2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
vay be. aile servetine göz koydun he. Allah akıl fikir versin.
hepsi aynı bunların. kv eşim beni boşarsa ödül olarak köydeki tarlalardan ve bir de ev verecekti de eşim istemedi :)

La Lune canim doktordan geldik. Doktorum verem aşısını 28 ekimde yaptirdigim için 4. Ayda yapalim rotayi dedi. 6. Aya kadar iki dozunda yapilmasi gerekiyormus. 2 doz arasinda en az 1 ay olmali dedi. Ilk dozu 4. ay ikinci dozu 6. ay yapariz dedi. Saglik ocagindaki hemsire de 12 haftalik olmadan ilk dozu yapmaliyiz dedi benim beyin yandı anlayacagin :)

Sen böyle yazınca eşime sordum ( bulaşıcı hastalıklar birimi sorumlusuydu 5 yıldır ) rota için önemli olan hastalığı geçirmeden yapılması dedi yanmasın beynin :))

Bizim ikinci ay aşılarıyla beraber yapıldı rota aşımız doktor aynı gün yapılmasında sıkıntı yok dedi. Aşı yaptırmak istemeyen arkadaşlar bence iyi düşünün ben küçüçük bedenlerde o hastalıkların neler yarattığını gördüm yani ölümle sonuclanan o kadar vaka varkı allah hepimizin evladını korusun eşimde bebekken ishal olmuş babası anlatır kendi öğretmenmiş tüm maaşımı dr yatırdım aç gezdik çocugu kurtaralım diye dedi cevrelerinde çocuklarını kaynedenlerde olmuş iyi düşünmek lazım siz aşı yaptırmadıgınız için belki başka bir cocuk hastalanıcak okul ortamında salgın oldugunu düşünsenize allah muhafaza kaç çocugun vebali kalır kimler neler yaşar yaptırmamanızın elle tutulur çok ciddi dayanakları olmalı lütfen bir daha düşünün hepimiz zamanında olduk bı aşıları çok şükür hepimiz sağlıklı insanlarız ve evlatlarımız oldu eğer aşı ile kanserden korunulsaydı eşime yapmamışlar işte 7 sene önce losemi geçirdik şimdide cilt kanseri o zaman olmamalı idi lütfen düşünün

Herkes aynısını söyledi kuzum okuyoruz okutuyoruz ama oldu Bi kere rabbime emanetiz cok saol

Yeni doğum yapmış olan bir arkadaşım hamileliği boyunca bebeğine asla aşı yaptırmayacağını söyleyerek beni ve eşimi şoke ediyordu, aynı doktora gidiyorduk doktorumuza da söylemiş bu fikrini kadın siz hangi kabiledensiniz sadece afrikalılar aşı yapmıyor onlar da doğru düzgün aşı bulamadığı için falan demiş... neyse doğum yaptı geçenlerde hastanede yapılan aşıyı da yaptırmamışlar ve hala aynı fikirdeler bilmiyorum doğrusu yanlışı nedir ama biz çok şaşkınız bu duruma

Maşallah canım oturuyor mu senin oğlan?
La Lune canım bizim zencefil tüketmemizde sence sakınca varmı buranın bilgesi olarak sana sorayım dedim sanki grip gibi halsiz hissediyorum ihlamur bal zencefil yapsam mı dedim de
Canim şöyle bir olay yaşadım kararı sen ver. Ben kendim içtim zencefil boğazım için. Ama o gün sütun tadından mıdır nedir Neva emmedi 5 6 saat. Sütümün tadına baktım ve gerçekten zencefil tadı vardı. Buhar banyosu falan yapsan?

Hımmm evet içmiyim o zaman şimdi almaz falan zaten sıkıntılı mama dan vazgeçirmeye calışıyorum ihlamur bal limon yapayım o zaman teşekkür ederim canım

Bende bir uzmandan tespit edilmesi süreci aynı zamana denk geldiği için insanların bunu söylediğini okumuştum. Bence yaptırmamak çok büyük risk.
Çok doğru bir noktaya parmak bastın tebrik ediyorum :)
Geçen seneki evlilik yildonumleri bereketli olunca adamlar da korktu bir kaza kurşunu daha olmasın diye.
Ben doktoru daha ciddiye alıyorum tatlım. Hemşireler çoğu zaman kendi fikirlerini söylüyorlar.
Sen böyle yazınca eşime sordum ( bulaşıcı hastalıklar birimi sorumlusuydu 5 yıldır ) rota için önemli olan hastalığı geçirmeden yapılması dedi yanmasın beynin :))
Sağol canım. İyi oldu yazdığın.

Cnm naptiniz siz bizim kiz gece dogru duzgun ememedi oksurukten kusup durdu sabah doktora goturduk maalesef bronsit baslamis bi poset dolusu ilacla geldik eve siz naptiniz gittiniz mi doktora merak ettim

Aklım burada hep , geçmişi okuyup geleyim diyorum şuanı kaçırıyorum. Tam yetişiyorum birşey oluyor yine birikiyor. Bu hafta başında çok fena hastalandım. 2 gün boyunca ıstifra istifra eşim serum taktı kendime geldim. Su bile icemiyordum bir yandan da emzirmeye devam ... elhamdülillah iyiyim artık. Onun haricinde abimizi krese başlattık yarım gün gidiyor. Sabah onu bırak eve gel kahvaltı yap almaya git derken anlamıyorum bile zaman nasıl geçmiş. Eve gelince zaten ordan oraya koşan enerjisini atamamış bir çocuk. Bu defa hadi bakalım mertur avm yollarında . Sina yavrumda dalamiyor dalamiyor tam abisini alma zamanı geliyor dalıyor uykuya. Eve gelen abinin ilk işi zaten gidip minik kusa el atmak ya besigini sallar ya battaniyesini çeker. Mecbur dışarı çıkıyorum o da biraz bebek arabasinda uyusun diye .... sizde durumlar nasıl

Cnm naptiniz siz bizim kiz gece dogru duzgun ememedi oksurukten kusup durdu sabah doktora goturduk maalesef bronsit baslamis bi poset dolusu ilacla geldik eve siz naptiniz gittiniz mi doktora merak ettim
Oy kıyamam cok gecmiş olsun bizim kızda büyün gün uyumadı tam uyuyor hırıltı öksürük ağlayarak uyanıyor hiç uyuyamadı gece acil de cocuk Dr varmıs götürdük sırtını göğsünü dinledi hava oksijen aldı bir tane de iğne yaptılar öksürük için şurup verdi biraz rahatladı carsamba kendi Dr umuza götüreceğim

Bende doktorumu dinleyeceğim canım. Zaten siz aşıyı eczaneden alın ben yaparım dedi. 4. Ayda yaptiracagiz

Etme canim bende etmiyorum,ayni durum bizdede gecerlidir. Esim herseylerine kosar enayigibiyiz,bir ignelerini gormedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…