2016 Aralık Anneleri

Biraz dertleşesim var kızlar :(

Doktora tezim var uğraştığım Bi taraftan çalışıyorum Bi taraftan eve gel yemek yap, sağlıklı ve düzenli beslen, çamaşır, bulaşık, ütüler... Yoruldum hem de çok yoruldum. Eşim de çok yoğun çalışıyor bu ara, hiç destekleyemedi beni, geçen annem gelecekti sonra kardeşim hasta oldu onun yanına gitti derken yalnız ve yardımsız kaldım :(

Tüm bunlara üzülmüyorum da sosyal çevrem genelde akademik kariyeri ön planda tutan insanlardan oluşuyor. Bebeğimle ilgili bir şey söyleyecek olsam, ya da gebelikle ilgili eleştirel cümleler, imalı ya da doğrudan kırıcı laflar... Gebeliğin ve Bebek sahibi olmanın mucizevi bir şey olduğunu düşünüyorum ama bana öyle bir davranıyorlar ki sanki çok aptalca bir duruma seviniyorum, dünyadaki ilk gebe olan kadının ben olmadığımın gayet de farkındayım ama ben ilk kez gebe oluyorum, Rabbim nasip etti ki bir can taşıyorum ve evet onu çok önemsiyorum, suç sanki bunlar ya :( beni üzen bu laflar da değil aslında en çok üzüldüğüm şey bunları bile kafaya takıyorum bebeğim doğup herkes ağzını açıp abuk sabuk konuşunca onları da takacağım kafaya diye dertleniyorum ve dahası kızıyorum kendime. Oturdum sabahtır ağladım, beni en iyi gebe arkadaşlarım anlar dedim size yazdım. İyi ki varsınız hepiniz. Rabbim hepimize bebeciklerimiz i sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Biraz dertleşesim var kızlar :KK43:

Doktora tezim var uğraştığım Bi taraftan çalışıyorum Bi taraftan eve gel yemek yap, sağlıklı ve düzenli beslen, çamaşır, bulaşık, ütüler... Yoruldum hem de çok yoruldum. Eşim de çok yoğun çalışıyor bu ara, hiç destekleyemedi beni, geçen annem gelecekti sonra kardeşim hasta oldu onun yanına gitti derken yalnız ve yardımsız kaldım :KK43:

Tüm bunlara üzülmüyorum da sosyal çevrem genelde akademik kariyeri ön planda tutan insanlardan oluşuyor. Bebeğimle ilgili bir şey söyleyecek olsam, ya da gebelikle ilgili eleştirel cümleler, imalı ya da doğrudan kırıcı laflar... Gebeliğin ve Bebek sahibi olmanın mucizevi bir şey olduğunu düşünüyorum ama bana öyle bir davranıyorlar ki sanki çok aptalca bir duruma seviniyorum, dünyadaki ilk gebe olan kadının ben olmadığımın gayet de farkındayım ama ben ilk kez gebe oluyorum, Rabbim nasip etti ki bir can taşıyorum ve evet onu çok önemsiyorum, suç sanki bunlar ya :KK43: beni üzen bu laflar da değil aslında en çok üzüldüğüm şey bunları bile kafaya takıyorum bebeğim doğup herkes ağzını açıp abuk sabuk konuşunca onları da takacağım kafaya diye dertleniyorum ve dahası kızıyorum kendime. Oturdum sabahtır ağladım, beni en iyi gebe arkadaşlarım anlar dedim size yazdım. İyi ki varsınız hepiniz. Rabbim hepimize bebeciklerimiz i sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Canım sen o insanları hiç kafana takma ne malum hasetliklerinden öyle davranmadıkları bence herkesin hayalidir günün birinde çocuk sahibi olmak Allahın lutfü bize ne mutlu çok şanslıyız hepimiz çevremde yıllarca bebeği olmayan o kadar arkadaşım var ki hala bekliyorlar bi umut hep dua ediyorum onlara da , evet işin zor hem iş stresi hem ev işleri hem de çevredeki dangalak insanlar ama sen kulaklarını kapa bak 3.5 ay sonra hayatımızda duymadığımız güzel kokulu yavrularımızı kucağımıza alıcaz inşallah. .

Günaydınlar.

Canım erken doğum riskin neden var merak ettim

Canım bebbeğin amnion sıvısı fazla bende. 1 aydır kontrollü gidiyoruz doktorla ama giderek çoğalıyo. Durma ihtimalide varmış ancak böyle giderse rahim fazla gerilip kasılmalar başlayabilir dolayısıyla erken doğum olabilirmiş. Bir de plasenta rahim ağzında duruyo oda ani bi kanamayla doğumu başlatabilirmiş ki pazartesi günü geçirdim kanama ama çok şükür doğumu etkilemedi. Bu sebeplerden erken doğum riski var :(

Bir de geceliklerden falan bahsedilmiş. Ben sadece gecelik almayı planlıyorum. Zaten sezeryan olursa en rahatı gecelik oluuor. Normalde olsa kanama falan olırsa yada alttan dikiş vs. Yine gecelik rahat olur diye düşünüyorum. Geceliğide kısa kollu almayı düşünüyorum çünkü hen hastane sıcak olur hem de damar yolu olucak kolumuzda. Gerekirse üzerime sabahlık alırım diye düşündüm.

Canım sen o insanları hiç kafana takma ne malum hasetliklerinden öyle davranmadıkları bence herkesin hayalidir günün birinde çocuk sahibi olmak Allahın lutfü bize ne mutlu çok şanslıyız hepimiz çevremde yıllarca bebeği olmayan o kadar arkadaşım var ki hala bekliyorlar bi umut hep dua ediyorum onlara da , evet işin zor hem iş stresi hem ev işleri hem de çevredeki dangalak insanlar ama sen kulaklarını kapa bak 3.5 ay sonra hayatımızda duymadığımız güzel kokulu yavrularımızı kucağımıza alıcaz inşallah. .
Öyle canım çok şükür Rabbim aratmadı, bekletmedi hiç, sağlıklı olsun bebeklerimiz benim en önemli dileğim bu. İnşallah o günleri de görürüz... İnanır mısın bebeğime bir zıbın bile alamadım daha ne heveslisin, ne kadar abartıyorsun diyecekler diye, halbuki içim gidiyor burda diğer arkadaşların aldıklarını görünce. Bir de ben duygularımı çok gösteriyorum sanırım herkese ondan böyle laflar işitiyorum :(

Günaydınlar.

Canım bebbeğin amnion sıvısı fazla bende. 1 aydır kontrollü gidiyoruz doktorla ama giderek çoğalıyo. Durma ihtimalide varmış ancak böyle giderse rahim fazla gerilip kasılmalar başlayabilir dolayısıyla erken doğum olabilirmiş. Bir de plasenta rahim ağzında duruyo oda ani bi kanamayla doğumu başlatabilirmiş ki pazartesi günü geçirdim kanama ama çok şükür doğumu etkilemedi. Bu sebeplerden erken doğum riski var :KK43:

Bir de geceliklerden falan bahsedilmiş. Ben sadece gecelik almayı planlıyorum. Zaten sezeryan olursa en rahatı gecelik oluuor. Normalde olsa kanama falan olırsa yada alttan dikiş vs. Yine gecelik rahat olur diye düşünüyorum. Geceliğide kısa kollu almayı düşünüyorum çünkü hen hastane sıcak olur hem de damar yolu olucak kolumuzda. Gerekirse üzerime sabahlık alırım diye düşündüm.

İnşallah bebeğin hayırlısıyla vaktini bekler, içinde gelişimini tamamlayıp öyle doğar, sağlıkla kucağına alırsın, Allah yardımcın olsun

Doktora tezim var uğraştığım Bi taraftan çalışıyorum Bi taraftan eve gel yemek yap, sağlıklı ve düzenli beslen, çamaşır, bulaşık, ütüler... Yoruldum hem de çok yoruldum. Eşim de çok yoğun çalışıyor bu ara, hiç destekleyemedi beni, geçen annem gelecekti sonra kardeşim hasta oldu onun yanına gitti derken yalnız ve yardımsız kaldım :KK43:

Tüm bunlara üzülmüyorum da sosyal çevrem genelde akademik kariyeri ön planda tutan insanlardan oluşuyor. Bebeğimle ilgili bir şey söyleyecek olsam, ya da gebelikle ilgili eleştirel cümleler, imalı ya da doğrudan kırıcı laflar... Gebeliğin ve Bebek sahibi olmanın mucizevi bir şey olduğunu düşünüyorum ama bana öyle bir davranıyorlar ki sanki çok aptalca bir duruma seviniyorum, dünyadaki ilk gebe olan kadının ben olmadığımın gayet de farkındayım ama ben ilk kez gebe oluyorum, Rabbim nasip etti ki bir can taşıyorum ve evet onu çok önemsiyorum, suç sanki bunlar ya :KK43: beni üzen bu laflar da değil aslında en çok üzüldüğüm şey bunları bile kafaya takıyorum bebeğim doğup herkes ağzını açıp abuk sabuk konuşunca onları da takacağım kafaya diye dertleniyorum ve dahası kızıyorum kendime. Oturdum sabahtır ağladım, beni en iyi gebe arkadaşlarım anlar dedim size yazdım. İyi ki varsınız hepiniz. Rabbim hepimize bebeciklerimiz i sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Amin insallah,
Uzulmekte haklisin insan anlayis,yardim o da olmasa Güleryüz bekliyor etrafindakilerden.ama ne yazik ki kazın ayağı öyle değil.belli bir yasa ve akademik kariyere sahip her birey ebeveynligin cok zor olduğunu cocuk sahibi olmanin tüm hayatini kökten degistirecegini düşünür ki bir bakima dogrudur ama asla negatif yönde değil.ilk gebeliğimde yazdıklarınin hepsini yasadim hatta lohusaligim bile yalnız geçti bak hala hayatta ve yaşam doluyum ☺ öncelikle sana karsi nezaketsiz yaklasimda olan herkesi kulak ardi et çünkü inan emzirme ve bebek büyütme döneminde sen bilmezsinciler ve bir senin cocugunmu varsincilar tureyecek.3 aylik bebeğin agzina pilav sokmaya calisanlar bile gordu bu gözler ☺ mesafe cok önemli birsey .esinle bol bol konuşmaya özen gösterin nacizane tavsiyem.
Rahat bir hamilelik dönemi gecirmeye özen gosteriyorum su an her ne kadar müthiş olumsuzluklarla dolu olsamda.
Sevdigim bir müziği acip yürüyüş yapıyorum hergun.

seni kıskanıyor olabilecekleri aklına geldimi tatlım
çocukta yaparım kariyer de:halay::halay::halay:

Günaydınlar.

Canım bebbeğin amnion sıvısı fazla bende. 1 aydır kontrollü gidiyoruz doktorla ama giderek çoğalıyo. Durma ihtimalide varmış ancak böyle giderse rahim fazla gerilip kasılmalar başlayabilir dolayısıyla erken doğum olabilirmiş. Bir de plasenta rahim ağzında duruyo oda ani bi kanamayla doğumu başlatabilirmiş ki pazartesi günü geçirdim kanama ama çok şükür doğumu etkilemedi. Bu sebeplerden erken doğum riski var :KK43:

Anladım canım inşallah zamanlı gelir bebişin o zaman bol bol dua oku.

Öyle canım çok şükür Rabbim aratmadı, bekletmedi hiç, sağlıklı olsun bebeklerimiz benim en önemli dileğim bu. İnşallah o günleri de görürüz... İnanır mısın bebeğime bir zıbın bile alamadım daha ne heveslisin, ne kadar abartıyorsun diyecekler diye, halbuki içim gidiyor burda diğer arkadaşların aldıklarını görünce. Bir de ben duygularımı çok gösteriyorum sanırım herkese ondan böyle laflar işitiyorum :KK43:
Canım niye engelliyosun kendini milleti bence bu kadar önemseme yanlış anlama lütfen benim mutluluğum ve ilk defa anne oluyorum ne heves ettiysem alırım ve millet en son düşünceğim şey bile olmaz ne demiş diye..

Arkadaslar englishome da bugune ozel indirim var nevresim ve yastik yuzu 29a dusmus ayriyeten carsafda 14 kargoyla birlikte toplamda 51 e mal oldu cok uyhun benve bir bakim derim

Amin insallah,
Uzulmekte haklisin insan anlayis,yardim o da olmasa Güleryüz bekliyor etrafindakilerden.ama ne yazik ki kazın ayağı öyle değil.belli bir yasa ve akademik kariyere sahip her birey ebeveynligin cok zor olduğunu cocuk sahibi olmanin tüm hayatini kökten degistirecegini düşünür ki bir bakima dogrudur ama asla negatif yönde değil.ilk gebeliğimde yazdıklarınin hepsini yasadim hatta lohusaligim bile yalnız geçti bak hala hayatta ve yaşam doluyum ☺ öncelikle sana karsi nezaketsiz yaklasimda olan herkesi kulak ardi et çünkü inan emzirme ve bebek büyütme döneminde sen bilmezsinciler ve bir senin cocugunmu varsincilar tureyecek.3 aylik bebeğin agzina pilav sokmaya calisanlar bile gordu bu gözler ☺ mesafe cok önemli birsey .esinle bol bol konuşmaya özen gösterin nacizane tavsiyem.
Rahat bir hamilelik dönemi gecirmeye özen gosteriyorum su an her ne kadar müthiş olumsuzluklarla dolu olsamda.
Sevdigim bir müziği acip yürüyüş yapıyorum hergun.

Sağ olasın teşekkür ederim, içimi ferahlattı biraz yazdıkların :) eşim de çok yoğun bu ara son 1 haftada sadece 3 gece evdeydi eve geldiğinde de hep çok yorgundu belki ondan biraz desteksiz kalmış gibi hissettim onunla konuşamayınca

seni kıskanıyor olabilecekleri aklına geldimi tatlım
çocukta yaparım kariyer de:halay::halay::halay:

Umarım sadece kıskandıkları için yapıyorlardır aksi halde o kadar kötü niyetli olduklarını düşünmek bile istemiyorum

Canım niye engelliyosun kendini milleti bence bu kadar önemseme yanlış anlama lütfen benim mutluluğum ve ilk defa anne oluyorum ne heves ettiysem alırım ve millet en son düşünceğim şey bile olmaz ne demiş diye..

Haklısın canım, ben biraz fazla dikkate aldım sanırım milleti, bu hafta ve bayram tatilinde yoğun olarak tezle ilgili çalışmam gerekecek ama bayramdan sonra bende çıkıp bir şeyler alayım artık, millet de ne derse desin, doğru diyorsun :)

Bende söyle bır 3 lu takım düşünüyorum kızlar henüz almadım ama buna benzer alırım muhtemelen

Eklentiler

• images (1).webp
    images (1).webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 105
Bende söyle bır 3 lu takım düşünüyorum kızlar henüz almadım ama buna benzer alırım muhtemelen
Bunlara bayılıyorum ben çok ciciler :KK200: alsam mı diye düşündüm dün ama üşür müyüm aralık olacak malum o kafamı karıştırdı. daha önce kışın doğum yapan var mı nasıl oluyor hastane ortamı?

Back
X