Cok guzeller annesi masallahh :)Yaptırdığım magneti eklemeyi unutmuşum :)
ben spinal sezeryanla fırttırdım oğluşumu cnm 40-45 dk sürmüş toplamda eşimin söylediğine göre bende zaman kavramı yoktu zira rüyada gibiydimKizlar bise sorcm bu sezeryan ve normal dogum yapan arkadaslar dogum sureleriniz neydi ne kdr saat surdu .
Birde sezeryan yada normal olmasina kacinci haftada nelere gore karar veriliyo.
1 de normal dogum yapan arkadaslara soruyorum ewdesiniz suyunuz geldi sanci var hastneye gittiniz nasi bi kiyafetle gittiniz gecelikle mi yoksa orda alti acik o elbise gibi olan seylerden orda veriolarda sanciyi ole mi cekmeye devam edioruz alttanda devamli kontrol edildigi icin.
çok sevimli tombul ayaktı sanırım ismi ben de bakmıştım güle güle neşeyle dağıt inşallah cnm.Yaptırdığım magneti eklemeyi unutmuşum :)
oyyy sarma mantı mı anamm pc den çok mu hamarak görünüyorum kiKarniyarik . Yesil fasulye biraz kavurup atablirsn. Manti atabilirsin sarma falan.
Hazirlardan at sende :)ben spinal sezeryanla fırttırdım oğluşumu cnm 40-45 dk sürmüş toplamda eşimin söylediğine göre bende zaman kavramı yoktu zira rüyada gibiydimsezeryan benim acildi 37. haftada gelişim geriliği vardı ultrasonda 4 hafta kadar görünüyordu... hoş sıpam 37. haftada 3 kilo 100 gr doğdu biz 2 kilo 400 fln bekliyorduk geri falan değilmiş pisipisine oldum sezerciği anlıycan...
çok sevimli tombul ayaktı sanırım ismi ben de bakmıştım güle güle neşeyle dağıt inşallah cnm.
oyyy sarma mantı mı anamm pc den çok mu hamarak görünüyorum kiteşekkürler cnm...
Kizlar bise sorcm bu sezeryan ve normal dogum yapan arkadaslar dogum sureleriniz neydi ne kdr saat surdu .
Birde sezeryan yada normal olmasina kacinci haftada nelere gore karar veriliyo.
1 de normal dogum yapan arkadaslara soruyorum ewdesiniz suyunuz geldi sanci var hastneye gittiniz nasi bi kiyafetle gittiniz gecelikle mi yoksa orda alti acik o elbise gibi olan seylerden orda veriolarda sanciyi ole mi cekmeye devam edioruz alttanda devamli kontrol edildigi icin.
Agda isini her an yapmak lazim hazirlikli olmak lazimBu arada herkes cantasini hazirlamaya baslamis. Bende hazirlayayim diyorum. Ama bi usengeclik var nedense. Hep erteliyorum. Agda olaylarini ne zaman yapmak lazim acaba. Aniden yakalanmayalim sonra
Canım bebeklerin kilosunu karşılaştırmak doğru değil elbette ama 30. haftada daha düşüktü benim 1500 gramlardaydı. 33+1 de 1780 gr oldu. Acaba sağlıklı ölçüm mü yapamadı makinadan da öyle dedi. Hani eğer aynı kiloda kalsaydı, yine 1600 gram falan demesi gerekmez miydi? Bence ya yoğundu doktorun geçiştirdi ya da usg den tam ölçüm yapamadı diye söylemedi. Olumsuz düşünme canım. Bir de kontrolun geldıgınde paylaş olur mu bızle de kilosuna ne diyecek, merak ediyorum, inşallah sende de işe yarayacaktır yediklerin.
Rabbim bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Ben de yas hurmadan gunde iki tane yiyorum canim ck istiyor aslinda o bile fazla geliyor seker olarak bayiliyorum ona birde muz cocuga ck kilo aldiriyor masallah benimkine bayag yaramisBugün 32+6 1900 gr ve 42 cm olmuş minnakım. Karın cevresindeki gerileme 10 günden 6 güne düşmüş içime su serpildi. Her hafta kontrol edelim artık dedi. Somon ceviz fındık hurma tüketmeye çalış bol bol dedi.
Bn bu hafta hallediodum ama esim mesaiye kalinca hafta sonu haliyle kaldi bu hafta kalmazsa yapck kalirsa artik zor ser kendim yapcm bu hafta su hafta derken bole.kalcm yoksa. Kaşimida almiorum kuafor en son braz bozmustu hazir ewdeyken birktim. Onuda aldircm 1 iki haftaaya. . Komple kilsiz gidek :)Bu arada herkes cantasini hazirlamaya baslamis. Bende hazirlayayim diyorum. Ama bi usengeclik var nedense. Hep erteliyorum. Agda olaylarini ne zaman yapmak lazim acaba. Aniden yakalanmayalim sonra
Aynen acayip merakim var suan buna. Suyum geldi diyelim aradim hastaneyi dedimki ben su dr hastasiyim suyum geldi sancim var geliyoruz hastaneye. Gittik . Nerde sanci cekiyoz. Ne giyiyoruz .Benim merak ettiklerimi sormussun. Acaba hastaneye gidince ne giycez.
Aynen acayip merakim var suan buna. Suyum geldi diyelim aradim hastaneyi dedimki ben su dr hastasiyim suyum geldi sancim var geliyoruz hastaneye. Gittik . Nerde sanci cekiyoz. Ne giyiyoruz .Benim merak ettiklerimi sormussun. Acaba hastaneye gidince ne giycez.
Ilk dogumumda sabah 6.30 da uyurken suyum geldi,altima ediyorum sandim hatta firladim yataktan ☺ tuvaletini yapar gibi olmuyor daha sicak daha saydam bir sıvı ve tuvaletini tutar gibi tutabilmen mümkün degil direk anlaşılıyor amniyos sivisi olduğu.37+2ydim bu arada.Aynen acayip merakim var suan buna. Suyum geldi diyelim aradim hastaneyi dedimki ben su dr hastasiyim suyum geldi sancim var geliyoruz hastaneye. Gittik . Nerde sanci cekiyoz. Ne giyiyoruz .
Eki Görüntüle 1907814 Eki Görüntüle 1907813 Eki Görüntüle 1907811 Eki Görüntüle 1907812Selam kızlar bu sabah söylemiştim Bebek partim var diye.. Fotoların hepsi elime ulaşmadı ama bir iki tane ekliyorum sizler için. Çok güzeldi eğlendim arkadaşlarımla vakit geçirdim
Arkadaslar iyiaksamlarr benim bebegim buaralar cok geriliyor biyere toplaniyor ordan top gibi sisiyor karnim cok kasiliyor internettn arastirdigimda genellikle bebek kendini doguma hazirladigi evrede olurmus bunlar sizde de oluyor mu 34. Hafta bitmek uzere benim
Benim bu aralar epey oluyo zaten alt kısım agrıları hareket ettirmede zorlukta vardı bugün deçıkacak gibi vurdu da vurda alttan alaturka wc kullanmak zorunda kalddım böyle hissettim gibi oldu zaman daralıyo artık..
Çanta hazırlamaya gelince eksiklerim var benim de ama en ana şeyleri koyup bi valiz yaptım o beni rahattı ya en azından ortada kalmam ben bez almadım kızlar ya yenidogan aşacaktım bugün 130 lu falan dı sonra benim kız şişman gelirde olmaz mı acaba dedim 2-5 kilo arası 2 mi alsam dedim olmadı diğer kontrolden sonra alırım
Kizlar bugun baya yurudum alisveris icin ama artik anladimki alltan cok baski oluyor. Boyle afedersiniz bisey cikacak gibi sizliyor. Ayrica oturarak utu yaptim esimle beraber bi ara alttan bicak saplanir gibi bi agri girdi. O an oturamadim ama esimede belli etmedim sonra gecip gitti cok sukur. Sanirim doguma yakin oluyor boyle seyler. Birde bugun cok yurudugum icin karnim semsert oldu sonra gecti.
Ben 10 kilo aldım bole biter inşallah sizlerde durum nedir kizlar
Selam kızlar bişey sorcam ben Yenidoğan bez olarak prima aldım 80 adet Yenidoğan stoklamak istemiyorum hemen büyüyor bebişler diye siz ne yaptınız?
Kizlar birde bisey sormak istiyorum. Annem 2 numara prima bez almis. Kilo araligi 3-6 yaziyor uzerinde. Yenidogan bezlerde kilo araligi kac? Cok fark oluyormu?
Ya kızlar benim inanılmaz akıntım var ya birden arttı kokusuz rengi sarımsı ve çok sulu varmı akıntısı artan? Su değilmiş kaç kere dr a gittim suyun normal şuanda diyolar ve bukadar gelen su olsa şimdiye bitmişti bildiğin hissediyorum aktığını özellinle uzun süre oturup birden kalkınca akıyo
Kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim hastane çantama da 7 prima koydum yeterlidir heralde. ..
Fazla hareket yasaksa haklısın cnmBizde şuan da 256 adet 1 numara prima bez var
Eşimin dayısı almış saolsun ama hep 1 almış
Büyümeyecek diye düşündü sanırım
İlk hamilelik mi senn cnm
İlkinde öyle oluyor
O mide yanması beni öldürdü resmen
Artık son raddedeyim
Mide yanmam yüzünden dr yarın alayım bebeği dese yok demem
Eşimde inşallah sana benzer
Bana benzerse evde kalır diyor
Benim fazla hareket etmem de yasak, işe de gitmeyince son 2 ayda hızla aldım ve Dr da dediğin gibi son 2 ayda hızlı kilo alınıyor dikkat et diyor ama ben de evde sıkıntıdan yiyorum :/ neyse bu hafta biraz dikkat etmeye başlayım artık
Kızlar gün içerisinde bebekleriniz kaç saat arayla hareket ediyor? Bazen uzun süre hareket etmediği oluyor çok panikliyorum
Iyi geceler hanimlar .simdi herkes yatmistir belki aramizda uyumayanlarda vardir saga sola donen kramplari olan midesi yanan ama hepsi gececek insallah . Az kaldi son duraktayiz kizlar size şoyle bi tavsiyede bulunacam belki aramizda bilenler vardir.
-doguma yakin bol bol ramazan hurmasi yiyin. (35 -36 haftalarda baslayin dogumu kolaylastiriyor)
-bide cörek otu yiyin. ( 37.ci haftaya baslayin dogumu tetikliyor kolaylastiriyor kasilmalari tetikliyor rahmin acilmasina yardimci oluyor )
Belki baska tavsiyesi olanda vardir.
Mesela ben 39.cu haftada dogum yaptim.
Suyum geldigi aksam . Onun sabahinda bol bol ev işi yaptim agir kaldirdim döndum durdum nerdeyse hic oturmadim.
Aksaminada iliskiye girdik. Iliskiden sonra kalktim dusumu flan aldim temizligimi flanda yaptim son haftalar zaten kendimi temiz tutuyordum fazla bisey yoktu.
30 dkk ya gecti gecmedi suyum geldiben kendimi bi tuhaf hissetim uzaniyordum birden sicacik su akti kendi kendime dedim heralde idrarim kacti.
Sonra tuvalete gittim oturdum cisim flan yoktu ic camasirim cikardim islanmisti cunku baya daha degistirdim oturacaktim iki adim attim yine birden suyum geldi esime dedim kalk hastaneye . Cok sukur suyum gelmisti ama sancim daha baslamamisti arabayi kullandim hastaneye gittim ( esim simdi araba kullanmasini biliyor) sonrasi belli zaten. boyle iste kizlar.
günaydın herkese:)))
kızlar haftasonu odam geldi harika oldu hevesli hevesli annem kayınvalidem ben odayı yerleştirdik bebeğimin minik eşyalarını. oyun halımız da geldi , arabasını yatağını herşeyini aldık hiç eksiği kalmadı sadece karnımdaki şanslı sıpayı bekliyoruz.
ayrıca haftasonu kontrolüm vardı 1940 gr olmuşuz haftası ile uyumlu dedi. çalışmaya devam.. rapor da aldım. bizde son durumlar böyle.
bebeğimin odasına gidip gidip bakıyorum çok beğendim. eşim başta oda yapmaya gerek yok demişti ama beni kırmadı iyiki de aldık herşeyin ilk hevesi başka oluyor
günaydın kızlar :) doğum iznime çıkmış bulunmaktayım...sanırım uyku genel problem benim yatak kaynaklı ağrım yok şükür... reklam gibi olacak ama yatak çok önemli bizde tempur yatak var çook rahat ettik eşimle sürekli soluma yatsam bile ne ağrı ne uyuşma ne de bel ağrısı yaşıyorum tavsiye ederim...
kızlar doğum sonrası için dondurucuya bişiler atasım var... yemek dert olsun istemiyorum 3 yaşında bi oğlum da var tavsiyeleriniz nelerdir?
Bn bu hafta hallediodum ama esim mesaiye kalinca hafta sonu haliyle kaldi bu hafta kalmazsa yapck kalirsa artik zor ser kendim yapcm bu hafta su hafta derken bole.kalcm yoksa. Kaşimida almiorum kuafor en son braz bozmustu hazir ewdeyken birktim. Onuda aldircm 1 iki haftaaya. . Komple kilsiz gidek :)
Kızlaaaar beni hastaneye yatırdılarsancım vardı nstdede çıktı açıklığım yok henüz ama dr inatla erken gelmek için direniyo 1 hafta daha turabilirsek kardır dedi galiba 2. Doğum benden olacak topiğin
Bugün 32+6 1900 gr ve 42 cm olmuş minnakım. Karın cevresindeki gerileme 10 günden 6 güne düşmüş içime su serpildi. Her hafta kontrol edelim artık dedi. Somon ceviz fındık hurma tüketmeye çalış bol bol dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?