canım senin dediğin doğuranlar geçen senenin gebe kalanları... bu sene gebe kalanların neredeyse yarısından fazlası erkek diye duyuyor ve okuyorum.. benimki de erkekKızlar cinsiyeti ne zaman öğrendiniz ve cinsiyeti neydi bu sene kız senesi galiba 4 hamile arkadaşımdan dördü de kız dogurdu
aynen genelde erkekben ramazanın ilk günü öğrendim kız olduğunu ama aralık anneleri genelde erkek öğrendi diye biliyorum
Merhaba arkadaşlar
Bugün başka bir uzman doktora daha gittim tekrardan 3lü için kan verdim
Ultrasonda baktı ben gayet sağlıklı anomali olmayan bir bebek görüyorum dedi
Yalnız bu 3lü test Sonucu iyi gelse dahi tıp riskli yi baz alır dedi onun için amniyosentez öneririm dedi
%1 kaybetme riskin de var bil dedi
Kızlar kafam iyi değil adapte olamıyorum
İnşallah hayırlı sonuçlarla döndüğümde
Listeye çeki düzen verir
Cinsiyetleri ve yazılmamış eksik arkadaşları yazarım kusura bakmayın lütfen
Duâ edin sonucum iyi çıksın
Allah yardımcınız olsun kalbini ferah tut yazık kendini üzüp bebeğine stres hormonları salgılama... her şeyde bir hayır vardır. Rabbim hepimize sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsinMerhaba arkadaşlar
Yalnız bu 3lü test Sonucu iyi gelse dahi tıp riskli yi baz alır dedi onun için amniyosentez öneririm dedi
Listeye çeki düzen verir
valla bende tık yokkizlar beb 16 hafta oldum ilk gebeligim
Hareket 1 kere hissettim gibi geldi.Hareket hisseden var mi ne durumdasiniz ?
bende hissediyorum öyle şeyler karıncalanma değilde hava baloncuğu minik pıtlama gibi çok nadirde olsa bence bebek ama birazdan biri gelip o bebek değil bağırsak hareketleri istersen doktoruna sor bebeği hissetmen imkansız hıhhh diyecek. belki 3. çocuğum olsa 10. haftada 5. çocukta sperm yumurtayı döller döllemez anlamaya başlarsın diye azarlıcak bizi korkuyorummerhaba bayanlar bugün çok garip bişeyler hissetmeye başladım göbek altında sanki bi karınca yürüyor gibi şeyler hissediyorum normal mi ben bu aralar bebeğimi hissedebilirmiyim ayni yerde bi kaç kere minik gıdıklamalar hissettim bide böle hava baloncuğu gibi minik pıtlama bunu yaşan varmı?
Allah hepimize yardim etsin tatlim. Ben ilk kez yemek yaptim bugun . Ama bende hala ole eskisi gbi her aklima geleni yiyemiorum secmece seyler yani. Dikkat edersem kusmuyorum. Bende ole ayaga kalkiyim cok hareket ediyim hemen ogurtu gelio uyari seklinde . Yavas yavas ew isi yaptim bugn. Bakalim 16 . Haftami bekliormAyy Canım biliyorum ikimizinde aynı geçti sende çok zorlandın ama ben hala evde birşeyler hazirlayamiyorum kendim yapınca Canım istemiyor çok değişik yaaa eltimde hamile soğan bile yiyor yemek yapıyor misafir ağırlıyor herşey yiyor arada kusuyor işte herkesin farklı geçiyor benim bünye normalde de hassa ülser falan var ondan sanırım çok zor geçiyor
Ben hssettim canim 3 4 kere hareket hissettim bi kerede kaydiginivalla bende tık yok
Desteğin için çok teşekkür ederim arkadaşımcnm ark.şım ne kusuru sen bakma düşünme siteymiş eksiklermiş . hayrılı haberlerinle gel yeter bize.
dualarım herkes gibi sennle şu mübarek günlerin suyu yüzü hürmetine iyi olacak inş. herşey emin ol sadece bunların yaşanması gerekiyormuş bir sınav de ve tevekkül et gerisi Rabbim nediyorsa o .
hiçbişe yaptırma sonuçta bu testlerin güvenilirliği yok , hem kaldki ikili testin iyi ult. görüntün iyi ailede yok. ama böyle 6 ay geçmez sende haklısın. senn ve bebeğin için en zararsız olan ne ise onu yaptır en aından için rahat etsin kalan 6 ay doya doya geçir. amniyosentez evet riskli fakat cevremdede okadar yaptıran varkı çok şükür o yapıldı diye bebeğine kimsenn bişi olmadı . artık tıp ilerledi geçmişe göre daha başarılılar bu konuda. içini ferah tut bende inanıyorum iyi sonuçla döneceğini ve boşuna üzüldüm diyeceğine .
yapabileceğim bir şey olursa herdaim hazırım. Allah yarıdmcın olsun. sevgiler.
Keşke de insan psikolojisi işte cnmcanım sonucun iyi çıkacak Allah'ın izniyle sen hiç merak etme içini ferah tut benim içimde hiç kötü bir his yok inan. Keşke amniyosentezi bile yaptrmasan.
Canım Doktorumu sevmiştim ama değiştirecem karar aldımbence bu 3lü test seni yanıltıyor. 2li test daha sonuç veren bi test. aslında 2li iyi çıkınca 3lü yaptıran doktor da hata..
boşuna seni de bebeğini de üzüyor..
%1 kaybetme riski hepimizde var. ilk 3 ayda bu yüzde 15 iken. ilk 3 ay sonrası %1 e düşüyor bu oran. doktorum bana da söyledi..
Allah korusun evlatlarımızı. sen düşünüp kafanı bulandırma. bence hiç bi sıkıntı yok.
kendini yıpratma bak bebek gerçekten etkileniyor. Allah'ın izniyle bebeklerimizi kucağımıza aldıktan sonra bu anları hatırlamıcaz bile..
Canım Harmony mi diyorsunAzRASILAM
Ben 10. Haftamda genetik tarama yaptirdim gebeligin sonuna kadar test yapmamak icin kizimda beni cok germisti bu testler
Biraz maliyetli ama kafa rahat oluyo
Aminosentez riskinide ortadan kaldiriyosun varsayimlara bakarak.
Imkaniniz varsa aminosentezden ziyade genetik tarama yapan merkezlerle iletisime gecseniz.
Umarim hersey yolundadir saglikla alirsiniz kucaginiza
İnşallah canımcanım içini ferah tut. Bence hiçbirşeyi yok bebişinin. Üzülmemek elde değil tabiki ama şuan gereksiz yere bebeğinde senin bu stresinden etkileniyor olabilir. Güzel şeyler düşün. Allahım inşallah sağlıklı sıhhatli şekilde bebeğini nasip eder sana.
İnşallah canım duânızda beni de anın lütfenRabbim hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli haberler almanı nasip eder inşallah.
Çok strese girdik inşallah iyi sonuçlanırAllah yardımcınız olsun kalbini ferah tut yazık kendini üzüp bebeğine stres hormonları salgılama... her şeyde bir hayır vardır. Rabbim hepimize sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
Canimm içini ferah tutmaya calis.. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.. Genelde anomalili bebeklerde mesane, batın, dolaşım, kalp anomalileri de oluyormuş.. Eminim Dr onlara bakmış ona göre yorum yapmıştır.. Bol bol dua et.. Ben de duacınım..Merhaba arkadaşlar
Listeye çeki düzen verir
Bir kaç kere bu uyarıda bulunduğum için bu yazdığını üstüme aldım arkadaşım. Asla kimseye bilmislik yapmak için hissedemezsin vs yazmadım bildiğim yaşadığım şeyi paylaştım. Eğer bağırsak hareketlerini bebek diye düşünürseniz iki gün sonra o hareketler olmadığında eyvah bebeğim hareket etmiyor diye endişe yasamayin diye uyarmak istedim. Amacım senin yazdığın gibi bilmislik yapıp hih demek değildi. Kimseyi de azarladigimi düşünmüyorum kusura bakmayın bir daha tecrubelerimi veya bildiklerimi paylasmambende hissediyorum öyle şeyler karıncalanma değilde hava baloncuğu minik pıtlama gibi çok nadirde olsa bence bebek ama birazdan biri gelip o bebek değil bağırsak hareketleri istersen doktoruna sor bebeği hissetmen imkansız hıhhh diyecek. belki 3. çocuğum olsa 10. haftada 5. çocukta sperm yumurtayı döller döllemez anlamaya başlarsın diye azarlıcak bizi korkuyorum
Öyle canım ama son haftalar insan nasıl olcak acaba diye endişe eder bilemiyorum ben böyleyim o zaman , tabiki sağlıklı doğması önemli olan zaten.Nedense dogumdan kormuyorum bir sekilde cikacak eli mahkum tek dilegim saglikli olabilmesi :)
yok estağfurullah tecrübelerini tabiki paylaşacaksın bu muhabbet kimle oldu bilmiyorum canım sen misin değil misin bilmişlik yapıyorlar demek istemedim ama biraz heves kırılıyor bebeğimi hissediyorum diyene hayır o gazdır gaz demek iyi olmuyor aa ne güzel filan diyiverin nolurBir kaç kere bu uyarıda bulunduğum için bu yazdığını üstüme aldım arkadaşım. Asla kimseye bilmislik yapmak için hissedemezsin vs yazmadım bildiğim yaşadığım şeyi paylaştım. Eğer bağırsak hareketlerini bebek diye düşünürseniz iki gün sonra o hareketler olmadığında eyvah bebeğim hareket etmiyor diye endişe yasamayin diye uyarmak istedim. Amacım senin yazdığın gibi bilmislik yapıp hih demek değildi. Kimseyi de azarladigimi düşünmüyorum kusura bakmayın bir daha tecrubelerimi veya bildiklerimi paylasmam
Teşekkür ederim canımm inşallah hep beraberazrasılam içini ferah tut canım. sağlıkla kucagına alırsın inşallah.
Bugünkü dr sağolsun içimi az hafiflettiCanimm içini ferah tutmaya calis.. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.. Genelde anomalili bebeklerde mesane, batın, dolaşım, kalp anomalileri de oluyormuş.. Eminim Dr onlara bakmış ona göre yorum yapmıştır.. Bol bol dua et.. Ben de duacınım..
İnşallahAzRASILAM inşallah çok güzel haberlerle döneceksin , hepimiz kalan hamileliğimizi çok güzel geçircez sağlıkla alıcaz bebişlerimizi kucaklarımıza.
O hareketlerin bebeğin hareketleri olduğunu düşünen bir insan bir iki gün sonra o hareketi hissetmediginde korkacaktir eminim zaten herşeyden korkar olduk. Okuduğum her hikaye beni biraz daha endişelendiriyor. Uyarıda bulunmamin tek sebebi buydu. Hevesinizi kırmak gibi bir amacım olmadı olamaz da zaten zira sizi tanımıyorum bile.yok estağfurullah tecrübelerini tabiki paylaşacaksın bu muhabbet kimle oldu bilmiyorum canım sen misin değil misin bilmişlik yapıyorlar demek istemedim ama biraz heves kırılıyor bebeğimi hissediyorum diyene hayır o gazdır gaz demek iyi olmuyor aa ne güzel filan diyiverin nolurben şahsen sürekli hissedebileceğim bir şey olmadığını biliyorum şuan ama bilmeyen dediğin gibi korkanlar için tecrübelerini paylaşman gerekli tabiki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?