasta kesmek isterim mutlaka fotoğraf çekmek için. anı olsun diye. ama büyüsün biraz anlasın o zaman kendi ister zaten yaparım. ama cidden zor evde. temizle hazırlık yap koştur bi de bitince temizle. puff :KK57:

diğer mevzuya gelince dediğin gibi bebeğin yapısından tamamen. her yetişkin nasıl aynı değilse bebeklerin de karakterleri değişik.

benim be diğer kızların yine bi derece iyi uyku konusunda özellikle ama sen gerçekten çok çektin. yeni nesil bebeler öyle çok sakin olmuyo tam akıllı bıdık hepsi. zaten istemem öyle sap gibi dursun. az karıştırmalı yaramazlık yapmalı keşfetmeli.

ama tabii seninki bi nebze daha fazla olduğu için çok yoruldun. hani uyku problemi olur ama başka şeyleri daha rahattır. mesela Begüm de uyku sorunu yaşıyo ve evde çok yaramaz ama mesela dışarı çıktık mı mutlu oluyo duruyo. yine zapdetmek zor ama huysuz değil. zaten olay o huysuz olmasın da karıştırsın yaramazlık yapsın başedilir bi şekilde.

huysuzluktan kastım da hani sürekli ağlaması mızmız olması.
büyüdükçe peşinden çok koşmak gerekiyo ondan zorlaşıyo demiştim ama sen haklısın küçükken derdini de anlamıyorsun. daha hassas daha zor bakması şimdi hele ilk üç ayı düşününce daha da hak verdim sana :/

beni artık bütün forum anlamıştır en mızmız çocuk ilan ettim benimkini. neyse ki işe geliyorum da azıcık uzak kalmak iyi geliyor psikolojik olarak. annem de diyor hazır burdayım ikinciyi yap. dedim kamera şakası herhalde. durumumu görmüyor gibi sanki. Allah olmayana versin diyorum. beratın kucukluk esyalarını bile vercem. gorunce psikolojim bozuluyor.

Günaydın kızlar bi sorum var. Tuna bize vuruyor. Kızgın. Çok sinirli. Kızdığı şeye de vuruyor onu anlıyorum ama mesela benim kucağımdayken durup dururken vuruyor. Bunu nasıl engellerim?

beni artık bütün forum anlamıştır en mızmız çocuk ilan ettim benimkini. neyse ki işe geliyorum da azıcık uzak kalmak iyi geliyor psikolojik olarak. annem de diyor hazır burdayım ikinciyi yap. dedim kamera şakası herhalde. durumumu görmüyor gibi sanki. Allah olmayana versin diyorum. beratın kucukluk esyalarını bile vercem. gorunce psikolojim bozuluyor.
Benüm tüm hayatımı silesim var. O kadar bozuluyor psikolojim. Hafıza kaybı yaşasam yada belki ilerde alzaymır olurum oh iyi :D

Günaydın kızlar bi sorum var. Tuna bize vuruyor. Kızgın. Çok sinirli. Kızdığı şeye de vuruyor onu anlıyorum ama mesela benim kucağımdayken durup dururken vuruyor. Bunu nasıl engellerim?
Beratta bize vuruyor bazen canım eli de ağır acıtıyor :) ben cici cici dedikçe daha hızlı vuruyor geçicidir bence canım beratta bişeye sinirlendiğinde ve istediği olmayınca otururken öne doğru eğilip kafayı yere vuruyor hızla çok tehlikeli ya :(

aynı canım hepsi bizimki de bi dediğini verme sinirden kıpkırmızı oluo sağa sola atıyo kendini. gören bişi yaptım zannedecek yani. elimden geldiğince istediğini yapıyorum. vermemem gereken bişeyse de verip hemen başka bişeye dikkatini çekip çaktırmadan alıorum. yoksa unutmuyor bağırdıkça bağırıyor sinir yapıyor.

Y yeb rol yapıyor demene çok güldüm ;))) daha yeni yazabiliyorum ama kaç gündür düşünüp gülüyorum :))
Bu uyku sorunu ne anlamadım walla, ama bizden kaynaklanıyor Canm, ben her uyandığında emzirmesem, sen her uyandığımda ayağında sallamasan bublar Böyle olmicak o kesin :)) ne ekersen onu biçersin derler ya bizim de öyle işte :(

mery60 mery60 Canım bence önce bir gözlemle, tepki olarak aşırı bir tepki verme, bir kaç gün izle ve tam olarak hangi durumlarda yaptığını not al.. Sen olumlu veya olumsuz herhangi bir tepki verirsen davranışı pekişir biliyorsun anlatmama gerek yok :)

o derece psikolojin bozulduysa biraz yardım alsan mesela? hepimizin ihtiyacı var aslında. ama sen eşyalarına bakıp gülümsemek yerine öyle hissediyorsan gerçekten büyük yaralar açmış ruhunda bu zorluklar :KK43: biraz iyi gelirdi profesyonel yardım belki? vallahi fırsatım olsa bende isterim, çok şey üst üste yaşadım. insanın bünyesi kaldırmıyor bazen.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar bi sorum var. Tuna bize vuruyor. Kızgın. Çok sinirli. Kızdığı şeye de vuruyor onu anlıyorum ama mesela benim
bence geçici bir dönemdir tatlım.
mesela Begüm de oyuncaklarını atıyor sertçe nereye gelirse. hoppa diyor bi de. top oynamayı öğretmiştik onu yapıyor aklınca. acaba biri öğretmiş olabilir mi?
Y yeb rol yapıyor demene çok güldüm :KK66:)) daha yeni yazabiliyorum ama kaç gündür düşünüp gülüyorum :))
Bu uyku sorunu ne anlamadım walla, ama bizden kaynaklanıyor Canm, ben her uyandığında emzirmesem, sen her uyandığımda ayağında sallamasan bublar Böyle olmicak o kesin :)) ne ekersen onu biçersin derler ya bizim de öyle işte :KK43:

mery60 mery60 Canım bence önce bir gözlemle, tepki olarak aşırı bir tepki verme, bir kaç gün izle ve tam olarak hangi durumlarda yaptığını not al.. Sen olumlu veya olumsuz herhangi bir tepki verirsen davranışı pekişir biliyorsun anlatmama gerek yok :)
:KK70: :KK70:

hay ağzına sağlık aynen öyle ne ektiysek onu biçtik. annemle kaynanam sağolsun gazı var kolik diye salla kızım salla sallamadan çocuk büyütülmez dediler al şimdi kendileri mi sallıyo sanki. olan bana oldu. ama dur benim hain planlarım var :)

bu yaz memeden kesicem ve uyku eğitimi vericem. çok ama çok kararlıyım istediği kadar ağlayabilir alıştım artık yalandan ağlamalarına. küçük değil artık ne de olsa.

hatta bu gidişle baharın geçmesini zor bwkliycem galiba çünkü on gündür üst dişi de çıktı ya resmen ağlatıyor beni.böyle bi ısırma olamaz. ne zaman mememi istese korkudan ölüyorum.
dün gece o kadar ısırdıki çığlık attım ve istemsizce kendime doğru bastırdım onu sanırım canını yaktım ve ağladı.

vermeyince de ağlıyor. napıcam bilmiyorum. ne yapmalıyım sence ısırmaması için çok zor durumdayım :KK43:

kızlar sonunda adet oldum.
sabah baktım adetin ilk günündeki gibi kahverengi akıntım var sanırım oluyorum yani.

adet söktürücüyü kullanacaktım bugün eğer bir yıl dolduğunda olmazsam kullanıcam demiştim ama gerek kalmadı sanırım. ay çok garip unutmuşum bu duyguyu :D

mesela Begüm de oyuncaklarını atıyor sertçe nereye gelirse. hoppa diyor bi de. top oynamayı öğretmiştik onu yapıyor aklınca. acaba biri öğretmiş olabilir mi?

hay ağzına sağlık aynen öyle ne ektiysek onu biçtik. annemle kaynanam sağolsun gazı var kolik diye salla kızım salla sallamadan çocuk büyütülmez dediler al şimdi kendileri mi sallıyo sanki. olan bana oldu. ama dur benim hain planlarım var :)

bu yaz memeden kesicem ve uyku eğitimi vericem. çok ama çok kararlıyım istediği kadar ağlayabilir alıştım artık yalandan ağlamalarına. küçük değil artık ne de olsa.

hatta bu gidişle baharın geçmesini zor bwkliycem galiba çünkü on gündür üst dişi de çıktı ya resmen ağlatıyor beni.böyle bi ısırma olamaz. ne zaman mememi istese korkudan ölüyorum.
dün gece o kadar ısırdıki çığlık attım ve istemsizce kendime doğru bastırdım onu sanırım canını yaktım ve ağladı.

vermeyince de ağlıyor. napıcam bilmiyorum. ne yapmalıyım sence ısırmaması için çok zor durumdayım :KK43:
Ayaz da kolikti 5 ay sürdü, sallamadım ama benimki daha beter kucakta uyudu gece gündüz şimdi allahtan yatakta yatıyor..

Ya ben de yaza düşünüyorum memeden kesmeyi ama o kadar Sevgi'yle, iştahla, sevinçle emiyor ki şimdiden napacam ben diyorum kıyamıyorum şimdiden :(

O ısırmalar yok mu o ısırmalar, Ayaz da bi ara çok ısırdı ama Sanırım bu dişlerini keşfetmesinden dolayı oluyor, sonra ben bir kaç kez hayır dedim daha sonra baktım mı devam ediyor hiç bişi demedim yavaş yavaş memeden çektim ama ay diye hiç tepki vermedim Canm

selam kızlar pek giremedim bu aralar umarım bütün anneler ve kuzucukları iyidir :KK68:
iki gündür sabahları yürüyüşe çıkıyoruz hava süper 1 saat yürüyüp geliyoruz oğlanada iyi oluyor banada temiz havayı bulunca hemen uyuyo arabasında ben de raahatca heryere gidiyorum özlemişim güneşi kuş seslerini
birde şu bön bön bakanlar olmasa en gıcık oldugum sey :mad:
bir iki haftaya kalmaz memleket gideceğim acayip bunladım ve coook özledim herkesi güzel bi enerji depolayıp döneyim diyorum:KK51:
Buğra mız yürüyor artık küçük adam evin içini turlayıp duruyor badi badi:KK48:

Ayaz da kolikti 5 ay sürdü, sallamadım ama benimki daha beter kucakta uyudu gece gündüz şimdi allahtan yatakta yatıyor..

Ya ben de yaza düşünüyorum memeden kesmeyi ama o kadar Sevgi'yle, iştahla, sevinçle emiyor ki şimdiden napacam ben diyorum kıyamıyorum şimdiden :KK43:

O ısırmalar yok mu o ısırmalar, Ayaz da bi ara çok ısırdı ama Sanırım bu dişlerini keşfetmesinden dolayı oluyor, sonra ben bir kaç kez hayır dedim daha sonra baktım mı devam ediyor hiç bişi demedim yavaş yavaş memeden çektim ama ay diye hiç tepki vermedim Canm
evet canım iştahlı değil de daha çok zevkle emiyor memeyi oynuyor resmen. mutlu oluyor. kıyamam bende ne bileyim ama eninde sonunda bırakacaklar :(

bende tepki vermek istemiyorum ama öyle canım yanıyorki istemsizce çığlık atıyorum ay diyorum. hayır diyorum olmadı işe yaramadı zaten. hiç tepki vermeden memeden çeksem onda da niye çektin diye ağlıyor :(

Kızlar selam nasılsınız internetim yoktu giremedim krizlere girdim herkes iyimi geçmişi de pek okuyamadım biz iyiyiz erzurumdayiz eşimin ananesi ve dedesi ile birlikte kaliyoruz. Bu arada tatil yaradı bize hamileyim :) Bugün test yaptım pozitif çıktı yarın kan vericem istiyorduk zaten :KK66: oğlumda acayip tatlandi öyle kıvıra kıvıra yürüyorki kıçı bi tarafa başı bi tarafa bide ellerini kıvırıyor parmak siklatmaya çalışıyor acayip oynak
Canım hayırlı olsun çok sevindim sağlıkla doğsun kuzucuk :))

Beratta emiyor emiyor emmesi bitince son gücüyle ısırıyor dayanılacak gibi değil gerçekten koparırcasına ısırıyor bağırmamak elde değil ısırdığı zaman işi bitmiş oluyor zaten sonra vermiyorum kapatıyorum canım bir de berat her yerimizi ısırıyor kanatıyor resmen kolumuzu bacağımızı yüzümüzü dişleri hoşuna gitti :KK48:

doktor allerjik dedi zaten şu an çok önemli bi durum da gözükmüyo dedi.
evin içinde çamaşır kurutmayın başka odada da olsa dedi.
ben kışın diğer odada kurutuyorum kapısını kapatıp canı açıp. çünkü kışın burda dışarda kurumaz zor. ama havalar ısınıyor zaten şimdiden sonra dışarı asıcam.

ilk kez dün gece öksürmedi. ama dediğin gibi bizimki de dikti ayağa beni saat 2den 4 e kadar salladım yerine koyduğum an kıyamet koptu. acaba bizimkilerin şu ata burçlarla ilgili bişeyleri mi oluyo yıldızlarda aklıma başka bişey gelmiyo :KK70:

Duru kuşuma da kıyamam :KK43: öksürük olmasa burun akıntısı iyi aslında işte genzine akmazdı :/
Oksurmemesine sevindim canim insalllah gecmistir. Bizimkinin burnu kis gireli yeni durmustu cok kisa surdu maalesef. Geniz eti olunca daha kolay hasta olunuyomus. Ondan boyle galiba.
Bu arada Durukus sanki beni hic sevmiyo cok kotu hissediyorum. Gelince meme icin heyecanlaniyo. Memeden sonra benle isi bitiyo. Hep dedesiyle babannesiyle. Yanima bile gelmiyo sanki:KK61:

günaydın kızlar.
gün bana pek aymadı bugün ama :/
gece bişey oldu bu kıza uykusunu tamamen almış gibi uyandu 2de. 4 e kadar onunla uğraştım. ortamıza koyuyorum olmuyo, yatağına zaten asla bırakamıyorum kıyamet kopuyo, sallıyorum uyuyo yerine koyunca yine kıyametler..

napayım dedim en son gecenin körü salona gidip oyun mu oynatayım.. babaaı da uyandı sallayayım ben dedi istemedim zaten uykum kaçmış ve çok sinirliydim o an.

aşı huysuzluğu desem değil gayet keyfi yerinde. ama sallanmak istiyo prenses. illa ayağımda duracak. yemin ediyorum bacağım ağırdı gece artık :KK43:

şimdi yine uyandı sallıyorum uyudu neyseki. yerine koyunca inşallah uyanmaz :KK43:
Kudurdu iyice bunlar:))

Back
X