- 11 Ağustos 2013
- 2.407
- 3.453
- 133
- 32
Amin insallah canimEvet canim aynen oyle. Cok iri olmasindansa saglikli olsun kilosu normal olsun. Dogunca toparliyorlar zaten, bana da 33+4 de 2400 gr demisti doktorum. Ama ileri falan demedi, gayet guzel ve normal bir bebek dedi, iri bebek kategorisinde degil dedi. Doguma kadar tahmini 1 kg daha alir dedi. Saglikla kavusalim insallah
Malesef ole bise yok. Ne kdar kendi ittese etsede kesik yiyosun cok iri olunca malesef dikisinde oluyo bu durumda.yada yirtiliosun.. Çocuk iri olunca daha çabuk dogarmis tecrübeli buyuklerim öyle soylemislerdi :) çocuk kendini daha kolay itermis
Canım bebeğin karın çevresi dediği kilosu değil mi zaten. Benim bebişin tam 14 gün geriden geliyor kilosu. Ama her doktorun yorumuna göre, usg nin ölçümüne göre değişebiliyor. Bir doktorun kilolu dediği bebeğe diğeri normal diyor yani aralık geniş. Benim doktor ara açılmadığı sürece, her görüşmede bebek büyüdüğü sürece zayıf olması sıkıntı değil dedi. Eğer yediğin içtiğinden eminsen, bu bebeğin yapısıdır dedi. Çok güzel tavsiyelerde bulunmuş doktorun, ben onlara ek olarak her gün bir muz ve akşamları 2 bardak süt içmeye başladım. Bir de buğdayın faydalı olduğunu okudum, keşkek aşure vb yiyorum. Bakalım farkdecek mi 10 günde. CUma günü kontrolum var.
AYrıca doktorlar bu aşamadan sonra doğuma kadar boyunun çok önemli olmadığını, önemli olan kg olarak takip edilmesidir diyorlar. Benim doktor sormazsam söylemez bile boyunu. Kg ma bakar. O yuzden hıc tasa edıp kendını uzme.
Herkese günaydın, sağlıklı bir günümüz olsun inşallah hepimizin :)
Gece yatakta dönemiyorum belimin ağrısından sanki kalça eklemim ayrılıp kalacakdaha önce doğum yapan arkadaşlar bu durumun doğal olduğunu bedenin kendini doğuma hazırladığını söylüyorlar ama gerçekten tuvalete kalkmak işkence resmen
Lipstick İ ekleyeyim bende. Islak mendili kendimiz için koyacaktım, bebeğe saf su ile ıslatılmış pamuk mendil aldım, unibaby den. Pişik kremini almamıştım ama buradaki arkadaşlar hastane çantasına koyduk deyince bende lazım olabilir diye ekledim canım:)
Bende hem unibaby hemde temizleme pamuğu aldım tavsiyelere uyup. Pişik kremi olarak da sudocrem almıştım
O yatakta dönememe olayı bende fazlasıyla var canım, çok zor ya. Gece çok afedersiniz wc ye kalkmam gerekiyor. Önce soldan sağa dönmeye çalışıyorum zorla. SOnra kolumdan kuvvet almaya çalışıyorum ki doğrulayım, sonra da hadi kalk kalkabilirsen. Tutabileceğim birşey olsa, bebiş mesaneye bu kadar baskı yapmasa, inan kalkmam yatarım yatakta, işkence resmen
Normalde benim doktorumda hiç önemsemezdi böyle şeyleri ama karın çevresi 10 gün geride bu hafta beslen hastaya salı tekrar ölçelim diyince endişelenip internette ne varsa okudum. Kan sulandırıcı ve coraspinide bıraktığım için endişelerim iyice arttı. Muz yiyorum her gün süt hiç içmiyordum bu sabah başladım inşallah faydasını görürüm. Destekleriniz için teşekkür ederim.
Ben de aynı durumdayım maalesef. Çözümü oturma odasında koltukta oturma pozisyonunda uyumakta buldum. Bi sürü yastıkla destek yapıyorum kendime. Bir kaç gündür daha uzun uyuyorum.
İnternette doğru-yanlış çok fazla bilgi var canım, onlara takılıp endişe etme. Başından beri seni takip eden doktorun, en doğru bilgiler onda. Bazı bebekler bazı haftalarda atak yapıyormuş, benimki de yapar inşallah da normal kilosuna ulaşır diye dua ediyorum. Olmazsa da, kilosu az olan bebeğin çıkması daha kolay olur diyelim, iyi tarafından bakalım
Bu arada son kontrolunde kac gramdı bebiş canım? Kac haftalıktın?
onun iri bebekle alakası yok o dikişi herhalikuarda yiyosun çok esnek değilsen yırtılma ihtimaline karsi daha fazla dikiş yememek için doktor kesio zaten :)Malesef ole bise yok. Ne kdar kendi ittese etsede kesik yiyosun cok iri olunca malesef dikisinde oluyo bu durumda.yada yirtiliosun.
Oyy oyyyyonun iri bebekle alakası yok o dikişi herhalikuarda yiyosun çok esnek değilsen yırtılma ihtimaline karsi daha fazla dikiş yememek için doktor kesio zaten :)
30+3 te gittiğimde 1600 gr demişti dün 32+0 da kilo yada boyla ilgili hiçbir şey söylemedi haftaya tekrar ölçelim dedi aynı kaldı demek ki. İnşallah normal kilolarına kavuşsun bebişlerimiz bende dua ediyorum bol bol elimden gelenide yapacağım.
onun iri bebekle alakası yok o dikişi herhalikuarda yiyosun çok esnek değilsen yırtılma ihtimaline karsi daha fazla dikiş yememek için doktor kesio zaten :)
Kızlar şuraya hiç güzel haber yazamadım ben buna da şükür tabiide
Şimdi de gebelik zehirlenmesinden şüpheleniyorlar
Şöyle ki sabah sağlık ocağında kan idrar verdim
Akşam üstü ebe bni aradı idrarımda protein çıkmış
Gel hemn dedi
Tansiyonum 14/10 çıktı
Sabaha kadar ölçecem eğer bu şekilde giderse hastaneye yatışım yapılacakmış
Preeaklemsi çok önemli
Sizde ihmal etmyn
Ben de hülooooodemek istiyorum. Her ne kadar yaşayanlar bişey değil pek hissetmiyorsun deseler de, bu epizyotomi korkutuyor beni [/QUOTE. Yok ya gerçekten korkacak bisey yok ben anlamadım bile bayilmisim :/ ara ara kendime geldiğimde dikiş atıldı doktor ondada hissetmiyordum biseyler yapıldığını hissediyorsun sadece
O yatakta dönememe olayı bende fazlasıyla var canım, çok zor ya. Gece çok afedersiniz wc ye kalkmam gerekiyor. Önce soldan sağa dönmeye çalışıyorum zorla. SOnra kolumdan kuvvet almaya çalışıyorum ki doğrulayım, sonra da hadi kalk kalkabilirsen. Tutabileceğim birşey olsa, bebiş mesaneye bu kadar baskı yapmasa, inan kalkmam yatarım yatakta, işkence resmen
Bu arada bebeğinizin pozisyonundan ne haber ?
Bnide dogum degil. Sonrasinda basima gelcekler korkutuyoBen de hülooooodemek istiyorum. Her ne kadar yaşayanlar bişey değil pek hissetmiyorsun deseler de, bu epizyotomi korkutuyor beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?