- 4 Aralık 2011
- 443
- 165
- 333
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #7.461
Normalde 13 hafta 1 gün demek 13 bitti 14 denbir gun aldin demek ama +- 2 hafta düşünmek lazım son adetin ilk günü hemen hamile kalm8yoruz sonuçta :)) o yüzden fark edebiliyor biraz 12 hafta +1 gün dedi mi ilk 3 bitiyor yoksa ama bi iki hafta fark olabilir :))Benim bildiğim 13. hafta bitip 13+1 diye başlayan haftada ilk 3 ay bitmiş oluyor... Kullandığım 2 farklı hamilelik uygulamasıda bu şekilde sayıyor. 12 hafta bittiğinde 3 ayın bitmesi için her ayın 4 hafta yani 28 gün olması lazım oysa ki 30 ve 31 günden geçiyor aylar... Benim sat'ım 1 ekim dolayısı ile 1 ocakta 3 ay bitmiş, 4. ay başlamış olacak olarak hesaplıyor.
Bu sitedeki hamilelik takvimine göre ise 24 aralıkta yani bu hafta 3 ayım doluyor. Bence mantıklısı diğer hesap ama tabi 1 hafta çok önemli mi derseniz, ona yorumum yok =)
maşallah canım benim o sesleri duymak nasıl güzel bişeymiş Allah ım eksik etmesin bi dahaki randevum 1 ay sonra özleyeceğim bebişimiGünaydın güzel annecikler sabah yine doktora gittim bebegim 2.5 cm olmuş kalbi tikkidi tikkidi atiyodu
Bana erken dediler gareketini hissetmeye basladiktan bi iki hafta sonra yapacagiz dediler erken değil mi dahaGunaydin kizlar.. Bu sabah Tetanoz aşısının 2.dozunu yaptirdim saglik ocaginda , sanki herkez yaptirmiyormus!! Ama neden ?? Bir sakincasi oldugunu falan mi biliyor yada dusunuyor insanlar bilemedim , ama ben yaptirdim..
Arkadaşlar geçmiş yazıları okudum. Bence bulantı yok. Ama midesi bulananların iyice şu çıktı , bu çıktı, şu şekilde öğürdüm ,hala var çok şiddetli , şundan tiksindim gibi yazılarını okuyunca bende tuhaf olmaya başladım , keşke sadece bulantı fena yazsalar, sonuçta burada sık sık iyice detaylandıra detaylandıra anlatmanın ne onlara bir faydası ne de bir çözüme yarıyor, lütfen kimse kırılmasın, yeni uyandım , okuduklarımdan etkilendim.Hepimize sağlıklı gebelikler ....
Bunlarda benim minik kaplumbagalarim :)Dunku kontrolden 9+3tuk:)
Benim devamli gittiğim hastane dışında evimin yakınında tip merkezi var oraya gidiyorum bazen:) özledikçe görüyorum Bebeğimi imkanın varsa sen de öyle yap:)maşallah canım benim o sesleri duymak nasıl güzel bişeymiş Allah ım eksik etmesin bi dahaki randevum 1 ay sonra özleyeceğim bebişimi
Hamikeyken yaptiranlar var canim.Ozelde de yapiliyor ama pahali.Ben 3 ay once 522 liraya yaptirmistim.Saglikli dogumun var diye gerek gormemis olabilirler.Kan pihtilasmasi sorunu olan arkadaşlar bu test hamileyken yapiliyo mu? Benim iki kaybim var kalp atisi durduğu için ama test vs yapilmadi geçen egitim arastirmada genetik bolume gitcen dedi ozel hastane yapiyosa bi gidip yaptirayim mi ya aklim takiliyo siz ha bire igne oluyosunuz pisman olmiyim sonra
saglikli bi dogumum var diye mi sallamadi dr lar bu durumu acaba ay aklim karisti yaw
Bilmiyorum ki beni 20.haftada saglik ocagindan aradilar 20.hafta tetanoz asiniz var diye bende gittim yaptirdim , 1 ay sonra 2.dozun var dediler bugunde 25.haftadayim yine yaptirdim!!!Bana erken dediler gareketini hissetmeye basladiktan bi iki hafta sonra yapacagiz dediler erken değil mi daha
Cok tesekkurler:)Bende ikiz bekliyorum.Kac haftalikken dogum yaptiniz acaba?sizi okuyunca gecen sene geldi aklıma ben 2014 temmuz ikiz erkek bebek annesiyim ilk zamanlar günler hiç geçmiyodu sanki ne zaman büyücek tekme atıcaklar boyları kaç gramları kaç hep merak içindeydim ama şimdi paşalarım 6ayı bitirdi haziranda doğum yaptım paşarım uyuyo suan mışıl mışıl darısı size bide bakmışsınızki yanınızda melekleriniz güzel bi hamilelik ve doğum geçirmeniz dileğiyle
ben birşeyi çok merak ediyorum ikinci kez doğum yapan anneler daha iyi bilir ultrasonda çıkan hafta mı yoksa sat tarihimize göre olan haftayı mı daha çok dikkate almalıyız. ben doktoruma hep soru sormayı unutuyorum artık bunları tek tek yazacağım
Mutlaka sat tarihine gore olmali.benim oglum iriydi hep iki hafta onden gidiyordu.iri de dogdu masallah 4 kiloydu.dr.nerdeyse bir ay onceden sezeryana alacakti beni.kabul etmedim.sat.a gore 10 gun once oldu sezeryan.bebek buyuk kucuk olabilir onemli olan o 9 ay on gunluk sat.a gore hesaplanan suredir.
Kizlar aranızda alyans testi yapan var mı
maşallah Allah bağışlasınama benim satım normalde 18,09,2014 doktorum onu geriye çekti geç döllenme diye 01.10.2014 yaptı şimdi bebeğimde en son verdiği tarihe göre 1 hafta önden gidiyor benim ki karman çorba oldu bebeğim hangi tarihe göre dünyaya gelecek anlamadım
maşallah canımGünaydın anneleeeer :) bugün bebeğime aşık uyandım yinee <3 sizlere göstermek istiyorum kuzumuu sizde tahmin yazın beşki doktorum yanılıodurhepinize bulantısız rahat günlerr diliyorum benim bulantılar azaldı çok şükür :)
zaten doktorumda bende aynı fikirdeyiz normal doğum olacak inşallahGec dollenme oldugu kesinse ozaman dr.un tarihine gore hesaplanir sanirim.erken sezeryani fln mecbur kalmadikca kabul etmeyin bebeklerin cigerleri son ay gelisiyor,dıs dunyaya uyum saglamak acisindan.
Günaydın anneleeeer :) bugün bebeğime aşık uyandım yinee <3 sizlere göstermek istiyorum kuzumuu sizde tahmin yazın beşki doktorum yanılıodurhepinize bulantısız rahat günlerr diliyorum benim bulantılar azaldı çok şükür :)
Günaydın anneleeeer :) bugün bebeğime aşık uyandım yinee <3 sizlere göstermek istiyorum kuzumuu sizde tahmin yazın beşki doktorum yanılıodurhepinize bulantısız rahat günlerr diliyorum benim bulantılar azaldı çok şükür :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?