2015 Temmuz Anneleri

Tatlim anne karninda duzeltilebilecek tedbir alinabilecek hic birsey yok bunda eger aile gercekten ne olursa olsun asla aldirmam diyorsa bencede yaptirmak cokta elzem degil..
ben yaptiricam cunki esim cok hassas bu konuda omrumu yer yani yaptirmazsam..

tavsiyem dr nu değiştirmemendir tabiki senin bileceğin bişey...
2. hamileliğimde aynı senim gibi düşünüyordum...ama ikili testi sadce down sedromu için olduğunu düşünmeyin...
bende 2li testi yaptırmayacağım diye imza verdim.tesadüf eşimde gelmişti...eşimi ikna etti dr...kimse size özürlü çocuğunuz var aldırın demez zorla almaz...ama hamilelik sürecinde daha sonrA farkedilmeyecek sorunlar bu haftada ortaya çıkmakta hamilelikte ve doğumda ne ile karşılaşacağınız ihtimallerini bilmek hem sizin için hem dr için önemlidir diye konuşmuştu...

Teşekkür ederim arkadaşım. Allah hepimizin bebeğini bize bağışlasın inşallah.
İkili testi oldukça araştırdım. Kulaktan dolma bilgilerle gitmedim aslında. Doktor ilk ikili test diyince ben yaptırmak istemiyorum dedim. O itiraz edince, olumsuz çıkınca durumu düzeltecek bişey yapılabiliyor mu dedim.Hayır ama benim neyle karşılacağımı bilmem gerekiyor dedi. Yani aslında olasılık yüksek çıkması yada çıkmaması durumu var ve baktikları şey sadece down sendromlu olup-olmadığının olasılığı. İkili test yapıp kanındaki şeker oranı yüksek o zaman sana insülin verelim, durumu düzeltelim gibi bir durum yok dolayısıyla. Olasılık yüksek çıkarsa üçlü test olmadı, aminosentez.. Ama dediğim gibi sadece bir olasılık yüzünden silsile halinde devam edip gidecek. Ve bence buna hiç gerek yok. İkili test yaptırıp olasılığı yüksek çıkıp aldıran, aldırmayıp doğurup gayet sağlıklı olan, testi olumlu olup çocuğu down sendromlu olan çok insan gördüm. O yüzden bence anne adayını gereksiz yere germekten başka birşeye yaramayan bir test bu.
Çocuğunuzun down sendromlu olma ihtimali yüksek ama biz size şöyle bir ilaç vericez çocuk sağlıkla doğacak inşallah diyen çıkmadığı sürece bu testler bana hep saçma gelecek..

Sizin doktorunuz bilgilendirdiyse lütfen bizimle paylaşın, ikili testte başka hangi durumlar yada anomaliler anlaşılabiliyormuş? Benim doktorum çok aydınlatamadı beni bu konuda..

bende down sedromu değil kistik higroma teşhisi bu testlerle konulmuştu...rabbim düşmanıma bile yaşatmasın...

Amin canim. Aslinda benik doktorum aciklama yapmadi sadece ikili test istedigini ve istersem baska merkezlerde de yaptirabilecegimi soyledi. Acikcasi sormadim down sendromu disinda hangi hastaliklara bakildigina ama isterseniz bir sonraki gidisimde sorarim doktorum sagolsun soru sorunca dakikalarca aciklama yapan biri. Ve ben bu ikili test konusunda yuregime korku sarip fazladan para almak icin yaptirmami istedigini dusunmuyorum. Kendisi cok olumlu pozitif bi insan ilk bebegimin kalbi durdugunda bile bana cok guzel bi dille durumu aciklamisti.

Sende bence doktorun hal ve tavirlarini tekrar hatirla seni korkutmak icin,, para icin mi yapti? Yada doktoruna sor bakalim baska bi hastanede yaptiracagim dediginde tutumu ne olacak?
Bazi doktorlar ve hastaneler cok uzgunum ama cok para goz oluyor. Sirf para almak icin ikili testi pozitif yapip 4 5 binlik test isteyen yerleri bile duydum. Hatta benim basima gelen bi olayida anlatayim daha once anlatmistim; benim bebegim kesede gozukmuyordu baska bi hastaneye gittim doktor iki tane beta hcg testi istedi ( dusun beta hcgnin tanesi 90tl) bu kadar ucuz test icin bile kesede gordugu halde bebego goremedigibi soylemisti hakkimi helal etmiyorum.

Canim o sadullah az diil bizimde kalp atisi vardi hatta erkendi olmasada telaslancak bi hafta diildi bulanti icin gitmistim hem yatis yapti hemde gereksiz yere detayli usgye yolladi dunya para

Doğum gerçekleşene kadar bu dertler bitmeyecek sanırım. Ben aslında özel hastanelere pek güvenmem. Sağlık konusu herkesin üzerine titrediği bir mevzu ve bunun çok rahat suistimal edildiğini düşünürüm. (Tıpkı senin başına gelen olay gibi) Devlet hastanelerine nedense daha çok güveniyorum.
İkili test isteyen doktorum özel bir hastanede çalışıyor. Hamileliğim kesinleşince bazı testler istedi. Ben de gittim devlette yaptırdım. Çünkü çalıştığı hastane tahlillere 110 lira istedi. Elimde 5 sayfa testle geldim. Bazıları eksik bunları da burda yaptır dedi. Tekrar fiyat istedim laboratuardan bu sefer 55 lira istedi. Her hallükarda aldılar benden o parayı yani.
Yani çok uzatmayayım, anne adayı bu kadar yaptırmamaya kararlıyken, doktorun olasılık bildiren bir test için bu kadar ısrar etmesi bana saçma geldi. Şunu da biliyorum ki bazı doktorlar o haftalar geldiğinde önce detaylı ultrason muayenesi yapıp, hoşuna gitmeyen bir şey görürse test yaptırmayı tavsiye edebiliyorlar. Ben de öyle bir durum da yok..

Canim o sadullah az diil bizimde kalp atisi vardi hatta erkendi olmasada telaslancak bi hafta diildi bulanti icin gitmistim hem yatis yapti hemde gereksiz yere detayli usgye yolladi dunya para

Vallahi canim allah kimseyi onun eline dusurmesin o gun neler yasadim bi ben bi allah biliyor. Sapa saglam bebegime uzuntuden bisey olabilirdi. Allah islah etsin ne diyeyim

ben bennn kesitrmek istiyorum ama annaneme göre kestirmemek lazım .. ben takmam böyle şeyleri ama,kafama takıldı işte.. napsam ne etsm diye.. ama gidip kestireceğim uygun bi zamanda kararımı değiştirmezsem
Bende kestirmek istiyorum banyoda tara falan cok zor oluyor boyali bide bi ton kremle zor aciyorum ☺☺ bana da kesme diyolar da bence uzun saca daha cok enerji gidiyor kisa saca ne gidecekki off off bilemiyorum

110 tl yine iyi fiyat vermisler canim. Benim gittigim hastanede basit tahliller icin 700tl fiyat verdiler. Bende gittim devlette yaptirdim. Doktorumada gosterdim hic bisey demedi neden burada yaptirmadinda devlette yaptirdin diye bisey soylemedi eger boyle bisey soyleseydi hemen degistirirdim doktorumu.
Bende devlet hastanelerini cok begeniyorum en azindan doktorlar para icin extra biseyler istemiyor. Devlette dogum yapmayi dusunmuyorum sonucta istanbulda yasiyoruz nufus fazla hastaneler kalabalik doktorlar sayica yetersiz o yuzden dogumu ozelde yapicam allah nasip kismet ederse.
Sanada tavsiyesen yine ozelde devam et ama icin rahat etmedigi durumlarda devlete gidip oradaki doktorlarin goruslerinide alirsin.
Kendi doktoruna guvenmiyorsan ikili testi devlette yaptir canim yasini bilmiyorum ama 35 yasindan buyuksen hangi doktora gidersen git senden kesinlikle bu testi isteyecek. Guzel dusunelim guzel olsun insallah saglicakla nur topu gibi bebeklerimizi kucagimiza aliriz :)

Bende kestirmek istiyorum banyoda tara falan cok zor oluyor boyali bide bi ton kremle zor aciyorum ☺☺ bana da kesme diyolar da bence uzun saca daha cok enerji gidiyor kisa saca ne gidecekki off off bilemiyorum

Ya ben ilk bebegimde kestirdim kalbi durdu simdi kuaforun onunden bile gecmek istemiorum kizlar cokta rahatsiz oluyorum rapunzelin kiz kardesi gibiyim

canım benim saçım baya uzundu geçenki hamileliğimde kestirmiştim küt gerçi düşük oldu ama bence kestirebilirsin çok kısa olmamak kaydıyla çocuk vitaminlerini saçtan mı ne alıyomuş falan falan
Yani dusununce uzun sacin beslenmesi daha zor kisa saca daha kolay bilemiyorum da su 3 ayim tam bitince kestirmeyi dusunuyorum da icime sinmiyor canim

Simdi ozelde ssk miz da var bu ikili testi yaptirinca yada herhangi bir kan tahlilinde ekstra para mi oduyoruz beni aydinlatin lutfennnnnn

Simdi ozelde ssk miz da var bu ikili testi yaptirinca yada herhangi bir kan tahlilinde ekstra para mi oduyoruz beni aydinlatin lutfennnnnn

Evet canim ekstra para oduyorsun ssk yoksa daha fazla oduyorsun, benim gittigim hastanede muayane ssksiz fiyat 120tl ben 50tl oduyorum.
Ikili testte sskli fiyat 120tl ama bu baska bi ozel hastane benim hastanede 450tl vardir.

Evet canim ekstra para oduyorsun ssk yoksa daha fazla oduyorsun, benim gittigim hastanede muayane ssksiz fiyat 120tl ben 50tl oduyorum.
Ikili testte sskli fiyat 120tl ama bu baska bi ozel hastane benim hastanede 450tl vardir.
Senin ssk olduguna ragmen mi 50 lira oduyosun benim hastanem muayene ucreti 35 lira aliyor ssklidan,tahlil hic istemedi doktorum ben devlette yaptirdiklarimi goturmustum haftaya 11+3 olacaz randevum var tahlil ister mi bilemedim ister mi acaba ?

Ya ben ilk bebegimde kestirdim kalbi durdu simdi kuaforun onunden bile gecmek istemiorum kizlar cokta rahatsiz oluyorum rapunzelin kiz kardesi gibiyim

benimde saçlarım çok uzun neredeyse kalçama değecek. kestirmeye korkuyorum batıl inançların dışında böyle şeyler duyuncada korkuyorum. ne yapmalıyım?

cinsiyet öğrenen anneler var mı?
ilk sayfadaki listeye baktım ama bir şey eklenmemiş.
bende sabırsızlıkla cumartesi gününün gelmesini bekliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…