2016 Aralık Anneleri

AMinn canım amin. Aynen çok haklısın, geçen hafta kafam kilolara takıktı zaten. Eşimle de çok afedersin çok fazla ilgilenemiyorum diye kafama taktıydım, ondan heralde manken gibi kızlar koşturuyordu eşimi :)
Sen zaten cümlelerinden bile belli oluyor çok düşünceli ve çocukları hakkında hassas bir annesin. 2 bebeğini de sağlıkla, huzurlu, en güzel şekilde büyüteceksin inşallah, hiç endişe etme canım.
Rabbim o günlere ulaşmayı nasip etsin, sabrını da verir, kolaylığını da.

Ya evet kapı süsü, hediyelikler isimsiz bekliyor :) Duru, Defne, Ayda, Cemre, Nehir. Defne en çok içime sinen ama eşim ağaç ismi diyo istemiyo

EMinim geçmiştir canım hiç merak etme. Hatta gel tahminde bulunalım bence senin bebişin kilosu 2400 civarı çıkacak
:))))
32 de çalışamaz almaya gitmiştim en son.'o zamanda eşimle tahmin de bulunmuştuk ben 2 kilo olmuştur demstm. o da 1900 ya da altı demişti
1700 çıkınca ikimzde şok olmuştuk.
Oyüzden kez senin tahmine bakalım. Bizim cimcime bu cuma 2400 ün altı mi üstü mü

Eveeeet kızlar Allah izin verirse 24 kasımda 36+4 ken kavusucaz kızımla daha fazla durmaz dedi dr. Suyumuzda 1 hafta yetecek kadar anca dedi.epidural olacak inşallah o güne kadar dayanır miniğim çok heyecanlıyım

Hadi hayırlı olsun, sağlıcakla gelsin kuzucuk canım. Ben de heyecanlandım şimdi çok az kalmış. Allah yardımcın olsun şimdiden.

Ya evet kapı süsü, hediyelikler isimsiz bekliyor :) Duru, Defne, Ayda, Cemre, Nehir. Defne en çok içime sinen ama eşim ağaç ismi diyo istemiyo

Bu isimlerin hepsi çok güzelmiş canım. Ben de sıralayacak olsam, Defne sonra duru derdim. Tanıdığım bütün defne ve durular hem bebekken hem büyüdükçe güzeller

32 de benimki de o civarda çıkmıştı 1780 gramdı. En hızlı gelişimi 34-35. haftalarda yaptı 500 gram civarı. Şimdi artık 37 den sonra biraz yavaşlıyor sanırım kilo alımları ama 200 gram civarı alıyorlar yine. Olacak annesi merakla bekliyorum sizin kontrol gününü, hadi hayırlısı olsun.

:) Ya aslında en iyisi herhalde kimseye bişey söylemeden eşlerle kesin karar verip budur demek. Ama öyle yapılamıyo maalesef, herkes bişey söylüyor, insan etkileniyo ister istemez. İnşallah en uygun isimleri buluruz bebişlerimize bir an önce, daha fazla stres olmadan :)

Kizlar merhaba

Ben geldim doktordan. Bugün hastanedeki uzman doktor bakti iyice inceledi. Ilk defa gördüm bu doktoru. Bebek ters, poposu asagida kafasi sag üstte. Simdi önümüzde bir secenek var. Bu yöntemde bebege doktor ultrasonla bakarak disaridan elle cevirmeye calisiyor. Bunun icin bebegin durumu uygun mu diye bakti. Plasentam öndeymis, bu bir dezavantaj cünkü bu yöntemle plasentanin ayrilma riski var. Bu durumda acilen sezeryana aliniyorsunuz. Ama doktor ben plasentada öyle bir zorlanma görürsem aninda birakirim iptal ederim dedi. Kordonu da ensesinden geciyor, cevirirken kordonun dolanma ihtimali olabilir ama olmayabilir de. Ve kordon dolanmasi cok tehlikeli bir durum degilmis. Bu sekilde dogan cok bebek varmis. Dolanmasa iyi tabi. Suyu iyiymis, bu bir avantaj. Bebegin pozisyonu da döndürmeye uygunmus. Sonuc olarak doktor kolayca cevirebilecegimi düsünüyorum dedi. Normalde alman doktorlar cok emin olmazlarsa böyle rahat konusmuyorlar.
Bu isi 20 senedir yapan bir doktormus ve ayda 3-4 kere yapiyorum dedi. Simdiye kadar acil sezeryana alinan olmadi ama kücük de olsa risk her zaman var dedi. Bu uygulamayi yaparken ameliyathane bos ve doktor ve hemsireler benim icin hazir olacakmis. Ayrica yapildiktan sonra bir gece hastanede kalacagim.
Önümüzdeki secenekler: 1- bu uygulamayi 37+1 de yaptirmak, %50 ihtimalle bebek dönecek. Riskli bir durum olursa 37+1 de sezeryan dogum yapmis olcam. 2- Iki gün sonra gidip uygulamayi istemedigimi söylersem bana 39+2 veya 39+3 icin sezeryan günü verecekler.

Simdi ben de diyorum ki madem her iki durumda da sonum sezeryan olarak görünüyor, bir deneyeyim. Tek kötü yani deneme basarisiz olursa 2 hafta erken dogmus olacak bebek. Bu da iyi degil ama pozitif düsünmeye calisiyorum.

Cok yazdim kafam biraz dolu ondan...

bunu ben de cok merak ediyorum , benim de 5 ocak aralığın sonunda gelirse , ocak yazdırabilecek miyiz ?

Kizlar bu arada bir sok daha yasadik. Bu doktorlarin söyledigi kilolarla hic caninizi sikmayin. 4 gün önce biliyorsunuz kendi doktorumuz kilosu icin 2360 gr demisti. Ondan da iki hafta önce ayni aletle ölcerek 2260 demisti. Dedim 2 haftada 100 gram mi almis? Ben hatta az bulmustum sizler gayet iyi kafana takma demistiniz.
Bugünkü doktor 2730 ölctü

Dedik 4 gün önce böyle böyleydi. O da sasirdi, senin karnindan bile belli o kadar kücük degil falan dedi.
Neyse ultrason aletleri farkli ölcüyo hep. Beslenmemize dikkat edelim, asiri tatli yemeyelim, yeterince protein, demir ve kalsiyum alalim yeter.

Biz öyle yaptik. Kimseye söylemedik. Su an belli, kimse bilmiyor, dogunca ismi bu diycez. Kimseye de fikrini sormadik. :) Herkes bir seyler söyledi, tamam deyip gectik

Zor bi karar ama ben olsam denenmesini isterdim heralde. cünku sezeryan oldugunda zaten erken aliyolar bebisleri. cok bi fark olmayacak dedigin gibi.

Biz öyle yaptik. cinsiyeti belli degilken bile isimleri kesinlestirdik. cinsiyet belli olunca da yusuf aras koyduk dedik. kimse de bisey diyemedi. deseler de umursamamak lazim. biri begenmedim dedi diye isim degistiremem hic.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…