2016 Aralık Anneleri

Ne güzel yazmıssın Allah razı olsun benım Dr E vıtamını dısında birşey vermedi evet faydalı olanı kafamda tasarlıyor yiyorum fazlası yok bol meyve tüketiyorum sebze de mevsım de hangisi varsa bu aralar yeşil fasulye patlıca. Közleme favorımız ama biri yaparsa yıyom cunku salca lı yemek ve kendi yaptıgım. Yemek daha da çile oluyor tiksinme basında. Beri hep var istifar yok ogluma nazara.n bunda hıc yok hayırlıaı ınsl gelişimi elhamdulillah Tam günü gününe Di en son haydi hayırlıaı ınsl

Selamlar arkadaslar,mutlu bir gün dilerim herkese.
Kilo konusunu cok takmayin yeter ki saglikli beslenin,olmuyorsa mutlaka takviye kullanin nacizane tavsiyem.Bebiskolarimiz her sekilde beslenir depolarimizi bosaltir ve gelişimlerini sürdürürler,ama ozellikle kalsiyum eksikligi ileriki yaslarida osteoporoza yol acar Allah korusun keza demir eksikliğinin de tehlikeleri oldukca fazladir.20.haftadan sonra her hafta ortalama 500 gr normaldir diye biliyorum yanilmiyorsam.aburcubur,hamurisi,cok fazla tatli tuketmiyorsaniz takilmayin kiloya.herkesin metabolizmasi farklıdır ozellikle gebelikte.Sagligimiz ve keyfimiz yerinde olsun yeter ☺
Sevgiler

Ilk hamileligimde bende calisiyordum,bazi insanlar gercekten cok anlayissiz olabiliyor.
Allah kolaylik versin,canını sikmamaya calis,imkanin varsa sık sık mola ver.

Ne güzel ışte canım senin kilo almanya gerek yok ki bebekle ilgili olan kiloyu almn lazım. suyu, plasenta, bebis, kan artışı falan oda su an muhtemelen tam olarak ta bilmiyorum ama 1 -1.5 kilo falandir belki o kadarda değildir onuda almışsın ne guzel :)
Bende 176 boy 71 kiloyla hamile kaldım 1 kilo verdim onu geri aldım sadece :) sıkıntı olacağını sanmıyorum

Bebis gercekten her turlu anneden aliyor. Ben ona inaniyorum.
Kan degerleri vitamin mineral eksikligi varsa takviyeleri atlamamak lazim.
Keza benim b12 ve dvit im yerlerde cikti onu ihmal etmemeye calisiyorum ama yemek icinde zorliyamiyorum kendimi
Cok sukur bebeklermiz saglikli olsunda ama yeseydik iyi olurdu isde dedgin gbi fazla kiloda almiyrz ama yinede kizimda aklim kan eksikligm var bnmde ilac kullniyrm

inanin cok.dikkat ediyorum tabi arada kacamaklar tutarsizca yedim.zamanda cok.oluyor :s bu ara tatliya cok dustuk sanirim ondan olduu bu 5 kg da allahtan normal.bir kg basladim suan abarti durmuyor daha sıkı dikkat etmem.gerek col.haklisin :)

Evet cnm fakat senin boyunla kilon cok guzelmis :) Bende 69 kilo ile hamile kaldim o nedenle az almaya calisiyorum... 1.62 boyum
Bebislerimiz saglikli olsunda kilolar irademizle verilir ins :)
ayy insallah canimmm veririz daha simdiden nasil vericeem.diye dusunuyorum cok almamaya calisi0 biraz daha dikkatli.olmam.gerek.bebegim.saglikli olsun saglikla.dogsun sonrasina.bakicaz artik :))

canım ankaradasın sanırım zekai tahirdeki doktorlar nasıl içeriye eşini almıyorlar mı orda ve ilgi alaka açıklamları nasıl ben de ankaradayım belki ihtiyacım olur diye sordum canım:)
Ben tedavi ile hamile kaldım. İnfertilite dedikleri kısımdan çok memnundum. Ama bu gebelikte hiç doğru düzgün birine denk gelmedim. Sanki zorla oturtmuşlar ki zaten hocaların adına açılan muayeneleri asistanlar yapıyor, onlar olan tecrübesi ile sıkıntıyı farkederler ise hocalarını çağırıyorlar. En azından bana çağırdıkları söylendi ben daha hiç görmedim. Eşlere gelince de onlar değil muayeneye, muayene sırası beklerken yanında bile duramıyorlar. Gebeleri bi kapıdan alıyorlar yakınları ve özellikle eşler dışarıda kalıyor. Ben aslında memnun değilim ama inan ki devletten başka bir şansım olmadığından gidiyorum. Eğer mecbur kalmazsan tavsiye bile etmem. Ayy ne kadar iç açıcı konuşmuşum. Birde şöyle bir baktımda yazdıklarıma :)

Hayatta her şey beklediğimiz planladığımız gibi olmayabilir. Bazıları mesela kan cıvıtıcı kullanıyormuş ve hematom riski varmış, onlara bir şey diyemiyorum ama ne zaman nerede ve nasıl koşullarda doğumun gerçekleşeceği meçhul diye düşünerek ben yaptıracağım. Bu riski almak istemiyorum. Her şey planlanan gibi olur ise ekstra bir önlem alınmış olacak gibi düşünüyorum.

canım cevabın için çok teşekkür detaylıca yazmışsın uzak dur diyorsun yani kısaca..

herkese selam,çok yoğunluktan bakamadım bir türlü,nasılsınız hanımlar,bebişler nasıl bakalım?kontroller?
Selam canım yoğunluk güzeldir ya evde hiç geçmiyor vakit yün şiş alıp bebeğime bişeyler örcem bende :) ilerde ben sana örmüştüm derim annemin bana ördüğü gibi.sıcaklarda bitkinlik üstüne bitkinlik yapıyor ilk zamanlar yine yürüyüşe çıkıyordum şimdi evden kıpırdayamıyorum , cumartesiyi iple çekiyorum ayrıntılı var bakalım , sen neler yapıyorsun çalışıyordun galiba sen demi?

Kızlar ayrıntılı ultrason da Allah korusun ters bi durum olursa müdahale edilemiyormus zaten değil mi. doktorum da gerek yok dedi normal gorunuo yapmasan da olur dedi
Müdahale edilebiliyor. Ayrıca hemen olmasa da doğumdan sonra Allah korusun ameliyat gerektiren bi durum olabiliyor ve doğumda ona göre bi hastanede bulunmanızı soyluyorlar. Önemli bence.

canım benim on kiloyu buldu artık ben rekora koşuyorum iştahım öle açık öle açık ki hep açım doyma hissim kayboldu

Seni bulduguma sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. .
Benim de 10 kilo oldu şimdi 64 um. . Yazmaya bile utandım .((( kızlar maşallah 1 er 2 şer kilo almış. ..
Hepsi yaylada oldu temiz havada yedim içtim orda çok fazla dikkat etmedim ama şimdi dikkat ediyorum izmir w geldim bikaç gün sonra da bursa ya gideceğim. .
Ben çok fazla abur cubur cu değilim hamur işi falan çok yemem..
Bünyeme de şaşırıyorum açıkçası. .
Bol su içip hamur işleri yemezken bu kaar kilo aldigima...

Hamileliklerim hiç birbirine benzemiyor. .
Önceki hamileliğimde 15 kilo ile mis gibi bitirmistim. .
10 kilo hemen gitmiş daha sonra biraz dikkat ederek kiloları atmistim

Bu hamileliğimde metabolizmam çok farklı. ..

Bundan sonra 10 kilo daha alıp bitirsem bnm için süper olur inşallah da öyle olur. .

ben de üzülme ile sevinme arası karmaşık bir duyguda okudum yazını canım dikkat etme kararı aldıkça sanki daha çok acıkıyorum ben onu anladım tamam bu son diye diye kendimi şımartıp durdum hiç bulantım da olmadı o da etkili oldu baya ama artık fazla kilo bebeğe de zararlı kesinlikle dikkat etmem lazım benim de

Kizlar cok onemli bir sorum var perinatolog uzmanina gitmem lazim istanbulda onerebilceginiz lutfen yardimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…