2015 temmuz ikiz anne'si olucaklar

Arkadaşlar bu topige yeni geldim çünkü bugün bebeğimin yani bugün gözüktü ikiz oldukları bebeklerimin daha 7 buçuk haftaliklar tek yumurta ikizi 6 haftada alttan 1 tane gözükmustu bugün kontrole gidince şok oldum peki tek yumurta ikizi olup sağlıkla doğuran varmı çok tehlikeli dedi doktorum herseye çok dikkat etmen gerek dedi erken dogum veya düşük riski var çok korkuyorum(

Sen icini rahat tut canim burda tek yumurta ikizi olup doguranlar oldu.Tabii ikiz zor bir gebelik sureci dikkat etmen lazim istirahat et bol bol ,agir kaldirma,agir yemekler yeme bol su ic.Allah yardimcin olsun.

Sen icini rahat tut canim burda tek yumurta ikizi olup doguranlar oldu.Tabii ikiz zor bir gebelik sureci dikkat etmen lazim istirahat et bol bol ,agir kaldirma,agir yemekler yeme bol su ic.Allah yardimcin olsun.

Canim ya whatsapp grubuna dahil olmak istiyorun ama kim ekliycrk nasil ekleniyo bilgi verirmisin rica etsem

Sağolun çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla kucağımiza alırız bebeklerimizi

Ozelden temmuz2015 e yada kedilerinefendisi ne cep tel numarani gonderirsen senide eklerler.Ben oyle yapmistim.

Ben doğurdum cnm cok şükür bir problem olmadı. Insallah sende sağlıkla alırsınkucagina. Iyi bir perinatologa gitmeni tavsiye ederim sıkı takip edilmek onemli.

Ben doğurdum cnm cok şükür bir problem olmadı. Insallah sende sağlıkla alırsınkucagina. Iyi bir perinatologa gitmeni tavsiye ederim sıkı takip edilmek onemli.

Gerçektenmi peki hamileligini nasıl geçirdi neler yaptın yapmadın? Kaç haftalıkken dogdular? Perinatolog nedir? Benim doktorum var dün öyle bişey söylemedi ayrıca mi gidiliyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim bebeklerimi kaybetmek istemiyorum ve kilomda var kilo almicaksin dedi doktor beslenmemi söyledi nasıl olcagini

Bende doguma girerken cok endiseliydim bebeklerim cok kucuk kuvezde fazla kalirlar diye ama cok sukur bi sorun cikmadi. Ciger gelistirici igneyi 28.haftada vuruldugum icin solunumlarida iyiydi. Bebekler takip amacli kuveze alindi ama sarilik olduklari icin kaldilar 5 gun. 6. Gun cok sukur ewimizdeydik. Darisi senin basina.

36+ 3 de doğdular 2660 ve 2590 gr olarak. Birisi 1 gece kuvozde burnundan oksijen aldı sadece. Hamileliğin 30lu haftaları sıkıntılı oluyor. Buradaki hemen herkes 30-32 sonrasında sıkıntılar yasadilar. Benim kilom normaldi 16,5 kilo aldım, kilolu iseniz 10 kiloda filan bitirebilirsiniz.
Tek yumurta ikizlerinde eger bebekleriniz tek plesentadan besleniyorsa birbirlerinden %20 ihtimalle kan alışveriş olma durumu olabiliyor, bu durum 26. Haftaya kadar cok onemli cunku bebeklerin gelişimini cok etkileyebiliyor. Allah korusun erken haftalarda olursa buyuk ihtimal ikiside kaybediliyor. Bu nedenle perinatologa gidin. Perinatolog anne karnında bebekte olusan sıkıntı durumları tespit etmekte uzmanlaşmış kadın dogum uzmanına deniliyor. Ben 2 haftada bir kontrole gittim. Cok korktuk şükür çıkmadı bizde bir sorun. Insallah sıkıntı siz dogum yaparsınız.

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için arastiricam dediginiz doktoru uygunsa inşallah bende sürekli giderim maddi durumda biraz düşük ama yinede Özele gidiyorum o dediginizede en azından görünmek için gidebilirim inşallah size özelden resimlerini atayım belki bişey dersiniz aynı plesentamı değilmi ama doktorum söyledi öyle birşey sanırım öyle çünkü dediki biri birinin kanını emebiliyor ozaman ikiside gidebiliyor dedi;((

arkadaslar benim oğullarımda 35*3 de 19 haziranda doğdular.
benim hiç bişeyim yoktu kontrole gitmiştim. nst de düzenli sancı var dedi doktorum ve yatiş yaptı hemen. eşim geri dönüp eşyalarımızı aldı ve o gece hastane de iki kişilik hayatımızın son gecesini yaşadık ertesi sabah epidural anestezi ile bebeklerim geldiler. çok çok rahat oldu ilk ben gördüm onları. sadece o an çok ağladığım için doktorum sakin olun rahat çalışamıyorum dedi ağladığım için göbeğim hareket etti heralde.

iki gece küvez de kaldılar. burada ki herkesin korkusu gibi benimde korkumdu küvezde kalmaları. ama iyi ki kaldılar hiç korkmayın daha güvende oluyorlar daha steril daha ısıısı kontrol altında oluyorlar.

sonra ileri bakım odası diye bir bölüme aldılar orada bana bakım yapmayı beslemeyi öğrettiler. ve 5. gün evimize geldik.
2700 ve 2800 gr dogdular. ama küvezde biraz kilo kaybettiler. dogum şişliği gidiyor tüm bebekler doğduğu kilonun biraz altina düsüyormuş.

medela swing marka sagma makinesi almıştım. daha küvezdelerken ilk gece sağıp ağız sütü denen ilk sütü götürdük verdiler.
şimdide üç saatte bir ikisine de 50 ml anne sütü veriyorum. günde iki defa da mama veriyorum. aralarda isterlerse yine emziriyorum.ama üç saatte bir sağarak ölçerek veriyorum.
11 gün dogum kilolarına ulaştılar.çok şükür bin şükür. dünyanın en güzel duygusunu yaşıyoruz.

daha detaylı yazıcam ilk fırsatta.
benim doğum yapanlara sormak istediğim bilgi almak istediğim çok şey oluyordu. bu nedenle ilk fırsatta tüm detayları
uyarılarımı önerilerimi alışveriş detaylarımı memnun olduğum herşeyi yazıcam. sorularınız varsa arkadaşlar onları da cevaplıcam çünkü yaşayan kişilerin tecrübesi çok değerli.

allah herkesin sağlıkla bebeklerine kavuşup o mis kokularını içine çekmeyi kısmet etsin.
çok çok şanslıyız. ikiz annesi olmak çok güzel bir duygu.

Gözün aydın canım maşallah sağlıklı bir şekilde kavuşmuşsun yavrularına,bizde geçen gün efeyle konuşmuştuk kim kaldı bizden diye aklımdaydın merak ediyodum neyse ki iyi haberin geldi, inşallah biran önce bebeklerinle evinize geçersiniz...

Gozunaydin canates masallah bebislerin cok iyiymis sen de oyle.bizlere detayli anlattigin icin de cok tesekkur ederim.ameliyatin da guzel gecmis darisi basimiza.ben en cok ikizlerin uyku duzeni ve beslenme rutinini merak ediyorum.kolay gelsin taze anne allah anali babali buyutsun hayirli saglikli guzel ahlakli imanli evlatlar eylesin.

Arkadaşlar herkesin hamilelik ve doğum Süreci farklı biliyorum ama, gizemlikız ın 33+3 te ve canarsın 35+3 te sağlıkla doğup ta meleklerinin küvezde kısa süre kaldıklarını okumak bana umut verdi. İyki burayı takip ediyorum :) benim de 24. Haftadan beri erken doğum riskim var, raporla falan o zamandan beri evde, çoğu zaman da televizyonun karşısındaki kanepede konuşlanmış durumdayım... O zamandan beri adalat kullanıyorum, toplamda 10 gün kadar tedbir Amaçlı hastanede yattım. Perşembe sık sık olan kasılmalar sebebiyle gene hastaneye Yatıp, ertesi gün benim ısrarımla çıktık. Magnorm (magnezyum için) almaya başladım. Kuzularım yaklaşık 2kg civarındalar. Doktorum 37. Haftayı bulmayı umuyor. Ben 23temmuza kadar durun deyip duruyorum kuzularıma, ama durmayacaklar, gerçek doğum sancılarını yalancılardan ayıramayacağım, küvezde çok kalacaklar ve emmekte zorlanacaklar, sütüm gelmeyecek, ikisine birden yetemeyeceğim diye korkuyorum... Umarım hepimiz için hayırlısı olur ve meleklerimize sağlıkla kavuşuruz...

Basta guzel baslayip sonra umutsuzca bitirmissin. Rahat ol arkadasim. Hepimiz bu sureclerden ve bu korkulardan gectik. Dinlenirsen. Fazla ayaga kalkmazsan Allahin izniyle 36lari gorursun. Ciger gelistirici vuruldun mu peki. Ben 37+1 de dogum yaptim. Bebislerim 2350 2450 dogdular. Hic kuvezde kalmadilar. Olumsuz olma. Kendini yeterki yorma. Yemek bile yapma.

Bak ne vuzel 34 haft girmissin 29 30 da dogum yapqn bir suru ark var iyi dusin iyi olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…