- 25 Haziran 2014
- 1.134
- 407
- 148
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #10.961
ben de dün dra rapor almaya gittim ultrasondan baksak bi de dedim bakamam gerçekten çok yoğunum bugün daha 25 hastam var sırada dedi saat 16 00 civarıydı.Cuma günü tatil olunca o günkü randevuları düne aktarmış ben de dün dr a gittiğim halde bebeğimi göremeyince içime çok dert oldu en son cuma günü iyiydi kalbi atıyodu sonra da kanama olmadı çok şükür ama işte bi de dün göreydim çok iyi olacaktıbidahai randevu 23 ocak o zamana kadar nası sabrederim?
hayata sıkı sıkı tutunmak istiyolar adeta di mi :)tamam canım yetişkin insanların kalbi daha az atıyor 80 90 normal bebeklerin kalbi 120 ve üzeri atıyor
merhaba bedidiko aylar öncede aynı topikteydik,cok mutlu oldum bebişineyaptırdık canım ultrasonda burun kemiği görüldü ve ense kalınlığı 1,5mm çıktı allaha çok şükür şimdi kanı bekliyorum
Kac yasinda kizin canim. Pes etme devam et. Ben akillilik ettim kaka'ya 7 aylikken basladim hic yapmadi altina o zamandan beri komple bezi 14 aylik biraktik cok rahat ettim. Annemlerin usulu yani:) cok erken baslayinca reddetmiyor cocuk cunku baska turlusunu bilmiyor . Annemi dinledim iyi oldu. Yoksa etrafa sorsan 3 yasindan once baslanmaz diyorlar sonra cocuklar bir tuvalet travmasi geciriyor normal olarak. Biraz zorlu bir surec ama gececek!birde seninle tuvalete gotur hep gorsun seni. Acikla bak anne tuvaletini tuvalete yapiyor sende yap diye. Kolay gelsin canimNasılsınız kızlar
Ben dün küçük kızıma tuvalet eğitimi vermeye karar verdim birkere bile lazımlığa yapmadı hep altına yaptı
Ya tutuyo resmen 3-4 saat yapmıyo sonra tam lazımlıktan kaldırıyorum o arada yapıyo.
Canim benim de bu bir haftadir surekli basim agriyor dun mide bulantim gecti yarin kontrolum var doktora danisacam bu bas agrilarimi ilac da almiyorum esim patates soyup basima bagliyor ama ise yaramiyorAllah yardimcimiz olsun
Ya ben iki ayda bir gidicem doktora dusunun:) burda oyle. Bu gittigimde de zaten ultrasona girmedim sadece kalp atisini dinledi goruntusuz. Sanslisiniz orda:) sanirim iki ay sonra da ultrason yok !Gözün aydın cnm ikili testte geçmiş bitmiş oldu... Topic çok hızlı gidiyor haklısın, hepimiz yakaladığımzı konuşmalara cevap veriyoruz bir şekil =)
7 şubata kadar nasıl dayanıcan yaaaa ben 15 günde bir gidiyorum, aslında yavas yavas arayı uzatmak lazım heralde... Doktor önce 1 ay diyor sonra sizi biliyorum 1 ay dayanamazsınız arada gelin yine diyor
Bende baş ağrısı yok ama en baştan beri devam eden gaz hala var... Akşamları 6 aylık gibi dolanıyorum etrafta, göbeğimin çevresindeki damarlar belli olmaya başladı resmen :/
BAYBURT canımm ..okul tatil olsun die diledik sanırım eksik diledik kar yagsın demeliydik :)Ora nere kız ay Allah yardım etsin aman dikkat et kendine
Bende seni merak ediyordum canim. Her iste bir hayir vardir. Cvs'nin dusuk orani amniyosenteze gore daha yuksek diye biliyorum belki en iyisi amniyosentezdir. Insallah yolunda gider hersey .Biraz once oznurun gunlugune goz attim evet bnm durumla yakin benim cvs de yapilamadi bebegin pozisyondan dolayi amniyosenteze kaldik 2 hafta sonrasina doktorun dedigi burun kemiginden degil ensenin kalinligindn huylandigim icin bu islemi onerdim dedi simdi cvsyi yaparsam bebege zarar veririm 2 hafta sonra icak 20 sinde yapalim hizli sonuc isteriz 5 günde aliriz sonucu dedi ve bana ilac falanda yazmadi ne vitamin ne demir eksikligi hic birsey alamadim gitti
karından ultrason ile bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor, kalbinde parlaklık var mı birde burun kemiği oluşmuş mu diye bakılıyor (down sendromunda bebeğin ensesi kalın kalbi parlak ve burun kemiği olmazmış) ölçümün yapıldığı aynı gün kan veriyorsun yaşını kilonu soruyorlar ona göre bir oran çıkıyor.
Benim doktorumada soruyorum surekli su cay icilirmi su bitki yenir mi diye en son gittigimde bu saatten sonra gunde 6-7 buyuk bardak yada yiyecekleri abartmadiktan sonra hicbirsey olmaz dedi. Ben maydaniz filansa hem kizimda hem bu hamilelikte hep yiyorum. Birtek adacayi icmiyorum. Dengeli beslendikten saglikli seyler yedikten sonra biseycik olmaz artik maydanozdan dereotundan tabi bir oturusta iki kilo yemezsek:):)Bana doktorumun da diyetisyenimin de tek söylediği şey kimyasal olan herşeyden uzak durmaya çalışın. Diğer herşeyi yiyin herşeyden bebeğinizde faydalansın. Bende Allah' ın yarattığı kötü olmaz mantığıyla yasak kelimesini kullanmıyorum.
Valla doktor dedi cvp olmadi yapamadik bundada vardir bi hayir dedi ama ilac yazmadiBende seni merak ediyordum canim. Her iste bir hayir vardir. Cvs'nin dusuk orani amniyosenteze gore daha yuksek diye biliyorum belki en iyisi amniyosentezdir. Insallah yolunda gider hersey .
Hosgeldin:) buradada iki haftadi tatildi bende ayni senin gibiydim Turkiye'den arkadaslar geldi kalmaya 10 gun. Musafir agirlamak yatili biraz zorladi . Simdi de onlar gidince ev sanki bir bos kaldi huzunlendimMerhaba hanimlar , yaklasik iki haftadir giremedim siteye, neler yaptiniz yoklugumda bakalim. doktora gidenler oldumu? bebisler iyi mi bakalim, bulantilar ne alemde? Benim zaten cok asiri bi bulantim yoktu ama olanda gecti, sadece bel ve kalca agrisi devam ediyor, ee o kadari da normaldir artik.Bu yilbasi tatili (Almanya da ikibucuk haftaydi), cokca misafir agirladim, yatili yemekli, biraz zor gecti yani. Bol bol pisirip yedim, hamur isini de biraz fazla kacirdim ve +1 kilo ile tatili kapattik.Ayin 19 unda randevum var o zamana kadar dikkat edeyim de daha cok almiyim.Eeee anlatin kizlar geriye dönük okuyamadim yaklasik 200 sayfa gecmis, neler kaynattiniz bakalim
Yani vitamin demir eksikligi gibi kan gibiben sadece folik plus kullanıyorum
Benim doktorumada soruyorum surekli su cay icilirmi su bitki yenir mi diye en son gittigimde bu saatten sonra gunde 6-7 buyuk bardak yada yiyecekleri abartmadiktan sonra hicbirsey olmaz dedi. Ben maydaniz filansa hem kizimda hem bu hamilelikte hep yiyorum. Birtek adacayi icmiyorum. Dengeli beslendikten saglikli seyler yedikten sonra biseycik olmaz artik maydanozdan dereotundan tabi bir oturusta iki kilo yemezsek:):)
Ay canim sorma sinirlerim tepeme cikti dun. Burada iki haftadir tatil var cogu gunler, normalde 1 haftada cikan sonuc bu doneme denk geldigimiz icin hala cikmadicanım senin tahlil ne oldu ??
Oooo hamile tavirlari olmaz mi hic sen birde kocacigima sor:) ya hep pozitif durmaya calisiyorum gurbette birde negatif dusunsem naparim tek basima. Kocamdan baska dert paylasacagim kimse yok onu da bunaltmak istemem zaten is gucten adamcagizin cani cikiyor. Ama dun artik 2 saat o ofiste bekleyip tiris tiris geri donunce elimiz bos artik bende de atti sigortalar:) sen nasilsin? Agrin kanaman var mi hala?canım dün okudum mesajlarını da güldüm keni kendime :) vay be bu kız da nihayet normal hamile tavırları gösterebiliyomuş demek ki dedim biraz da şaşırdım alışmışız senin hep o neşeli pozitif tavrına....Sıkma canını biraz daha beklemen gerekiyomuş demek ki tabi yaptıkları ayıp mutlaka haber vermelilerdi sana ama üzülüceğimiz şeyler bunlar olsun geç olsun güç olmasın inşallah
Dereotu zararlimi bilmiyorum canim ben lafin gelisi soyledim:) aklima o ot geldi:) ye canin ne isterse olmaz maydanozdan biseycik!!!
ben de maydonoz yemiyorum ama dereotunu bilmiyordum o da mı zararlıymış pifff :S
ayyy canım rabbim kolaylık versin ınş.her insan bulunduğu ortamdan rahatsız.bende hamilelik ıcın işten ayrıldım.resmen bunalıyorum evde.sadece kışın tadını çıkarmaya çalışıyorum bol bol yatıyorum.yapacak başka bşy yok çünküHavalar berbat , kar durmadı , sabah işe gelirken ayağımı burktum, Her taraf çamur su,birde sağolsun araba sürenler üstüme çamur sıçrattı ne anlayışdız insanlar var, hamile olup çalışmak ölüm gibi, evde olanlara nasıl özeniyorum , erkenden kalk bir ton insala uğraş, halsizlikten başım dönüyor çok zaman, evde olanlar karın kışın ve gebeliğin tadını çıkarsın, ben akşam yorgun argun yemek pişiriyorum birde, eşimde daha geç geliyor bemden çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?