2015 Şubat Anneleri

Canım bu kadar sıkıntı oluyorsa kesinlikle kesmelisin emin ol yüzde 80 sıkıntıların gidecek uygulamaya çalıştığın tüm eğitimler daha da kolaylaşacak tabiki çok zor bir süreç çok sabır gerektiriyor ayrıca yanında başka birisi olsaydı yardımcı olabilecek daha iyi olurdu senin için kriz anında o kişi ilgilenirdi seni gördükçe senin kucağında oldukça daha da üzülürsünüz ikiniz de mesela benim annemin yanımda olması kolaylaştırdı bırakma sürecinde çok ağladığında annem dikkatini dağıtıyordu bendeyken durmuyordu çünkü kararlı başlamak çok önemli bir de senin dediğin gibi azaltarak değil birden kesmek daha iyiymiş bebeği sütten keserken doktor bana azaltmak alışkanlığı bıraktırmaz demişti sigara gibi düşün birden bıraktırmak daha kolay alışkanlığı bitirir demişti tamamen umudunu kesmesi gerekiyor yani Allah yardımcın olsun canım geceleri ağladığında eşin onu susturmaya çalışırsa daha iyi olur
inşallah canım. bende o yüzden bi anda bıraktırıcam bakalım belkide beklediğimiz kadar zor olmaz. ben veriyorum karbonat sürüp. bi kere denedim tadına baktı sevmedi döndü gitti ağlamadı. inşallah bu şekilde devam eder. gönül isterki böyle olmasın ama başka hiç bir çarem yok.

inşallah canım. bende o yüzden bi anda bıraktırıcam bakalım belkide beklediğimiz kadar zor olmaz. ben veriyorum karbonat sürüp. bi kere denedim tadına baktı sevmedi döndü gitti ağlamadı. inşallah bu şekilde devam eder. gönül isterki böyle olmasın ama başka hiç bir çarem yok.
İnşallah böyle devam eder ağlamadan ama en zoru ilk 3 gün sonraları umudunu kesiyor ve daha kolay oluyor canım ağlayabilir meme için oda çok normal sabret 3 gün sonra kabullenecek tabi arada yine isticek seni denemek için ama gitgide azalıyor canım isteği berat hala meme görünce gelip ağzını getirmeye çalışıyor versem emer biliyorum hemen dikkatini dağıtıyorum o da hemen vazgeçiyor o kadar zaman geçmesine rağmen emmek istemesi çok ilginç

Canim insallah kolay atlatirsiniz. Ikiniz icin de en dogrusunu sen bilirsin hic vicdan yapma. Bi olay bagimliliga donusmemeli bence bagimliliga donusurse sıkınti. O delice aglamalari cok iyi biliyorum nerdeyse her gece en az bi kere yasiyorum. Gun icinde de memeyi kapatinca ayni delilikler oluyo bizde. Sen diyosun ya memeyi koklamasi yetiyo diye uyumasi icin Duru memeyi bi aldimi kolay kolay birakmiyo agzindan. Benim de sorunum o. Biraksam saatlerce emer. Bi anlik koparsa kapatiyorum mesela fena bozuluyo. Cok sinir bi durum. Allah kolaylik versin sana

bilmiyorumki canim
onceden boyle deildu derdi aolunca aglardi her çocuk gibi
simdi herseyi yapoyorum susmuyor
dr a goturyum bide sali yada persembe gunu
inan hasta olsa bu kdr dert etmiycem iyilesince gecer nasilsa diycem ama biseyide yok
sonunda biberonu içirebildim de uyudu
acikmis ama daha oncede kaç kere teklif ettim almadiki elinin terisyle ittiriyor
e çorbasini yogudufnuda yemisti zaten emzirdim belki yuz kere
yok iste kucakda susuyr birakinca agliyor
bide elini agzina koyyor bakdim bisey goremedim , benim ggoremedgim bisey ne olabilirki dilinde agzinda falan
Azı dişini çıkarırken oğlum aynen anlattığın gibiydi. Sürekli ağlıyordu mıy mıy mızz mızz. Gece saat başı çığlıklarla uyanıyordu. Hiç bir şekilde sakinleşmiyor du. Dişine masaj biraz iyi geliyordu canım. Diş etine masaj yapan fırça gibi birşey var mother care den almıştım onu ısırıp biraz rahatlıyordu.
Sen de iyice yoruldun bir rahatlasaydı kuzu. 3 çocuk bir de böyle huysuzluk yapınca deliriyor insan :(( İnşallah düze li r birde doktora götür için rahat etsin

arkadaşlar merhaba,
28 aylık emzrime maceramız dün son buldu ama benim göğsüm taş gibi oldu ağrıyor. sabah mecburen elimle sağıp ağrısını dindirdim, bu durumu yaşayan var mı ne yapmalı?
bir de kızım gece uyanıp kucağımda uyumak istedi, memeye yeltenmedi. gece uyandığında ne yapayım?

aynen öyle canım çok bağırıyorum ve sonra çok üzülüyorum..

sabah emzirdim belkide veda etsin diye mi düşündüm bilmiyorum. üzüldüm ama :KK43: sonra sitenin içinde biraz koşturmaya çıkardım güneş vardı. geldik yıkadım pakladım sonra meme istedi tabii dediğin gibi hafif sulandırıp karbonat sürdüm ve verdim. iki üç kez denedi almayı suratını ekşitti garip bi şekilde baktı memeye hiç bişey demeden döndü kıçını gitti oyuncaklarıyla oynamaya. bakalım sonrası nasıl olacak özellikle akşam yatarken :KK43:
Kıyamam ya anlamış ta arkasını dönüp gitmiş kuzu :(
Canım haklısın tabi bir de ısırıyor diyordun o daha zor ikiniz de yıoranmadan bu süreç biter umarım. Kolay gelsin

Azı dişini çıkarırken oğlum aynen anlattığın gibiydi. Sürekli ağlıyordu mıy mıy mızz mızz. Gece saat başı çığlıklarla uyanıyordu. Hiç bir şekilde sakinleşmiyor du. Dişine masaj biraz iyi geliyordu canım. Diş etine masaj yapan fırça gibi birşey var mother care den almıştım onu ısırıp biraz rahatlıyordu.
Sen de iyice yoruldun bir rahatlasaydı kuzu. 3 çocuk bir de böyle huysuzluk yapınca deliriyor insan :KK43:( İnşallah düze li r birde doktora götür için rahat etsin
yarin sbaah goturcem dr a canim
azilari çikdi hepsi yarisina kdr buyuudler nerdeyse kopek dilseir bile baya belli çikdi

Kıyamam ya anlamış ta arkasını dönüp gitmiş kuzu :KK43:
Canım haklısın tabi bir de ısırıyor diyordun o daha zor ikiniz de yıoranmadan bu süreç biter umarım. Kolay gelsin
ben de 2 yaşından beri psikolojik olarak hazırlıyordum ama vazgeçmiyordu tabi, artık en sonunda 28 aylık oldu benim de canıma tak etti, bir de parkta 5.5 yaşına kadar emen bir çocuk görünce gözüm korktu:)
dün eve gidince yarabandı yapıştırdım, memeden süt gelmeyecek artık dedim. "ayyy!" dedi, irkildi, korkma anneciğim sen büyüdün abla oldun, artık başka sütler içeceksin dedim.inek sütüne de yeni başladı önceden içmiyordu. öteki memeyi sordu yavrum onu 1 senedir emmiyordu zaten, "biliyorsun o memedeki süt acı oldu" dedim. meme emerken oynadığı üzeri tüylü bir ben var kolumun arkasında, ismi de karaböcük. onu sordu "o duruyor ona dokunabilirsin" dedim. gece kucağımda karaböcüğüyle oynayarak uyudu. bu gece de aynı şeyi yaparsa alışır değil mi ? ne yapmalıyım bir akıl verin. şunu da belirteyim 6 aylıktan beri kendi odasında kendi yatağında uyur. misafirlik dışında aynı yatakta yatmıyoruz. ama bu aralar gece sık sık uyanıyor

sabah emzirdim belkide veda etsin diye mi düşündüm bilmiyorum. üzüldüm ama :KK43: sonra sitenin içinde biraz koşturmaya çıkardım güneş vardı. geldik yıkadım pakladım sonra meme istedi tabii dediğin gibi hafif sulandırıp karbonat sürdüm ve verdim. iki üç kez denedi almayı suratını ekşitti garip bi şekilde baktı memeye hiç bişey demeden döndü kıçını gitti oyuncaklarıyla oynamaya. bakalım sonrası nasıl olacak özellikle akşam yatarken :KK43:
Canım benim karbonat sağlam bilgi tez Hocam dedi bana :)) sen o arada anlasın anlamasın sen artık büyüğüm memenin tadı değişti diye zırvala dedi bi de bana :) görüntüde bişi olmadığı ve sen her istediğinde verdiğin için itiraz etmeden etkilenmez hiç bir şekilde dedi kadın yılların profu bi bildiği vardır :)) ben de yazın öyle yapıcam o yüzden

İnşallah böyle devam eder ağlamadan ama en zoru ilk 3 gün sonraları umudunu kesiyor ve daha kolay oluyor canım ağlayabilir meme için oda çok normal sabret 3 gün sonra kabullenecek tabi arada yine isticek seni denemek için ama gitgide azalıyor canım isteği berat hala meme görünce gelip ağzını getirmeye çalışıyor versem emer biliyorum hemen dikkatini dağıtıyorum o da hemen vazgeçiyor o kadar zaman geçmesine rağmen emmek istemesi çok ilginç
inşallah canım. 3 kez istedi bugün hatta en son isterken tedirgindi. ağlamadı diretmedi. inşallah böyle devam eder. kuzenim bi daha hiç istemediğini hatta verdiğinde bakmadığını söyledi. çocuktan çocuğa da değişiyordur sanırım.

Canim insallah kolay atlatirsiniz. Ikiniz icin de en dogrusunu sen bilirsin hic vicdan yapma. Bi olay bagimliliga donusmemeli bence bagimliliga donusurse sıkınti. O delice aglamalari cok iyi biliyorum nerdeyse her gece en az bi kere yasiyorum. Gun icinde de memeyi kapatinca ayni delilikler oluyo bizde. Sen diyosun ya memeyi koklamasi yetiyo diye uyumasi icin Duru memeyi bi aldimi kolay kolay birakmiyo agzindan. Benim de sorunum o. Biraksam saatlerce emer. Bi anlik koparsa kapatiyorum mesela fena bozuluyo. Cok sinir bi durum. Allah kolaylik versin sana
sen bırakmayı düşünüyo musun peki canım? vicdan yapıyorum ister istemez :( en azından eylüle kadar emzirme planım vardı. ama olacak en sonunda biraz erken oldu çünkü yıprandık ikimizde..

Begümde aynen öyle şu an memeden koparamıyorum saatlerce öyle dursa gık demez.

Kıyamam ya anlamış ta arkasını dönüp gitmiş kuzu :KK43:
evet çok hüzünlendim inan. çok garip oldum :( odasını ayırdığımda da böyle bi his kaplamıştı içimi. ona haksızlık ediyomuşum gibi bi vicdan azabı. tabiiki öyle değil ama annelik işte. memeyi seven hiç bi bebek çok olağanüstü durum olmadıkça kendi kendine bırakmaz. bu süreci mutlaka yaşiycaz. hatta ne kadar geç o kadar zor..

Canım benim karbonat sağlam bilgi tez Hocam dedi bana :)) sen o arada anlasın anlamasın sen artık büyüğüm memenin tadı değişti diye zırvala dedi bi de bana :) görüntüde bişi olmadığı ve sen her istediğinde verdiğin için itiraz etmeden etkilenmez hiç bir şekilde dedi kadın yılların profu bi bildiği vardır :)) ben de yazın öyle yapıcam o yüzden
evet gerçekten öyle canım hiç istemedi tadını sevmedi. bi de belli olmuyo ya bişey olduğu daha iyi oluyor. hiç bişey demiyodum ama diyeyim bari anlamasada :)

ah bugün içim çok acıdı :( çok zor bişeyleri bıraktırmak bu bebelere. ben ağlar çıldırır sandım ama aksine daha uysal oldu. böyle kedi gibi sırnaştı. kokladım sarıldım hep. keyfi de yerinde daha iyi ama gece napıcam ne yapmalıyım sence?

evet gerçekten öyle canım hiç istemedi tadını sevmedi. bi de belli olmuyo ya bişey olduğu daha iyi oluyor. hiç bişey demiyodum ama diyeyim bari anlamasada :)

ah bugün içim çok acıdı :KK43: çok zor bişeyleri bıraktırmak bu bebelere. ben ağlar çıldırır sandım ama aksine daha uysal oldu. böyle kedi gibi sırnaştı. kokladım sarıldım hep. keyfi de yerinde daha iyi ama gece napıcam ne yapmalıyım sence?
kolay gelsin canim
sen birakdir aglamalar biterse bende yapicam

kızlar selam. size birşey danışmam gerek.
malum bu aralar ben bişeyleri bıraktırmaktan başka şey yapmaz oldum :) bu reformlar tamamen mecburiyetten :( çünkü ciddi anlamda psikolojim iyi değil..

vicdan yapıyorum tabiiki 15 ay acaba az mı diye. ama sonra atıyorum kafamdan bu düşünceyi zaten 18 ayda kesin koymuştum kafama. 3 ay en nihayetinde. ikimiz içinde iyi olacak. uyku felaket yemek desen iyi sayılmaz ve sürekli mızmız ağlıyor.. en azından biraz yoluna gireceğini umuyorum.

bugün gündüz sıkıntı olmadı da akşam yatırırken ne yapayım? yine aynı yöntemi denersem yine ağlama krizine girebilir mi acaba yoksa vazgeçer de uyur mu? uykusunun iyice geldiği son anı beklersem uyur gibi geliyo.

pek gece kalkarsa vereyim mi meme? yani birden tamamen mi bitireyim yoksa bi hafta falan gece versem iyice kafası mı karışır daha mı zor olur? yardım edin :(

kolay gelsin canim
sen birakdir aglamalar biterse bende yapicam
sağol canım takiptesin zaten. uyku eğitiminden sonra inşallah bu da biter de uyku olayı tamamen çözülür. gece ağlamaları biter en azından.

sen bile memeyi bıraktırmayı düşündüysen neler çektiriyor demek Hakan kuzusu sana.

sağol canım takiptesin zaten. uyku eğitiminden sonra inşallah bu da biter de uyku olayı tamamen çözülür. gece ağlamaları biter en azından.

sen bile memeyi bıraktırmayı düşündüysen neler çektiriyor demek Hakan kuzusu sana.
hee kiz beni ne hale getirdi bu çocuk bi gorsen halimi
saç bas yoluyorum buyukler etkileniyor hakanin umrinda deil
iki uç yasa kadar emzirmeyi dusunuyirdum ben ama boyle zivanadan çikacagini dusunmemistim hiç
nasibi bu kadardir belkide napâlim ..:KK64::KK64::KK64:

ah bugün içim çok acıdı :KK43: çok zor bişeyleri bıraktırmak bu bebelere. ben ağlar çıldırır sandım ama aksine daha uysal oldu. böyle kedi gibi sırnaştı. kokladım sarıldım hep. keyfi de yerinde daha iyi ama gece napıcam ne yapmalıyım sence?
Gündüz emzirmeyince gece de tabi emzirmesen lazım, o Zaman da aynen devam hemen Sürüver karbonatı..

Ne durumd olduğunu tahmin edebiliyorum, anne olarak çok vicdan yapıyoruz, üzülüyoruz.. Allahtan ağlamamış yolsa daha çok vicdan yapardın.. Her anne bu süreçten geçiyor Ama kıyamamak daha kötü daha fazla bağımlı oluyorlar bu sefer süreç uzadıkça da beter olur.. Sen doğrusunu yapıyorsun darısı bize inşallah

yeb4 yeb4 sallanma işi gibi düşün, tamamen bitmeli sanırım yoksa kafa karışıklığı olur sanki.. Ama gör bak annesi asıl zor olan gündüz bence, gece de tutturmaz merak etme :)

yorulacağım kesin de işte maddi açıdan da düşünmek zorunda kalıyorum malesef.

ben beratla hiç uzun yol yapmadım genelde de uyuduğu zamanları tercih ediyorum.

oto koltuğunu kullanmayı düşünmüyorum orda o kadar süre oturamaz çocuk zaten ben bile oturamıyorum. arka tarafa düz yatak gibi bişi yapıp yatırmayı düşündüm.
Fikrimi sorarsan oto koltuğu kullan, biz çok tehlikeli bi kaza atlAttık ki pusetinde ve yine emniyet kemeri bağlıydı. Yine de neredeyse ön koltuğa kadar gelmişti. Çok çok tehlikeli ve anlık birşey bu kazalar. Ve yapabileceği hiç bir şey olmuyor insanın. Tuna da oturmuyordu başta, ağladı sızladı alıştı..

Öğle komşuda uyudu kaçta uyandı bilmiyorum. Şimdi durmuyor uykusu vardır belki diye yatağa koydum uyumuyor
Yataktan çıkınca ağlıyor
Ben gidersemde ağlıyor
Çakılı kaldım burada
Allah ım aklımı koru diye dua ediyorum. Artık bıkdum ama çözüm yok. Keşke dr un elinde sıhirlı değnek olsa da kurtulsam
Parayla pulla hiçbiriyle ölçülmez şu çocuğun ağlaması

Ayyy ben bile hüzünlendim yaa :( ay Nasıl bırakılamaz ben emzirme işini çok bağlıyız Tuna'da bende..

Back
X