2016 Aralık Anneleri

Bendé cok cektm meme ucu yarasindan.denemedigim krem ya da yöntem kalmadı.
Allah razi olsun bir arkadasim avent göğüs kalkani tavsiye etmişti, emzirmedigim her an gogsumde duruyordu.2 gün sonra tüm yaralar geçti gördüğüm her hamileye tavsiye ediyorum o günden beri ☺
Kesinlikle listemde teşekkürler

Canim listen gayet iyi terligi unutma :KK70:
Bende gecen gun 2 paket bez aldim. Ayda 2 paket alsam yeter bize. Oglumda iyi hatirliyorsam 1 numaradan sadece 5 paket kullandim.
Terlik ve taç aklımda
kızlar göğüs ucu çatlağı için kremlere yüklenmenize gerek yok. Ayva çekirdeklerini yarım bardak suya atın bir gün bekleyince jelleşiyor ve yaraları tedavi edici özelliği var. Üstelik meyve çekirdeği olduğu için yıkamaya da gerek yok baş ucunuzda dursun aklınıza geldikçe sürün iyi geliyor. Ben ilk doğumda öyle yaptım krem falan da almadım ha yara olmadı mı oldu ama ama çok kötü olmadı tabi, ablamın ki parçalanmıştı resmen
Bunuda denerim
Çok çektm ilkinde çünkü
arkadaşlar iyi dlekleriniz ve dualarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.rahime 2 dikiş atıldı. ufak bir ameliyattı. bugün ameliyatın başarılı olduğu izlendi. öğlen taburcu edildim .bundan sonra yatarak geçirecekmişim. doktorum 34. haftadan sonra gezebileceğimi söyledi. bebeğimde şimdilik çok sağlıklı ve hareketli. rahim kasılmalarım hala devam ediyor. 1 avuç ilaç kullanıyorum çoğu vitamin.
Cnm bnm çok geçmiş olsun :* rabbim şifa versin
İyiymişsiniz çok şükür
Bol bol dinlen

Günaydın arkadaşlar
Sözde tatil ama bu içimdeki böcük uyutmuyor bni
Gunaydinlar cümleten kizlar...
Canım arada okurken gozume carpti isim ariyordun ya kızına ben Ekin ismini cok severim unisex bi isim oglum olacak benim ben Ekin koyucam adını kızlara da cok yakışır düşün derim :kahve:

Sut içemiyorum süt diyince bile fena oluyorum. Yog
Günaydın kızlar mutlu haftasonları olsun..
Bişey sorcam bez olarak 1 paket yeni doğan 1 paket 1 numara alayım diyorum deneyimli anneler ne tavsiye edersiniz ilk etapta. .?
yenidoğan 0 numara mı oluyor canım. kızımda 1 numaradan başlamıştım büyük gelmemişti. kızım 3400 doğmuştu.

Gunaydin kizlar arada takip ediyorum ama yazmiyordum iyi herkes insallah. Oglusum enes icin yaptigim hazirliklar yeni dogdugunda ve acil kullanimlik kiyafetler corap agiz bezi krem seti bi kac battaniye . Isminin yazdigi emzik zinciri yaptirdim.
Kapi susumuzdede ismi yazio
Dogum sekerlerini aldim simdilik bu kadar
Odasi icinde hali perde ihtiyacim yok bi tane avize aldim kanz in oyun parki besigini sectik onu alcZ. Oda olarak vivense den cocuk odasi begendik herseyi icinde cok uygundu onu almayi dusunuyoruz . Bi daha ilerde genc odasi almama gerek kalmick yatagida icinde oldugu icin buyuyuncede ondda yatcak. Park yatagi zaten katlayip kaldirabilcem. Bende bole durumlar

Sut içemiyorum süt diyince bile fena oluyorum. Yog

yenidoğan 0 numara mı oluyor canım. kızımda 1 numaradan başlamıştım büyük gelmemişti. kızım 3400 doğmuştu.
Valla bilmiyorum ki yeni doğan yazıyor galiba canım bende hangi numaradan kaç tane alayım bilmiyorum bilen varsa yazarsa iyi olur

Valla bilmiyorum ki yeni doğan yazıyor galiba canım bende hangi numaradan kaç tane alayım bilmiyorum bilen varsa yazarsa iyi olur
2. Bebegim olacak ama ne kadar kullanılır unutmuşum aradan 6 yıl geçince. 1 numara dan 1 tane aldım. 0 numara almadım doktor tombis doğar dediği için. Bittikce alırım diye düşünüyorum.

Kızlar nasılsınız keyifler nasıl? ben bebeğime patik örmeyi öğrenmeye çalışıyorum 4. denemem şu an ama yılmadım devam ediyorum :D bir de şu aralar artmaya başlayan sürekli acıkma problemi için yeni bir ara öğün keşfettim nette gezerken. 1bardak süte 1 şeftaliyi minik minik doğradım ve 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ekledim. 15 dk beklettim sonuç süper bebiş de tekmeleriyle beğenilerini dile getirdi hatta :halay:denemek isteyenlere öneririm.

2. Bebegim olacak ama ne kadar kullanılır unutmuşum aradan 6 yıl geçince. 1 numara dan 1 tane aldım. 0 numara almadım doktor tombis doğar dediği için. Bittikce alırım diye düşünüyorum.
Anladım canım Sağol bende bittikçe alırım ama ilk etapta kaç numara kaç adet gider diye merak etmiştim neyse 1 numara ile yeni doğan alırım olmazsa

Kızlar nasılsınız keyifler nasıl? ben bebeğime patik örmeyi öğrenmeye çalışıyorum 4. denemem şu an ama yılmadım devam ediyorum :KK70: bir de şu aralar artmaya başlayan sürekli acıkma problemi için yeni bir ara öğün keşfettim nette gezerken. 1bardak süte 1 şeftaliyi minik minik doğradım ve 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ekledim. 15 dk beklettim sonuç süper bebiş de tekmeleriyle beğenilerini dile getirdi hatta :halay:denemek isteyenlere öneririm.
Gayet güzel bir tarife benziyor cnm, teşekkürler. Benim de bugün 100 gr lık şeker yüklemesi sonucum 1. Saat 212 2.saat 165 3. Saat 173 çıktı :( salı günü endokrin doktoruna görüneceğim bakalım ne diyecek

Anladım canım Sağol bende bittikçe alırım ama ilk etapta kaç numara kaç adet gider diye merak etmiştim neyse 1 numara ile yeni doğan alırım olmazsa
Arkadaşımın yeni bebeği oldu eşinin çok bez aldığından şikayet ediyordu. Eşi İndirim var diyip çok alıyormuş ama bebek büyüdüğü için bezler küçük geliyor kalıyor demişti.
İlk aylar çok hızlı kilo alıyorlar 1 numara bez çok uzun süre kullanılamayabilir. 1 ve 2 numarayı çok fazla kullanmadık.3 numarayı daha uzun süre kullanmıştık gibi hatırlıyorum.

Gayet güzel bir tarife benziyor cnm, teşekkürler. Benim de bugün 100 gr lık şeker yüklemesi sonucum 1. Saat 212 2.saat 165 3. Saat 173 çıktı :KK43: salı günü endokrin doktoruna görüneceğim bakalım ne diyecek
benim de benzer değerlerdi insüline ve diyete başladım canım tabi herkesin farklı da olabilir inşallah diyet yeterli olur sana. bir ölçüm aleti alıp sürekli ölçmek işe yarıyor. yememem gereken şeyleri dayanamayıp yedikten sonra ölçüyorum sonucu görünce uzak durmaya başlıyorum.

ya mide yanması değilde Reflü beni öldürüyor
özellikle akşamları
napacam bilmiyorum artık
bizde salçasız yemek olmaz
acıyı baharatı sıfıra düşürdüm
artık akşam ağlayacaktım nerdeyse ya
boğazım yanınca beynimin arkası uyuşuyır resmen

Iste reflü icin demistim yanlis yazmisim, ben domates yemedigim gün olmadigini farkettim. Oldugunda da 4 yudum falan soguk süt iyi geliyor. Bir de ebeye sormustum, o da süt iyi gelir dedi. Denemedim ama bir de bademi tavsiye etti. Iyice cignedikten sonra yut diye özellikle belirtti. (Sanirim cig badem daha iyi olur.)
En son care gaviscon, onu da sütün fayda etmedigi bir gece bir kere kullandim. Cok kötü oluyor yanma olunca cidden. :(

İyi geceler sevimli anneler.. Bugun kontrolüm vardı şeker yüklemesi yapıldı, bebeğim 29 cm.771 gr olmuş 9 kg almışım diyet yapma ama birazcık dikkat et dedi drum.. Doğumum sezeryan olcakmış, normal doğurabilirsin ama myom ameliyatlarından sonra normal doğum kanamalı oluyormuş, anneden ziyade yenidoğan bebek ölümleri riski artıyormuş hiç riske atmaya gerek yok dedi doktor.. Kızım yanaklıymış :) eli bacağının altındaydı dr diyo kıçını kaşıyor nazar değmesin diye :)) sonra eve geldik 4-5 saat sonra telefon geldi sonuçlar çıkmış ve şekerim yüksek çıkmış şimdi ne olacak hiç bilmiyorum beni bi laboratuvara yönlendirdi hafta içi 4 saat orda kalıcakmışım her saat kan alıncakmış.. Bu 100 gr şeker yüklemesinin bebeğime zararı varmıdır ki.. Bende son durumlar böyle.. Beşik baktık beğenemedim bir türlü, üst baş ciciler aldım kızıma o kadar.. Allaha emanet olun hepiniz.. Buda son halim ;)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Benim de pazartesi günü seker testim var. Insallah iyi cikar sonuc :dua:

Bebis icin uzun kollu bodyler, kisa kollu ve askili bodyler, 4 tulum, 3 alt üst set, 1 hirka, 1 süveter, 6 cift corap, sapka (3 disarisi, 3 icerisi icin) , 2 cift eldiven, 4 önlük, 12 tane müslin bez (4 büyük, 8 kücük), agiz silme bezi, kanguru, kundak, battaniye, banyo havlusu, tirnak makasi, emzirme yastigi aldim.

Kiyafet kismi bitti. Süt pompasi, gögüs kalkani, termometre, emzik gibi seyler ve krem sampuan vs banyo malzemeleri kaldi. Bir de besik ve araba gibi büyük kalemlere henüz karar veremedim.

AzRASILAM AzRASILAM galiba mermersahi dediginle müslin bez ayni sey. Tülbent gibi ince bezler.

İyi geceler sevimli anneler.. Bugun kontrolüm vardı şeker yüklemesi yapıldı, bebeğim 29 cm.771 gr olmuş 9 kg almışım diyet yapma ama birazcık dikkat et dedi drum.. Doğumum sezeryan olcakmış, normal doğurabilirsin ama myom ameliyatlarından sonra normal doğum kanamalı oluyormuş, anneden ziyade yenidoğan bebek ölümleri riski artıyormuş hiç riske atmaya gerek yok dedi doktor.. Kızım yanaklıymış :) eli bacağının altındaydı dr diyo kıçını kaşıyor nazar değmesin diye :)) sonra eve geldik 4-5 saat sonra telefon geldi sonuçlar çıkmış ve şekerim yüksek çıkmış şimdi ne olacak hiç bilmiyorum beni bi laboratuvara yönlendirdi hafta içi 4 saat orda kalıcakmışım her saat kan alıncakmış.. Bu 100 gr şeker yüklemesinin bebeğime zararı varmıdır ki.. Bende son durumlar böyle.. Beşik baktık beğenemedim bir türlü, üst baş ciciler aldım kızıma o kadar.. Allaha emanet olun hepiniz.. Buda son halim :KK66:
Geçmiş olsun cnm bende de çıktı şeker . 200 gr yükleme yaptırdım malesef onun sonucu da yüksek çıktı. İnşallah senin çok yüksek çıkmaz sonucun. Endokrine yönlendirdi doktor bakalım o ne diyecek umarım sadece diyet yeterli olur. Bir de insülin iğnesi ile uğraşmak zorunda kalmam

Back
X