2015 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar nasılsınız :KK76:

Biz güne güzel başlamadık, ayaz sabah bi güzel düştü ben çamaşı Atarken makineye, merakından etrafımda dolandı en sonunda takıldı halıya küt kafa dolap kenarına.. Çok içli ağladı yavrum şişti ve morardı buz da koydurmadı kerata :KK43: allah beterinden korusun

Ben bahar depresyonuna girdim galiba, çok sinirliyim, usandım, yoruldum daha doğrusu tükendim.. Ayazdan dolayı çok yoruluyorum, yemek yemez ve hiç uyumaz hale geldi.. Gündüz bile uyumuyor dün yarım saat uyumuş ben yokken sonra bi daha uyumadı.. Yemek de yemiyor.. Pöffff:KK61:
Amanın geçmiş olsun Can'ım, çok meraklı bu minikler, yerim onun kafasını.
Can'ım ne desem bilmiyorum kelin ilacı olsa misali.. Yalnız değilsin, ama sen çok çok daha güçlüsün.. Acaba bi günlüğüne bile olsa annelere bırakıp bi kaplıca gibi bi yer var mı orada kalsanız eşinle sadece bi gece bile olsa.. Çok mu ütopik konuştum..

Oyy kıyamam ayazcıka geçmiş olsun canım beratta dün gece uyumasına 5-10 dk kala sandalyeyi devirdi üzerine hem de ben yanıbaşındayken ne geliyorsa çocuğun başına benim yanımdayken geliyor çok dikkatsizim ya yatak odasına gidiyorduk uyutayım diye yürürken sandalyeyle oynamak istedi ben de yanındayım birden nasıl olduysa kendine doğru çekerken sandalyenin ayağı parkeden kaydı berat düştü sandalye de üstüne düştü ağır bi de baya sandalye çok içli ağladı gözyaşları dinmedi çok üzülüyorum hiç dayanamıyorum böyle kazalara Allah beterinden korusun tabi de minicikler kıyamıyor insan ben bazen beratın kafası bi yere çarpınca kendi kafamı da vuruyorum onun çektiği acıyı ben de çekmek için çok garibim
Ah Can'ım öyle yapma, senin kabahatin değil, Tuna da bugün dudağını patlattı, benim de içim gitti ama öyle böyle büyüyecekler. Çok hızlılar, çok yaramazlar, ne kadar dikkat etsek de olabiliyor maalesef.. Çok geçmiş olsun beratcığıma.

Çok fazla Anlayışlı olmamak lazım bu dünyada. Sabah sabah uyuz etti beni ya. :KK62:Güzelce haftasonu için plan yapalım dedim off haftasonu geldi daha çok yoruluyorum demez mi. Tam patlayacaktım sustum tamam o zaman sen planla onu yapalım dedim. Ay yine market pazar bıktım demez mi . Bunda ne var millet mi alsın bizim yerimize herkesin yaptığı birşey. Bende h.sonunu iple çekiyorum her zaman gezeriz bir yerlere gideriz diye. Tüm hevesim kursağımda kaldı. Hayatım çok sıkıcı oldu rutininde ötesi. Her akşam izlediğimiz şeyler bile belli artık. Beyefendi kendi planını yaptı ama tenis oynamaya gitti. Tabi ben onun gibi pat diye çıkamıyorum ki...:KK11:
Ailemi de çok özledim. En son ağustosta görmüştüm :KK42:
Benden böyle umarım siz güne güzel başlamışsınızdır.
Hep aynılar hep.. Dün akşamüstü Tuna ve babası ekmek almaya gitti biraz da dışarda oynadılar, bende dedim bi yürüyüşe çıkıyım o Zaman.. Bi heves indim aşağı, bana ne dese beğenirsin? Dur Bebek arabasını getireyim de Tuna'yı da al dedi. Ben ağzım açık bakakalmışım. Oda benim şaşırmama şaşırdı, üstüne de diyorki o kadar oyaladım bide yemek yerken ona mı bakayım.. Hiç ses etmedim aldım arabayı çıktım köy yollarına. Kızmadım ama kırıldım. Nasıl böyle düşünebildi çok şaşırdım..

gelincikgibi gelincikgibi im istahsiz demisin hasta oldugu içindir uzme kendini
uykusunu bilmiyorum ama benimkide ayni halt :) youryorum uyskuzlukdan ölUYOR KARNI tok alti temiz uyyor bi saat sonra kalk dikil yatakda sen gece uykusuna geçmesi gerekirdi ama yok su an oynuyor abiisyle:mad:

Ah Can'ım öyle yapma, senin kabahatin değil, Tuna da bugün dudağını patlattı, benim de içim gitti ama öyle böyle büyüyecekler. Çok hızlılar, çok yaramazlar, ne kadar dikkat etsek de olabiliyor maalesef.. Çok geçmiş olsun beratcığıma.
Sağol canım arkadaşım Allah korusun engel olamıyoruz malesef bazı kazalara dediğin gibi öyle böyle büyüyecekler size de çok geçmiş olsun canım kıyamam onun minik dudaklarına beratta 2 kez dudağını patlatmıştı Allahtan çabuk iyileşiyor bebişlerin yaraları

gelincikgibi gelincikgibi bi sorum olucak musait olursan cevaplarsa sevinirim

oglum 6 yasinda busene anasinfindaki 4. seneesi
ben biarz erken baslattim dil problemi olmasin diye , ilk sene yarim gun 3 saat fln gitti zaten

gecen yil sinifindaki bi çocuk siddet uyuguladigi vede ogretmen yetersiz kaldigi için o çocukdan ayirmalarini istedim
onlarda benimkini ayirdi yani butun sinif gitti bi benimki kaldi geriden gelen sinifla devam etti eylulden beri ..

az once ablasiyla konusurken duydum kendisiyle kimsenin oynamadigini , elini bile tutmadiklarini anlatiyordu
fazla arkadasi yok diye biliyorum ama bu kdr dislandigini boilmiyordum oyle uzuldumki kuzuma

bu sene geçti artik az kaldi zaten 2 ay okula gidecek sadece bu sene

onumuzdeki yil ilk okulda olucak ,bu sefer su anki sinifindaki 19 çocuk ve diger ayrildigi 25 çocuk dan iki sinif olusrracaklar ilkokul 1 olarak ..
seneyede di$larlar mi sence iki siniftaki çocuklar onu
ben napabilirim bunun için
neden bu ocuklar bu kadar acimasiz gaddar olurlarki

sadece iki arkadasi var su an, biri o gecen sene doven çocuk
digerinide yine o doven çocuk tehdit ediyor emreyle oynamayacaksin diye
senle daha oncede konustuk gerçi aileden geliyor çocugun sorunlari demistin ya sen

hersey beebekligkteki gibi sorunsuz olsa keske
en buyuk derdimiz yedi yemedi uyumadi burnu akdi olsa keske ..:KK61:

Kızlar kendimi hiç iyi hissetmiyorum :KK42:
beratın ateşi çıktı birden bire bu akşam 38 in üstünde ölçüyorum sürekli güya bu gece hiç meme vermicektim kesecektim tamamen bugün hiç vermemiştim zaten böyle hasta olunca vazgeçtim kesmekten ağladım üzüntüden çünkü vicdan azabı duydum kendi kendime çok halsizdi yanıyordu o böyle hastayken ben onu nasıl keserim diye düşünüp ağladım emzireyim dedim hastalığını daha çabuk atlatsın sonuçta hastayken daha çok ihtiyacı var anne sütüne memeyi verir vermez nasıl emdi hiç bırakmadı oy ölürüm ona düşündüm de herşeyde bir hayır vardır hasta olmasaydı kesecektim hasta olunca vazgeçtim demek ki kesmemem gerekiyormuş iki ay daha emzirmeye karar verdim nisan mayısta da emsin haziranın başında keseyim diye düşünüyorum artık :cry:

Sağol canım arkadaşım Allah korusun engel olamıyoruz malesef bazı kazalara dediğin gibi öyle böyle büyüyecekler size de çok geçmiş olsun canım kıyamam onun minik dudaklarına beratta 2 kez dudağını patlatmıştı Allahtan çabuk iyileşiyor bebişlerin yaraları
Nasıl geçtiniz mi uykuya. Bende çok üzülüyorum meme deyip sarılıyor içim gidiyor ama herkes için en uygunu bu alışırız inşallah vicdan azabı duymadan. Benimkide çok deli yatıyor ama kendi yatağında nasıl yatacak bakalım yeri de dar benimki ince yastıkla yatıyor kendi tercih etti öylesine koymuştum gelip hep yastığa kafasını koyuyor öyle uyuyor. Biz uykuya geçtik çok az mizirdadi kucağıma aldım koydum yatağa uyudu bakalım sabaha kadar kalkacakmi

beratın ateşi çıktı birden bire bu akşam 38 in üstünde ölçüyorum sürekli güya bu gece hiç meme vermicektim kesecektim tamamen bugün hiç vermemiştim zaten böyle hasta olunca vazgeçtim kesmekten ağladım üzüntüden çünkü vicdan azabı duydum kendi kendime çok halsizdi yanıyordu o böyle hastayken ben onu nasıl keserim diye düşünüp ağladım emzireyim dedim hastalığını daha çabuk atlatsın sonuçta hastayken daha çok ihtiyacı var anne sütüne memeyi verir vermez nasıl emdi hiç bırakmadı oy ölürüm ona düşündüm de herşeyde bir hayır vardır hasta olmasaydı kesecektim hasta olunca vazgeçtim demek ki kesmemem gerekiyormuş iki ay daha emzirmeye karar verdim nisan mayısta da emsin haziranın başında keseyim diye düşünüyorum artık :cry:
geçmis olsun canim
her serde bu hayir vardir gerçekten
ben berat adina sevindim ne yalan soyleyim :)
hastayken biseyde yemiyolar memeye hayir demiyolar kinali kuzu bunlar:KK61:

Allah Allah çok geçmiş olsun kıyamam ya emzir o zaman tabi azap olur çocuğa bende çok üzüldüm şimdi ağlama lütfen :(

gelincikgibi gelincikgibi bi sorum olucak musait olursan cevaplarsa sevinirim

oglum 6 yasinda busene anasinfindaki 4. seneesi
ben biarz erken baslattim dil problemi olmasin diye , ilk sene yarim gun 3 saat fln gitti zaten

gecen yil sinifindaki bi çocuk siddet uyuguladigi vede ogretmen yetersiz kaldigi için o çocukdan ayirmalarini istedim
onlarda benimkini ayirdi yani butun sinif gitti bi benimki kaldi geriden gelen sinifla devam etti eylulden beri ..

az once ablasiyla konusurken duydum kendisiyle kimsenin oynamadigini , elini bile tutmadiklarini anlatiyordu
fazla arkadasi yok diye biliyorum ama bu kdr dislandigini boilmiyordum oyle uzuldumki kuzuma

bu sene geçti artik az kaldi zaten 2 ay okula gidecek sadece bu sene

onumuzdeki yil ilk okulda olucak ,bu sefer su anki sinifindaki 19 çocuk ve diger ayrildigi 25 çocuk dan iki sinif olusrracaklar ilkokul 1 olarak ..
seneyede di$larlar mi sence iki siniftaki çocuklar onu
ben napabilirim bunun için
neden bu ocuklar bu kadar acimasiz gaddar olurlarki

sadece iki arkadasi var su an, biri o gecen sene doven çocuk
digerinide yine o doven çocuk tehdit ediyor emreyle oynamayacaksin diye
senle daha oncede konustuk gerçi aileden geliyor çocugun sorunlari demistin ya sen

hersey beebekligkteki gibi sorunsuz olsa keske
en buyuk derdimiz yedi yemedi uyumadi burnu akdi olsa keske ..:KK61:
Canım benim gerçekten öyle, bebeklikleri çok daha kolay sonrası bin beter allah kolaylık versin biz de o günleri görürüz inşallah..

Şimdiiiii..:) öncelikle neden dışlandığını bulman lazım Can'ım bir şekilde yani bu çok önemli, diğer çocukların elbet saçma da olsa mantıklı da olsa bir sebebi vardır.. Dışlanmasında Emre'nin payı var mı yok mu bunu bulman lazım vr objektif olman lazım :)

İkincisi Emre'nin algıladığı ve ablasına anlattığı ile gerçekler birbirine uyuşuyor mu? Bu sorunun cevabını bulman lazım, çocuk bu yaşadığı ufak birşey i abartır veya tam tersi belki de daha kötüdür..

Bu soruların cevabını bulman içşn öğretmen, arkadaş' abla kim var kim yok hepsini bilgi almak için kullanabilirsin ama Emre önce anlamasın bildiğini bence..

Sonra ilerisi için yani seneye için, sık sık arkadaşlarıyla okul dışında da görüşmeli, eve çağırsın, evde mis gibi ıynasınlar, parkta buluşsunlar, telefonlaşsınlar vs gibi..
Yakın olmak , ortak nokta bulmak ve paylaşımda bulunmak çocuklara hep iyi gelir..

Bu yıl kendi sınıfı dışlıyor anladığım kadarıyla, o diğer sınıf Nasıl açcaba? Yaz tatilinde bir kaç arkadaşıyla görüşmesini asapla ön hazırlığını yap ki önceden yakınlaşsın arkadaşlarıyla.. İletişim kurmakta güçlük çeken biri mi Emre? Nasıl biridir? Hani çekingen falan ise o Zaman spor, tiyatro, drama iyi gelebilir kendisine daha öncede söylemiştim sanırım..

Başka unuturmuşum bişi var mı? ;)

Oyyy geçmiş olsun Can'ım, kısmet değilmiş Berat'ın sana hala ihtiyacı var annesi, bekle uza kadar nolacak sanki ..

mery60 mery60 ah canıııım keşke aöa mümkün değil annem o Kadar anlayışlı değil yani bırakıp gitmeme kızar, ben de rahat edemem zaten :( Ben okul dışında ayazı hiç bir şekilde bırakamıyorum kimseye dışarı adım atmıyorum onsuz, bu da bunaltıyor tabi beni.. Yakacak bişi yok, diyete ben de başlicam pazaresi :))

Bu arada MaRaL_ MaRaL_ ayaz bugün sadece sabah kaşık maması yedi sonra sadece su içti ve emdi yani iştahsızlığın Nirvana'sını yaşıyor :( iki kere yemek yerken kustu öksürükten.. Şimdi iki saattir uyuyor ama 1500 kere kalktı anlamadım gitti walla ne oluyor :( Bu Arada ayaz 12,7 kilo, çıplak, sormuştun ya ama böyle devam ederse verir.. Ki umrumda değil iyileşsin yeter..

BRBM BRBM geçmiş olsun canım. kıyamam canı çok yanmıştır.. çocuklar düşecek ve yanıbaşımızdayken de olacak bunlar kendini suçlama lütfen. düşmeden büyüyen çocuk olur mu :) insanın içi gidiyor ama allah beterinden saklasın.

gelincikgibi gelincikgibi canım geçmiş olsun Ayaz kuzuma kıyamam.. insan çok kötü oluyor ama düşe kalka büyüyecekler :KK43: ciddi kazalardan korusun allah..

inan bana hissettiklerin çok normal. insanız biz de yahu robot değilki.. herşeyi bi kenara koysak sırf uyku ve yemek muhabbeti bizi bunalıma sokmaya yeter. her sabah uykusuz da uyansam diyorumki bugün sinirlenmiycem çok güzel bi gün olacak sonra kahvaltısını ettirirken bi bakıyorum sinir küpü olmuşum..

bahar bunalımında mı kuzularımız da acaba? Begüm en azından yemek yerdi iyi kötü. o da yok bir aydır. uyku zaten düzeleceğine daha kötüye gidiyor.. hepsine birden bişey oldu sanki ya. yine şükrediyorum ama hasta halleri geliyo aklıma neyse diyorum az yemekten az uyumaktan bişey olmaz bi süre napalım. takmiycam bu kadar. vallahi ya takmayalım artık bu kadar ya..

eşle ilgili soğuma mevzusu herhalde çoğumuzda var. bizim kadar etkilemese de onları da etkiledi çocuklu yeni hayat. çatışmamız çok normal..

Mis lily Mis lily eşin de haftasonunun içine etmiş cidden he. bende olsam sinirden kudururdum. tam da dediğin gibi asıl bebek onlar. koca bebek! :mad:
Neyse gönlümü çabuk aldı dışarı çıktık çiçek aldı sürpriz , Alp uyuduktan sonra da film izledik :))) Aman biz kadınlar zaten yelkenleri hemen suya indiriyoruz :)))
Bu koca bebeler kolay kolay büyümez ;))

bende bu sabah 7de kalktım kız sağolsun. yarım saat uyudu uyandı uyudu uyandı yine uyutmadı daha doğrusu. sonra 10da babası alıp salona geçti ben bi saat uyumuşum öyle. kalktık kahvaltıyı hazırladık. Begüm'e de omlet yaptım zar zor yedirdim çok iştahsız.

şimdi babasıyla oynuyolar. keyfi iyi gibi bugün şükür. dün çok keyifsizdi. hava da çok güzel ama uyku vakti geldi. benim belim biraz daha iyi ama hala iş yapamıyorum pek. temizlikçim de salı gelicek şükür.

bu arada yuh artık diyeceksiniz ama yirmilik dişim apse yapıyo galiba. bi türlü aldıramadım müstahak bana. inşallah yapmaz :KK43: herşey benim başıma geldi son bi haftadır ya. vardır bi hayır :KK43:
Zaten olunca hep üst üste olur. Allah beterinden korusun. Belin nasıl oldu canım?

Hep aynılar hep.. Dün akşamüstü Tuna ve babası ekmek almaya gitti biraz da dışarda oynadılar, bende dedim bi yürüyüşe çıkıyım o Zaman.. Bi heves indim aşağı, bana ne dese beğenirsin? Dur Bebek arabasını getireyim de Tuna'yı da al dedi. Ben ağzım açık bakakalmışım. Oda benim şaşırmama şaşırdı, üstüne de diyorki o kadar oyaladım bide yemek yerken ona mı bakayım.. Hiç ses etmedim aldım arabayı çıktım köy yollarına. Kızmadım ama kırıldım. Nasıl böyle düşünebildi çok şaşırdım..
Zaten ilgilendikleri o kısa süre asırlar gibi geliyor onlara sonra off poff lar. Eşimin hakkını yemeyeyim bakar yemeğini yedirir gezdirir ama işte yorulur :))) Ahh işte annelik başka her zaman.... Öyle durumlarda anlamamazlığa vur baba oğul ay ne güzel deyip kaç :)))))

Nasıl geçtiniz mi uykuya. Bende çok üzülüyorum meme deyip sarılıyor içim gidiyor ama herkes için en uygunu bu alışırız inşallah vicdan azabı duymadan. Benimkide çok deli yatıyor ama kendi yatağında nasıl yatacak bakalım yeri de dar benimki ince yastıkla yatıyor kendi tercih etti öylesine koymuştum gelip hep yastığa kafasını koyuyor öyle uyuyor. Biz uykuya geçtik çok az mizirdadi kucağıma aldım koydum yatağa uyudu bakalım sabaha kadar kalkacakmi
Maşallah size canım çok sevindim sizin için

geçmis olsun canim
her serde bu hayir vardir gerçekten
ben berat adina sevindim ne yalan soyleyim :)
hastayken biseyde yemiyolar memeye hayir demiyolar kinali kuzu bunlar:KK61:
Allah Allah çok geçmiş olsun kıyamam ya emzir o zaman tabi azap olur çocuğa bende çok üzüldüm şimdi ağlama lütfen :KK43:
Oyyy geçmiş olsun Can'ım, kısmet değilmiş Berat'ın sana hala ihtiyacı var annesi, bekle uza kadar nolacak sanki ..
Sağolun kızlar neden böyle birden bire hastalandı hiç anlamadım bir nedeni yok neyse dediğiniz gibi bana ihtiyacı var bu bir işaret gibi algıladım ben demek ki kesmek için doğru zaman değilmiş kısmet artık çok kararlıydım ama vazgeçtim hayırlısı olsun oğlum iyileşsin de yeter ki emsin istediği kadar uyuyor şimdi sürekli uyanıyor emip tekrar uyuyor iyileşir inşallah

Bu arada MaRaL_ MaRaL_ ayaz bugün sadece sabah kaşık maması yedi sonra sadece su içti ve emdi yani iştahsızlığın Nirvana'sını yaşıyor :KK43: iki kere yemek yerken kustu öksürükten.. Şimdi iki saattir uyuyor ama 1500 kere kalktı anlamadım gitti walla ne oluyor :KK43: Bu Arada ayaz 12,7 kilo, çıplak, sormuştun ya ama böyle devam ederse verir.. Ki umrumda değil iyileşsin yeter..
maa$alalh kiz siz tombulmusunuz hemde tombalak :))))
ben balli limon veiruorum o midesini karistiriyor biraz kusuyor onu verince ama oksuruk de tutuyir sanki rahatliyor balgam atmis gibi
masada oturup yemiyor agzini açmiyor
bi kolumda çcuk diger elimde kasik bugun hep oyle yediridm
yok isigi kapati yok kapiyi pencereyi açti derken agzini açiyor bende kasigi sokuyorum
ama bu ne zamana kdr boyle gider bolur bilmiyorum hiç bi fikrim yok

valla videonun çizgi filmin onunde yemesi çok kolay biseymis
koy onune bilgisyari dok yemegi azgina :)
yemiyor sipaa kanmiyor videoya

Back
X