Ne güzel yazmıssınmrb , bende 20 hafta içindeyim ve bende daha 1 kilo almışım . 16 . haftaya kadar iştahın h si yoktu dediğin gibi şuan ise dehşet açık diil ama en azından yiyebiliyorum. bu durum 20 den sonrada açılabiliyormuş inş. sizinki öyledir. hem dr um bana aa bu böle olmaz 1 kilo almışsın yemelisin vs demedi bebeğin gelişimi haftasına göre iyi ise sorun etmiyorlar anladığım kadarı ile bu aylardaki kiloları . sizinde bebeğinizin kilosu boyu ise çok sıkmayın canınızı yavaş yavaş zorlayarak en azından vitaminli şeyler yemeye çalışsın . örneğin yoğurt süt ekmek olmadan sebzeler yeşillik meyve kuruyemiş öz. ceviz badem fındık vs gibi . tost yiyin patetes püresi makarna . benm en kötü zamanlarımda ben öle idare etmeye çalıştım çünkü .belki sizde yavaş yavaş başlabilirsiniz ve ben eminim sizinde artık bu durum kaybolmaya başlıcaktır. çünkü 20 . hafta için dönüm deniyor bulantılar için .
dediğiniz gibi bebek sizden besleniyor ama sizinde stoklarınızın tükenmemesi gerekki sizde hsta olmayın. ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek için anne sağlığı önemli biliyoruzki . vitaminizizi almayı ihmal etmeyin dr um bana onu öz. iletmişti. balık yağı ve o önemli.
sağlıklı hamişlikler dilerm sevgiler.
Ilk hamileligimde bende calisiyordum,bazi insanlar gercekten cok anlayissiz olabiliyor.Günaydın güzel anne adayları, bugün biraz keyifsizim, işlerim istediğim gibi gitmedi. İnşallah öğleden sonra toparlarım.
Akşam 5 gibi evde oluyorum yemek yapmaya çalışıyorum, yanına domates salatası, yoğurt falan çıkarıyorum. Her gün mutlaka proteinli Bi gıdam olsun diye uğraşıyorum. Ama az baharatlı köfte dışında yiyecek bir şey bulamıyorum. Tavuklara hiç güvenemediğimden sadece iş yerinde çıkarsa yiyorum. Kuzu Eti de midem almıyor kokusundan dolayı. Ama dana etiyle ne pişirebilirim kolay, pratik aklınıza gelen? Köfte ve karnıyarık gibi kıymalı şeyler dışında?
Bu arada iki kilo aldım toplamda, ama göbeğim orantısız olarak çok büyüdü. İş yerinde dün biraz canım sıkıldı laflara. Bir gün çok kötü patlayacağım ağzını açana, bakalım kime denk gelecek
Ne güzel ışte canım senin kilo almanya gerek yok ki bebekle ilgili olan kiloyu almn lazım. suyu, plasenta, bebis, kan artışı falan oda su an muhtemelen tam olarak ta bilmiyorum ama 1 -1.5 kilo falandir belki o kadarda değildir onuda almışsın ne guzel :)Slm annişler ben kilolu hamile kaldım 1.70 boy 80 kilo dün sağlık ocağına kontrole gittim bana tansiyon ve kilo takibi yaptılar ne şeker ölçüldü ne başka tahlil bende eve kilo yüzünden moralim bozulmasın diye tartı almadım ve ben şok 6 ayda 20 kilo alan ben hem hamileyim 3 kilo bile almamışım bu normal mi sizce ?
Bebis gercekten her turlu anneden aliyor. Ben ona inaniyorum.
Kan degerleri vitamin mineral eksikligi varsa takviyeleri atlamamak lazim.
Keza benim b12 ve dvit im yerlerde cikti onu ihmal etmemeye calisiyorum ama yemek icinde zorliyamiyorum kendimi
Cok sukur bebeklermiz saglikli olsunda ama yeseydik iyi olurdu isde dedgin gbi fazla kiloda almiyrz ama yinede kizimda aklim kan eksikligm var bnmde ilac kullniyrmBebis gercekten her turlu anneden aliyor. Ben ona inaniyorum.
Kan degerleri vitamin mineral eksikligi varsa takviyeleri atlamamak lazim.
Keza benim b12 ve dvit im yerlerde cikti onu ihmal etmemeye calisiyorum ama yemek icinde zorliyamiyorum kendimi
inanin cok.dikkat ediyorum tabi arada kacamaklar tutarsizca yedim.zamanda cok.oluyor :s bu ara tatliya cok dustuk sanirim ondan olduu bu 5 kg da allahtan normal.bir kg basladim suan abarti durmuyor daha sıkı dikkat etmem.gerek col.haklisin :)ark.ım 20 . haftada 6 kilo aldığı için dr u uyarmış dik et biraz tatlıyı kes ekmek hamur şi makarna pilav vs onları kes demiş . fazla demiş sonalara doğru zaten alacaksın en azından şuan önlem al diye belirtmiş siz daha 18. haftada görünüyorsunuz. dilerseniz sizde dik. edin biraz.sonralara doğru ne yaparsak yapalım zaten alıcaz en azından alma hakkınızı ozaman kullanırsınız ki fazla kilo almış olmayın derim ben . sevgiler.
ayy insallah canimmm veririz daha simdiden nasil vericeem.diye dusunuyorum cok almamaya calisi0 biraz daha dikkatli.olmam.gerek.bebegim.saglikli olsun saglikla.dogsun sonrasina.bakicaz artik :))Evet cnm fakat senin boyunla kilon cok guzelmis :) Bende 69 kilo ile hamile kaldim o nedenle az almaya calisiyorum...1.62 boyum
Bebislerimiz saglikli olsunda kilolar irademizle verilir ins :)
Sağol canım benimmtam isabet olmuş o zaman canım yarasın afiyet olsun (suyundan ziyade meyvenin kendisini yemek daha faydalıymış) :)
Ben tedavi ile hamile kaldım. İnfertilite dedikleri kısımdan çok memnundum. Ama bu gebelikte hiç doğru düzgün birine denk gelmedim. Sanki zorla oturtmuşlar ki zaten hocaların adına açılan muayeneleri asistanlar yapıyor, onlar olan tecrübesi ile sıkıntıyı farkederler ise hocalarını çağırıyorlar. En azından bana çağırdıkları söylendi ben daha hiç görmedim. Eşlere gelince de onlar değil muayeneye, muayene sırası beklerken yanında bile duramıyorlar. Gebeleri bi kapıdan alıyorlar yakınları ve özellikle eşler dışarıda kalıyor. Ben aslında memnun değilim ama inan ki devletten başka bir şansım olmadığından gidiyorum. Eğer mecbur kalmazsan tavsiye bile etmem. Ayy ne kadar iç açıcı konuşmuşum. Birde şöyle bir baktımda yazdıklarıma :)canım ankaradasın sanırım zekai tahirdeki doktorlar nasıl içeriye eşini almıyorlar mı orda ve ilgi alaka açıklamları nasıl ben de ankaradayım belki ihtiyacım olur diye sordum canım:)
Hayatta her şey beklediğimiz planladığımız gibi olmayabilir. Bazıları mesela kan cıvıtıcı kullanıyormuş ve hematom riski varmış, onlara bir şey diyemiyorum ama ne zaman nerede ve nasıl koşullarda doğumun gerçekleşeceği meçhul diye düşünerek ben yaptıracağım. Bu riski almak istemiyorum. Her şey planlanan gibi olur ise ekstra bir önlem alınmış olacak gibi düşünüyorum.Kızlar dün sağlık ocağından aradılar tetanoz aşısı için çağırdılar bugun doktorumu aradım önermiyorum ama size bırakıyorum dedi.. Tetanoz aşısı için çok kötü paslı küflü bir ortamda doğum yapıyo olmanız lazım dedi.. Onların görevi onlar arayıp çağırıyorlar dedi bende karar veremedim vurulsammı vurulmasammı?
canım cevabın için çok teşekkür detaylıca yazmışsın uzak dur diyorsun yani kısaca..Ben tedavi ile hamile kaldım. İnfertilite dedikleri kısımdan çok memnundum. Ama bu gebelikte hiç doğru düzgün birine denk gelmedim. Sanki zorla oturtmuşlar ki zaten hocaların adına açılan muayeneleri asistanlar yapıyor, onlar olan tecrübesi ile sıkıntıyı farkederler ise hocalarını çağırıyorlar. En azından bana çağırdıkları söylendi ben daha hiç görmedim. Eşlere gelince de onlar değil muayeneye, muayene sırası beklerken yanında bile duramıyorlar. Gebeleri bi kapıdan alıyorlar yakınları ve özellikle eşler dışarıda kalıyor. Ben aslında memnun değilim ama inan ki devletten başka bir şansım olmadığından gidiyorum. Eğer mecbur kalmazsan tavsiye bile etmem. Ayy ne kadar iç açıcı konuşmuşum. Birde şöyle bir baktımda yazdıklarıma :)
Selam canım yoğunluk güzeldir ya evde hiç geçmiyor vakit yün şiş alıp bebeğime bişeyler örcem bende :) ilerde ben sana örmüştüm derim annemin bana ördüğü gibi.sıcaklarda bitkinlik üstüne bitkinlik yapıyor ilk zamanlar yine yürüyüşe çıkıyordum şimdi evden kıpırdayamıyorum , cumartesiyi iple çekiyorum ayrıntılı var bakalım , sen neler yapıyorsun çalışıyordun galiba sen demi?herkese selam,çok yoğunluktan bakamadım bir türlü,nasılsınız hanımlar,bebişler nasıl bakalım?kontroller?
Müdahale edilebiliyor. Ayrıca hemen olmasa da doğumdan sonra Allah korusun ameliyat gerektiren bi durum olabiliyor ve doğumda ona göre bi hastanede bulunmanızı soyluyorlar. Önemli bence.Kızlar ayrıntılı ultrason da Allah korusun ters bi durum olursa müdahale edilemiyormus zaten değil mi. doktorum da gerek yok dedi normal gorunuo yapmasan da olur dedi
canım benim on kiloyu buldu artık ben rekora koşuyorum iştahım öle açık öle açık ki hep açım doyma hissim kayboldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?