Kızlar net den beşik alan varmı? Mağaza lar da çok pahalı, net de daha uygun. Foto lar da göründüğü gibi mi geliyor?
Dün bebegin kiyafetlerinin bir kismini ütüledim. Bugün kalanini yapicam. Kendi pijamalarimi da yikayip cantami yapicam artik.
Bizim hastanenin kitapciginda dogum cantasina konulacaklar arasinda bebek icin sadece
hastaneden cikarken giyecegi kiyafetler ve
oto koltugu
yaziyor. Galiba dogduktan sonra herseyini onlar verecek. Sanirim götürsek bile giydirmiyorlar, kendi verecekleri kiyafetleri giydiriyorlar. Bez falan da yazmiyor.
Benim icin ped vs de onlar verecekmis. Ben aldim yine de.
Ahh uyumak mı :) çatım okadar ağrıyoki hafifte kasıklarımda ağrı var direniyorum acile gitmiyiö sabah kontrolüm var diye. Maşallah doğumun ne güzel başlamış hiç panik değilmişsin tam hayalimdeki gibi resmen kendi kendine başkatmışsın :) inşallah buda öyle olur canım Rabbim hepimize zamanında kolay doğumlar nasip etsinIyi geceler hanimlar .simdi herkes yatmistir belki aramizda uyumayanlarda vardir saga sola donen kramplari olan midesi yanan ama hepsi gececek insallah . Az kaldi son duraktayiz kizlar size şoyle bi tavsiyede bulunacam belki aramizda bilenler vardir.
-doguma yakin bol bol ramazan hurmasi yiyin. (35 -36 haftalarda baslayin dogumu kolaylastiriyor)
-bide cörek otu yiyin. ( 37.ci haftaya baslayin dogumu tetikliyor kolaylastiriyor kasilmalari tetikliyor rahmin acilmasina yardimci oluyor )
Belki baska tavsiyesi olanda vardir.
Mesela ben 39.cu haftada dogum yaptim.
Suyum geldigi aksam . Onun sabahinda bol bol ev işi yaptim agir kaldirdim döndum durdum nerdeyse hic oturmadim.
Aksaminada iliskiye girdik. Iliskiden sonra kalktim dusumu flan aldim temizligimi flanda yaptim son haftalar zaten kendimi temiz tutuyordum fazla bisey yoktu.
30 dkk ya gecti gecmedi suyum geldiben kendimi bi tuhaf hissetim uzaniyordum birden sicacik su akti kendi kendime dedim heralde idrarim kacti.
Sonra tuvalete gittim oturdum cisim flan yoktu ic camasirim cikardim islanmisti cunku baya daha degistirdim oturacaktim iki adim attim yine birden suyum geldi esime dedim kalk hastaneye . Cok sukur suyum gelmisti ama sancim daha baslamamisti arabayi kullandim hastaneye gittim ( esim simdi araba kullanmasini biliyor) sonrasi belli zaten. boyle iste kizlar.
Amin canim insallahAhh uyumak mı :) çatım okadar ağrıyoki hafifte kasıklarımda ağrı var direniyorum acile gitmiyiö sabah kontrolüm var diye. Maşallah doğumun ne güzel başlamış hiç panik değilmişsin tam hayalimdeki gibi resmen kendi kendine başkatmışsın :) inşallah buda öyle olur canım Rabbim hepimize zamanında kolay doğumlar nasip etsin
Iyi geceler hanimlar .simdi herkes yatmistir belki aramizda uyumayanlarda vardir saga sola donen kramplari olan midesi yanan ama hepsi gececek insallah . Az kaldi son duraktayiz kizlar size şoyle bi tavsiyede bulunacam belki aramizda bilenler vardir.
-doguma yakin bol bol ramazan hurmasi yiyin. (35 -36 haftalarda baslayin dogumu kolaylastiriyor)
-bide cörek otu yiyin. ( 37.ci haftaya baslayin dogumu tetikliyor kolaylastiriyor kasilmalari tetikliyor rahmin acilmasina yardimci oluyor )
Belki baska tavsiyesi olanda vardir.
Mesela ben 39.cu haftada dogum yaptim.
Suyum geldigi aksam . Onun sabahinda bol bol ev işi yaptim agir kaldirdim döndum durdum nerdeyse hic oturmadim.
Aksaminada iliskiye girdik. Iliskiden sonra kalktim dusumu flan aldim temizligimi flanda yaptim son haftalar zaten kendimi temiz tutuyordum fazla bisey yoktu.
30 dkk ya gecti gecmedi suyum geldiben kendimi bi tuhaf hissetim uzaniyordum birden sicacik su akti kendi kendime dedim heralde idrarim kacti.
Sonra tuvalete gittim oturdum cisim flan yoktu ic camasirim cikardim islanmisti cunku baya daha degistirdim oturacaktim iki adim attim yine birden suyum geldi esime dedim kalk hastaneye . Cok sukur suyum gelmisti ama sancim daha baslamamisti arabayi kullandim hastaneye gittim ( esim simdi araba kullanmasini biliyor) sonrasi belli zaten. boyle iste kizlar.
Bi bardak soğuk sütü dikledim az önce ondan başka birsey kesmiyo yangınıBende midemin yangınından uyuyamadım resmen, Alev almış gibi, gaviscon falan kar etmediof şu gece Bi sabah olsaydı, az uyuyabilseydim bende
Canim ben oğlumu almanyada doğurduğum için biraz bilgim var.bebek doğduktan sonra bebek bezi ıslak mendili zıbını tulumu hastaneden yani orda kaldiğin sūrece ordakileri kullaniyosun.anne için hastapedi ve tek kullanimlik kilotlarda ordan veriyorlar.normal doğumdada 5gūn kaldım yanliz hatirlayamadim ya picamaylami geziyordum yoksa esofman takimimi götūrmūştūm unuttum yaa
Kitapta bununla alakali bisry yaziomu kız
Bebek için hastane çıkışı ve aynen araba koltuğu götūrdūk onuda babam getirdi beni almaya geldiklerinde
Evet hastane yapıyor karşılıyor herşeyi, bebeği onlar giydiriyorlar, emmezse mama, bez vs. Herşey var. Anne için de ped ve tek kullanımlık için çamaşırı vs.. Ben kontrol için hastaneye gitmiştim, orda suni sancıyla normal doğuma karar verildi ve maalesef sezeryanla son bulmuştu. 6 gün kaldım hastanede tek sıkıntım, kendi eşyalarımdı, sanki doğum yapmamış gibi kocaman karnım vardıbiraz Kıyafet konusunda sıkıntı çekmiştim, çünkü inanılmaz terliyordum. Yani bebek için birşey almasan da olur ama kendini ihmal etme :) .. " yalnız biz özel sigortalıydık, fark varmıdır diğerlerinden tam bilmiyorum"
Ama ben Yanıma şimdi bebiş için yinede gerekli malzemeleri aldım, yedekte dursunlar. Kendimi yine hazırlayamadım, daha eksikler var
Maşallah ne güzel olmuş, darısı hepimize inşallah :)
Yalnız ben hurmada oksitosin hormonu olduğu için erken doğumu tetikliyor diye okumuştum, 35. Haftada yemek biraz riskli olabilir gibi geldi bana
Bi bardak soğuk sütü dikledim az önce ondan başka birsey kesmiyo yangını
karnımdan garıl gurul sesler geliyor ama midemden değil. sanırım bebek oynadıkça içerdeki suyun sesini duyuyorum. gribim geçmedi 1haftayı geçti burnumdan boğazımdan uyuyamıyorum. bugün yatak odasının şeklini değiştirdik park yatağı yerleştirdik. çarşamba da bebek odası takımı gelecek inşallah . hazırlık yaptıkça geriliyorum nasıl doğum olacak , ne kadar kanamam olacak , o halde hem bebek emzirip hem temizliğimi nasıl yapacağım kolda serumla vs vs. düşünmesi bile ürkütüyor beni
3 4 takım çok fazla Canım bence iç zıbın da fazladan bir tane yeterli bence bebis ilk geldiğinde odaya çok usuyor yelek iyi olur fotoğraf cekimin varsa suslu bir tulumda koyabilirsinBebek icin kiyafeti abartmisim ben o zamanbebege cok kiyafet koydum. hirka yelek üc dort takim ayrıca tulum ic zibin falan da koydum. abarttigimi farketmistim aslinda ama hangisini cıkaracagıma karar veremedim
Canım hırkada ekle bence yada şal falan. Doğumdan sonra üşüyebilirmişiz. Bide dudaklar çok kuruyomuş dudak nemlendiricisi koydum ben. Çamaşır yazmışsın ama kullan at kilotlarda işe yarıyomuş aklında olsun.
Canım hırkayı hazırladım astım giderken hemen giycem diye çantama koymadım bi doğum yapayım eve geleyim olmadı eşime aldırırm kullan at kilotlardan canım Sağol
Evet bende tebrik ediyorum valla çalışanları bende yürüyrmiyorum dışarlarda artık çok zorlaştı
Ay bugün bizde dışarı çıkakım dedik. Malum ben iki aydır evdeyim kanamadan dolayı bi yere gitmemeye çalışıyorum. Ama mahvoldum bugün. Yürüyemedim doğru düzgün. Zaten üç gündğr belim felaket ağrıyo. Bide yürürken çatı bölgesine bıçak saplanır gibi ağrı giriyo. Utanmasam yokun ortasında bağıracaktım :) anladımki geçmiş benden. Son haftasına kadar çalışanları tebrik ederim gerçekten. Demekki kanama problemim olmasaydıda çalışamazmışım ben :)
1 gecelik 2 pijama var ama yetmez mi diyosunCanım kendine gecelik koy bir tane pijama dışında birde hasta kilodu koy daha rahat sezeryan olursan gecelik lazım olucak sonda için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?