2016 Aralık Anneleri

kızlar aranızda devlet memuru olarak çalışan anne adayları var mı.kaçıncı haftada izne ayrıldınız yada ayrılmayı planlıyorsunuz?

Hani sepet besikler varya canim. Sokulenlerden ondan, otobusle gelmiyorlar oyle olsa istemem zaten, dugun icin ordan otobus kalkiyor yani tum akrabalar bi otobusle gelcek ozel kalkacak o otobus. Hayir hic teklif etme o zaman, bende zaten alirdim. Hem diyorsun, esimle konusuyorsun diyorsunki ya o otobusle ya da esim (gorumcemin esi) ozel aracla dugune gelcek o getircek diyosun.dunde kalkiyorsun diyorsunki babam bi ara gelir alir, iyide biz sanki arka mahallede oturuyoruz. Esime dedim gerek yok, ben park yatak alir koyarim basucuma dedim.

Kendin al beşiği canım, boşver milleti. Hiç konusunu bile açma hatta.
Ben evlenirken görümcem tutturdu, televizyon almayın ben ev hediyesi alıcam size diye, tamam dedik.
Düğüne 2 gün var, bütün evim dizildi, hala tv yok ortada, sinirlendim eşime bağırdım çağırdım, bir şey söz veriliyorsa yapılır diye. Gittik tv aldık kına günü, düşün artık. Görümcem hiç üstüne bile alınmadı. Sanki ben ondan zorla bir şey bekliyormuşum gibi davrandı. Düğün günü benim kuaföre benden önce gelip saçını, makyajını yaptırdı gitti pişkin pişkin.
O yüzden birileri ben yapardım, ben gönderirim vs dedi mi benim sigortalarım atıyor valla.

Kızlar, ben doğum sonraki kanama için depend külot aldım ne olur ne olmaz diye. Ama merak da ediyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bu kanama kaç gün sürüyor, normal de sezaryende olsa çok mu geliyor acaba?

sen içini ferah tut inşallah bişey çıkmaz korkma

kızlar aranızda devlet memuru olarak çalışan anne adayları var mı.kaçıncı haftada izne ayrıldınız yada ayrılmayı planlıyorsunuz?

32+0 da çalışabilir yada çalışamaz raporu alınıyor sonrasında istediğin zaman çalışamaz raporu alabilirsin.
ben 1 kasımda çalışabilir alıp kasım sonunda bırakmayı düşünüyorum

Bana kardesim hic soylemeden gitti lcd aldi sagolsun, surpriz yapti. Gorumcemde bi arcelik telve alacakti konusu gecmisti ben almak istiyorum demistim 2 yil oldu ben evleneli kendine gitti aldi telveyi bana hala alacak aman benden uzak olsunda hicbisey istemiyorum ama dedigin gibi soyleme yani lafini yapma. 2 cocugu var biri daha 6 aylik biri 3 yasinda, bugun gelcek 1 hafta annesinde kalcakmis. Hayir tabiki gel annende 1 ay kal ama bu arefede gelincek zamanmi? Biz bu dugun var diye benim evime bisey yapmadik dugun hallolsun girisiriz dedik k.validemle. daha halilarim yikamaya verilcek, eve temizlikci alincak, perdeler yikancak, cocuk esyalari yikanip utulencek, hala eksiklerim var onun icin eminonune gidilcek, hastane cantam hazirlancak, ccocuk odasina hali perde alincak. Gorumcem gezmeye geliyor 2 cocukla, vakti degil bence. Kasima girdik artik dogum bekleyebilriz yani. Ya da ben cok takiyorum bilmiyorum. Zaten p.tesi den itibaren kendim giriscem k.validemide beklemicem o kizini gezdirsin

En iyisi canım kendin al boşver daha çocuk olmadan olsun neler alırız deniliyor yada veririm iş ciddiye binince sesleri çıkmaz.sen al eskiyecek birşey değil bi sonraki bebişinede kullanırsın.benim görümcemde öyle kendisi bekar ve çok ciddi paralar kazanıyor bebek arabanız benden dedi seçtim gönderdim resmini ve ilk cocuk olacak eşimin tarafında kızım . Abi siz alında ben sonra parasını veririm demiş 1500 tlde borç istemiş bu telaş bukadar masraf arasında.verdik 4 ay oldu ödeyecek ben artık yarar beklemiyorum zararları dokunmasın yeter kv desen ilk torunu kadın daha 1 çöp almadı 1 çöp ya 7. Ay gelsin para verimde alışverişe çık dedi 9. Aya girecez hala verecek

matematik61
Canım haklısın bana hiçbirşey sormadan alınsa sinir olurum kendi hevesimi gidermek istiyorum. Anneme kesin bir dille söyledim ilk hamile kaldığında kafana göre sakın bir şey alma diye yanımda kv de varken o da anlasın diyeJ sonra annem bi dolu şey aldı ama hepsini bana sorarak zevkime göre, bir de ben o kadar gezemiyorum onun şehrinde cicili biçili şeyler var internete daha çok girebiliyor vs. oda takımını aldı ama benim seçtiğim. Yani bunları göz göre göre demesini beklerdim ki kv nin, kızım ben de bebek arabası alayım size veya istediğin başka bir şey , siz gidin seçin birlikte alırız sonra. Hiç demedi üstüne de ona gerek yok buna gerek yok doğumdan sonra alırsınız vs. sanane yani. Kıyafet almaya gittik hep kendi istediklerini doldurdu ısrar ede ede üstüne de ben ödedim hiç teklif etmedi. Bir daha da bir şey sormadım. Evlenirken de aynı şey olmuştu mobilya perde halı seçiminde herşeye karıştı bir şey ödedi mi yok, ha ödemesini beklemiyorum o zaman daha çok hak iddia edecek ama en azından karışma ben kendim alırım zaten, sen evlenmişsin çocuk yapmışsın bitmiş işin gençlere sıranı ver. Bir de emir vererek konuşur siz bilmezsiniz biz tecrübeliyiz bu daha iyi filan. Mobilya alırken de şimdiki gençler bunları seviyo ama anlamıyolar asıl bunlar güzel vs diyordu kendi güzel dediği şey de iğrenç parlak Osmanlı tarzı şaşaalı mobilyalar, ona göre parlak olan herşey güzel. Bin defa dedim parlayan şey istemiyorum ben daha otantik eski tarzlar seviyorum, kıyafette parlayan süsler sevmiyorum, bi tane aldığı battaniye var o da parlak ve simli. İsmini bile kendi istediği isimle çağırıyor daha doğmadan ama eşimle karar verdiğimiz isim farklı bunu da biliyor sırf psikolojik baskı.
Bende alırken hiçbirşeyi ona sormadım aldım aldım aldıktan sonra gördü şimdi biraz üzülüyor sanırım dışlanmış gibi ama ne yapayım içine katmaya kalksam önünü alamıyorum aşırı sahipleniyor sıkıldım ben de insanım. İçimi döktüm

@Burtonaddict bence ikinci seçenek geçerli bazı gelinlere kızıyoruz ya herşeyi istiyorlar çingene gibi onu isterim bunu isterim biz hiçbirşey istemeyince de böyle rahat edebileceklerini düşünüyorlar tabiki mecbur değiller ama insan bir heves bekliyor, durumu yoksa neyse ama biz maddi olarak zorlandığımızı görürken ben 2. ellere bakarken insanın hiç mi içi gitmez anlamıyorum ordan izliyo sadece. torunu olunca sahiplenmeyi bilecek ama.

ya kızlar ben tuvaletimi çok zor tutuyorum afedersiniz çocuk gibi ya. öksürünce azcık kaçırıyorum noluyor bana
o normal canım mesanenin çok baskı altında olması ile ilgili ben günde 2 defa çamaşır değiştiriyorum

Aynen canm uzak olsunlarda biseye gerek yok. Seninkilerdr fenaymis, dahada kostek olmuslar borc alarak. Bizim esim tarafi gorumcemde 2 tane var benimki 3. Olacak insallah ama ilk erkek cocugundan torun olcak. Anne tarafimdansa ilk. Annemi gorsen akli cikiyor biseyler alcam diye ama k.valide hicc orali degil. Benim erkek kardesim bana ne paralar yolladi cocuga biseyler al diye. Gorumcem.elinden gelse bizden ister belkide yuz bulsa.

aynı yaa inanamıyorum resmen benim yakın arkadaşımın bebeği 3 yaşını bitirecek, ama şimdi de aynı anda hamile kaldık ben de ona espri yaptım of ya hiçbir şeyini bebek arabanı falan senden alamıcam ne faydan var arkadaş olarak diye:) sonra espri ile kayınvalidem ve eşime anlatıyorum komiklik olsun diye bizim kv bi sinirlendi, onun hiçbişeyine muhtaç değiliz o gitsin kendi akrabalarına versin ben kendi torunuma en iyisini alırım hıhhhh. Ya anne şaka yaptım biz aramızda şakalaşırız çok yakın arkadaşız diyorum hala diyoki kardeşine versin kuzenine versin ondan istemedik zatenn. bir de kıza trip attı hiç suçu yokken:) neyse sonra tabiki de 5 kuruş harcamadı arabayı da biz aldık uzun süre bekledim teklif eder diye etmedi, her şeye de gerek yok filan dedi. 2. El oto koltuğu getirdim burun kıvırdı içi biraz kirliydi, sonuçta kız ödünç verdi biz de sileriz ne var bunda. Ben size alayım kızım demedi hiçbirşey.

S Senbirsen Şimdi hakkını yemek istemem kayinvalidem öyle çok karışan birisi değildir aradığında da alıyorum ben de bir şeyler diyo ördüklerini zaten gördüm ama işte zevklerimiz hiç ama hiç uyuşmuyor beraber çıktık bikac kere aldı biseyler anne alma ben kendim almak istiyorum her şeyini dedim.Kızım benim de ilk torunum olacak hevesim var merak etme ucuz kalitesiz kötü bişey almam dedi.Daha da bişey diyemedim o zaman biraz büyük al küçük çok oldu diyebildim sadece.Farklı sehirlerdeyiz bakalım gelince göreceğiz .

hay agzina saglik canim cok haklisin. Hem herseyi onlar bilir ama bisey almaya geldimi ona gerek yok buna gerek yok

Burun kiviriyosa aliverseymis bir zahmet yenisini.anca laf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…