bunu ben de cok merak ediyorum , benim de 5 ocak aralığın sonunda gelirse , ocak yazdırabilecek miyiz ?
kızlar bu mevzu benimde merak ettiğim bi konu.çunku bıızmde aralık son haftası diye hesaplıyor doktorumuz.bakalım doğumunu ocak yazdırmayı başarabilecekmiyiz.bunu ben de cok merak ediyorum , benim de 5 ocak aralığın sonunda gelirse , ocak yazdırabilecek miyiz ?
Eşimin ilk söylediği cümle ben çocuğuma dağ bayır ova deniz ağaç nehir adı koymam olmuştu.Haliyle isimlerin büyük bir kısmı elenmiş oldu.Kız olsa ben de defneyi çok beğeniyorum ama eşim asla koymazdi.Ya evet kapı süsü, hediyelikler isimsiz bekliyor :) Duru, Defne, Ayda, Cemre, Nehir. Defne en çok içime sinen ama eşim ağaç ismi diyo istemiyo
BILmiyorum maalesefsukufelale canim zeynep kamilde ultrasonlar renkli mi bilgin varmi?
CANIM MADEM HER İKİ DURUMDA DA SEZERYAN OLACAKSIN BİRAZ DAHA BEKLE BEBEĞİN GELİŞİMİNİ TAMAMLASIN EN AZINDAN DERİM BEN .Kizlar merhaba
Ben geldim doktordan. Bugün hastanedeki uzman doktor bakti iyice inceledi. Ilk defa gördüm bu doktoru. Bebek ters, poposu asagida kafasi sag üstte. Simdi önümüzde bir secenek var. Bu yöntemde bebege doktor ultrasonla bakarak disaridan elle cevirmeye calisiyor. Bunun icin bebegin durumu uygun mu diye bakti. Plasentam öndeymis, bu bir dezavantaj cünkü bu yöntemle plasentanin ayrilma riski var. Bu durumda acilen sezeryana aliniyorsunuz. Ama doktor ben plasentada öyle bir zorlanma görürsem aninda birakirim iptal ederim dedi. Kordonu da ensesinden geciyor, cevirirken kordonun dolanma ihtimali olabilir ama olmayabilir de. Ve kordon dolanmasi cok tehlikeli bir durum degilmis. Bu sekilde dogan cok bebek varmis. Dolanmasa iyi tabi. Suyu iyiymis, bu bir avantaj. Bebegin pozisyonu da döndürmeye uygunmus. Sonuc olarak doktor kolayca cevirebilecegimi düsünüyorum dedi. Normalde alman doktorlar cok emin olmazlarsa böyle rahat konusmuyorlar.
Bu isi 20 senedir yapan bir doktormus ve ayda 3-4 kere yapiyorum dedi. Simdiye kadar acil sezeryana alinan olmadi ama kücük de olsa risk her zaman var dedi. Bu uygulamayi yaparken ameliyathane bos ve doktor ve hemsireler benim icin hazir olacakmis. Ayrica yapildiktan sonra bir gece hastanede kalacagim.
Önümüzdeki secenekler: 1- bu uygulamayi 37+1 de yaptirmak, %50 ihtimalle bebek dönecek. Riskli bir durum olursa 37+1 de sezeryan dogum yapmis olcam. 2- Iki gün sonra gidip uygulamayi istemedigimi söylersem bana 39+2 veya 39+3 icin sezeryan günü verecekler.
Simdi ben de diyorum ki madem her iki durumda da sonum sezeryan olarak görünüyor, bir deneyeyim. Tek kötü yani deneme basarisiz olursa 2 hafta erken dogmus olacak bebek. Bu da iyi degil ama pozitif düsünmeye calisiyorum.
Cok yazdimkafam biraz dolu ondan...
:) Ya aslında en iyisi herhalde kimseye bişey söylemeden eşlerle kesin karar verip budur demek. Ama öyle yapılamıyo maalesef, herkes bişey söylüyor, insan etkileniyo ister istemez. İnşallah en uygun isimleri buluruz bebişlerimize bir an önce, daha fazla stres olmadan :)
bizim paşanın geleceğinden haberimiz olduğumuz günden itibaren eşimle, ömer olmasına karar verdik isminin.kimsenin de fikrini almadık acçıkcası.Allah nasip ederse öyle de olacak.eşinle ikinizin gönlünden ne geçiyorsa o ismi verin bence.Beeeennnn..Biz de bulamıyoruz eşim çok seçici.Bi de akraba çok onda var bunda var derken hep sevdigimiz isimler gitti.Tamam budur dediğimiz isimlere de kayinvalidem yok dedi 2 tanesine.Hatta bi tanesi iki isimdi ömer akif demiştik ömeri sevmem o ne dedi.O öyle diyince benim.annem de ben de akifi sevmedim ona bakarsanız ama ömer akif iyiydi dedi
İkimizin de sevdiği başta dediğimiz isim emre ama işte kayinvalide elemişti.Eşim de en son geçen akşam aman ya bize ne başkasında varsa var biz de koyalım dedi.Ali Emre dedi en son ama bakalım değişir mi daha :)
Ya benimki de öle işte :)Eşimin ilk söylediği cümle ben çocuğuma dağ bayır ova deniz ağaç nehir adı koymam olmuştu.Haliyle isimlerin büyük bir kısmı elenmiş oldu.Kız olsa ben de defneyi çok beğeniyorum ama eşim asla koymazdi.
kızlar bu mevzu benimde merak ettiğim bi konu.çunku bıızmde aralık son haftası diye hesaplıyor doktorumuz.bakalım doğumunu ocak yazdırmayı başarabilecekmiyiz.
Yan durunca bnmde ole oluyo zipliyorum yerimden yumruk seklinde cikario elini rwsmenbenimki sürekli fıldır fıldır dönüyo akşam eşim diyor ki bu nasıl dönüyor böyle. yan durunca kaburgama baskı yapıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Gunaydin kizlar. Bugun saglik ocagi kontrolumjz vardi. Kan verdim. Tansiyon bakildi kalp dinlendi 140 150 arasi dedi. . Kgda 61 mis iki hafta oncede ayniydim zaten.. bebegide yan hssediyorum dedim. Ebe kalbini dinlerken eliyle bakti ewt yan dedi. Donmezmi dedim. Ilk hamilelikte cok zor dedi. Bi kere donen gordm oda daha erken bi haftadaydi dedi. Bizede mi kesilme yollari gorunuyor yaa..hic istemiyodum. Bakalim nolcak carsamba ozel hastaneye gtcem. 22 sindede zeynep kamilde randevum var. Zeynep kamildekinin ne dicegi onemli . Derseki donmez o zaman tarih vercek. Yok derseki 39 a kdar bekleriz ona gore bakarizz o zaman araligin ilk haftasina kadsr beklicez dua edin lutfen ben normal.istiyodum. sezeryan istemiyorummmmmm
o zaman napalım ,vakitli sağ salim gelsinlerde ,nasiplerinde hangi gün varsa o günü yazdırırız bizde:)Yazmiyolar artik canim. dogum kagidindaki tarih gecerli oluyo. zaten daha hastaneden cikmadan bebegin kimligini istiyolar. beklemeye fırsat vermiyolar pek
o zaman napalım ,vakitli sağ salim gelsinlerde ,nasiplerinde hangi gün varsa o günü yazdırırız bizde:)
Amin cnm bakalm hayirlisiCanim rabbim gonlune gore versin ama en onemlisi senin ve bebegin icin hayirlisi neyse o olsun. Kendini normal dogum veya sezeryan diye sartlandirma. Tecrube ile sabit :))
Kızlar benim gibi bebişe isim bulamayan var mı? Bugün 35+4üz ve eşimle ortak bir paydada buluşabilmiş değiliz. Herkes sorup duruyo artık çok gerildim
Kizlar merhaba
Ben geldim doktordan. Bugün hastanedeki uzman doktor bakti iyice inceledi. Ilk defa gördüm bu doktoru. Bebek ters, poposu asagida kafasi sag üstte. Simdi önümüzde bir secenek var. Bu yöntemde bebege doktor ultrasonla bakarak disaridan elle cevirmeye calisiyor. Bunun icin bebegin durumu uygun mu diye bakti. Plasentam öndeymis, bu bir dezavantaj cünkü bu yöntemle plasentanin ayrilma riski var. Bu durumda acilen sezeryana aliniyorsunuz. Ama doktor ben plasentada öyle bir zorlanma görürsem aninda birakirim iptal ederim dedi. Kordonu da ensesinden geciyor, cevirirken kordonun dolanma ihtimali olabilir ama olmayabilir de. Ve kordon dolanmasi cok tehlikeli bir durum degilmis. Bu sekilde dogan cok bebek varmis. Dolanmasa iyi tabi. Suyu iyiymis, bu bir avantaj. Bebegin pozisyonu da döndürmeye uygunmus. Sonuc olarak doktor kolayca cevirebilecegimi düsünüyorum dedi. Normalde alman doktorlar cok emin olmazlarsa böyle rahat konusmuyorlar.
Bu isi 20 senedir yapan bir doktormus ve ayda 3-4 kere yapiyorum dedi. Simdiye kadar acil sezeryana alinan olmadi ama kücük de olsa risk her zaman var dedi. Bu uygulamayi yaparken ameliyathane bos ve doktor ve hemsireler benim icin hazir olacakmis. Ayrica yapildiktan sonra bir gece hastanede kalacagim.
Önümüzdeki secenekler: 1- bu uygulamayi 37+1 de yaptirmak, %50 ihtimalle bebek dönecek. Riskli bir durum olursa 37+1 de sezeryan dogum yapmis olcam. 2- Iki gün sonra gidip uygulamayi istemedigimi söylersem bana 39+2 veya 39+3 icin sezeryan günü verecekler.
Simdi ben de diyorum ki madem her iki durumda da sonum sezeryan olarak görünüyor, bir deneyeyim. Tek kötü yani deneme basarisiz olursa 2 hafta erken dogmus olacak bebek. Bu da iyi degil ama pozitif düsünmeye calisiyorum.
Cok yazdimkafam biraz dolu ondan...
eşin mi yapacak yok artık samimiyeti iyce abarttınız, tertemiz güzellik salonları var ne güne duruyor onlarOyyy pestilimm ciktii bu neymisss yaaa...
Bacaklarimii gobegimii gogsumu tertemiz yaptimm.. zor oldu yahuu .. neyseki yaptim zaten bi dahada yapamam mumkun degil. Bu son olur bunlada gderm doguma. Kuku muda esim yapck artik mumkun degil ne gorebiliyorum ne egilebiliyorum aynayla bile baksam dedim olmadi. Sanci oldu bakmaya calistikca biraktim. . Ustumden yuk kalkti :))
normal normal de totoşum ayrılcak gibi olunca merak ettim benAynen kafasi asagida poposu göbegimde ayaklari sag kaburgami delmekle mesgul. her yerim agriyo normaldir diye arastirmadim hic acikcasi.
Eveeeet kızlar Allah izin verirse 24 kasımda 36+4 ken kavusucaz kızımla daha fazla durmaz dedi dr. Suyumuzda 1 hafta yetecek kadar anca dedi.epidural olacak inşallah o güne kadar dayanır miniğim çok heyecanlıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?