2016 Aralık Anneleri

Merhaba kizlar. iyisiniz umarim .
Biz iyiyiz cok sukur. Topigimizin uzerinde bi nazar var Allahim korusun hepimizi
Bende bugün ruyamda kanamam vardi ama umursamiyordum cok tuhaf bi ruyaydi.
Rabbim zamaninda yavrularimizi bize kavustursun insallah özlemle hasretle bekliyoruz hepimiz

Canim cok sukur ne ikinmada nede baska birseyde sorun yasamadim zaten artik bebegin yaklastigini gorunce ebe ikinmani soyluyor. Makineye baglisin orda sancin artinca ebe ikinmani soyluyor. Tabi ikinmaktan kollarda derman kalmadigi icin artik dayanamiyorsun ee bebekte ha diyince cikmiyor ben memnun kaldim tavsiye ederim. Yine ayni hastanede dogum yapacam insallah ilkinde oldugu gibi buda guzel gecer

Ben varim canim ilk dogumumda epidural oldu bundada insallah ayni sekil olacak. Cok rahat gecti dogumum sanci flan cekmedim nerdeyse. Cekiyosunda hissetmiyorsun tavsiye ederim
benim ilk doğumum olacak ve gerçekten yaptırmak gerekli mi diye çok düşünüyorum, bebeğe bir etkisi oluyor mu bir de doğum sancısı ağrısını kesince bebeği itekleyebiliyor musun? sanki bana o doğum sancıları ne zaman ıkınacağımızı gösteriyor gibi düşünürdum önceden. bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim.

nerde yaptın doğumunu ben ankaradayım.

Geçmiş olsun canım öncelikle, bebeğin kilosuna takılma.
Benim de aynı haftada 1750 gr çıktı, dikkat edin bu haftada bu kilo fazla dedi bebek için doktorum.
Kilo olarak 32 haftalık görünüyor bebiş dedi.
ben 31 haftayı doldurmuştum tam gittiğim gün 1900 gr dı ve çok normal olduğunu söyledi teşşekkür etti hatta iyi beslemişsin falan dedi anlamadım ben bu doktorları yaa iyi mi kötü mü bu şimdi

Canlar çıktık biz kontrolden bi gittim tansiyonum 15-10 sonra tekrar ölçtürdük 13/8 birde eller şiş diye gitmiştim direk gebelik zehirlenmesi olabilir dediler idrar verdim proteine bakıldı çok şükür değil. Birde kaşıntım oluyodu bu ara yazmıştkm ayaklarımda sırtımda onun içinde progestan içiyodum onu bıraktırdı ve celestone ciğer geliştirici iğne yazdı kızım aşağıda erken doğum riskim var diye . Safra asidine ve karaciğer enzimlerine bakacakmış gebelik kolestazı olmasın diye okadar atraksiyonlu bir gündü ki çocuğumun kilosunu bile soramadım ha birde idrarda yoğun enfeksiyon çıktı bu gidişle erken doğum kaçınılmaz gibi duruyo

ben 31 haftayı doldurmuştum tam gittiğim gün 1900 gr dı ve çok normal olduğunu söyledi teşşekkür etti hatta iyi beslemişsin falan dedi anlamadım ben bu doktorları yaa iyi mi kötü mü bu şimdi

Bende aynı düşüncedeyim, fazla mı abartıyorlar bazı şeyleri anlamadım gitti.

Ayy harika valla insallah ikinci dogumun da oyle rahat olur canım.
Benim kafam hala karisik dogum konusunda bu haftaki muayenemde etraflica konusucam doktorumla.

Kizlar ben uyandigimda el bileklerimde agri oluyor ve parmaklarimi tam kapatamıyorum avucuma. Son 2 gundur de sol el yuzuk parmagim takılıyor kıvrık vaziyette. Bu sikayetler uyandiktan sonra 20 dkya kayboluyor ve gunduz hic bir sıkıntım olmuyor.
Ben uyurken dengemi saglamak icin elimi yataga koyuyormuşum. Ondandir diyordum ama burada birkac arkadas da bunlari yaşadığını söyleyince baska bir sey olabilir mi acaba dedim. Doktor randevum c.tesi o zamana kadar beklerim ama bu tarz agrilari yasayan arkadaslar sizce ne olabilir?

Kızlar aranızda ferrum Fort kullanan var mı ? Bugün başladım diğer kan ilacı ile fark ne acaba oligofer fol kullanmıştım ishal yapınca doktor bu ilaca geç dedi
Canım ben santafer kullanıyordum kabızlık yaptı diye doktorum ferrum forta geçmişti. 20.haftdan beri kullanıyorum bi sıkıntı çekmedim.

canım benimde 1 aydır başladı mide yanması şimdi gavisconsuz duramıyorum hem evde hem iş yerinde mutlaka bitane var dayanaılacak gibi değil uykularımı bölüyodu bende hemen başla
Bnmde var ictim bugun sabah ama felaket bise ya gunum mahvoldu yani . Durdurmuyo insani . yemeklerin ustune mi iciosun oncesi demi

Valla bundan daha artmis halini dusunemiorum cayir cayir yaniorum ya ilk kez bugun bu kadar siddetli hssettim. Bebek bas asagi donmus dedi acile gittigimde o mu artiriyo birazda ayaklarin baskisindan. Nefestede zorlaniorum zaten artik. Ve asagida hissediorum harekrtleri donmus demekki : gaviscona duzenli baslama vakti geldi sanirim. Hangi birini icceksek ilaclarinda. Sabah tiroid ilacim var bulanti ilacm var kan var demir icin damla var decavit var ooohooo bide gaviscon ekle smdi.

Benim mide yanmalarim arttı. İlaç kullanmak istemiyorum süt salatalık fln idare etmeye çalışıyorum.

Bi de benim bi süre oturunca veya yatinca kalkarken sağ kasığımda ağrı oluyor. Bi süre topalliyorum o geçene kadar..

Oy kızlar gerçekten nazar olmuşuz, çok geçmiş olsun hepimize. Rabbim beterinden saklasın.

Bu haftalardan sonra gün günümüzü tutmuyor.Artık eğilip, kalkmalarım, ofiste masa başında oturmalarım hepsi çok zor geliyor. Hemen belim ağrıyor. sanki bebek oturur pozisyondayken kucağımda ön baldırlarımda oturuyor gibi hissediyrum. EVe gidince koltukta ayaklarımı yukarı kaldırıp yatmaktan başka birşey istemiyorum. Bir an önce hastane çantasını bebek hazırlıklarını bitirmem lazım sanırım çünkü artık halim kalmıyor birşeyler yapmak için. Cumartesi pazar ne yapabilirsem.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Beni biliyorsunuz cnm
hamileliğimn başından beri çekiyorum
çantam iş yerimde evde her odam da gaviscon var
ve ben başından beri kullanıyorum son 2 aydırda 3 güne bir bitiriyorumdur herhalde
gaviscon advance var
o a grubu hamileler üzerinde denenmiş ve zararsız
bnm kaynım gavisconun firmasında reprezant gönül rahatlığıyla iç dedi

cnm maalesef bende yaşıyorum idrar yolu enfeksiyonu
kaçıncı ilacım bilmiyorum artık
bugün dr yine monorol yazdı
erken doğuma sebebiyet veriyor maalesef bu enfeksiyon

çok dayanılmazsa gaviscon advance iç derim

Canim az oncede belirttigim gibi bebege flan bi yan etkisi yok. Zaten makineye baglisin sancini olcen bir makinede var sancin arttigi zaman ebe ikinmani soyluyor makine her sanciyi gosteriyor zaten ebelerde ona gore ikinmani soyluyor. Korkma korkunca eline bisey gecmez benim ilk dogumumdu onda bile korkmadim cunku piskolojikmen kendimi hazirlamistim. Burda eşlerde yaninda oldugu icin insan rahatliyor esim yanimdaydi her konuda destekliyordu. iyikide yanimdaydi burda bu avantaj oldugu icin cok mutluyum. epidurali tavsiye ediyorum şahsen ben memnun kaldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…