- 25 Şubat 2015
- 397
- 394
- 43
Hayırlısı olsun bence dogum sekli bir arac, amac degil. Bebegin karında kaldıgı sure onun saglıgı acısından cok faydalı. 37. haftada cok erken degil ama sanırım ben cesaret edip erken dogum riskini göze alamazdım.Kizlar merhaba
Ben geldim doktordan. Bugün hastanedeki uzman doktor bakti iyice inceledi. Ilk defa gördüm bu doktoru. Bebek ters, poposu asagida kafasi sag üstte. Simdi önümüzde bir secenek var. Bu yöntemde bebege doktor ultrasonla bakarak disaridan elle cevirmeye calisiyor. Bunun icin bebegin durumu uygun mu diye bakti. Plasentam öndeymis, bu bir dezavantaj cünkü bu yöntemle plasentanin ayrilma riski var. Bu durumda acilen sezeryana aliniyorsunuz. Ama doktor ben plasentada öyle bir zorlanma görürsem aninda birakirim iptal ederim dedi. Kordonu da ensesinden geciyor, cevirirken kordonun dolanma ihtimali olabilir ama olmayabilir de. Ve kordon dolanmasi cok tehlikeli bir durum degilmis. Bu sekilde dogan cok bebek varmis. Dolanmasa iyi tabi. Suyu iyiymis, bu bir avantaj. Bebegin pozisyonu da döndürmeye uygunmus. Sonuc olarak doktor kolayca cevirebilecegimi düsünüyorum dedi. Normalde alman doktorlar cok emin olmazlarsa böyle rahat konusmuyorlar.
Bu isi 20 senedir yapan bir doktormus ve ayda 3-4 kere yapiyorum dedi. Simdiye kadar acil sezeryana alinan olmadi ama kücük de olsa risk her zaman var dedi. Bu uygulamayi yaparken ameliyathane bos ve doktor ve hemsireler benim icin hazir olacakmis. Ayrica yapildiktan sonra bir gece hastanede kalacagim.
Önümüzdeki secenekler: 1- bu uygulamayi 37+1 de yaptirmak, %50 ihtimalle bebek dönecek. Riskli bir durum olursa 37+1 de sezeryan dogum yapmis olcam. 2- Iki gün sonra gidip uygulamayi istemedigimi söylersem bana 39+2 veya 39+3 icin sezeryan günü verecekler.
Simdi ben de diyorum ki madem her iki durumda da sonum sezeryan olarak görünüyor, bir deneyeyim. Tek kötü yani deneme basarisiz olursa 2 hafta erken dogmus olacak bebek. Bu da iyi degil ama pozitif düsünmeye calisiyorum.
Cok yazdimkafam biraz dolu ondan...
hayırlı olsun simdiden. Saglıkla sıhhatle gelsin işallah minnos.@edaomer11111 edoşş duydun mu haftaya doğuruyorummmm anneee
Ben de hamilelikte artan degisik yerlerde cıkan kılların alınınca kalıcı oldugunu okudum. Ondan cok ellememekte fayda var.Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla göğüs kıllarını almak çok tavsiye edilmiyor ben ince elişi makaslariyla kesmeyi tercih ettim.Gobegimde eskiden vardı lazerde bitmişti tek tük var onları da kesmeyi düşünüyorum.Bacaklar da lazerle bitmişti.3 sene gittim koltuk altı bitemedi ama az vardı eldivenle alıyorum.Alt tarafı gorebilene aşk olsunben kuaföre yaptiramam saçımı bile memlekete gittikçe kestiriyorum.Mecbur jilet yaptım ayna koyup.1 ay idare etcem artık sonra eski düzene dönerim.
kaç haftalıksınnn.. aynı sularda yüzüyoruz 16 olan benim14 15 16 kilolar duydum
19 kilo aldım ben hey gidiiiiii
belki canım. ilk duyduğunda da duru neymiş durdu gibi durdu koy bari o daha güzel diye dalga geçmişti. başta hasbinallahh diyip duruyodum şimdi konuşuyorum baktım o susmadı ban konşmaya başladım
Başkalarını takmıycam ben de ama eşim istemeyince takmak zorunda kalıyorum :) Aynen ben de temizlik işine girişmeliyim prş kontrolüm var ve çatı muayenesi yapabilir yüksek ihtimal
Canim benim son ayim boyle geciyor mide bulantisi ve kusma. Afedersin dun aksam ne yediysem cikardim.Ya benimde mide bulantilarim başladı. Gece cok kötüydü. Kusucam sandım resmen. Bu nedir anlamadım bi bende var saniyodum.
Cok biliyorlar cokkkkk. Bizimki belki kendi ismini bile koymamizi bekliyordu ama biz hic orali olmadik tabiki :) herkes kendi cocuguna kendi isim versin mumkunse :)
35 i bitirdik.Yazın bebeğim aşağı inmişti tehlikeliydi doktor yatış verdi.Sağolsun annem de kayinvalidem de tek iş yaptırmadı bi tencere yemek bile yapmadim yedim içtim yattım ve 2,5 ayda tam 10 kilo aldım :)kaç haftalıksınnn.. aynı sularda yüzüyoruz 16 olan benim
ay bende 2 kere memlekete gittim 4 er kilo aldım. geçende annem geldi kilo alımım durmuştu 3 kiloda onla aldım. bizi kendi halimize bıraksalar iyiyiz aslında da başkaları olunca bizi besleyince olmuyor demekki35 i bitirdik.Yazın bebeğim aşağı inmişti tehlikeliydi doktor yatış verdi.Sağolsun annem de kayinvalidem de tek iş yaptırmadı bi tencere yemek bile yapmadim yedim içtim yattım ve 2,5 ayda tam 10 kilo aldım :)
Cnm su neden bitermiş bişi dedi mi ? Yani mantık olarak ya su sızıyodur yada bebeğin idrara çıkmasında sorun vardır. Benimde aynı durum söz konus ondna soruyorum.böbreklere baktı sorun yok suda sızmıyo ama azalmış merak ettimSelam kızlar 36+3 üz bugün .2900 gr olmuşuz çok şükür . Kan sulandırıcı iğneleri 2 günde bire düşürdük. Doktor her şey yolunda giderse normal doğum olabilir Dedi. Ama sol tarafta su bitmiş sağ taraftaki yeterli Dedi. Haftaya pazartesi tekrar kontrolümüz var. Hayırlısı olsun inşallah
Amin herkes hevesle aldığı cicileri süt kokulu günlerde kullansın inşallahOyy çok tatlıymış ben de alayım çok çok beğendim
Senin yakışıklı da sağlıkla mutlulukla giysin inşallah
Biz hiç kimseye sormadık kendi verdiğimiz kararı söyledik biz bunu istiyoruz dedik kimse de ağzını açamadı. Bir tek görümcem dini bir isim olsaymış keşke demiş eşime, eşim de biz böyle uygun gördük demiş, zaten bana demeye cesaret edemez. Daha nişanlıyken öyle cadı bir gelin izlenimi oluşturdum ki şimdi bana hiç kimse karışamıyor:) Ya aslında en iyisi herhalde kimseye bişey söylemeden eşlerle kesin karar verip budur demek. Ama öyle yapılamıyo maalesef, herkes bişey söylüyor, insan etkileniyo ister istemez. İnşallah en uygun isimleri buluruz bebişlerimize bir an önce, daha fazla stres olmadan :)
Kizlar merhaba
Ben geldim doktordan. Bugün hastanedeki uzman doktor bakti iyice inceledi. Ilk defa gördüm bu doktoru. Bebek ters, poposu asagida kafasi sag üstte. Simdi önümüzde bir secenek var. Bu yöntemde bebege doktor ultrasonla bakarak disaridan elle cevirmeye calisiyor. Bunun icin bebegin durumu uygun mu diye bakti. Plasentam öndeymis, bu bir dezavantaj cünkü bu yöntemle plasentanin ayrilma riski var. Bu durumda acilen sezeryana aliniyorsunuz. Ama doktor ben plasentada öyle bir zorlanma görürsem aninda birakirim iptal ederim dedi. Kordonu da ensesinden geciyor, cevirirken kordonun dolanma ihtimali olabilir ama olmayabilir de. Ve kordon dolanmasi cok tehlikeli bir durum degilmis. Bu sekilde dogan cok bebek varmis. Dolanmasa iyi tabi. Suyu iyiymis, bu bir avantaj. Bebegin pozisyonu da döndürmeye uygunmus. Sonuc olarak doktor kolayca cevirebilecegimi düsünüyorum dedi. Normalde alman doktorlar cok emin olmazlarsa böyle rahat konusmuyorlar.
Bu isi 20 senedir yapan bir doktormus ve ayda 3-4 kere yapiyorum dedi. Simdiye kadar acil sezeryana alinan olmadi ama kücük de olsa risk her zaman var dedi. Bu uygulamayi yaparken ameliyathane bos ve doktor ve hemsireler benim icin hazir olacakmis. Ayrica yapildiktan sonra bir gece hastanede kalacagim.
Önümüzdeki secenekler: 1- bu uygulamayi 37+1 de yaptirmak, %50 ihtimalle bebek dönecek. Riskli bir durum olursa 37+1 de sezeryan dogum yapmis olcam. 2- Iki gün sonra gidip uygulamayi istemedigimi söylersem bana 39+2 veya 39+3 icin sezeryan günü verecekler.
Simdi ben de diyorum ki madem her iki durumda da sonum sezeryan olarak görünüyor, bir deneyeyim. Tek kötü yani deneme basarisiz olursa 2 hafta erken dogmus olacak bebek. Bu da iyi degil ama pozitif düsünmeye calisiyorum.
Cok yazdimkafam biraz dolu ondan...
İkisi birden olsa çift isim olsa olmaz mı canım? Soy isminiz nedir belki çift isim soy isimle de uyar.
İki isim çocuğa zor olur diye istemedim ben de canım. Yine de teklifte bulundum eşime ama bu sefer de göbek adı olsun ama nüfus kağıdına yazdırmayalım dedi, iyice cinlendim zaten
Benim bildiğim artık an ve an resmi belgelerle kayıt ediliyor. Mesela bebek 31 aralıkta saat 22.00 da doğsun. 1 ocak yazamıyor doktor raporuna, dolayısıyla kimliğe de yazdırılamıyor diye biliyorum.
2730 gram oh maşallah. Makinadan makinaya hatta aynı doktorun ölçümünden ölçümüne değiştiğini duymuştum. Adamın eli titrese, milim içeriden alsa gram değişiyor. Dolayısıyla senin en kötü ihtimalle bile erken sezeryan olsa( ki olmayacak bence normal doğum için dönecek bebiş) kuzucuk 3000 civarında çok güzel bir kilo ile doğacak.
Ben geçen gün hamilelik programında okudum. Artık bu haftadan sonra bebişlerin tüyleri dökülüyor ya, annenin de hamilelikte oluşan tüyleri dökülmeye başlıyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Kadınların amma derdi var yahu, doğum ayrı dert, sancı ayrı, bir de üstüne vücut temizliği.
Eşim babasına sordu bizim, baba koymamızı istediğin isim var mı diye, içimden dedim inşlaah karışmaz :) Allah razı olsun diyeyim, siz nasıl isterseniz öyle koyun, sizin bebeğiniz dedi. Ama hoşuna da gitti sorduk diye :) Beğendim, beğenmedim diyenlere çok kzııyorum. kime ne ben beğendim, benim bebeğim ben koydum. Beğenmeyen kendi çocuğuna başka isim koysun.
Aynen canım. Orada ebe doktordan gizli yapmış belki de hastadan. Arkadaşımızda ise ne kadar zaman önceden anlatmış, rızasını sormuş doktor gerçekten çok hoşuma gitti. Biz iyi bir şey yapacağız diye, elimize yüzümüze bulaştırıyoruz, kural kaide tanımıyoruz çoğu kez. ZOr vallahi, böyle kararları vermek.
Bazı anneler "kaynana" lafının hakkını veriyor hakikaten de, seninki de öyle sanırım Allah yardımcın olsun canım. Duru çok güzel isim vallahi, dönme kararından.Anne babada olsa Kararınıza saygı göstermeyi öğrenmeleri gerek.
çok teşekkürler canım içime çok sinerek koydum bende duruyu sinerek sesleniyorum ona. kendisi 4 oğlununda ismini koymamış daha nişanlıykenden anlatmıştı ne kadar kötü keşke ısraretseymişsin demiştim. şimdi kendi aynısını bana yapıyor. tam kaynana tam bende gelin kelimesinin hakkını veriyorum verdirtiyo
Benim de hiç durduğum yok ama özel yürüyüş yapmıyorum. DOĞUma hazırlık konusunda hiç bişey yapmadım maalesef.bilmiyorum ki canım ama 37 gibi başlanır gibime geliyo çünkü illa 40 ta mı doğucak bu çocuklar hiç bi kolaylaştırıcı tedbiri almassak nası doğurucaz ben yürüyüşte yapmıyorum hiç
:) :)ben eşime de kıyamıyorum oda çok ebrar istiyor iki ismi olacak ebrar duru. oda babası sonuçta içinde kalmasın yazıktır. ama esrar ikra duru koyacaktı 3 isim zor ikna edip birini seçtirdim
Bu bana degildi sanirim canim.. sonucta benm hayatim yanii. Gelmis ordan kim oldugu belirsiz hic konsmaya katilmamis forumdan haberi olmayan insanlarin lakkk diye dusup sacma sapan yorumlarda bulunmasina tahammulum yok malesef. Kimseyi irgalamaz herkesin kimi kime yaptirdigi naptigi..
bende cok gicik oluyorum isme karisan oldumu yaa... valla bizde esimle evde karar verdik oyle herkese dedik kizimizin adini.. kv gorucmem birsey dedigindede hep oglunu araya kattim bende.. oglunuz boyle istiyor abin boyle istiyor fln!! birde bu aralar beni gicik eden bir konu daha var! kv gorumcem tutturmus biz fala baktirdik senin bebegin oglan olcak. Hay allahim yaaaa !!!Yaaa sabiiiir...ay 36 da doğuracak varmış ben bunları görünce çok heyecanlanıyorum benimde bir hafta sonra 36 çünkü. sağlıcakla kucağınıza alın inşallah. bide isim konusunu gördüm bence hiç dinlemeyin milleti çocuk sizin çocuğunuz. benim kv de neler dedi hayır duru olacak dedim. kırılırsa kırılsın valla umurumda değil. o benim istediğim ismi istemezken benim kırılıp kırılmayacağımı düşünüyor mu acaba?? tabiki düşünmüyor
hahaahhaha kiz yazik vallaEsime kasilmam var sancim var diyince ahanda bunungibi oluyoo .
Valla cnm artik heran temiz olmamiz lazim:) bebislerin isi belli olmiyooorBizde isim olarak defne diyoruz bastan beri, begenmeyenmi istersin, fikir verenmi istersin. Esim kimseyi karistirmadi sagolsun. Ben biara nisa nur mu olsa dedim. Nur ismi bana guzel gelmedi, insallah dogurana kadar degistirmem :) benimde temizlik yapmam lazim pufff. Doktor kontrolum var haftasonu
Masallah cnm buyumus kocaman olmus bebisinSelam kızlar 36+3 üz bugün .2900 gr olmuşuz çok şükür . Kan sulandırıcı iğneleri 2 günde bire düşürdük. Doktor her şey yolunda giderse normal doğum olabilir Dedi. Ama sol tarafta su bitmiş sağ taraftaki yeterli Dedi. Haftaya pazartesi tekrar kontrolümüz var. Hayırlısı olsun inşallah
aynen öyle kendisi de çekmiş kayınvalidesinden ama gördüğünü uygulamayı seçiyor sevilmek değil derdi kaynanalık yapmakAklıma da geldi aslında, acaba dedim kendi çocuklarının adını kim koymuş. Aslında yaşadığın ve memnun olmadığın birşey, sen koyamamışsın çocuklarının adını, aksine daha fazla desteklemesi gerekir ben koyamadım, siz ne isterseniz koyun diye. İnsanlar farklı düşünüyorlar heralde. Ben yapamadım, başkası da yapmasın diye.
ahududu yaprağı hakkında bilgi verir misin canım neden ne keder ne zamandan sonra kullanılıyor vsBenim de hiç durduğum yok ama özel yürüyüş yapmıyorum. DOĞUma hazırlık konusunda hiç bişey yapmadım maalesef.AHUdudu yaprağı aradım bulamadım. Hurmaya başlayayım hiç olmazsa.
Cnm bilmiyorum nedenini bir şey demedi. Sadece Bebek hareketlerine dikkat et Dedi. Suyu bizim için önemli dedi . Ne kadarmış suyu cm , bana 60 larda dedi 40 ın altında sorun oluyormuşCnm su neden bitermiş bişi dedi mi ? Yani mantık olarak ya su sızıyodur yada bebeğin idrara çıkmasında sorun vardır. Benimde aynı durum söz konus ondna soruyorum.böbreklere baktı sorun yok suda sızmıyo ama azalmış merak ettim
Banada 60 larda dedi bi yeri ölçtü sadeve burda 50 var dedi üstte hiç yok dedi bide elleri suyun içinde şuan 1 hafta daha götürür bu bizi dedi haftaya alacak zaten inşallah sorun olmaz yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik Rabbim korusunCnm bilmiyorum nedenini bir şey demedi. Sadece Bebek hareketlerine dikkat et Dedi. Suyu bizim için önemli dedi . Ne kadarmış suyu cm , bana 60 larda dedi 40 ın altında sorun oluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?