2015 Şubat Anneleri

Canımm ben her gün aynısını yaşıyorum ama önemli olan sadece gün içinde neler olduğu değil maksat muhabbet yorum yapıyoruz işte Böyle :)) bak açıköğretim Sınavı'nda ne olmuş mesela bu önemli bence ve üzücü :KK43: bizim ülke çok Garip gerçekten git gide de tuhaflaşıyor.. Dediğin gibi de fazla yorum yapamıyoruz :KK43:

Ayyy yerim ben o pıtırcık ayıcığı :) ben de genelde ayazla birlikte girerim banyoya çünkü hiç bir şekilde zapt edilmiyor :) çok tatlı oluyor gerçekten ama başına su dökmemi hiiiiç sevmez :)))
Tuna da sevmiyor hızlı hızlı nefes alıp veriyor, sanırım nefes alamam diye korkuyorlar.

Selam kızlar yeb4 yeb4 gelincikgibi gelincikgibi buradayım :) okuyorum ama ne yazayım hep aynı şeyleri yaşıyorum.. Havalar da bi düzelmedi ki çıkalım bizde parka bağa bahçeye. Hafta sonu kv gidicez hava yine kötü üfff evde tıkılıp kalıcaz yine, orda rahat da olamıyorum, kendi evimde olsam ayaklarımı uzatır kahve içerim , mutfakta oyalanırım. Orda Tuna'yı zaptedilmez diye yorgun düşüyorum. Ay şimdiden sıkıntı bastı!

Geçen cumartesi açıköğretim Sınavı'nda gözetmen oldum, hıyar Ada'mın teki ve uyuz bi teyze kopya bekledi benden. Verir miyim hiç, mal Ada'm önbelleği dakika sonra çıkmak istedi gıcıklığına beklettim son dakikaya kadar. Yarım saat oturamadı homur homur söylendi. İşte bunlar yüzünden ülkenin her yerini bok götürüyor. Tecavüzcüsü teröristi üstü e üstlük bunları savunan vekili!! Ay girmiyim hiç bu konulara ceza meza yerim kesin.. Nede olsa heryer sansür yasak!!

Kızlar bugün Tuna ile harika bi deneyim yaşadık. İlk kez beraber banyo yaptık oğlumla. Kucağımda başını omzuma yasladı, ben ninni söyledim duşun altına girdik, sıcacık su sırtına değdikçe rahatladı, çok güzeldi. Tavsiye ederim. Can'ım oğlum benim, tam bi oyuncak ayıcık oldu yaaa :)) ama çooook yaramaz, artık resmen koşuyor. Mesela elinde almaması gereken bişey var ya, bana gösterip kaçıyor, bak neyi aldım der gibi :))

Bu arada @MaRaL_ Tuna'da pişik oldu iki gün önce ben normalde bepanten kullanıyorum ama bitmişti, bende vazelin sürdüm. Çok iyi geldi.
canım sen yaz yine, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. ama birbirimizle dertleşince rahatlıyoruz :)

az kaldı havalar bi ısıncak sonra da dicezki az serin olsa :) sen at bahçeye dağa çayıra ohh şanslısın :)

ülkenin genel profili bu hiç şaşırmadım. bu konulara bi girsek çıkamayız sinirden kuduruyorum bende son zamanlarda. allah sonumuzu hayır eylesin!

ben daha hiç onunla banyo yapmadım. evde başka birinin olması lazım sonra ikimiz nasıl çıkıcaz ıslak ıslak :))
ben yazı bekliyorum havuz alıcam balkonda bol bol suyla oynarız. bayılıyo suya. musluğu görünce deliriyo resmen :D

Özel sektör zor, en güzel kolejde çalıştım ben ama çok zordu.. Kadınlara yarım gün çalışma falan deniliyordu bir ara acaba yürürlüğe geçti mi ki, çocuk okula başlayıncaya kadar anne yatım gün çalışacak falan deniliyordu..

Tabi canım ben önemsemiyorum zaten, önemli olan oğluma güzel bakması.. Ya benim aklıma şu takıldı, bizim yan komşuyu gördüm geçen uzun zamandır görmüyordum, deri ki kadın ayaz bit aydır ne güzel hiç ağlamıyor dedi artık büyüdü herhalde biraktı ağlamayı dedi, ben de ağlar ama öyle aşırı değil mızmızdır onu da siz zor duyarsınız dedim, walla yeşim hep ağlıyordu gündüzleri dedi.. Kv ne yeni alıştı demek ki diyor ben de annem burda deyince şaşırdı.. Yani ayaz annem geleli ağlamıyor demek ki ondan önce hep ağladı :KK43: anlamadım niye ki kafama çok takıldı
ben hiç sanmıyorum özel sektörde öyle bişey olacağını ama görücez bakalım..

canım ben sanmıyorum kötü davrancağını falan sakın aklıma getirme. kuzuların dönem dönem halleri değişiyor. bizim bu aralar ağlamadığımız gün yok mesela.
düşünüp kurma kafanda bence. hiç sandığın gibi değildir. en fazla isteklerini anlayamamıştır ağlamıştır vs.

Ay Tuna da yese keşke balık.. Begüm Karadeniz kızı tabi yer :)
ya inan damak tadını anne babadan kesinlikle alıyo çocuklar konuşmuştuk yine. biz denizden ne çıksa yeriz. Begüm de seviyo balık nazar değmesin.

somon çok yumuşak tavuk eti gibi hiç somon denedin mi?
ama kendinize yaptığınızdan verin. tatsız tuzsuz yemiyolar :)
biraz z.yağına azıcık salça, sarımsak, kekik, pul biber ve tuz karıştırıyorum. elma dilim patates ve balıklara yediriyorum. üzerlerine tereyağ parçaları koyup fırında pişiriyorum çok lezzetli oluyor bi de böyle dene belki sever :)

ya inan damak tadını anne babadan kesinlikle alıyo çocuklar konuşmuştuk yine. biz denizden ne çıksa yeriz. Begüm de seviyo balık nazar değmesin.

somon çok yumuşak tavuk eti gibi hiç somon denedin mi?
ama kendinize yaptığınızdan verin. tatsız tuzsuz yemiyolar :)
biraz z.yağına azıcık salça, sarımsak, kekik, pul biber ve tuz karıştırıyorum. elma dilim patates ve balıklara yediriyorum. üzerlerine tereyağ parçaları koyup fırında pişiriyorum çok lezzetli oluyor bi de böyle dene belki sever :)
Öff ne güzel yazdın canım çekti kız almam lazım hemennnn :)) şifa olsun begüm kardeşe

Öff ne güzel yazdın canım çekti kız almam lazım hemennnn :)) şifa olsun begüm kardeşe
canıııım inan seni ve diğer hamileleri unuttum ben nolur kusurumabakma :KK57: hay aklıma ya :(

bi daha yemek konusunda çok dikkat edicem, lütfen bul yap da ye bana da söyle yedim diye :(

günaydın kızlar. saat şu an 5:15 ve bir saattir Begüm hanfendi hazretlerini sallıyorum. tam uyudu yatağına koydum su içtim yatıyodum yine o kulaklarımda çınlayan ağlama sesi.

nasıl sabırlı olabiliyo bazı anneler ben hayranım. benim bağırıp çağırıp herkesi ayağa kaldırasım geliyor.

günaydın kızlar. saat şu an 5:15 ve bir saattir Begüm hanfendi hazretlerini sallıyorum. tam uyudu yatağına koydum su içtim yatıyodum yine o kulaklarımda çınlayan ağlama sesi.

nasıl sabırlı olabiliyo bazı anneler ben hayranım. benim bağırıp çağırıp herkesi ayağa kaldırasım geliyor.
Erken saatlerde niye kalkarlar acaba yat uyu işte işin ne hayatı kaçırmaktan korkuyorlar galiba..

Sakin anneler Cidden var, yani ben de öyle aşırı sinirli değilim çok daha dikkat ediyorum. Bi kaç ay önce farklıydım ama şimdi kontrol altına almaya çalışıyorum sinirlensem daha beter oluyor çünkü ayaz..

Okulda benim yanıma görüşmeye gelen annelerde görüyorum mesela kadının 3 çocuğu var, yüzünden ses tonundan sakinlik ve sabır akıyor.. Bir düzen oluşturman lazım, belli sınırlar ve kurallarınız olması lazım demiştim mesela. Hocam benden böyle şeyler istemeyin benim çocuklarıma aşırı bi zafım var kızamam, yapma da diyemem diyor yaa :KK57::KK57:

oy canım allah sağsağlim kavuştursun :KK43:
hatta gerekiyosa biraz geç gelsin çıkmasın evden. ya da başka şehre geçsin ordan gelsin. allahım ya geçsin bu kötü günler :KK43:
Simdi onun gelecegi havaalaninda da kirmizi alarm varmis bi bakima iyi aslinda guvenlik onlemi daha cok olur. Yarin aksam geliyo canim valla Allah'a emanet. Dua edin nolur.

bende bi yerde görünce öyle oluyorum canım özlüyorum o hallerini :) ama şimdiki halleri de çok tatlı hergün yeni bişey öğreniyor dediğin gibi çok şeker oluyorlar :)

babaannesini üzmüyosa ne güzel. bi de hiç durmasa onun da gerginliğini yaşayacaktın. ama tabii gece senden acısını çıkarması kötü :KK43:

sen yine de vakit buldukça yaz bırakma sende buraları :KK43: mery60 mery60 de yazmadı kaç gündür :KK43:
Birakir miyim hep aklim sizde. Biz dost olduk burda. Eksik hissediyorum bakmayinca. Evet ben de mery60 mery60 i soracaktim

bi de kuzuların biz yokken daha iyi uyumalarının nedeni bizim kokumuzu almıyo olmaları da olabilir bence. memeden gelen süt kokusunu mu alıyolar bilmiyorum ama bende çok denedim uyurken odasına hayalet gibi sessiz giriyorum ama çoğunlukla uyanıyor.
Kesinlikle sebebi bu canim. Yavruslar ya iste ne saflar:)

Ben de hep 6 da kalkardım şimdiye kadar işe giderken böyle hiç iyi olmadı zaten erken kalkıyorum ayazdan dolayı bari hemen işe gidip geliyim sonra ayazla ilgileneyim böyle olunca günün en güzel saatleri gitmiş oluyor ama sonuçta az çalışıyorum bu da güzel fazla ayrı kalmamış oluyorum..

Kesinlikle, yemeğin adını vermek yemeği yapmaktan bin kat daha zor.. Yine ben buluyorum ne yapacağımızı ama annemle birlikte yapıyoruz o Zaman da daha az yoruluyorum.. Anneler olmasa, kayınvalide öyle değildi umrunda değildi kadının :)

Walla anlamadım, nezle oldum geçer gibi geliyor ama bakalım.. Ben ayazın yanında yatmak zorunda kalıyorum son Zaman'larda orda da üşüyorum üstüm hep açık bi de yorgunluktan ve uykusuzluktan vücut direncim yerlerde (eminim hepimizin öyledir) o yüzden de mikroplara daha fazla açığım gibi.. Hasta olup da dinlenmemek çok kötü ama buna da şükür demekten başka bişi gelmiyor içimden :))
Canim cok gecmis olsun. Bu kis ne bicim ya hastaliklar hic bitmedi

Selam kızlar yeb4 yeb4 gelincikgibi gelincikgibi buradayım :) okuyorum ama ne yazayım hep aynı şeyleri yaşıyorum.. Havalar da bi düzelmedi ki çıkalım bizde parka bağa bahçeye. Hafta sonu kv gidicez hava yine kötü üfff evde tıkılıp kalıcaz yine, orda rahat da olamıyorum, kendi evimde olsam ayaklarımı uzatır kahve içerim , mutfakta oyalanırım. Orda Tuna'yı zaptedilmez diye yorgun düşüyorum. Ay şimdiden sıkıntı bastı!

Geçen cumartesi açıköğretim Sınavı'nda gözetmen oldum, hıyar Ada'mın teki ve uyuz bi teyze kopya bekledi benden. Verir miyim hiç, mal Ada'm önbelleği dakika sonra çıkmak istedi gıcıklığına beklettim son dakikaya kadar. Yarım saat oturamadı homur homur söylendi. İşte bunlar yüzünden ülkenin her yerini bok götürüyor. Tecavüzcüsü teröristi üstü e üstlük bunları savunan vekili!! Ay girmiyim hiç bu konulara ceza meza yerim kesin.. Nede olsa heryer sansür yasak!!

Kızlar bugün Tuna ile harika bi deneyim yaşadık. İlk kez beraber banyo yaptık oğlumla. Kucağımda başını omzuma yasladı, ben ninni söyledim duşun altına girdik, sıcacık su sırtına değdikçe rahatladı, çok güzeldi. Tavsiye ederim. Can'ım oğlum benim, tam bi oyuncak ayıcık oldu yaaa :)) ama çooook yaramaz, artık resmen koşuyor. Mesela elinde almaması gereken bişey var ya, bana gösterip kaçıyor, bak neyi aldım der gibi :))

Bu arada @MaRaL_ Tuna'da pişik oldu iki gün önce ben normalde bepanten kullanıyorum ama bitmişti, bende vazelin sürdüm. Çok iyi geldi.
Oyy yavrum yaa. Yerim ben onu ne guzel bi deneyim olmus. Suyu seviyolar iyi geliyo

Özel sektör zor, en güzel kolejde çalıştım ben ama çok zordu.. Kadınlara yarım gün çalışma falan deniliyordu bir ara acaba yürürlüğe geçti mi ki, çocuk okula başlayıncaya kadar anne yatım gün çalışacak falan deniliyordu..

Tabi canım ben önemsemiyorum zaten, önemli olan oğluma güzel bakması.. Ya benim aklıma şu takıldı, bizim yan komşuyu gördüm geçen uzun zamandır görmüyordum, deri ki kadın ayaz bit aydır ne güzel hiç ağlamıyor dedi artık büyüdü herhalde biraktı ağlamayı dedi, ben de ağlar ama öyle aşırı değil mızmızdır onu da siz zor duyarsınız dedim, walla yeşim hep ağlıyordu gündüzleri dedi.. Kv ne yeni alıştı demek ki diyor ben de annem burda deyince şaşırdı.. Yani ayaz annem geleli ağlamıyor demek ki ondan önce hep ağladı :KK43: anlamadım niye ki kafama çok takıldı
Sıkılıyo olabilir canim onlayken fazla oyalamayi bilmiyosa oyunlar oynamiyosa. Veya zorluyo olabilir cok yedirirken falan.

canım herkesın çocukla iletişimi aynı olmuyor. benim de annem beratı hiç ağlatmaz mesela. azıcık mızıklasa ay sıkıldı der alır balkona bi yere götürür oyalar. kaynanam öyle değil mesela. senin de bu şekilde bişi olabilir. kötü bişi yapacağını sanmıyorum. ama yine de insanın aklı kalıyor çok iyi anlıyorum seni. aynı durumu yaşadık. anneme de komşu eskiden sizden çok ağlama sesi geliyordu kadın çocuğa bağırıyordu demiş mesela. çok üzülmüştüm belki karıştırıyor falan diyip kendimi sakinleştirmiştim. sonbra da Allaha havale ediyorum diyip sakinleşmek zorundaydım. şimdi şükür annem bakıyor içim rahat. allah razı olsun.

Erken saatlerde niye kalkarlar acaba yat uyu işte işin ne hayatı kaçırmaktan korkuyorlar galiba..

Sakin anneler Cidden var, yani ben de öyle aşırı sinirli değilim çok daha dikkat ediyorum. Bi kaç ay önce farklıydım ama şimdi kontrol altına almaya çalışıyorum sinirlensem daha beter oluyor çünkü ayaz..

Okulda benim yanıma görüşmeye gelen annelerde görüyorum mesela kadının 3 çocuğu var, yüzünden ses tonundan sakinlik ve sabır akıyor.. Bir düzen oluşturman lazım, belli sınırlar ve kurallarınız olması lazım demiştim mesela. Hocam benden böyle şeyler istemeyin benim çocuklarıma aşırı bi zafım var kızamam, yapma da diyemem diyor yaa :KK57::KK57:

bazı ınsanlar cok sabırlı oluyor ve genelde onların cocukları da cok uysal oluyor. ben de tez canlı sabırsız bırıyım. ama dediğin gibi eskiye göre daha iyiyim. ama bende değişen birşey yok. berat değişti. daha akıllı artık azcık da olsa arada oynuyor. ben mutfaga gıdınce artık bagırmıyor. buyuyor yanı. ıns daha da guzel olacak hepımız ıcın.

genel anlamda da şimdilik annem bakıyor çocuğa ama uzun vadede sanırım istanbula taşınacağız. çünkü annemler olmadan beratı buyutemeyeceğimi anladım. eşim yardımcı olamıyor ben de çalıştığım için beratla gunduzlerı birilerinin ilgilenmesi gerekecek baya bir süre. bakalım hakkımız hayırlısı olsun. hiç sevmiyorum istanbulu ama nasip.

Merhaba arkadaşlar nasılsınız umarım kuzular ve siz iyisinizdir.

Kulak ağrım geçti şükür,diş tedavisine başladım. 3 dolgu yapıldı 2 tane daha yapılacak bır tane de kaplama.
Benim kalbimde ki bir problemden dolayı dolgu vs yaptırırken antibiyotik kullanmam gerekiyor. Diş hekimine gitmeden önce oğlumu emziriyorum gelince ilk sütü sağıyorum sonra emziriyorum. Sizce bu yeterli olur mu? Hiç istemedim aslında emzirme dönemi böyle birşey olmasını ama mecbur kaldım ;(

Back
X