2016 Aralık Anneleri

Yok zayof degl 1 hafta onde demisti. Doguma 3 olsunda yeter diorum. Yirtip pirtip cikmasindansa kayip gelsin :)

Evet canim aynen oyle. Cok iri olmasindansa saglikli olsun kilosu normal olsun. Dogunca toparliyorlar zaten, bana da 33+4 de 2400 gr demisti doktorum. Ama ileri falan demedi, gayet guzel ve normal bir bebek dedi, iri bebek kategorisinde degil dedi. Doguma kadar tahmini 1 kg daha alir dedi. Saglikla kavusalim insallah

Bence senin suyun geliyor. Bi hastaneye git istersen
Canım ondan sonra hiç olmadı su olsa devam etmezmi ? yinede bugün bi gidicem doktora şu testler varmış onlardan yapmasını isticem

Allah korusun canim ya cok tehlikeli. Nasil takip edebilirsin ki bunu? Haftada bir ultrason falan mu olacak?

Benden hareketlerini takip etmemi istedi haftada 1 de ultrasona giricem işte. Baya araştırdım kpnuyu 1 kere dolanma tehlikeli değilmiş.çünkü içerde nefes alma gibi bi durımu yok boğmaz, kordonun yapısı gereği kendisinide sıkıştırıp akımı engellemezmiş. Tek sorun doğum esnasında olabilir diyolar oda normal doğum zaten istemiyorum bakalım artık hayırlısı

Yok zayof degl 1 hafta onde demisti. Doguma 3 olsunda yeter diorum. Yirtip pirtip cikmasindansa kayip gelsin :)

Son ayds bir kilo alir diyo doktorum öyle hesapliyo benimkini. evet kilolu bebegin dogumu da zor geciyo. hayirlisi artik

. Çocuk iri olunca daha çabuk dogarmis tecrübeli buyuklerim öyle soylemislerdi :) çocuk kendini daha kolay itermis

Geçmiş olsun canım git tabi ilerlemeden senin bebeğin de var ben yatıyorum sürekli ama sen dinlenemiyorsundur

Aralık ayında doğum yapan anne çok şanslı!
Uzmanlar hamile kalmak ve doğum yapmak için en uygun/ uygun olmayan ayları açıkladı. Detaylar haberimizde.
Uzmanlar hamile kalmak ve doğum yapmak için en uygun/ uygun olmayan ayları açıkladı. Detaylar haberimizde.

Amerika Birleşik Devletleri'inde gerçekleştirilen bir incelemede doğum için en uygun olacak olan ay Aralık olarak açıklandı. İncelemeye göre, bu ayda düşük riskleri en az, bu nedenle bebeklerin hayatta kalma şansı yükseliyor.

Doğum yapmak için en kötü ay ise Haziran olarak seçildi.

Indiana Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmada 270 bin hamile kadın incelemeye alındı. Sonuçta; en sağlıklı bebeklerin Aralık ayında dünyaya geldiği belirlendi. Yaz aylarına göre bu ayda doğan bebeklerin hayatta kalma şansı daha yüksek.

Yapılan incelemede Haziran ayında hamilelerin düşük yapma olasılıklarının daha fazla olduğu görüldü. Doğan bebeklerin yaşama şansı da kış aylarına göre daha az. Haziran ayında erken doğum ve kusurlu doğum riskinin de kış aylarına göre daha yüksek olduğuna işaret ediliyor.

Bu durum, tarım ilaçlarının kullanımının artmasına ve güneş ışınlarının yoğunluğuna bağlanıyor.

Şubat ayının da doğum için iyi bir zaman olmadığı belirtiliyor. Bu dönemde de bulaşıcı kış hastalıklarının arttığı ifade ediliyor. İnternetten kopya :)

Günaydın tatlı hamişler, hayırlı haberler alacağımız bir gün olur inşallah

Çok geçmiş olsun canım, Allah korktuğunla karşılaştırmasın. İyi haberlerini bekliyoruz inşallah, bebişe kavuşmaya da az kaldı, Allah sabırlar versin.

Canım yediğin içtiğinden ya da üşüttüysen ayaklarını ondan da olabilir. Çok geçmiş olsun. Pek doğum belirtilerine benzetemedim ben. Ayaklarını yukarı kaldırıp dinlen biraz, akıntın var mı takip et, bir de kasılmalar düzenli mi? Şüphe edersen doktoruna sor mutlaka canım ama endişe edecek birşey yok bence.

Canım çok normal, hormonlarımızdan, bende başka çocuk olmadığı halde ara ara geliyorlar böyle adımı söyleseler bağırasım çağırasım geliyor. Öyle durumlarda salavat çekmeye çalışıyorum sanki rahatlatıyor. Sakinleşiyorum.Belki senin de işine yarar.

Canım bebeğin karın çevresi dediği kilosu değil mi zaten. Benim bebişin tam 14 gün geriden geliyor kilosu. Ama her doktorun yorumuna göre, usg nin ölçümüne göre değişebiliyor. Bir doktorun kilolu dediği bebeğe diğeri normal diyor yani aralık geniş. Benim doktor ara açılmadığı sürece, her görüşmede bebek büyüdüğü sürece zayıf olması sıkıntı değil dedi. Eğer yediğin içtiğinden eminsen, bu bebeğin yapısıdır dedi. Çok güzel tavsiyelerde bulunmuş doktorun, ben onlara ek olarak her gün bir muz ve akşamları 2 bardak süt içmeye başladım. Bir de buğdayın faydalı olduğunu okudum, keşkek aşure vb yiyorum. Bakalım farkdecek mi 10 günde. CUma günü kontrolum var.
AYrıca doktorlar bu aşamadan sonra doğuma kadar boyunun çok önemli olmadığını, önemli olan kg olarak takip edilmesidir diyorlar. Benim doktor sormazsam söylemez bile boyunu. Kg ma bakar. O yuzden hıc tasa edıp kendını uzme.

Herkese günaydın, sağlıklı bir günümüz olsun inşallah hepimizin :)

Gece yatakta dönemiyorum belimin ağrısından sanki kalça eklemim ayrılıp kalacak daha önce doğum yapan arkadaşlar bu durumun doğal olduğunu bedenin kendini doğuma hazırladığını söylüyorlar ama gerçekten tuvalete kalkmak işkence resmen

Burada özellikle dudak balmi da getirin diyorlar. Lipstick yani.
Islak mendil ve pisik kremi falan kullanacak misin dogar dogmaz?

Lipstick İ ekleyeyim bende. Islak mendili kendimiz için koyacaktım, bebeğe saf su ile ıslatılmış pamuk mendil aldım, unibaby den. Pişik kremini almamıştım ama buradaki arkadaşlar hastane çantasına koyduk deyince bende lazım olabilir diye ekledim canım:)

ben unibaby yeniogan islak mendil aldim. Hrkes onu tavsiye etti. Kullancam insallah ama problem olur diye temizleme pamuguda aldim, olmadi suya batirir onla temizlerim. Pisik kremide sebamed aldim, bulunsun diye.

Bende hem unibaby hemde temizleme pamuğu aldım tavsiyelere uyup. Pişik kremi olarak da sudocrem almıştım

Geçmiş olsun canım git tabi ilerlemeden senin bebeğin de var ben yatıyorum sürekli ama sen dinlenemiyorsundur
Canim ogleden sonra oglumu yatiyorum bende hemen yanina yatiyorum. O yuzden ben gun icinde cok sukur ki uyuya biliyorum oglumla. Ama bebek gelince bu gunleri cok ararim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…